Pinnacle studio 16

loufjohn

AVClub Enthusiast
29 December 2007
1,018
Ας αναλυσουμε εδω οτι ξερει ο καθενας για το καινουργιο στουντιο 16

Το έχει δοκιμάσει κανείς; Εγκατέλειψα το Pinacle όταν ήταν έκδοση 10 επειδή κολλούσε, αλλά τώρα το βλέπω έχει πολύ καλή τιμή και στο πακέτο έχει πολλά extra.

Είναι σταθερό; Ή κολλάει όπως παλιά;

Εχω δουλεψει απειρες ωρες με το 12 και το ultimate 15 μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Σιγουρα δεν ειναι Premiere αλλα για συγκεκριμενες δουλειες και για τα λεφτα τους θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο

Με το 15 ultimate δεν έιχα κανένα πρόβλημα και είναι πολύ τίμιο για την δουλειά που προορίζεται . Γενικά μετά την 14 έκδοση έστρωσε αρκετά σε σταθερότητα και σε επιλογές.Το μόνο κακό με τις τελευταίες εκδόσεις είναι ότι αργούν να βγουν πολλά plugins για την 64bit έκδοση και πολλά από τα παλιότερα free που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν λειτουργούν. Αν προστεθεί αργότερα και δυνατότητα video tracking θα είναι super αλλά για απλά κόψε-κόλλησε, μερικά τυπικά effe (πχ φωτεινότητες/χρονους) και προσθήκη τίτλων είναι υπεραρκετό.Αν αγοράσεις και τα extra τότε αυξάνονται οι επιλογές σου. Έχει αμέτρητα transitions, δυνατότητα να αλλάζεις το background αν το βιντεο το έχεις τραβήξεις με μπλε πράσινο ή φόντο, διάφορα ετοιμα κινηματογραφικά moods και άλλα πολλά. Χρόνο να έχεις να σκαλίζεις. Όπως είπε και ο από πάνω δεν είναι Premiere αλλά για έναν μέσο χρήστη είναι μια χαρά! Επίσης (υποκειμενικά) το θεωρώ πολύ εύκολο στην χρήση και ένας αρχάριος χρήστης δεν θα αργήσει να βρει τον δρόμο του ούτε θα χαθεί από σε σύνθετες ρυθμίσεις.

Δοκιμαζω απο χτες το Pinnacle 16 αλλα δεν εχω καταφέρει μεχρι τωρα να το δουλεψω με cuda.
Πρεπει να κανω κατι συγκεκριμένο;
Εχω εγκατεστημένο τον τελευταιο core και τους drivers της nvidia ( εχω την 260) αλλα παρολα αυτα αυτα κατα την διαδικασια redering ολο το ζορι το τραβαει ο επεξεργαστής...
Απο οσο διαβασα η 16 verison πρεπει να υποστηρίζει τον cuda.

Έχω περάσει όλες τις εκδόσεις μέχρι το 15 και το ήξερα απ' έξω και ανακατωτά. Πρόσφατα έβαλα τη 16 και ...έχασα τα αυγά και τα πασχάλια. Λες και είναι άλλο πρόγραμμα. Ειλικρινά πέρα από τα κόψε ράψε, το να καταλάβεις τις υπόλοιπες λειτουργίες του θέλει σεμινάρια! Φαντάζομαι πως όταν το μάθει κάποιος, θα είναι καλό, αλλά το θέμα είναι ότι το άλλαξαν τόσο πολύ που ακόμη και οι έμπειροι χρήστες του Studio, πρέπει να φάνε μέρες για να το μάθουν...

Για την ώρα, επειδή πρέπει να φτιάξω κάποιες ταινιούλες και δεν έχω χρόνο για πειράματα, εγκαθιστώ ξανά το 15...

Τόσα χρόνια έχουμε την ευκολία του cuda και το pinnacle 15 δεν το υποστηρίζει ενώ η 16 που υποτίθεται ότι συνεργάζεται δεν έχω καταφέρει να το δω ακόμα.
Παρατηρώ πως το edit στην h264 εποχή είναι στάσιμο ή μάλλον δύσκολο ώστε να προχωρήσει στα επίπεδα του mpeg2.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα - κατέβασα το studio 16 και ψάχνω εάν υπάρχει κάποιο pdf 'ή manual - μέσα από το πρόγραμμα υπάρχει προώθηση πρός κάποια βίντεο στο youtube αλλά πιστεύω πως κάποιο pdf θάταν προτιμότερο ! Δουλεύοντας και κάποια άλλα προγράμματα (video editing) νομίζω πως είναι αρκετά σύγχρονο και πιθανολογώ πως θα έχει αρεστά αποτελέσματα - Φυσικά τίποτα δεν είναι απλό αν δεν το "διαβάσεις" καλά και η διατριβή επαγγελματικά προϋποθέτει ώρες που θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος ! Αν κάποιος έχει κάτι σχετικό είναι ευπρόσδεκτο !

Εχω εγκατεστημένο τον τελευταιο core και τους drivers της nvidia ( εχω την 260) αλλα παρολα αυτα αυτα κατα την διαδικασια redering ολο το ζορι το τραβαει ο επεξεργαστής...
Απο οσο διαβασα η 16 verison πρεπει να υποστηρίζει τον cuda.

http://community.avid.com/forums/p/111605/651152.aspx

Αν εχεις Optimus πλατφορμα, δοκιμασε στις επιλογες της NVidia το συγκεκριμενο προγραμμα να χρησιμοποιει την NVidia και οχι την ενσωματωμενη καρτα γραφικων.
H καρτα που εχεις ειναι λιγο παλια και μπορει να μην υποστηριζει ολα τα gpu accelerated χαρακτηριστικα του Studio 16. Ισως να ειναι απλα θεμα ρυθμισεων.

Για καρτες NVidia σειρας 6xx ή 7xx, ειναι πιθανον να εχουν τον νεοτερο Kepler πυρηνα, που ειναι μεν φοβερος και τρομερος σε encoding, αλλα υποστηριζεται προς το παρον μονο απο το After Effects (σe CUDA και OpenGL), απο το Cyberlink MediaEspresso (σε CUDA και NVENC) και απο το MediaCoder (CUDA και θεωρητικα Νvenc). Στο αμεσο μελλον θα δουμε τι πραγματικα μπορει να κανει το Kepler, προς το παρον, το καλυτερο που κανει ειναι στο MediaCoder (που ειναι απλα transcoder) 2-2.5x realtime full HD και μονο με τους CUDA πυρηνες, οχι με το ειδικο NVENC τσιπακι. Εχει επισης βελτιωσει την ποιοτητα και πλησιασει παρα πολυ το CPU reference render.
To ιδιο προβλημα εχω εγω με το Sony Vegas.

Last edited:
Περα απο Nvidia καρτες, αυτη τη στιγμη, η τεχνολογια QuickSync των Ιntel επεξεργαστων (i5 2ης γενιας και πανω νομιζω) εινα κατα πολυ ανωτερη απο CUDA και χρησιμοποιειται ευρεως, απο ολα τα γνωστα προγραμματα.
Οποτε, πριν πατε και απενεργεποιησετε την ενσωματωμενη σας Intel ΗD 3000 ή 4000, σκεφτειτε το λιγο και πειραματιστειτε. Οι επιδοσεις βεβαια εξαρτωνται απο τη CPU, γιατι ειναι ενσωματωμενη. Οποτε συνισταται i7.
Συνυπαρξη ενσωματωμενης Intel HD και Nvidia απαιτει drivers για Intel HD και drivers για NVidia με Optimus. Σε αρκετα laptops, υπσρχει δυστυχως η συνηθεια να τις απενεργοποιουν απο το BIOS και να μην μπορουν να ενεργοποιηθουν.

Εδω ειναι και επισημη επιβεβαιωση για την υποστηριξη:
http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/FAQ/Does-Pinnacle-Studio-16-support-Intel-QuickSync

http://www.intel.com/content/www/us...uick-sync-video/quick-sync-video-general.html

Στην πραξη, δεν το εχω δοκιμασει. Υπoτιθεται υποστηριζονται και CUDA απο το Studio 16, αλλα υπαρχουν προβληματα συμβατοτητας με διαφορες καρτες, ανα συστημα.
Ουτε οι CUDA ουτε το Quicksync πιανουν την ποιοτητα ενος reference CPU render, πχ ενoς Mainconcept renderer, ωστοσο εχουν πλησιασει παρα πολυ και οι διαφορες ειναι συνηθως αμελητεες.
Εχει βγει ωστοσο αυτο, το οποιο χρησιμοποιειται ως DirectShow Filter
http://www.mainconcept.com/eu/products/sdks/gpu-acceleration/cuda-h264avc.html
Δεν το εχω δοκιμασει για να ξερω τι συμβατοτητα εχει με το Pinnacle Studio και αν, απο μονο του, καταφερνει να λυσει τα προβληματα συμβατοτητες με CUDA, αλλα φαινεται να παντρευει τα καλυτερα και απο τους 2 κοσμους, CPU ποιοτητα και GPU ταχυτητα.

Last edited:
kalimera paidia thelw na rwtisw an mporei kapoios na me diafwtisei ... Exw ena pc < i7, 12gb ram ,125 ssd(master) +2 apo 1 tb ,asus gt660 (2gb) 800watt trofodotiko ola sxedon forane tis kaliteres psiktres pou vrika sto e-shop > to pc stin windows 7 pernei vafmologia 7,1 kai exw perasmena panw tou to cs6 kai to pinnacle to 16 prof. alla exw terastio provlima kai den mporw na katalavw gt ? kanw install ta programmata kai enw trexoun kanonikotata ( petane.. ) se polu suntomo xroniko diastima to pinnacle arxizei kai kollaei(ekleine olo to programma) eidika sto rendering kai sto export to svinw kai to ksanakanw install alla kollaei kanw format to pc kai ksana alla pali einai thema xronou na arxisei na kollaei ... prin apo kana 3mino eixa to pinnacle to 10 kai to 14 kai ksafnika arxisan na kollane kai epita evala to pinnacle 16 den kollage katholou stin arxi alla kai pali twra kollaei(vgazei klepsidra) upervolika akoma kai sto "split". an kapoios mporei na voithisei kai na mou pei gt tha eimoun tromera eugnwmwn . na simeiwthei oti ta programmata einai katevasmena crackarismena .