Πηνία αέρος ή όχι?

Re: Απάντηση: Πηνία αέρος ή όχι?

Ηλία@
Σχετικά με την αντίσταση, το είχα δοκιμάσει. Είχα βάλει αντί για την 1.33 μια 1.5 μάρκας caddock (με την ψύκτρα) αλλά το αποτέλεσμα ήταν τόσο αλοπρόσαλο που γύρισα στην 1.33 (north creek). To κύριο αποτέλεσμα ήταν η συρίκνωση των δυναμικών σε όλο το φάσμα! Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα και εκεί ήταν που κατάλαβα ότι δε γνωρίζω τίποτα!

1,5Ω είναι λίγο μεγαλύτερη απ' ότι χρειαζόταν, κρίνοντας απ' τις τιμές αντίστασης των πηνίων που ανέφερες, αλλά φοβάμαι ότι την ζημιά την έκανε όχι τόσο η Ωμική τιμή αλλά η ποιότητα της αντίστασης που ίσως ήταν ταυτόχρονα και πηνίο. Δεν καταλαβαίνω πώς αλλιώς θα έκανε τόση ζημιά...

Ένα MG12 με προσεγμένο κρος είναι προτιμότερο από ένα 1.6 με το "μαμάτο" κρος, με δεδομένο ότι η οδήγηση είναι επαρκής και ο χώρος σου δε ξεφεύγει από τις δυνατότητες του ηχείου!

Ο χώρος μου είναι οριακά μικρός κάπου 30 τ.μ. και δύσκολος στο στήσιμο. Θα φανεί στην πορεία αν θα κάτσει το MG12... Σίγουρα κάτι μεγαλύτερο θα ήταν ακόμη δυσκολότερο.

Σχετικά με το CX2310 δε μπορώ να πω κάτι ακόμα. Είναι πάντως ευκολόχρηστο, εκτιμώ ότι η απότομη κλίση που έχει σαν default (24 db/oct) θα με βολέψει για τα mag. Επίσης, σχετικά με τον ενδοιασμό της διαφάνειας ή μη του μηχανήματος, ελπίζω ότι θα κερδίσω περισσότερα από την αποδοτικότερη λειτουργία του κυκλώματος ενισχυτή-ηχείου χωρίς τα παθητικά στοιχεία του κρος από το πρόβλημα της προσθήκης άλλης μιας συσκευής στο σήμα.
Είδωμεν!

Το χαμηλό σου τώρα δείχνει να κόβει με 12 db/oct και το υψηλό μπαίνει με 6 db/oct. Ελπίζω να βρείς εύκολα την καταλληλότερη συχνότητα που η αντικατάσταση με 24-24 θα δώσει τα ποθητά αποτελέσματα!
Η λύση που επιλέγεις είναι ιδιαίτερα δυναμική και μακάρι να παίξει όπως πρέπει, να παίρνουμε θάρρος κι εμείς οι υπόλοιποι!

Στις αναλυτικές παρουσιάσεις δεν είμαι πολύ καλός, αλλά αν το αποτέλεσμα είναι αντάξιο των προσδοκιών μου τότε να είστε σίγουροι ότι θα μάθετε την κάθε λεπτομέρεια!

Μακάρι να απολαύσεις το αποτέλεσμα, και μετά τα υπόλοιπα τα βολεύουμε!

Ουγγαρίας υπάρχουν;
Φιλαράκ, για πηνία δεν είμαι σίγουρος. Για σαλάμια μπορώ να σου πω αν θες.
Κοίτα να έχεις τα μαγκια έτοιμα γιατί σε λίγες βδομάδες ανεβαίνω και αυτή τη φορά θα είμαι άγριος!:ernaehrung004:

Ουγγαρίας υπάρχουν;
Φιλαράκ, για πηνία δεν είμαι σίγουρος. Για σαλάμια μπορώ να σου πω αν θες.
Κοίτα να έχεις τα μαγκια έτοιμα γιατί σε λίγες βδομάδες ανεβαίνω και αυτή τη φορά θα είμαι άγριος!:ernaehrung004:

άντε ρε φιλαράκ να σε δούμε λιγάκι. Μαύρη πέτρα έριξες οπίσω. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πηνία αέρος ή όχι?

Το χαμηλό σου τώρα δείχνει να κόβει με 12 db/oct και το υψηλό μπαίνει με 6 db/oct. Ελπίζω να βρείς εύκολα την καταλληλότερη συχνότητα που η αντικατάσταση με 24-24 θα δώσει τα ποθητά αποτελέσματα!

Μια παρένθεση....
Πολύ δύσκολα μπορείς να εντάξεις τις ακουστικές κλίσεις των φίλτρων σε κατηγορίες με μόνο το σχηματικό του κροσσόβερ...

Τόσο τα ακουστικά χαρακτηριστικά των μεγαφώνων, όσο και οι εμπεδήσεις τους μπορούν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στην απλή ηλεκτρική αποκοπή των εξαρτημάτων και να διαμορφώσουν τελείως διαφορετικές ακουστικές κλίσεις...

Re: Απάντηση: Πηνία αέρος ή όχι?

ρε Μανώλη...στα διάλα ρε...μαζί γράφαμε...άλλη φορά όταν είναι να απαντήσεις σε πόστ να με παίρνεις τηλέφωνο να μην κάθομαι και γράφω τσάμπα...:violent-smiley-030:

....καλά ρε μάνα μου ...μήν βαράς ,,θα στέλνω το περιστέρι ....:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πηνία αέρος ή όχι?

Μια παρένθεση....
Πολύ δύσκολα μπορείς να εντάξεις τις ακουστικές κλίσεις των φίλτρων σε κατηγορίες με μόνο το σχηματικό του κροσσόβερ...

Τόσο τα ακουστικά χαρακτηριστικά των μεγαφώνων, όσο και οι εμπεδήσεις τους μπορούν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στην απλή ηλεκτρική αποκοπή των εξαρτημάτων και να διαμορφώσουν τελείως διαφορετικές ακουστικές κλίσεις...

Πάρα πολύ σωστά!
Γι αυτό και στην περίπτωσή μας φοβάμαι ότι το πέρασμα από το παθητικό crossover, σε ενεργό φίλτρο μπορεί να είναι κάπως απρόβλεπτο. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία ούτε για την ηλεκτρική, ούτε για την ακουστική καμπύλη αποκοπής των μονάδων του MG 1.6...