Pink Floyd new remasters......

Η συγκεκριμένη LPCM νομίζω είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.
Δεν έτυχε να ακούσω την τετρακάναλη LPCM σε σοβαρό σύστημα, η οποία πιθανά να είναι ότι καλύτερο.

Έχω την dts έκδοση σε 5.1 που είναι πολύ καλή και πρέπει να είναι η πολυκάναλη (?) έκδοση του sacd.

Last edited by a moderator:
Εχω και τα 3 Immersion (Dark, Wish, Wall) αλλά απογοητευτηκα με την ελλειψη πολυκαναλου (BD) στο Wall.

Δεν το χα κοιταξει καν και θεωρούσα ότι, όπως και στα αλλα 2, θα εχει BD με πουκάναλο.

Δυστυχώς όχι. Μόνο το D.S.O.T.MOON και W.Y.W.HERE με τη πρόσβαση στο δεύτερο να είναι προβληματική..
Πάντως τα Red Book remasters είναι εννοχλητικά κοντά σε αυτό που ακούς..

το D.S.O.T.MOON το έχω και είναι καταπληκτικό!
Σε SACD multichannel υπάρχουν πολύ λίγες εκδόσεις, τα πιο πολλά μάλιστα είναι κλασική μουσική.
Υπάρχει κάποια εκτέλεση υπ' όψη σας που να αξίζει και πού μπορούμε να ρίξουμε καμιά ματιά?

Άν ρωτάς για το wish you were here έχει κυκλοφορήσει απο την Acoustic Sounds σε περιορισμένα αντίτυπα.
Είναι λίγο δύσκολο όμως να το βρείς σε λογική τιμη,εγώ έστησα ολόκληρη πλεκτάνη για να το φέρω απο Αμερική και να γλυτώσω τα τελωνεία.
Υπάρχει μια περίπτωση να το βρείς με παραγκελία στο Record House στην Νέα Σμύρνη
Δές εδώ.
http://www.recordhouse.gr/
Πάρτους τηλέφωνο και θα σε ενημερώσουν άμεσα.

είναι multichannel?
γιατί στο play έχει το Remastered Discovery Version, το οποίο δεν είναι SACD multichannel.

http://www.play.com/Music/CD/4-/20016888/Wish-You-Were-Here/Product.html?searchstring=wish+you+were+here+sacd+multichannel&searchtype=allproducts&searchsource=0&searchfilters=s{wish+you+were+here+sacd+multichannel}+&cpage=2&ob=3&urlrefer=search

O James Guthrie είπε ότι δεν προλαβαίνει να ετοιμάσει την surround μίξη για το The Wall, αλλά αντί να αναβάλλουν την έκδοση για έναν-δυο μήνες, τα κεφάλια της ΕΜΙ προτίμησαν να την κυκλοφορήσουν χωρίς το BluRay. Προσωπικά νομίζω ότι ήταν προσβολή προς τους καταναλωτές να βγάλουν την τρίτη κασετίνα λειψή. Ελπίζω να εκδοθεί τουλάχιστον το SACD από την Acoustic Sounds.

Αυτες οι εκδοσεις ειναι η χαρα του δισκοπωλη!limited edition-classics-remaster-gold edition-collectorσ edition κλπ κλπ.Το ολο θεμα ειναι αν εχεις σχεδον ολη τη δισκογραφια ενος καλλιτεχνη/συγκροτηματος τοτε παιρνεις και ενα best-of για να εχεις συμπηρωσει τη συλλογη σου.Τα υπολοιπα τα θεωρω περιττα.Και εχουν κατι τιμες.........πως μετα να μην ανθει η πειρατεια!!!!!Εγω και ο καθενας θελουμε ενα cd να το ακουμε και να το χουμε στη συλλογη μας και οχι να πλουτισει ο παραγωγοσ και ολη η αλυσιδα της δισκογραφιας.Μπορει να σκεφτομαι λαθος αλλα ετσι ειναι.Οταν συνδυαζεις απο το εισοδημα σου τις αναγκες και τα γουστα σου τοτε η αφηνεις τα γουστα και εχεις μονο αναγκες η αλλιως τα κανεις και τα δυο μαζι αλλα με συμβιβασμους!!!!Δυστυχως ετσι μας καταντησαν οι ''αγωνιστες του Πολυτεχνειου και οι εγκαθυδριτες της Δημοκρατιας''

O James Guthrie είπε ότι δεν προλαβαίνει να ετοιμάσει την surround μίξη για το The Wall, αλλά αντί να αναβάλλουν την έκδοση για έναν-δυο μήνες, τα κεφάλια της ΕΜΙ προτίμησαν να την κυκλοφορήσουν χωρίς το BluRay. Προσωπικά νομίζω ότι ήταν προσβολή προς τους καταναλωτές να βγάλουν την τρίτη κασετίνα λειψή. Ελπίζω να εκδοθεί τουλάχιστον το SACD από την Acoustic Sounds.
Δεν το ξερα οτι ηταν δεν την προλαβαν, υπεθετα ότι δεν υπηρχε.

Ντροπή!

Οντως έτσι ενοιωσα όταν παρελαβα (εχοντας τα σκάσει για ολα τα Immersion - και οχι μόνο).

Θα το βγάλουν μετα δλδ χώρια; Έλεος...

ΥΓ Το μόνο καλό της ΕΜΙ ήταν που μου ηρθε χωρια (μεσω Amazon) το ''διορθωμενο'' BD του Wish....

Απάντηση: Re: Pink Floyd new remasters......

Τελικά αξίζουν αυτά τα remasters? Υπάρχει κάποιος που να έκανε σύγκριση των πρηγούμενων εκδόσεων σε CD (1994 remasters) με τα τωρινά? Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις του.

Re: Απάντηση: Re: Pink Floyd new remasters......

Χωρίς να θέλω να ξαναρχίσω τον πόλεμο analog vs digital θα γράψω τα ακόλουθα.
1. Τα πρώτα βυνίλια των Pink Floyd ηταν ποιο καλές εγγραφές απο κάποια νέα που άκουσα.
2. Τα πρωτα βυνίλια ηταν και οι καύτερες εγγραφές γενικός.
3. Εχω το Dark side of the Moon το SACD παλία εκδοση του 2003 νομιζω και δεν άκουσα καμια μεγάλη αλλαγη
σε σύγκριση με μια πρόσφατη κυκλοφορία που άκουσα την προηγούμενη εβδομάδα.
4.Αυτο που δεν γνωρίζω είναι αν οι νέες εκδοσεις που ακουσα είναι οι Remastered που αναφέρεστε ηταν πάντος
ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες.

Ακουσα προσφατα την remastered εκδοχη του animals .Εξαιρετικα καθαρη και περιποιημενη αλλα νομιζω οτι η αυθεντικη βερσιον ειναι καλυτερη .Το πρωτοτυπο εχει περισσοτερη ομοιογενεια και ειναι πιο κοντα στο υφος του δισκου.Ειναι σαν να φωτισαν και να χρωματισαν μια δραματικη ταινια που η γοητεια της ηταν οι σκιες.

Ακουσα προσφατα την remastered εκδοχη του animals .Εξαιρετικα καθαρη και περιποιημενη αλλα νομιζω οτι η αυθεντικη βερσιον ειναι καλυτερη .Το πρωτοτυπο εχει περισσοτερη ομοιογενεια και ειναι πιο κοντα στο υφος του δισκου.Ειναι σαν να φωτισαν και να χρωματισαν μια δραματικη ταινια που η γοητεια της ηταν οι σκιες.

+1 ακριβώς ετσι :ears::ears::ears: