Πικαπ!

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Λοιπον επειδη μου χετε κεντρησειτο ενδιαφερον, σκεφτομαι να παιξω λιγακι με κανα πικαπ... εχω 2. ενα ΑΚΑΙ (ολοκαινουριο)απο ενα παλιο στερεο, 15ετιας, και ενα αν δε κανω λαθος KUMHO, το οποιο ειναι κ αρκετα μπανικο!!... Πως μπορω να τσεκαρω αν λειτουργουν σωστα?
Νομιζω θα ταν ομορφο ενα πικαπακι στο σαλονακι μου...
Θα ανεβασω κ φωτο να τα δειτε..:a0210:

Last edited:
μαλιστα..αρα στηνω αυτι και οτι βρεξει ε??..:flipout:
Περιμενω κατι σπεσιαλ δισκακια..μολις παραλαβω θα πεσει δοκιμουλα!

Καλα εσυ ακομα δεν παιζεις με πικαπ??? Τεσπα καλιο αργα παρα ποτε....:D

Το AKAI κανε μια δοκιμη να δεις αν γυριζει το πλατο... ποσα χρονια εχει να δουλεψει αληθεια? Σιγουρα θα θες ιμαντα (αν δεν ειναι direct drive), καλο καθαρισμα απο τα παλια λιπαντικα (που θα 'χουν πετρωσει) και τελος καλη λιπανση με φρεσκα λαδακια. Οσο για κεφαλη/βελονα εσυ ξερεις τι χρηση ειχε και -αναλογα- ισως χρειαστεις κι απ' αυτα...

Οσο για το... KUMHO μονο κατι λαστιχα ξερω μ' αυτο το ονομα...:flipout:

Βαλε ομως φωτο και μοντελο του ΑΚΑΙ να τα δουμε.

να σου πω την αληθεια, εχω 2 μονο βυνιλια. ενα των Accept το Objection Overrulled και ενα demo των Magic De spell με το διακοπες στο Σαραγιεβο...και αν σου πω οτι διαβαζοντας διαφορα δω μεσα,μου ρθε η νοσταλγια που ποιο πιτσιρικας ακουγα, οσο ακουγα τελοσπαντων, κ μου λειψε κεινο το χρατσα χρουτσα....αφου το Διακοπες στο Σαραγεβο το χω συνδεσει με συγκεκριμενα χρατσα χρουτσα κ αμα τ ακουσω απο Cd για παραδειγμα ακομα μου φαινεται παραξενο!!! καλο ε!!

Εαν το ΑΚΑΙ ειναι direct drive θα χρειαστει μαλλον λιγο λαδι.Αν σηκωσεις το πλατω θα δεις απο που μπαινει το λαδι.Αν ειναι belt drive,μαλλον το ιδιο και ενα ιμαντα αν καθοταν πολυ καιρο.Και σιγουρα σιγουρεψου για την κεφαλη/βελονα μην σου κανει ζημια στους δισκους

Σηφη Phono φθηνα υπαρχουν, αυτο ειναι το λιγοτερο, αλλα βεβαιωσου οτι ο ενισχυτης σου δεν εχει πρωτα...

Α ξεχασα, αν εχεις και το manual να το κοιταξεις για να επιβεβαιωσεις τις ρυθμισεις του βραχιονα (βαρος αναγνωσης, antiskating...)

Last edited:
Θα ανεβασω φωτο το μεσημερι...να ρωτησω, οι κεφαλες γενικα κανουν για ολα τα πικαπ? ενας φιλος εχει 3-4 καινουριες....θα τα βγαλω ολα φωτο να δειτε...ειμαι ανιδεος μ αυτα ολα...
Εχω τον Yamaha RX-V765 κ δε εχει..αλλα και ο Tsakiridis Alexandros προ, που χω κ αυτος δε εχει...για πε για κανα οικονομικο..εστω για τις πρωτες δοκιμες, μετα θα δουμε, αν μ αρεσει το σπορ θα το προχωρησουμε.

Last edited:
Πρακτικά αν βάλεις δίσκο και δεν δεις το δίσκο να βγαίνει σε λωρίδες ή να ακούγεται η Μαρινέλα σαν τον Καζατζίδη είσαι ok...
Για τις ρυθμίσεις έχει γράψει ο Guybrush αυτό το πολύ καλό άρθρο.

Αν σου φαίνεται βουνό, είπες ότι θα έρθεις Αθήνα αυτό το μήνα. Τσίμπα το και φέρε το από το σπίτι μου να σου το ρυθμίσω...

Για phono θα σου πρότεινα της Cambridge Audio.
Κάπου στα 80 ευρώ το MM, στα 120 με MC αν θυμάμαι καλά και είναι απλά απίστευτο για τα λεφτά του...

Επισης μπορεις να φτιαξεις και μονος σου φθηνο phono diy (...γιατι οι ντιουηδες δε σου μιλανε...):damnyou::flipout:
Ειναι παλιοπαιδια γιαυτο!!!!
Ρε σεις μιλαω για αρχικη δοκιμη..στακατε να μ αρεσει κ τα λεμε!!!:a0210:

Εχω κι εγω αν θες για δοκιμη η οτιδηποτε αλλο ενα Project Tubebox με αλλαγμενες λαμπες.Εχει πολλες ρυθμισεις προσαρμογης για διαφορες κεφαλες και πολυ αξοπρεπη ηχο.

Λοιποοοον να το ενα πικαπ...

IMG_0449.jpg

IMG_0450.jpg

IMG_0451.jpg

IMG_0453.jpg

IMG_0454.jpg