- 29 June 2006
- 4,437
Μανώλη δεν μπλέκω να τα χωρίσω.
Θα τα αφήσω τρίδρομα.
Με ένα πηνίο στο κάθε ηχείο καθαρίζω;
Ναι γιατί πρίν πως ήταν ?Είπαμε το κάθε ηχείο έχει δυο γούφερ.
Θα τα βάλω παράλληλα με ένα πηνίο;
Δεν έχουν καθόλου πηνία.
Αυτό με τους 0.5 δρόμους θα ήθελα πολύ να το αναλύσει καποιος σε βάθος. Χωρίς να το εχω ψαξει, θεωρώ ότι στην περιοχή που θα αρχισει το woofer να βυθιζεται λόγω του φιλτρου που θα βάλεις, ενω το αλλο woofer θα δουλευει αφιλτραριστο, φασικά οι δυο μονάδες δεν θα συμφωνουν σε καμια περιπτωση. Δεν ξερω κατα ποσο αυτο αποτελεί πρόβλημα όσο θα αποτελουσε αν μιλουσαμε για μεσαίες συχνότητες, παντως το θεωρώ πρόβλημα. Αρα δημιουργεις τουλαχιστον ενα, προφανώς με σκοπο να λύσεις καποιο άλλο. Ποιό ειναι αυτό? Γιατι ο Θεοθαν φαντάζομαι "στα χωσε" διακριτικά για να εκμαιεύσει τους πραγματικούς σκοπους μιας τετοιας αλλαγής, μηπως σε προλάβει απο τα χειρότερα.
Ποιό ειναι το ηχείο? Τι ακριβώς σε ενοχλεί ηχητικά ? Τι θα κερδισεις με τον 0.5 δρόμο επι πλεον ? Ρωτάω διερευνητικά, οχι επικριτικά... Ισως το προβλημα που θες να λυσεις να εχει πιο ευκολη ή διαφορετική αντιμετώπιση εν πασει περιπτωσει.
Πηγές πηνίων ξέρω αυτές που ανεφερε και ο Θανος.
Συγγνώμη το ηχείο είναι τρίδρομο και στα γούφερ δέν είχε ΠΟΤΕ πηνία ?
Μήπως η σχεδιαση είναι φίλτρου διελεύσεως (bandpass) ?
Δηλαδή;
κωστα προσπαθησε να καταγράψεις σε ενα χαρτί την τοπολογία του crossover και ανεβασέ τη να την δούμε. Κανα δυο φωτογραφίες απο κροσόβερ και ηχείο θα βοηθούσαν επισης.
@Μανώλη: οπως ξερεις καλύτερα απο μένα, δεν ειναι απαραίτητο να ήταν παράλληλα δυστυχώς... Οταν πηγα καποτε να τροποποιήσω ενα κεντρικό ηχείο διαπίστωσα ότι ειχε 2 τετράωμα σε σειρα !!
ειδες? παντα υπαρχει κατι χειρότερο να δεις απο αυτα που φανταζόσουν!![]()
Ναι ρε John , έχεις δίκιο , αλλά 2 τετράωμα σε σειρά και χωρίς πηνίο , μου φαίνεται ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ , μα ΠΑΡΑ πολύ παράξενο
Τι να πώ όμως ?
σου λέει ο γάτος: θα βάλω δυο 4ωμα σε σειρα, άρα:
α) 4+4 = 8 Ohm, ακριβώς όσα θέλω.
β) το κάθε γουφερ, θα εχει σε σειρά ενα πηνίο, το πηνίο του αλλουνού !! να και τσαμπα φιλτρο !![]()
Ειναι τα crystal audio twin 1000.
Τα woofer είναι συνδεδεμένα παράλληλα και κατευθείαν στις μπόρνες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.