PIONEER A/V Receivers -2012-

Αυτό που λένε οτι στην καινούργια σειρά γίνεται ειναι πως και τα Speakers να έχεις στο Off (preamp) mode οι εξοδοι pre amp λειτουργουν όπως το όνομασανε δεν γινόταν και στα 75/85;Ετσι το κανει π.Χ καποιοσ που δουλευει τελικουσ στα front και δεν δουλεύει τα ηχεία κανονικά και έτσι έχει κλειστά τα κυκλώματα των ηχείων.
Ας μας το απαντήσει ο φίλος που είχε και τον 85.
Αναθεμα κι αν καταλαβα τι εννοεις...:p

Αναθεμα κι αν καταλαβα τι εννοεις...:p

Στους 75 - 85 όταν εκλεισες τα speakers απο το κουμπί μπροστά τα pre outs λειτουργούσαν. Σωστά;
Τώρα στους 76/86 υπάρχει ρύθμιση να σβηνεις μόνο τα front ή μόνο το κεντρικό κτλ. Αυτό εννοώ , διάβασε τις οδηγίες του ενισχυτη σου και θα καταλάβεις.

Sorry, δεν μπορω να σε ''ακολουθησω''

Δεν καταλαβαινω τι σημαινει ''κλεινω τα ηχεια'' και εν τελει, ποιος ο σκοπος της ''ρυθμισης''

Απάντηση: Re: PIONEER A/V Receivers -2012-

Sorry, δεν μπορω να σε ''ακολουθησω''

Δεν καταλαβαινω τι σημαινει ''κλεινω τα ηχεια'' και εν τελει, ποιος ο σκοπος της ''ρυθμισης''
Καλημερα.Το οτι κλεινω τα ηχεια ειναι για αυτους (οπως και εσυ) που λειτουργουν τελικο ενισχυτη σε καποια η´σε ολα απο τα ηχεια τους.
Σε αυτη την περιπτωση κλεινουν τα ενισχυτικα μερη του ιδιου του ενισχυτη και ετσι και πιο ξεκουραστος,κρυος και λιγοτερο ενεργοβορος ειναι.
Ο 76/86 λοιπον τα κανει και πιο παραμετροποιημενα στην σελιδα 74 του Manual σου.Ενω ο δικος μου 75 και αλλοι 85 αλλων κατοχων κλεινουν ολα τα ηχεια μαζι πατωντας το κουμπι Speakers. Αυτο εννοω!
Χρονια πολλα & καλες γιορτες!

Last edited:
Να απενεργοποιεί δλδ τελικά στάδια ανά έξοδο / ηχείο, αυτό λες;

Μάλιστα, να το δω...

Αν και δεν πιστευω ότι κανει καμια διαφορά στην ποιότητα (στα υπολοιπα (καταναλωση κλπ) λογικα δεν κανει ετσι κι αλλιως αφου δεν υφίσταται φορτίο) - πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ''ανα σταδιο''....

Αν και δεν πιστευω ότι κανει καμια διαφορά στην ποιότητα (στα υπολοιπα (καταναλωση κλπ) λογικα δεν κανει ετσι κι αλλιως αφου δεν υφίσταται φορτίο) - πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ''ανα σταδιο''....

Υπέρταση στην έξοδο.

Καλησπερα & καλη χρονια.Φιλος του εφερε ο Αη Βασιλης εναν LX 76.
Μετα απο την αποσυσκευασια και αφου τον βαλαμε στο Rack του παρατηρησα τα εξης σε σχεση με τον δικο μου LX 75:

Ως προς τον ηχο δεν εκφερω γνωμη γιατι εχει αλλα ηχεια.Πιστευω το ιδιο με τον 75 θα ακουγοταν με τα ιδια ηχεια γιατι εχουν ακριβως τα ιδια ενισχυτικα CLASS D 3ης γενιας!
Σαν χειριστηριο ειναι σχεδον το ιδιο με διαφορα στο που εχει το κουμπι Status,εχει μια ακομη ζωνη στο τελος του κοντρολ και καποιες μικροδιαφορες στην διαταξη.
Τωρα σαν εξοπλισμος:
Marvel Chip που εδω το διαφημιζει , το ιδιο ειχε και ο 75 απλα δεν το διατυμπανιζε.
Το 32 Bit DAC ειναι ιδιο με αυτο του 75 με τις ιδιες επιλογες Slow,Short,Sharp.
Εχουν αφαιρεσει μια οπτικη εισοδο.
Εχουν ομως προσθεσει μια HDMΙ εισοδο και εξοδο (Zone4) το οποιο ειναι καλο.
Εχει προστεθει 4Κ Pass Through οχι ομως UpScaling (Κατι πρεπει να αφησουν για τον LX 77 οταν βγει...)
Εχει προστεθει η δυνατοτητα καποια η' ολα τα καναλια οταν τον δουλευεις σαν PreOut ενω στον 75 τα εκλεινες ολα και ετσι και στις 2 περιπτωσεις δεν δουλευουν τα τελικα ενισχυτικα με οτι αυτο συμπαρασυρει.
Εχει HDMI Switching σε Stand BY καλο αυτο για οσουν του δινουν τροφη οταν ειναι κλειστος απο συσκευες που δεν εχουν HDMI CEC-Control προδιαγραφη.
Εχει εισοδο για Android MHL εμπρος στην προσοψη.
Ενα καλο αλλα οχι με πολλες πληροφοριες ειναι πως στους καινουργιους 56,76,86 απεικονιζονται τα DSP,εισοδος και ενταση στην οθονη (TV) κατι που οι περυσινοι η' προπερσινοι δεν εκαναν,χρησιμο για οποιους τον εχουν μακρια απο το οπτικο τους πεδιο η' κρυμμενο.
Αυτα , τωρα αν κατι μου διεφυγε Sorry.
Οπως και να εχει η σειρα LX συνεχιζει να εντυπωσιαζει με την ποιοτητα κατασκευης , παρεχομενο εξοπλισμο (Εχει και το Wireless adapter μεσα) και θεωρω μια πολυ ωραια εμφανιση!
Τωρα θα μου πειτε 1600 ευρω (Street price) δεν ειναι και λιγα αλλα τα αξιζει.
Υ.Γ=ακομη υπαρχουν εξω LX 75 στα 1250 ευρω περιπου.Χτυπηστε τον αν δεν σας ενδιαφερουν οι μικροδιαφορες , γιατι στα υπολοιπα ειναι ιδιοι!

παιδια ξερει κανεις πως ενεργοποιω το subwoofer για μουσικη στον lx56? ειναι ενα 12" της crystal.το εχω δοκιμασει και σε θεση thx και στην αλλη. εβαλα "plus" απο το μενου του ενισχυτη, εχω το crossover στα 80 και πειραματιστηκα με ρυθιμισεις large-small αλλα ποτε δε το αναβει οταν ακουω μουσικη.
στις ταινιες αναβει κανονικα.
επισης εχω 7.1 συστημα και ακουω οτι τα back surround ενεργοποιουνται μονο αμα αλλαξω το surround mode σε dolby IIx h dts neo x. απο μονο του δε τα αναει και επισης δε τα δειχνει και στο display του ενισχυτη ακομα και οταν ακουγονται.

οκ η πηγη ειναι HTPC. οντως ηταν ρυθμισμενο στο stereo. το εβαλα 7.1 και αναψανε ολα τα ψωτακια στον lx56 ακομα και τα XL και XR. δε βγαινει ηχος ομως απο κανενα αλλο καναλι παρα μονο τα δυο μποστινα οτι mode και να εβαλα.

οκ τα καταφερα τωρα παιζει ηχος απο ολα τα καναλια και το sub και πλεον αναβουν και τα XL XR οταν βαζω 7.1 ταινια.
νομιζω απο το software της καρτας ηχου εβγαλα ακρη αν και να σου πω την αληθεια δεν ειμαι σιγουρος γιατι πειραξα πολλες ρυμισεις.θελει ομως παλι stereo το setting στα windows αλλιως μου λεει pcm και δε παιζουν ολα τα ηχεια. δε ξερω γιατι. μαλλον ειναι κατι σα passthrough.
σε ευχαριστω πολυ vader με βοηθησες πολυ. το σχολιο σου με εκανε να ψαξω και τις ρυθμισεις του bluray player μου και το ειχα να μου κανει downmix σε απλο dts και dd. δεν ακουγα uncompressed ολη μερα. καλα καμια σχεση με το απλό core. εχω μεινει αφωνος.

Last edited:
Άνοιξε ενα νεο νήμα στην htpc κατηγορία αναλύοντας ακριβώς τις ρυθμίσεις και τον τροπο σύνδεσης του htpc με τον ενισχυτή.
Επειδή hd audio περνάει μονο απο hdmi, μάλλον ήρθε η ωρα να αγορασεις μια τέτοια vga για να απολαύσεις 100% το νεο σου αποκτημα.

με hdmi συνδεεται το pc και βγαζει και 3D και HD audio passthrough. ειναι μια radeon HD 7850 OC.
και παλι ευχαριστω για την βοηθεια!
τωρα περιμενω μονο το κεντρικο και τα διπολα και ειμαι ετοιμος! :)

ευχαριστω! να σου πω μιας και εχεις και εσυ απο οτι θυμαμαι pioneer, παιζει η ειναι ιδεα μου αμα αναβω τα height surround βαζωντας mode dolby pro logic z, χαμηλωνει η ενταση των RL surround? εχω 9.1 setup. αν και να πω την αληθεια δε τα πολυκαταλαβαινω τα height.
συνηθως πιο Mode επιλεγεις για ταινιες? αφηνεις το auto surround η βαζεις καποιο απο τα custom?

εκανα σημερα ενα mcacc γιατι αλλαξα κατι στο χωρο και δε ξερω τι εγινε αλλα δια μαγειας μου αναβει πλεον τα rear surround απο μονο του ακομα και σε 5.1 ταινιες!?
δε χρειαζεται να του βαζω neo x η dolby II x/z! το κανει και σε απλο dts ακομα και σε dolby digital πηγες!
σε auto surround και ενω εχουν αναψει οι λυχνιες μονο για F/L/R/SL/SR/LFE παιζουν τα XL και ΧR και το ηχητικο αποτελεσμα ειναι κλασεις ανωτερο!!!
ποια ρυθμιση πειραξα ενας θεος ξερει!