PIONEER DVR-LX60D (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Και κάτι ακόμα....

έχω Nova(μπράβο λακαμά:slapface:) και θα ήθελα να μου πείτε αν έχει υποδοχή για την κάρτα και αν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο module για να δουλέψει!

ευχαριστώ....

υποδοχή για κάρτα έχει.Την χρειάζεται για την ώρα που θα έχουμε κλειδωμένα επίγεια ψηφιακά πακέτα

Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Για τη Νοva δεν ξέρω, πάντυως με τα ψηφιακά της ΕΡΤ δεν δουλεύει. Μισές δουλειές...

Kαλημέρα σε όλους...

χθες αργά γύρισα από διακοπές και μόλις πριν από λίγο διάβασα το θέμα...

Ηλία τι ´ρωτάς...δεν καταλαβαίνω...

τι πρόβλημα έχεις με τα ψηφιακά της ΕΡΤ???

σε εμένα τα έχει κλειδώσει κανονικά,χωρίς κανένα πρόβλημα....

για πες...

Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Καλό μεσημέρι σε όλους....

Στην Κεφαλονιά που πήγα διακοπές πήρα μαζί μου και μια κάμερα...την JVC GR-D290E...είναι μια απλή και ιδιαίτερα εύχρηστη κάμερα χωρίς πολλά-πολλά...

Τράβηξα δύο miniDV κασσέτες της 1 ώρας η καθεμιά...σύνολο 2 ώρες...

μετέφερα το υλικό με fireware καλώδιο στο σκληρό δίσκο του LX60D στην υπερυψηλή ποιότητα (HQ+)...

κάθε 1 ώρα κατέλαβε 6,4 GB χώρο και το υλικό αφού μονταριστεί και επεξεργαστεί από το recorder θα μεταφερθεί σε δύο δισκάκια DVD+RDL...

Σήμερα-αύριο θα κάνω αυτές τις δουλιές...

Καλό μεσημέρι σε όλους....

Στην Κεφαλονιά που πήγα διακοπές πήρα μαζί μου και μια κάμερα...την JVC GR-D290E...είναι μια απλή και ιδιαίτερα εύχρηστη κάμερα χωρίς πολλά-πολλά...

Τράβηξα δύο miniDV κασσέτες της 1 ώρας η καθεμιά...σύνολο 2 ώρες...

μετέφερα το υλικό με fireware καλώδιο στο σκληρό δίσκο του LX60D στην υπερυψηλή ποιότητα (HQ+)...

κάθε 1 ώρα κατέλαβε 6,4 GB χώρο και το υλικό αφού μονταριστεί και επεξεργαστεί από το recorder θα μεταφερθεί σε δύο δισκάκια DVD+RDL...

Σήμερα-αύριο θα κάνω αυτές τις δουλιές...

Νάσο, μίλησα και με τον Τάκη (Πετρόπουλο), και θα μ' ενδιέφερε, αν είναι δυνατόν, να δώ αυτή τη διαδικασία με το Pioneer.
Μ´ενδιαφέρει να δώ τι δυνατότητες επεξεργασίας έχει και πόσο πιό εύκολο είναι, άν είναι, να κάνω αυτή τη δουλειά με το Pioneer κι όχι με το PC.
Τι γίνεται με τα menu; Με τα chapters; Υπάρχουν transitions; Τι δυνατότητες editing υπάρχουν; Σε τι ποιότητα γράφει;
Βεβαίως το SD υλικό μιας βιντεοκάμερας από το HDV έχουν πολύ μεγάλη διαφορά. Φαντάσου οτι για μιά ώρα υλικό σε HDV και σε full ανάλυση, ενώ εσύ χρειάζεσαι 6,4 Gb, εγώ χρειάζομαι κοντά στα 50 Gb.
Και βεβαίως μετατροπή σε 720Χ576 για να γραφεί σε DVD.

Καλημέρα...

εύλογα τα ερωτήματα του Μπάμπη...και ήθελαν ώρα ν´απαντηθούν...γι αυτό και τάπαμε τηλεφωνικώς...

και φυσικά-για άλλη μια φορά-το μηχάνημα αποδείχθηκε ΑΣΤΕΡΙ!!! (μετά από το ψάξιμο του μηχανήματος και του "εγχειριδίου χρήσης")

Καλημέρα...

εύλογα τα ερωτήματα του Μπάμπη...και ήθελαν ώρα ν´απαντηθούν...γι αυτό και τάπαμε τηλεφωνικώς...

και φυσικά-για άλλη μια φορά-το μηχάνημα αποδείχθηκε ΑΣΤΕΡΙ!!! (μετά από το ψάξιμο του μηχανήματος και του "εγχειριδίου χρήσης")

Για πές περισσότερα :Banane0:

Να πω περισσότερα....

ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η ερώτηση...

λοιπόν...πέρασα μέσω της DV εισόδου του recorder το υλικό από την MiniDV JVC κάμερα που έχω στον σκληρό δίσκο...

το ίδιο το μηχάνημα χώρησε-μόνο του-την ταινία σε chapters (αν θέλω δίνω άλλη εντολή και κάνω τον χωρισμό όπως θέλω εγώ...)

από κει και πέρα..μπορείς να μοντάρεις όπως θέλεις κόβοντας και ράβοντας...σβήνεις...μετακινείς chapters...τους αλλάζεις την σειρά ...κλπ...κλπ...

τώρα...ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο είναι το εξής:ότι επιλέγοντας χειροκίνητα την XP+ ποιότητα εγγραφής (υπερ-υψηλή ποιότητα) στον σκληρό δίσκο ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων φτάνει τα 15Mbps!!!.

τρομερό νούμερο!!!!..

νομίζω ότι καταλαβαίνετε για τι ποιότητα εγγραφής μιλάμε...

Τα chapters με ποιο τρόπο τα κόβει?
Σε ποιο χρονικό σημείο (πως τα διαλέγει)?

Τα chapters με ποιο τρόπο τα κόβει?
Σε ποιο χρονικό σημείο (πως τα διαλέγει)?

Aν κατάλαβα καλά από αυτά που είπαμε με το Νάσο στη τηλέφωνο, επιλέγει αυτόματα μόνο του κάποια σημεία τα οποία βεβαίως εσύ μπορείς να τα αλλάξεις αν θές επιλέγοντας τα δικά σου σημεία.

Το αυτόματα τι σημαίνει?
Σε ανάλογα χρονικά διαστήματα? Με εναλλαγή σκηνών?
Με σημεία start-stop της εγγραφής με τη κάμερα?

Προφανως πρεπει να τα επιλεγει οπως κανουν και πολλα προγραμματα στον υπολογιστη. Δηλαδη με το κοψιμο της σκηνης οταν τραβας, αυτοματα το δηλωνει σαν ξεχωριστο κεφαλαιο και παει στο επομενο.

edit: το 3ο που λες Αντωνη πρεπει να ειναι.

Το αυτόματα τι σημαίνει?
Σε ανάλογα χρονικά διαστήματα? Με εναλλαγή σκηνών?
Με σημεία start-stop της εγγραφής με τη κάμερα?

Αντώνη δεν ρώτησα ακριβώς τι σημαίνει το "αυτόματα" γιατί, από τη στιγμή που μπορώ να καθορίσω μόνος μου καινούρια σημεία, δεν με ενδιέφερε.
Καί όχι, δεν αναγνωρίζει τα start/stop, απ' ότι μου είπε ο Νάσος. Αναγνωρίζει όμως τα fade in/out..
Τέλος πάντων, καλύτερα να απαντήσουν τα παιδιά που γνωρίζουν κι όχι εγώ γιατί δεν έχω προσωπική άποψη και μπορεί να λέω και πράγματα που δεν ισχύουν.

Last edited:

Λοιπόν τι σημαίνει αυτόματα...

όταν γράφεις τηλεοπτικό πρόγραμμα...χωρίζει τις διαφημίσεις από την ταινία αναγνωρίζοντας το black frame που μεσολαβεί από το μοντάζ...

όσον αφορά την εγγραφή από την κάμερά μου...ισχύει αυτό που έγραψε-παραπάνω-ο Μπάμπης: αναγνωρίζει τα fade in/out..

τα γράφει και στο εγχειρίδιο...

Λοιπόν τι σημαίνει αυτόματα...

όταν γράφεις τηλεοπτικό πρόγραμμα...χωρίζει τις διαφημίσεις από την ταινία αναγνωρίζοντας το black frame που μεσολαβεί από το μοντάζ...

Νάσο και τι γίνεται όταν σε μια ταινία μέσα στο μοντάζ μεσολαβήσει
το black frame σαν μέρος του μοντάζ της ταινίας και όχι σαν διακοπή
για διαφημίσεις? Χάνουμε κομμάτι της ταινίας?
Δεν είναι πολύ συχνό αλλά συμβαίνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Νάσο και τι γίνεται όταν σε μια ταινία μέσα στο μοντάζ μεσολαβήσει
το black frame σαν μέρος του μοντάζ της ταινίας και όχι σαν διακοπή
για διαφημίσεις? Χάνουμε κομμάτι της ταινίας?
Δεν είναι πολύ συχνό αλλά συμβαίνει.

δεν χάνεις απολύτως τίποτα...όταν λέω χωρίζει, δεν εννοώ ότι σταματά να γράφει.....γράφει τα πάντα...απλά χωρίζει chapters και μπορείς να μοντάρεις πολύ πιο εύκολα το υλικό σου ( στην προκειμένη περίπτωση να σβήσεις "με την μία" τις διαφημίσεις...)

με την ευκαιρία ήθελα να πω ότι στους αγώνες της Εθνικής Ελπίδων(που φτάσαμε στον τελικό) ΔΕΝ μπόρεσε να χωρίσει τις διαφημίσεις από τον αγώνα γιατί όταν έγινε το ημiχρονο δεν υπήρχε μοντάζ και έπεσαν οι διαφημίσεις χωρίς black frame....το διαπίστωσα, γιατί έκανα εγώ το μοντάζ σε επίπεδο ΕΝΟΣ frame και είδα ότι η μια εικόνα "έμπαινε μέσα" στην άλλη χωρίς διακοπή...

είπαμε..μηχάνημα είναι...όχι άνθρωπος!!!:D:D

Last edited:

υποδοχή για κάρτα έχει.Την χρειάζεται για την ώρα που θα έχουμε κλειδωμένα επίγεια ψηφιακά πακέτα
Για βοηθείστε κι εμάς τους λιγότερο γνώστες του αντικειμένου βρε παιδιά. Αν βγάλω την κάρτα από τον αποκωδικοποιητή της NOVA και την βάλω στο Pioneer θα πιάνει όλα τα κανάλια όπως και πριν; Πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις από την αρχή στο tuner του Pioneer;

Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα (το μηχάνημα το παραλαμβάνω αύριο και δεν έχω ιδέα από τις συνδέσεις του).
1. Αν συνδέσω το Pioneer με την TV μόνο μέσω HDMI/DVI θα έχω εικόνα σε HD standard. Θα χρειασθεί να έχω και το scart συνδεδεμένο για τις μη-HD εκπομπές;
2. Από ήχο τι γίνεται με τις συνδέσεις;O ενισχυτής μου είναι ο Yamaha AX2 και δεν έχει HDMI/DVI σύνδεση. Θα κάνει δουλειά ένα coaxial καλώδιο;

Λίγες λεπτομέρειες για να καταλάβω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Λοιπόν η μιλάμε για CI Slot κάρτα που αφορά τα συνδρομητικά επίγεια ψηφιακά κανάλια...η Nova είναι δορυφορική πλατφόρμα...άρα ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...

μην μπερδεύεσαι!!!!

για τις άλλες ερωτήσεις θα σου απαντήσω αργότερα....ή όποιος άλλος φίλος με προλάβει...