Pioneer BDP-330 Βοήθεια!!!

antigoni

New member
20 October 2010
19
Θα ήθελα τα φώτα σας (δυστυχώς δεν είμαι πολύ σχετική με το αντικείμενο, ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά) σχετικά με ένα Pioneer BDP-330 που έχω:

Ενώ μέχρι πρότινος το χρησιμοποιούσα για να βλέπω ταινίες με δισκάκια video (original, από εφημερίδες, videoclub κτλ.) θέλησα σήμερα να δω αρχείο video σε μορφή .mp4 και υπότιτλους .srt. Τα πέρασα σε δισκάκι με nero και ξαφνικά ανακάλυψα ότι δεν παίζει το δισκάκι. Μέχρι τώρα έκανα την ίδια διαδικασία στον παλιό μου player αλλά δυστυχώς δε διαβάζει .mp4.

Δοκίμασα να παίξω και δισκάκια .avi που παίζω στον παλιό μου αλλά τίποτα. Αλλαξα +RW, -RW, -R, πάλι τίποτα.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο κατάφερα να δω κάτι ήταν όταν μετέτρεψα τα αρχεία με το ConvertXtoDvd, αλλά αυτό θέλει πάρα πολλή ώρα και δε συγκρίνεται με την ταχύτητα του προηγούμενου τρόπου μου.

Είμαι σε απόγνωση γιατί έχω δοκιμάσει κάθε τι που πέρασε απ'το μυαλό μου και άκρη δε βγάζω:bigcry:

Τα Pioneer γενικά είναι δύστροπα στην αναπαραγωγή αρχείων, ή την αναπαραγωγή εγγεγραμένων δίσκων. Οι τύποι δίσκων που μπορεί να αναπαράγει το συγκεκριμένο και φαίνονται στα specs είναι οι εξής:

Playback Discs
• Blu-ray disc (BD-ROM, BD-R, BD-RE)
• DVD-Video (DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW)
• DVD VR (DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW)
• AVCHD (DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW)
• CD-R/RW (CD-DA, JPEG, MP3)
• DVD-R/RW (JPEG, MP3)

Αν θες να γλιτώσεις και απο τις μετατροπές και απο τα γραψίματα και απο την αγορά δίσκων για εγγραφή, μπορείς να αγοράσεις ενα media player όπως αυτό το οποίο παίζει σχεδόν τα πάντα απροβλημάτιστα και να ξενοιάσεις για πολύ καιρό...

Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να αγοράσω τίποτα. Εχω στεγνώσει εντελώς.

Θέλεις να πεις πως με τον τρόπο που αντιγράφω τα αρχεία μέσω nero (δημιουργία dvd δεδομένων) δε θα καταφέρω τίποτα; Χρησιμοποιώ βέβαια DVD-RW.

Προσπαθώ να δημιουργήσω και DVD VR αλλά τότε έχω πρόβλημα με τους υπότιτλους. Δεν μπαίνουν στο αρχείο. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εκτός του να τους ενσωματώσω εκ των προτέρων στο αρχείο;

Και πάλι βέβαια δεν ξέρω αν παίζει το αρχείο (χωρίς τους υπότιτλους δηλαδή). Θα το δοκιμάσω τώρα.

Θα υπάρχουν εφαρμογές που να σου επιτρέψουν να "κάψεις" τους υπότιτλους μέσα στο αρχείο, αλλά πάλι την επεξεργασία δεν τη γλιτώνεις...Λεπτομέριες δε γνωρίζω αφού ποτέ δε μπήκα σε αυτή τη διαδικασία.

Το δοκίμασα αλλά φευ!

Το μέγεθος του αρχείου μεγαλώνει τόσο που μια ταινία ολόκληρη δε χωράει στο δισκάκι.

Αλλη μια κάποια λύση please!!!!

Δεν θα καταφέρεις τίποτα, μην προσπαθείς άδικα. Το συγκεκριμένο player της Pioneer αναπαράγει μόνο αρχεία ήχου mp3 και φωτογραφιών jpeg.

Για να δεις αρχεία avi ή mp4 θα πρέπει να τα μετατρέψεις σε δομή DVD μέσω του Nero....

Κι αυτό με το μέγεθος του αρχείου πώς θα το ξεπεράσω;

Οταν το αρχικό αρχείο πχ είναι πάνω από 1GB (πριν κάνω καν κάποια κίνηση για υπότιτλους που υποθέτω θα το μεγαλώνουν κάπως) αυτό στο οποίο πάω να το μετατρέψω (δηλ DVD) λέει ότι δε χωράει στο δισκάκι!!!

Στο Nero Vision όταν προσθέσεις αρχεία για μετατροπή σε δίσκο DVD Video, προσαρμόζεται ανάλογα η ποιότητα ώστε το αρχείο που προκύπτει να χωρέσει σε απλό δίσκο DVD. Δες quality settings στα video options, στο κάτω μέρος του παράθυρου διαλόγου του Nero Vision.

Εχω την εντύπωση (έχω καιρό να ασχοληθώ με τέτοιες μετατροπές) πως αρχεία avi μεγέθους 700ΜΒ - 1GB χωράνε εύκολα σε single layer DVD.

Αν όντως το αρχείο που προκύπτει είναι πολύ μεγάλο, τότε ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις dual layer DVD.

Συμβουλή μου είναι να σταματήσεις να ασχολείσαι, και να κοιτάξεις να πάρεις ένα οικονομικό media player. Ολες αυτές οι μετατροπές θα σε κουράσουν, και δεν θα κάνεις οικονομία ούτε σε χρόνο ούτε σε χρήμα.

Εχεις να προτείνεις κάτι οικονομικό πάνω στο οποίο να βάζω το φλασάκι με αρχεία όπως τα παίρνω απ'τον υπολογιστή, εύκολα και γρήγορα (.avi, .mkv, .mp4, .m4v κτλ και υπότιτλους .srt) και να αναγνωρίζει τους ελληνικούς υπότιτλος χωρίς προβλήματα;

Θα το έχω μόνιμα συνδεδεμένο με projector (HDMI) και με ενισχυτή.

Εχεις να προτείνεις κάτι οικονομικό πάνω στο οποίο να βάζω το φλασάκι με αρχεία όπως τα παίρνω απ'τον υπολογιστή, εύκολα και γρήγορα (.avi, .mkv, .mp4, .m4v κτλ και υπότιτλους .srt) και να αναγνωρίζει τους ελληνικούς υπότιτλος χωρίς προβλήματα;

Θα το έχω μόνιμα συνδεδεμένο με projector (HDMI) και με ενισχυτή.

Δες για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/135-Media-Players

Ισως κάτι τέτοιο σε καλύπτει:

http://www.skroutz.gr/s/399945/Western-Digital-TV-Live-WDBGXT0000NBK.html