Pioneer CD-UB100 USB mp3 αντάπτορας.

audiov

AVClub Addicted Member
26 June 2010
1,824
Μιας και ειδα οτι πολυ λιγα θεματα υπαρχουν, να μην πω σχεδον καθολου, ειπα να μοιραστω μαζι σας περι του συγκεκριμενου ανταπτορα.

Λοιπον πρωτα απ`ολα η διαχειριση των αρχειων εξαρταται απο το κατα ποσο ειναι συμβατος με την πηγη.
Στην δικη μου πηγη, P88RS, εμφανιζει μονο 8 χαρακτηρες και μονο για ενα απο τα παρακατω:
α) ονομα φακελου
β) ονομα αρχειου
γ) artist
δ) καποια αλλα μεσω mp3 tag

Ομως δεν μπορει να εμφανισει παραπανω απο ενα απο τα παραπανω. Δηλαδη αν επιλεξω να εμφανιζει το ονομα φακελου, που ειναι και σημαντικο στο να ξεχωριζω τα τραγουδια, τοτε δεν εμφανιζει το ονομα αρχειου που παιζει εκεινη την στιγμη.

Επιπλεον, και ακομα χειροτερα, δεν ξεχωριζει υποφακελους. Τους αναπαραγει ολους σαν να ηταν στον γονικο φακελο.
Οποτε αν μεσα στο στικακι βρισκονται 20 φακελοι και 10 υποφακελοι τοτε θα βρισκει 30 φακελους.

Δεν εχει λιστα.
Αν θες να πας απο τον ενα φακελο στον αλλο πρεπει να προσπελασεις ολους τους φακελους που ειναι ενδιαμεσα.
Εδω ισως βοηθαει το search που δεν το εχω ψαξει και πολυ μεχρι τωρα.

Με λιγα λογια η διαχειριση των αρχειων ειναι για κλαματα.
Το μονο που μενει να εχω πολλα στικακια, μικρης χωρητικοτητας (και φθηνα) και καθε ενα να εχει τον τυπο μουσικης που θελω.

Και το αλλο αρνητικο ειναι οτι ειτε θα επιλεξω να κανει FF ή θα κανει next. Δεν μπορει και τα δυο... (με συνεχομενο πατημα του FF και απλο για next).

Απλα απαραδεκτο...

Σαν ποιοτητα ηχου ειναι υποδεεστερος του P88RS, οπως ηταν αναμενομενο, αλλά δεν μπορω να πω πως ειναι κακος. Με την βοηθεια του BBE (και στο +4) κατι γινεται και ειναι σχεδον εφαμιλλος.
Δεν εχω παραπανο ομως. Η ευκολια να εχεις πολλα τραγουδια (ποσοτητα) ειναι τοσο μεγαλη που ξεχνας την απολυτη ποιοτητα. Αρκει να ειχε καλη διαχειριση αρχειων, και εμφανιση λιστας, πραγμα που δεν εχει στην δικη μου περιπτωση (συνδιασμος ανταπτορα - πηγης).
Δοκιμαστηκε με mp3 σε διαφορες αναλυσεις (και συγκριση παντα με mp3 μεσω του P88RS).
Το αρνητικο ειναι οτι δεν παιζει wav, αφου πλεον χωρητικοτητα υπαρχει και δεν θα αποτελουσε προβλημα.

Με ολα αυτα ισως ηταν καλυτερα να εμενα στα CD (CDRW) και να ειχα απολυτη ποιοτητα ηχου, και την ιδια (και καλυτερη) ευκολια διαχειρισης αρχειων. Αφου αντι για βαλε-βγαλε στικακι θα ειχα βαλε-βγαλε δισκακι.
Και με πολυ μικροτερο κοστος. Χωρις να υπολογισουμε το κοστος αποκτησης του ανταπτορα...

χωρίς να έχω τον αντάπτορα συμφωνώ μαζί σου!

στο mp80 συνδέω το αηφόνι μου με aux in (το απλό καλώδιο) και τα κάνω όλα από το τηλέφωνο. Και εκτός των άλλων του λέω από το bluetooth "παίξε dire straits" και μου παίζει!

καλή φάση.

Το σκεφτομουν και γω.
Αλλά δεν εχω iphone (ή ipod ή αλλο mp3 player) οποτε θα επρεπε να δωσω οσα χρηματα εδωσα (ή παραπανω) για τον ανταπτορα.

Το πιο σημαντικο ομως ηταν οτι ηθελα το ολο θεμα να ειναι καταχωνιασμενο καπου και απλα να εχω καπου μια υποδοχη USB, μακρια απο βλεμματα. Και χωρις να κουβαλαω καθε φορα το ipod (αφου ειναι φθηνοτερο και iphone δεν θα αγοραζα).

Ισως ηταν καλυτερα να παρω τον CD-IP100ii, να εχω ενα ipod καταχωνιασμενο και να διαχειριζομαι απο την πηγη τα αρχεια.
Αλλά νομιζω πως και παλι και αυτος ο ανταπτορας εχει τα ιδια μειονεκτηματα με την δικη μου πηγη.
Παλι με μειωμενη συμβατοτητα θα λειτουργουσε και θα εβλεπε το ipod σαν μια συσκευη αποθηκευσης.

Απλα μου κανει εντυπωση πως αυτοι οι Γιαπωνεζοι σκεφτηκαν να βγαλουν μια τετοια αποτυχια.

Ο ηχος παντως ειναι καλος. Ασχετα αν ειπα οτι δεν συγκρινεται με του P88RS ή του Apline 9812RB που ειναι αλλης κλασης.
Aπο ενα DEH-P7600MP (που ειναι ενα σκαλι κατω απο το επισης "αλλης κλασης" DEH-P8600MP) παιζει καλυτερα παντως.
Η διαφορά στην ποιοτητα ηχου για να το πω πιο απλα ειναι σαν να ακους ενα mp3 320kbps μεσω του ανταπτορα να παιζει οπως ενα αρχειο 192kbps μεσω P88RS. Στο περιπου.

αυτό με την ποιότητα του ήχου φίλε μου είναι μεγάλη πίκρα!

Είπα να βάλω ένα καλό συστηματάκι στο αυτοκίνητο, πηγή και ηχεία, απλά πράματα δηλαδή.

Με το pioneer mp80 και μονάδα rainbow είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά όταν βάζω mp3 το καταλαβαίνω...

Καμιά σχέση με τα audio cd...

Πρεπει να εχεις δικιο οσο αφορά την συγκριση μεταξυ Audio-CD και mp3.
Αλλά να σου πω την αληθεια εδω και ποσα χρονια τα εχω κοψει τα Audio-CD. Πολλα δισκακια, λιγα τραγουδια.
Σαν να λεμε συγκριση βινυλιο με CD. Και ακομα περισσοτερο...
Γι`αυτο και λεω πρεπει να εχεις δικιο. Δικιο εχεις δηλαδη αλλά πλεον εχω ξεχασει ποσο μεγαλη διαφορά εχει. Αν και θυμαμαι πως η διαφορά δεν ηταν και σπουδαια, αλλά παιζει ρολο και η πηγη.

Δεν ξερω αλλά πριν ειχα ενα Alpine CDA-9812RB (κορυφαιο σαν ποιοτητα) και τωρα το DEH-P88RS.
Και με τα δυο με mp3 ειμαι ευχαριστημενος, αν και τα ηχεια μου ειναι υπερ αναλυτικα και δειχνουν διαφορες αναμεσα σε ενα καλο αρχειο και σε ενα κακο.
Με οτιδηποτε αλλο πλην αυτων των δυο πηγων δεν ειμαι ευχαριστημενος, ακομα και Audio-CD να παιζουν.

Το Alpine το αλλαξα μιας και τα ηχεια μου ναι μεν ειναι υπερ αναλυτικα χωρις να ξυριζουν τα πριμα αλλά εχουν ενα κακο.
Εχουν λαμπρες μεσσαιες. Ισως φτιαχνει με πειραγμα στο κροσοβερ, το πιθανοτερο δηλαδη. Σαν να εχουν μια υπερκαλυψη στο σημειο κροσαρισματος, σαν να εχουν butterworth αντι για Linkwitz-Riley. Ισως φταιει και το αυτοκινητο και η θεση των μεγαφωνων.

Οποτε ηθελα κατι πιο "μαλακο" σαν ηχο απο την πηγη. Ακομα και αν ηταν πιο μουντο. Κατι που χαρακτηριζει τα Pioneer.
Το Alpine κρυσταλλο, πολυ καλο ηχο, μακραν καλυτερο απο του P88RS που θεωρειται και κορυφαιο. Αλλά μπορει να αναδειξει αδυναμιες στο υπολοιπο συστημα.
Ηδη και με το P88RS παιζω με μια ελαφρια εξασθενηση στην περιοχη 4Khz που ειναι και το σημειο κροσαρισματος.

Απο την αλλη για πρωτη ακουσα καποια τραγουδια που ποτε δεν ειχα ακουσει μεσα στο αυτοκινητο. Μιας και ποτε δεν ειχα γραψει δισκακια με αυτα μεσα.

Παίδες,

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ αυτό το αξεσουάρ;

Το Amazon ξεπούλησε στα 30 δολλάρια πριν κανένα χρόνο...

Εδώ κάποιοι ακόμα το πουλάνε στα 150 ευρώ, τα οποία προφανώς και δε δίνω μιας και παίρνω νέα μονάδα με αυτά τα χρήματα...

Αν κάποιος ξέρει ή έχει κάποιο που δε χρειάζεται ας με ενημερώσει...