Pink Floyd Roll Out Plans For 'The Endless River,' First LP in 20 Years

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
720x405-63dcf99a-a0ca-46be-993d-dc5197eac22c.jpg

After months of rumors, Pink Floyd have finally announced the details of their new album The Endless River, which hits shelves on November 10th. It's the group’s first new release since 1994’s The Division Bell. According to a press release, The Endless River is a “four-sided instrumental album,” though one track, “Louder Than Words,” has lyrics by David Gilmour’s wife Polly Samson. It was produced by Gilmour, Phil Manzanera, Youth and Andy Jackson and is available for pre-order right now.

Read more: http://www.rollingstone.com/music/ne...#ixzz3E4vsikd0

Είναι τόσο όμοιο με μελωδίες που είχαν εκδοθεί από τότε
Που εμένα μου έβγαλε μια μελαγχολία

(24/96 κυκλοφορεί...)

Ως παραδοσιακός τύπος :grandpa: την έστησα στα public χθες μήπως και προλάβω το βινύλιο αλλά δυστυχώς ήταν όλα προ-παραγγελίες κι έτσι αρκέστηκα στο cd (υπήρχε βέβαια και bonus για οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορία του συγκροτήματος στη μισή τιμή...χεχε).

Το βράδυ προσπάθησα να το ακούσω αλλά λόγω... ελαφράς πολυκοσμίας στο σπίτι δεν κατάφερα τελικά να ακούσω όπως θα ήθελα, πιο πολύ background έπαιζε.

To ακουσα. Σταματησα να το ακουω σε ενα κομματι που ειχε σαξοφωνο επιπεδου Γιωργος Κατσαρος. Πολυ καλη παραγγωγη. Αδιαφορο κατα τα αλλα.

Δεν μπορώ να το πω ούτε κακό album αλλά ούτε εξαιρετικό, από κάτι άλλα σκουπίδια όμως που κυκλοφορούν το προτιμώ. :drummer:

Συμπαθητικό άλμπουμ - Instrumental συνέχεια του Division Bell κάτ' ουσίαν όπως και οι ίδιοι άλλωστε δήλωσαν σε συνεντευξή τους.

Έχει μελαγχολικό και νοσταλγικό τόνο και καλές μελωδίες απο αυτές που θα ευχαριστήσουν τους fan της μπάντας αλλα όχι τους νοσταλγους του syd barett και του ummagumma.. ή τους κολλημένους με τον Waters (Άν υπάρχουν στην Ελλάδα..) Σε γενικές γραμμές ακούγετι ευχάριστα χωρίς εκκπλήξεις με εξαίρεση εκείνη την σαξοφωνιά αλλα σαλέας σε κάποια φάση που ευτυχώς κρατάσει ελάχιστα..

Η παραγωγή του είναι απο τις καλύτερες που έχω ακούσει σε Rock Δίσκο και ίσως ή καλύτερη τους που στο αρχειο της HD TRACKS ( 96/24 ) τουλάχιστον ακούγεται εκθαμβωτική κάτι που με κάνει να αναρρωτιέμαι τι θα μπορούσαν να έχουν κάνει αν είχαν όλη αυτήν την τεχνολογία διαθέσιμη νέοι.

Συνολικά το αποτέλεσμα είναι φροντισμένο και σοβαρό και άξιο σαν κύκνειο άσμα μιας μπάντας που στην δύση της ζωής κυριολεκτικά των μελών της κατάφερε να το πράξει διατηρώντας την αξιοπρέπεια της.

Για εμένα η ακρόαση του που έλαβε χώρα πέντε έξι φορές υπήρξε ένα ευχάριστο συναισθηματικό και νοσταλγικό ταξίδι χωρίς να μου αλλάξει τον κόσμο φυσικά αν και τον συμπλήρωσε.

γενικά συστήνεται.

Πραγματικά δεν έχει και τόση σημασία.. Και άριστες να είναι οι κόπιες η αξία τους είναι κυρίως συναισθηματική αφου υπάρχει το ψηφφιακό studio Master διαθέσιμο.

Απλά το πρόσεξα, σε cd υπάρχουν 3 εκδόσεις και σε βινύλιο 1, καμία audiophlile ή limited, τουλάχιστον για την ώρα.

μην ανησυχείς, θα τα πάρουν λίγα λίγα ... ακολουθούν καμμιά 50ριά σούπερ ντούπερ εκδόσεις ... ευτυχώς μου είναι αδύνατον πλέον να ακούσω τέτοια πράγματα ... ως νέος, βέβαια, κατέθεσα πολλάκις τον οβολόν μου ...

Ευχάριστα ακούγεται, εκτός του κλαρίνου, προφανώς δεν ασχολήθηκαν πολύ με την σύνθεση παρά με το να δέσουν το υλικό που είχαν διαθέσιμο και να το κάνουν μια οντότητα. Αυτό νομίζω το κατάφεραν. Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητά του είναι οτι αποτελεί την τελευταία δουλειά αυτού του συγκροτήματος, κάτι σαν αντίο και όχι σαν ισότιμος δίσκος με αυτούς του παρελθόντος.

...καλά, μην το δένετε αυτό με την τελευταία δουλειά ... είναι ικανοί να ανακαλύπτουν ξεχασμένες ηχογραφήσεις που έμειναν έξω από τους κανονικούς δίσκους για πολλά χρόνια ακόμη ...