pioneer 1017 ή 917 ?

Αντωνης Β

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,552
pioneer 1017 ή 917 με plasma 4?

Προχθες εκεί που έκανα βόλτες σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη είδα ένα σετάκι της crystal audio. plasma 4 (wenge) στα 800 ευρώ και μου μπήκες το μικρόβιο της κατανάλωσης.
Τα χαρακτηριστικά τους : 150wrms/150hz, 300wrms/150hz (μέγιστη ισχύς), ευαισθησία 90, εμπέδηση 8Ω - ελάχιστη 6Ω.

Το θέμα είναι με ποιον pioneer να τα συνδιάσω.
pioneer 1017 στα 700 ευρώ με χαρακτηριστικά : 7Χ150w, 6Ω ή
pioneer 917 στα 480 ευρώ με : 7Χ110w, 8Ω.

Να σημειώσω ότι ο 1017 είναι και thx certified όπως και τα ηχεία ενώ ο 917 όχι.
Άραγε θα δω διαφορά στον ήχο?
Ποιος θα παίξει τα ηχεία πιο καλά? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για τον 1017?

Last edited:
Να μια ερώτηση που θέλω να απαντηθεί κι εγώ. Είχα και ένα σχεδόν ίδιο ποστ...

έχω τα ηχεία και είμαι ΑΚΡΙΒΩΣ ανάμεσα στους δύο ενισχυτές που αναφέρει ο φίλος.

Περιμένω...:ernaehrung004:

βασικα αφου εχεισ ηχεια ΤΗΧ αξιζει να παρεισ και ενισχιτη ΤΗΧ. Τωρα οσον αφορα τον ηχο ι διαφορα δεν θα ειναι τοση οσο η διαφορα τιμησ. απο εκει και επιτα εινια δικο σου θεμα. Αξιζει παντος να εισαι full thx.

Απάντηση: Re: pioneer 1017 ή 917 ?

βασικα αφου εχεισ ηχεια ΤΗΧ αξιζει να παρεισ και ενισχιτη ΤΗΧ. Τωρα οσον αφορα τον ηχο ι διαφορα δεν θα ειναι τοση οσο η διαφορα τιμησ. απο εκει και επιτα εινια δικο σου θεμα. Αξιζει παντος να εισαι full thx.

Νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος. Τι ειναι το THX για να το κυνηγησουμε??
Μια απλη πιστοποιηση που σιγα σιγα οι εταιριες την σταματουν για να μην δινουν κοροιδιστικα χρηματα για δικαιωματα στον Lucas.

Οσο αφορα το κυριως θεμα, τα μηχανηματα δεν τα ξερω αλλα εγω προσωπικα θα πηγαινα για τον μεγαλο ολοκληρομενο. Μην ξεχνας οτι ποτε αυτα τα μηχανηματα δεν δινουν τα watt που λενε αλλα λιγοτερα.

δεν εχεις και αδικο. ετσι κι αλλιωσ μιλαμε για πιστοποιση και οχι για καπια επεξεργασια ηχου. απλα του ειπα να παρει το μεγαλο που ειναι και ΤΗΧ. ι δυναμη τους ειναι σχεδον ιδια μιασ και ο ενας ειναι στα 6 και ο αλλοσ στα 8 ohm. καλητερα τον μεγαλο παρε ο αλλοσ οπωσ τον ειδα και απο πισω ηταν λιγο optional σε μερικεσ σινδεσεις. παρε τον μεγαλο

φτου, άλλο πρόβλημα.

έχω κλειστό έπιπλο τηλεόρασης και οι διαστάσεις της θέσης που θα μπει ο ενισχυτής (βάθος) είναι ένα πόντο πιο μεγάλη από την διάσταση του 1017.
Θα με χωρέσει όσο αφορά τα καλώδια που θα συνδεθούν από πίσω.
Για τη θερμοκρασία που θα ανεβάσει τι λέτε? Έχω πάντως ανοίξει τρεις τρύπες στη πλάτη του επίπλου.

φτου, άλλο πρόβλημα.

έχω κλειστό έπιπλο τηλεόρασης και οι διαστάσεις της θέσης που θα μπει ο ενισχυτής (βάθος) είναι ένα πόντο πιο μεγάλη από την διάσταση του 1017.
Για τη θερμοκρασία που θα ανεβάσει τι λέτε? Έχω πάντως ανοίξει τρεις τρύπες στη πλάτη του επίπλου.

Ξεχνα το. Θελει χωρο απο πανω για να παιρνει αερα.

φτου, άλλο πρόβλημα.

ανεβασε φωτο να δουμε τι ακριβως παιζει,για να μπορεσουμε να σου απαντησουμε

ανεβασε φωτο να δουμε τι ακριβως παιζει,για να μπορεσουμε να σου απαντησουμε

φαντάσου ένα κλειστό κουτί από όλες τις πλευρές (και μπροστά με τζάμι)
με διαστάσεις : πλάτος - ύψος - βάθος = 480 Χ 180 Χ 480 mm
ενώ ο ενισχυτής έχει διαστάσεις : 420 x 173 x 465

Στο ξαναλεω οτι το ξεχνας. Θελει μεγαλο κενο απο πανω. Εκτος απο αυτο καλο θα ηταν αν μπορεσεις να του ξηλωσεις την πλατη. Θα εχεις μεγαλο προβλημα με θερμοκρασια. Ειναι καταστασεις που τις ειχα ζησει και εγω.

Στο ξαναλεω οτι το ξεχνας. Θελει μεγαλο κενο απο πανω. Εκτος απο αυτο καλο θα ηταν αν μπορεσεις να του ξηλωσεις την πλατη. Θα εχεις μεγαλο προβλημα με θερμοκρασια. Ειναι καταστασεις που τις ειχα ζησει και εγω.

το είχα ήδη ξεχάσει. απλώς απάντησα στο φίλο βάζελο. -bye-