Πικάπ Υamaha

vagmak

Established Member
19 August 2009
255
Φανταζομαι θα πειραματιστηκες με τα gain του ifi ?
Σιγουρεψου οτι η βελονα ειναι καθαρη.
Αν μπορεις δοκιμασε καποιο αλλο phono οπως λεει ο Γιωργος Κουν. , ακομη και το ενσωματωμενο του πικαπ σε μια εισοδο Line του ενισχυτη.
Το ιδιο το πικαπ ειναι μαλλον απιθανο να φταιει, εκτος κι αν εχει πολυ σφικτα ρουλεμαν ο βραχιονας , κατι που μπορεις ευκολα να ελεγξεις. Μηδενησε το βαρος αναγνωσης και antiskating και δες αν ο βραχιονας κινειται ελευθερα πανω/κατω και δεξια/αριστερα. Αυτο κανε το με το προστατευτικο της βελονας πανω , για ασφαλεια.
Επισης κοιταξε αν τα καλωδιακια που πανε απο την κεφαλη στο κελυφος του βραχιονα, ειναι σωστα τοποθετημενα στα χρωματα που πρεπει.

Με τη βελονα στο δισκο, δες μηπως ο ανυψωτηρας του βραχιονα ακουμπα το κατω μερος του σωληνα του βραχιονα και δεν τον αφηνει να κατεβει εντελως και η βελονα δεν καθεται καλα στο αυλακι του δισκου.
οχι με τα gain του ifi δεν πειραματίστηκα ....θα κάνω έναν επανέλεγχο σε όλα τα παραπάνω

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
Δοκίμασες και με ενεργοποιημένο το phono του pickup σε κάποια AUX είσοδο του ενισχυτή παρακάμπτοντας το IFY?

vagmak

Established Member
19 August 2009
255
Δοκίμασες και με ενεργοποιημένο το phono του pickup σε κάποια AUX είσοδο του ενισχυτή παρακάμπτοντας το IFY?
Οχι δεν το έχω δοκιμάσει. Θα δοκιμάσω κ αυτό... ευχαριστώ

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
Οχι δεν το έχω δοκιμάσει. Θα δοκιμάσω κ αυτό... ευχαριστώ
Αν αλλάξει ο ήχος, υποψιάζεσαι το IFY και όχι την κεφαλή.
Αν δεν αλλάξει, κοιτάς τις ρυθμίσεις phono, βραχίονα, τοποθέτηση κεφαλής, βελόνα... όπως ήδη σου είπαν οι συμφορουμίτες

Last edited:

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
Ρώτησα διότι η iFi δε βγάζει μόνο ένα μοντέλο. Για το συγκεκριμένο:
Στην πίσω όψη έχει ένα ρυθμιστικό gain. Ένα μικρό διακόπτη 4 θέσεων που ρυθμίζεται ανάλογα με τον τύπο της κεφαλής του πικ-άπ. Για την δική σου η σωστή θέση είναι η Ν⁰ 1 (MM).
Είναι πιθανόν να έχει χαλαρώσει λίγο, να έχει μετακινηθεί ο διακόπτης από τη θέση του ή να μην κάνει καλή επαφή. Αν έχει συμβεί αυτό, τότε ο ήχος θα είναι έτσι όπως τον περιγράφεις, "ψόφιος".

Πολύ σωστά σου είπαν να δοκιμάσεις πρώτα και το ενσωματωμένο Phono του πικ-άπ, αποσυνδέοντας και παρακάμπτοντας το iFi.

Κάνε αυτό πρώτα. Καί έλεγξε το ρυθμιστικό του iFi.

Αν αποτύχεις, μόνο τότε ξεκίνα να λύνεις, να ξαναρυθμίζεις και ξαναστήνεις το πικ-άπ, βραχίονα, κεφαλή, κλπ.

Επίσης μέτρα και τις στροφές όταν παίζει το πικ-άπ (33⅓). Δεν πιστεύω να έχει σχέση, αλλά καλού-κακού, δε χάνεις τίποτα.

Καλή επιτυχία.

• Like
Reactions: vagmak

vagmak

Established Member
19 August 2009
255
Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια. Θα επανέλθω με νεότερα σύντομα.

vagmak

Established Member
19 August 2009
255
Εντέλει το πρόβλημα ήταν στο ρυθμιστικό gain του iFi. Απ' ότι φάνηκε ο διακόπτης ήταν ανάμεσα στο 1 κ 2, το επανέφερα στην θέση 1 και μπήκαν τα πράγματα στην θέση τους. Πρώτα βέβαια δοκίμασα το ενσωματωμένο phono του πικάπ το οποίο έπαιξε καλά. ...Δε ξέρω εάν θα το έβρισκα μόνος μου. Ευχαριστώ για την βοήθεια