Pioneer DV-400V η Toshiba SD-580E ?

Πήρα το pioneer , καλό αλλά με χάλασε που μόνο το manual ήταν στα Ελληνικά .

Από περιέργεια, με ποια έννοια η σύγκριση είναι "ατυχής"; Τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά οι δύο συσκευές είναι σχεδόν ίδιες...

Re: Απάντηση: Pioneer DV-400V η Toshiba SD-580E ?

Από περιέργεια, με ποια έννοια η σύγκριση είναι "ατυχής"; Τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά οι δύο συσκευές είναι σχεδόν ίδιες...

Κατ' αρχάς και μόνο το όνομα φτάνει.
Pioneer.-
Μια εταιρεία με βαρύ όνομα και φοβερές υλοποιήσεις τόσο στο θέμα της εικόνας (kuro) όσο και στο θέμα του ήχου (Susano LX91).
Tα player αυτά, τόσο το dv400 όσο και τα dv410, dv610 που είναι μεταγενέστερα, χαρακτηρίζονται εξαιρετικά ως προς αυτά που προσφέρουν συγκρινόμενα με την τιμή τους. Πολυ καλός upscaler, πολυσυμβατότητα (δεν παίζει μόνο SACD και DVD Audio) και υπέροχο design.
Τώρα θεωρώντας "ατυχή" την σύγκριση εκφράζω την προσωπική μου άποψη, την οποία κάποιος άλλος μπορεί να μην υιοθετεί.
Φιλικά...

Sorry, αλλά για μένα το όνομα δεν φτάνει. Δεν αμφιβάλλω ότι το συγκεκριμένο player είναι πολύ καλό σε όλα τα σημεία, αλλά αμφιβάλλω πολύ για το "ατυχής σύγκριση" με το αντίστοιχο της Toshiba...

Πήρα το pioneer , καλό αλλά με χάλασε που μόνο το manual ήταν στα Ελληνικά .

Γιατί σε χάλασε που το manual ήταν στα Ελληνικά;
Συνήθως έχουν μέσα manual σε 3-4 γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά) ή και περισσότερες.
Με ποιά τηλεόρασή το σύνδεσες; Φαντάζομαι ότι συνδέθηκε με HDMI.

Sorry, αλλά για μένα το όνομα δεν φτάνει. Δεν αμφιβάλλω ότι το συγκεκριμένο player είναι πολύ καλό σε όλα τα σημεία, αλλά αμφιβάλλω πολύ για το "ατυχής σύγκριση" με το αντίστοιχο της Toshiba...

Ο.Κ. δεκτό.
Απλώς αυτή είναι η γνώμη μου.

Απ' ό,τι κατάλαβα εννοεί ότι δεν υπάρχουν ελληνικά στο μενού (δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι), όχι ότι ήταν κακό ότι υπάρχει manual στα ελληνικά...

Ναι, μάλλον αυτό εννοεί.
Πάντως ενώ στις τηλεοράσεις έχουν τα μενού σε ένα σωρό γλώσσες, στα player δεν συμβαίνει το ίδιο.

Έτσι κι αλλιώς ούτε το SD-580E που ήταν στις αρχικές επιλογές έχει μενού στα ελληνικά...

Όντως για τα μενού osd λέω .
Απλά είχα ένα sony ns38 και ήταν φιλικότατο στην χρήση .

Τώρα όσο για την διαφορά toshiba-pioneer μάλλον δεν θα μάθουμε αν είναι κάποιο καλύτερο .

Η επιλογή μου έγινε αφού δεν υπήρξαν αρκετές απόψεις , βάση τιμής (ότι δώσεις παίρνεις) και πως πιστεύω πως αν κάποιο είναι ανώτερο , λογικά θα πρέπει να είναι το pioneer . -bye-

Πάντως για αυτήν τη σειρά της Pioneer έχουν ακουστεί διάφορα κολληματάκια και ασυμβατότητες, ενώ για το Toshiba δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Γενικώς ως προς το "όνομα" θα διαφωνήσω. Και η Toshiba έχει δώσει τρομερά μηχανάκια στην εικόνα, και εκτός αυτού πρόκειται και για τρομερά αξιόπιστη και τίμια εταιρία. Από τα δύο θα πρότεινα το 580! jm2c

Είπαμε δύσκολα θα μάθουμε ποιο είναι καλύτερο .

Για την ιστορία πάντως η διαφορά στον ήχο με το sony ns33 (φυσικά κατώτερης κατηγορίας και τιμής)είναι τρομερή .

Δεν ξέρω για το DV400, το DV600 όμως το οποίο έχω και το οποίο είναι universal player, παίζει τα πάντα:
SACD, DVD Audio, DVD-R, CD, Video CD, SVCD, mp3, DivX, jpeg κ.λ.π.
Του έχω αλλάξει τον αδόξαστο απ' τον Σεπτέμβριο του 2007 που το αγόρασα, και δεν έχει κολλήσει ποτέ και πουθενά. Και από εικόνα είναι φοβερό. Συγκρίνεται άνετα με ακριβότερες υλοποιήσεις DVD Player. Τώρα μάλιστα που το έχω συνδέσει με HDMI στην kuro με upscaling στα 1080p....
Το SONY που είχα πριν μου είχε σπάσει τα νεύρα με τα κολλήματα που έκανε σε πολλά DVD. Πήρα το DV-600 λοιπόν, και βρήκα την υγειά μου.

Μηπως γνωριζει κανεις πως γινεται το DVD Pioneer DV - 400 Region Free?
Χωρις ομως χρηση laptop.
To λεω γιατι μονο τετοιες λυσεις βρηκα στο Internet!
Thanks!!!!

Προσφατα αγορασα το Pioneer DV-410 μιας και το παλαιο DV-696 πηγε στο εξοχικο για να μας συντροφεύει εκει.. Οι εντυπώσεις μου

+ Εξαιρετική εικονα. Το καλύτερο upscale που εχω δει μεχρι τώρα από φτηνό (<100 Eυρώ) DVD player

+ Διαβαζει τα πάντα αβιαστα και αβασάνιστα

+ Πολύ καλος ήχος σαν CD player.. Καλύπτει ανετα τις ανάγκες αναπαραγωγής μουσικών CD (με ενα αξιοπρεπή ενισχυτή) ενος μεσου ακροατή..

- Οχι Ελληνικά σε divx (αν και δεν πολυβλέπω). Λύθηκε με αναβάθμιση firmware
- Τηλεχειριστήριο (δεν μου αρέσει)

Overall ομως είναι αριστο μηχάνημο και το συνιστώ. Ομοιως και για τα player της Toshiba εχω πολύ καλή γνώμη (καλή κατασκευή, πολύ καλή εικονα και αρκετές δυνατότητες, καλες τιμες)

Οταν λες για τα ελληνικα σε divx οτι λυθηκε με αναβαθμιση firmware με official εννοεις η με 3rd party?Με ενδιαφερει και εμενα το 410 η το 420...

Οταν λες για τα ελληνικα σε divx οτι λυθηκε με αναβαθμιση firmware με official εννοεις η με 3rd party?Με ενδιαφερει και εμενα το 410 η το 420...

Third party..
Δες εδώ

http://www.pioneerfaq.info/index.php?question=Firmwares

διαβασε με προσοχή τις οδηγίες .. είναι λιγο περίεργη διαδικασια..