pioneer 421 και Advanced Sound Retriever

Monkey D. Luffy

New member
31 March 2011
68
Καλημερα
Θα ηθελα να ρωτησω εαν "πρεπει" να εχουμε το ASR on. Ρωταω ,γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις που το εχω On μου κανει παραμορφωσεις στις ψηλες(το Σ στις λεξεις ας πουμε) και σε μερικα μπερδευει το μπασο(βουητο).Στις ψηλες ηταν πολυ εντονο οταν πηγα να ακουσω τηλεοπτικο προγραμμα απο τα ηχεια(hdmi-ARC) αλλα και σε mkv απο laptop σε εντασεις >38(max εχει 80).Επισεις σε καποια τραγουδια mp3 και flac παρατηρισα καποιο βουητο σε χαμηλες αλλα και αλλιωση στις ψηλες σε εντασεις >45.Τις ταινιες και την μουσικη τα εβαλα απο το λαπτοπ μεσω hdmi και ειχα ενεργοποιημενο το phase και δοκιμασα αρκετες ρυθμισεις οπως stereo,stereo ALC,unplugged,direct,F.S.S.Advance,EXT.stereo κτλπ. Τα ηχεια ειναι 2xKef C5 προς το παρον και τα εχω συνδεσει με καλωδιο oehlbach.
Ευχαριστω πολυ.

To Sound retriever είναι μία λειτουργία DSP για ανάκτηση κατά κάποιο τρόπο των ηχητικών δεδομένων που έχουν απωλεσθεί κατά την διαδικασία κάποιας λειτουργίας συμπίεσης (π.χ. σε αρχεία mp3). Για αυτό το λόγο όταν ακούς mp3 μέσω usb, το sound retriever είναι ενεργοποιημένο by default. To ίδιο και σε λειτουργία internet radio.

Σε κάθε άλλη περίπτωση να το έχεις στο off.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση Κωστα.
Ναι διαβασα τι κανει και θεωρησα οτι στα mp3 απο laptop και στα mkv (επειδη ειναι συμπιεσμενα) θα ειναι καλο να το εχω on.Παρατηρησα καλυτερο(πιο γεματο)ηχο με αυτο στο on ,αλλα εκανε επισεις και τα παραπανω....οποτε μονο σε ιντερνετ ραδιο και σε mp3 απο usb και οχι μεσω coaxial ή hdmi οπως εκανα εγω....αν καταλαβα καλα.

To Sound retriever είναι μία λειτουργία DSP για ανάκτηση κατά κάποιο τρόπο των ηχητικών δεδομένων που έχουν απωλεσθεί κατά την διαδικασία κάποιας λειτουργίας συμπίεσης (π.χ. σε αρχεία mp3). Για αυτό το λόγο όταν ακούς mp3 μέσω usb, το sound retriever είναι ενεργοποιημένο by default. To ίδιο και σε λειτουργία internet radio.

Σε κάθε άλλη περίπτωση να το έχεις στο off.

Γειά σας κι από μένα.
Κώστα, μήπως το αντίστοιχο ASR είναι το Extra Bass (Speaker Setup) στον Υamaha? Ρωτώ, για να κάνω κι εγώ την ίδια ρύθμιση.
Ευχαριστώ πολύ,
Τάσος

Last edited:
Οχι, το Extra Bass είναι άλλο πράγμα. Είναι ανάλογο της λειτουργίας [plus] που έχουν για το subwoofer οι Pioneer.

Επιλέγοντας το Extra Bass στον ενισχυτή σου, τότε αυτός στέλνει τις χαμηλές συχνότητες κάτω από τα π.χ. 80Hz (ορίζεις εσύ τον αριθμό) ταυτόχρονα και στα εμπρός ηχεία και στο υπογούφερ. Υποτίθεται ότι δίνει περισσότερο και πιο σφιχτό μπάσο αν έχεις μπροστά ηχεία δαπέδου ικανά να αναπαράγουν τις χαμηλές συχνότητες.

Το αν είναι καλύτερα να το έχεις στο on ή στο off, θα έλεγα ότι είναι θέμα δοκιμών. Αν ο ήχος σε ικανοποιεί περισσότερο με το extra bass on, άφησέ το έτσι.

Ευχαριστώ πολύ, Κώστα.
Να συμπεράνω οτι ο Υamaha δεν έχει αντίστοιχη λειτουργία του ASR.
Σημ: Εχω τον RX-V467 και τον "δουλεύω" μόνιμα με τις δικές του επιλογές, δηλ. του YPAO. Μόνο που τόνισα λιγάκι παραπάνω τα πρίμα γιατί ακούω καλύτερα τους διαλόγους.
Τάσος.