Pioneer BDP-LX55 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Το έχω πέντε μερούλες τώρα και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό. Με το δίκτυο δουλεύει μια χαρά, streaming χωρίς διακοπές, βλέπει τον Nas μου και όλα τα δεδομένα του καθώς και ότι σκληρό ntfs του έβαλα σε usb (παρότι το manual λέει άλλα). Από εικόνα είμαι πολύ ευχαριστημένος (είδα μόνο κατεβασμένα σε 1080). Από ήχο τώρα με εξέπληξε ευχάριστα σε στερεοφωνική ακρόαση. Το μενού του είναι εύχρηστο αλλά μην φανταστείς ότι είναι και το πιο καλαίσθητο. Για 340 ευρώ θεωρώ ότι αξίζει.

Kατα τα αλλα παιδιά, γνώμη μου είναι ότι η "φυγή" προς την Κίνα εξυπηρετεί την αύξηση ή διατήρηση των κερδών μιας εταιρείας.

Δεν έχει στη πραγματικότητα αντίκτυπο στη τιμή των προιόντων... Αυτή καθορίζεται απο άλλα πράγματα βάση marketing και ανταγωνισμού. Yπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα για αυτό.

Επίσης το lx55 δείχνει τίμιο μηχανάκι και κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από τον ανταγωνισμό. Προσωπικά βλέπω με πολύ καλό μάτι την προσπάθεια της pioneer, μακάρι να συμπαρασύρει και τους λοιπούς κονσουμεράδες ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές.

Ημουν ετοιμος να το χτυπησω προ καιρου αλλα διαβασα μυρια οσα προβληματα και παραξενιές και μιας και ειναι ουσιαστικά η 1η προσπαθεια της Pioneer με τα LAN, BD/DVD-A/SACD κλπ ειπα τελικα να περιμενω απο φθινόπωρο το επομενο μοντελο....

Ετσι και αλλιως δεν υπηρχαν ετοιμοπαραδοτα για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα.
Ρε Σύριε , αν σκεφτεσαι να παρεις το επομενο μοντελο , μπορει να μην ταιριαζει εμφανισιακα με τον lx85 και να χρειαστει να αλλαξεις ενισχυτη :p

Που και πόσο το βρίσκεις?

στο skroutz εχω κοιταξει, το βρισκεις απο 342-399 ευρω. δεν εχω παρει κανενα τηλεφωνο ακομα να δω αν μπορουν να κανουν κατι καλυτερο για μετρητα.

Γιατι ξεκινησαν να τα φερνουν?Πριν περιπου ενα μηνα δεν υπήρχε ουτε δείγμα.Λογικα σε κανα 3μηνο θα βγει νεα φουρνιά , οποτε ισως είναι καλυτερα να περιμένετε λιγο.

Ετσι και αλλιως δεν υπηρχαν ετοιμοπαραδοτα για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα.
Πριν 1-2 εβδομάδες εμφανίστηκαν (μερικά τουλάχιστον)

αν σκεφτεσαι να παρεις το επομενο μοντελο , μπορει να μην ταιριαζει εμφανισιακα με τον lx85 και να χρειαστει να αλλαξεις ενισχυτη :p
Μη το γελάς καθολου, μου πέρασε κι αυτό απ το μυαλο....:p :p :p

Το συμαντικότερο όμως είναι ότι τα συγκεκριμένα μηχανάκια θα είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τα αυτιά και την κουλτούρα των Κινέζων. Γιατί η μουσική είναι κουλτούρα.......

Θά 'λεγα τώρα τίποτε για την μουσική κουλτούρα των Κινέζων αλλά δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου...

Η μόνη κουλτούρα που υπάρχει παγκοσμίως είναι η κουλτούρα του χρήματος!

.... και όμως οι Κινέζοι κατά καιρούς έχουν βγάλει απίστευτα και ακριβά μηχανάκια.... άσχετα αν εμείς τους έχουμε στο μυαλό μας σαν ''φτηνιάρηδες''.

.... και όμως οι Κινέζοι κατά καιρούς έχουν βγάλει απίστευτα και ακριβά μηχανάκια.... άσχετα αν εμείς τους έχουμε στο μυαλό μας σαν ''φτηνιάρηδες''.

Μακάρι γιατί όλα δείχνουν πως στο μέλλον θα κατακτήσουν την αγορά...

το παρελαβε γνωστος μου χθες το πρωι, αλλα εχει προβλημα με την αναπαραγωγη ταινιων απο usb stick. συγκεκριμενα, οσες ταινιες ειναι 720p, στην τηλεοραση αφηνει τεραστια μαυρα κενα δεξια και αριστερα, ενω το player ειναι ρυθμισμενο σε 16:9 normal. φτιαχνει μονο αλλαζοντας σε 16:9 full, αλλα χαλαει η ποιοτητα της εικονας.
επισης, οι υποτιτλοι απο το μενου ειναι ρυθμισμενοι σε greek modern, αλλα σε ταινιες με ενσωματωμενους αλλα και εξωτερικους υποτιτλους, δεν αναπαραγονται σωστα, αλλα με κατι γραμματα περιεργα.

εχει γινει ενημερωση στο player, αλλα χωρις να αλλαξει κατι. ολοι οι εξωτερικοι υποτιτλοι των ταινιων εχουν καταληξη .srt, οι οποιοι παιζουν κανονικα σε υπολογιστη, αλλα και σε τηλεοραση, συνδεοντας το στικ σε καποια usb της τηλεορασης. επισης, ταινια 3d sbs .mkv δεν την αναγνωριζε καν.

καλως ή κακως, ναι, αλλα φανταζομαι πως καποια στιγμη θα χρειαζοταν ετσι κι αλλιως καποια αναβαθμιση, οποτε θα το "κολλουσε" τοτε. σχετικα με τους υποτιτλους ξερει καποιος κατι; προκειται για αρχεια ταινιας .mkv και αρχεια υποτιτλων .srt, τα οποια βρισκονται στον ιδιο φακελο σε καθε ταινια. δοκιμασα και με δικες μου ταινιες, αλλα δεν αλλαξε κατι. οι υποτιτλοι εμφανιζονται σαν να μην αναγνωριζεται η ελληνικη γλωσσα.

λιγο που το εψαξα, εχει στις ρυθμισεις μια επιλογη "subtitle", οπου και ηταν ηδη ρυθμισμενο σε greek modern. επισης, εχει και κατι αλλο το οποιο δε θυμαμαι ακριβως πως το λεει, ισως country code, οπου το γυρισαμε στο greece, μηπως και εφταιγε αυτο. του καναμε και επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και ξαναρυθμισαμε απο την αρχη αλλα τιποτα. επιλογη γραμματοσειρας δεν εχει, ειναι μια για ολες τις γλωσσες μαλλον.

Με τους εξωτερικούς υπότιτλους υπάρχει κάποιο νέο....?

Το πηρα σημερα μηπως πρεπει να το επιστρεψω και να παρω κατι αλλο?

Last edited by a moderator:
Δεν ειναι media player το μηχανακι, γιατι ταλαιπωρείστε;