PIONEER DVR-LX60D (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Φίλε Τάκη, δύο σελίδες πριν σε ευχαρίστησα γιατί μου εξήγησες αυτό που ρώτησα!
Επειδή όμως θεώρησα οτι ο φίλος wolfmandim δεν θα είχε ξεκάθαρη άποψη αν δέχεται ή όχι την κάρτα της Νόβα μιας και δήλωσε άσχετος,
θεώρησα σωστό να το κάνω crystal clear!
Κατάλαβες τώρα γιατί ρώτησα, την τρέλα σου μέσα?

edit:επειδή όχι πάρα πολύ καιρό πριν ήμουν κι εγώ στην θέση του wolfmandim, και δεν καταλάβαινα πάρα πολλά πράγματα τα οποία για εσάς ήταν αυτονόητα, θα παρακαλούσα,χωρίς να υπονοώ ή να θέλω να θίξω κάποιον αλλά ούτε και να κάνω υποδείξεις, όταν γίνονται κάποιες ερωτήσεις να απαντιούνται ξεκάθαρα με ένα ναι ή ένα όχι(για αρχή) για να καταλαβαίνουν και οι μη σχετικοί!

Last edited:

Φίλε Τάκη, δύο σελίδες πριν σε ευχαρίστησα γιατί μου εξήγησες αυτό που ρώτησα!
Επειδή όμως θεώρησα οτι ο φίλος wolfmandim δεν θα είχε ξεκάθαρη άποψη αν δέχεται ή όχι την κάρτα της Νόβα μιας και δήλωσε άσχετος,
θεώρησα σωστό να το κάνω crystal clear!
Κατάλαβες τώρα γιατί ρώτησα, την τρέλα σου μέσα?

edit:επειδή όχι πάρα πολύ καιρό πριν ήμουν κι εγώ στην θέση του wolfmandim, και δεν καταλάβαινα πάρα πολλά πράγματα τα οποία για εσάς ήταν αυτονόητα, θα παρακαλούσα,χωρίς να υπονοώ ή να θέλω να θίξω κάποιον αλλά ούτε και να κάνω υποδείξεις, όταν γίνονται κάποιες ερωτήσεις να απαντιούνται ξεκάθαρα με ένα ναι ή ένα όχι(για αρχή) για να καταλαβαίνουν και οι μη σχετικοί!

Οι <ξεκάθαρες> απαντήσεις σίγουρα είναι πάντα το ζητούμενο, όταν όμως υπάρχουν οι προυποθέσεις απο μέλη που εχουν αυτη την δυνατότητα, δηλαδή έχουν έρθει ήδη οι ίδιοι αντιμέτωποι με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις και έχουν βρεί την λύση.Ακόμα όμως και σε αυτη την περίπτωση ο διάλογος και η μεγαλύτερη ανάλυση του <ναι> η του <όχι> κάνει περισσότερο επικοδομητική την συζήτηση, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια στους <μη σχετικούς>

Δεν διαφωνεί κανείς Γιάννη...
Αλλά καλό θα είναι να αρχίζουμε πρώτα απο τα βασικά (Ναι-Όχι) και συνεχίζοντας να γίνεται η ανάλογη ανάλυση (όπως πολύ σωστά έκανε ο Τάκης)...

Κι όλα αυτά τα λέω τονίζοντας και πάλι οτι, χωρίς να θέλω είτε να υπονοήσω ή θίξω ή να κάνω υποδείξεις,
υπάρχουν μέλη που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα για εμάς-σας!
Άλλωστε, όλοι μας κάποτε βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση.-bye-

Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Δεν διαφωνεί κανείς Γιάννη...
Αλλά καλό θα είναι να αρχίζουμε πρώτα απο τα βασικά (Ναι-Όχι) και συνεχίζοντας να γίνεται η ανάλογη ανάλυση (όπως πολύ σωστά έκανε ο Τάκης)...

Κι όλα αυτά τα λέω τονίζοντας και πάλι οτι, χωρίς να θέλω είτε να υπονοήσω ή θίξω ή να κάνω υποδείξεις,
υπάρχουν μέλη που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα για εμάς-σας!
Άλλωστε, όλοι μας κάποτε βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση.-bye-

Εχεις δίκιο... μην αγχώνεσαι όμως.. :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

δεν χάνεις απολύτως τίποτα...όταν λέω χωρίζει, δεν εννοώ ότι σταματά να γράφει.....γράφει τα πάντα...απλά χωρίζει chapters και μπορείς να μοντάρεις πολύ πιο εύκολα το υλικό σου ( στην προκειμένη περίπτωση να σβήσεις "με την μία" τις διαφημίσεις...)

με την ευκαιρία ήθελα να πω ότι στους αγώνες της Εθνικής Ελπίδων(που φτάσαμε στον τελικό) ΔΕΝ μπόρεσε να χωρίσει τις διαφημίσεις από τον αγώνα γιατί όταν έγινε το ημiχρονο δεν υπήρχε μοντάζ και έπεσαν οι διαφημίσεις χωρίς black frame....το διαπίστωσα, γιατί έκανα εγώ το μοντάζ σε επίπεδο ΕΝΟΣ frame και είδα ότι η μια εικόνα "έμπαινε μέσα" στην άλλη χωρίς διακοπή...

είπαμε..μηχάνημα είναι...όχι άνθρωπος!!!:D:D

Ευχαριστώ πολύ Νάσο.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Για βοηθείστε κι εμάς τους λιγότερο γνώστες του αντικειμένου βρε παιδιά. Αν βγάλω την κάρτα από τον αποκωδικοποιητή της NOVA και την βάλω στο Pioneer θα πιάνει όλα τα κανάλια όπως και πριν; Πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις από την αρχή στο tuner του Pioneer;

Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα (το μηχάνημα το παραλαμβάνω αύριο και δεν έχω ιδέα από τις συνδέσεις του).
1. Αν συνδέσω το Pioneer με την TV μόνο μέσω HDMI/DVI θα έχω εικόνα σε HD standard. Θα χρειασθεί να έχω και το scart συνδεδεμένο για τις μη-HD εκπομπές;
2. Από ήχο τι γίνεται με τις συνδέσεις;O ενισχυτής μου είναι ο Yamaha AX2 και δεν έχει HDMI/DVI σύνδεση. Θα κάνει δουλειά ένα coaxial καλώδιο;

Λίγες λεπτομέρειες για να καταλάβω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλημέρα...το ερώτημα με την CI Slot απαντήθηκε...και για να γίνω πιο αναλυτικός θα σου απαντήσω που-στην ουσία-βοηθά η θύρα CI Slot...

ας υποθέσουμε ότι πχ.η ΕΡΤ εκπέμπει συνδρομητικά ψηφιακά επίγεια προγράμματα(δηλαδή προγράμματα που πρέπει να πληρώσεις για να τα δεις...όχι ελεύθερα όπως τώρα...)...θα πρέπει να πληρώνεις την συνδρομή σου και να πάρεις εξοπλισμό...δηλαδή κάποια κάρτα και κάποια συσκευή( άλλη μια συσκευή δηλαδή...)....το Pionner σου δίνει την δυνατότητα να αποφύγεις να πάρεις την συσκευή παρέχοντας σου αυτή την θύρα στο recorder...δηλαδή γλυτώνεις επιπλέον συνδέσεις ....καλώδια και επιπλέον εξοπλισμό...ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!!..γιατί σε λίγο θα καταντήσουμε να μην ξέρουμε που να βάλουμε τα κουτιά που έχουμε!!!

Παρεπιπτώντος και οι Plasma τηλεοράσεις της Pionner έχουν αυτή την θύρα...

τώρα για τα άλλα ερωτήματα,πρέπει να μου πεις τι τηλεόραση έχεις...για πες...δεν το διάβασα πουθενά...

ΥΓ: α...ξέχασα να σου ευχηθώ...ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!

Last edited:
Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

χωρις να το θελεις απαντησες και σε μενα καθως και η 42px70 εχει τετοια θυρα.:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Καλημέρα...το ερώτημα με την CI Slot απαντήθηκε...και για να γίνω πιο αναλυτικός θα σου απαντήσω που-στην ουσία-βοηθά η θύρα CI Slot...

ας υποθέσουμε ότι πχ.η ΕΡΤ εκπέμπει συνδρομητικά ψηφιακά επίγεια προγράμματα(δηλαδή προγράμματα που πρέπει να πληρώσεις για να τα δεις...όχι ελεύθερα όπως τώρα...)...θα πρέπει να πληρώνεις την συνδρομή σου και να πάρεις εξοπλισμό...δηλαδή κάποια κάρτα και κάποια συσκευή( άλλη μια συσκευή δηλαδή...)....το Pionner σου δίνει την δυνατότητα να αποφύγεις να πάρεις την συσκευή παρέχοντας σου αυτή την θύρα στο recorder...δηλαδή γλυτώνεις επιπλέον συνδέσεις ....καλώδια και επιπλέον εξοπλισμό...ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!!..γιατί σε λίγο θα καταντήσουμε να μην ξέρουμε που να βάλουμε τα κουτιά που έχουμε!!!

Παρεπιπτώντος και οι Plasma τηλεοράσεις της Pionner έχουν αυτή την θύρα...

τώρα για τα άλλα ερωτήματα,πρέπει να μου πεις τι τηλεόραση έχεις...για πες...δεν το διάβασα πουθενά...

ΥΓ: α...ξέχασα να σου ευχηθώ...ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!
Η τηλεόραση είναι Philips 42PF9986 (έχει 1080i).
To μηχάνημα δυστυχώς δεν ήρθε. Ο φίλος μας μου είπε ότι έγινε λάθος και υπάρχουν μόνο τα LX60. Από βδομάδα τώρα...:furious3:

Last edited:
Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Kαλημέρα σε όλους...

χθες αργά γύρισα από διακοπές και μόλις πριν από λίγο διάβασα το θέμα...

Ηλία τι ´ρωτάς...δεν καταλαβαίνω...

τι πρόβλημα έχεις με τα ψηφιακά της ΕΡΤ???

σε εμένα τα έχει κλειδώσει κανονικά,χωρίς κανένα πρόβλημα....

για πες...
Μάλλον κάτι δεν κάνω σωστά. Όταν στις επιλογές του LX60 πάτησα το <<κατέβασμα από την τηλεόραση>> αυτό έγινε, αλλά δεν βλέπω στις θέσεις του LX60 τα ψηφιακά της ΕΡΤ ενώ βλέπω όλα τα αναλογικά και φυσικά με την σειρά που είναι στην 428XD.

Re: Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Μάλλον κάτι δεν κάνω σωστά. Όταν στις επιλογές του LX60 πάτησα το <<κατέβασμα από την τηλεόραση>> αυτό έγινε, αλλά δεν βλέπω στις θέσεις του LX60 τα ψηφιακά της ΕΡΤ ενώ βλέπω όλα τα αναλογικά και φυσικά με την σειρά που είναι στην 428XD.

μόνο το LX60D έχει ψηφιακό δέκτη.Αν έχεις το LX60 δεν μπορείς να δεις τα ψηφιακά της ΕΡΤ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

μόνο το LX60D έχει ψηφιακό δέκτη.Αν έχεις το LX60 δεν μπορείς να δεις τα ψηφιακά της ΕΡΤ
Τάκη σ´ευχαριστώ. Άρα, μόνο σε VCR μπορώ να γράψω ταινίες απ´τα ψηφιακά της ΕΡΤ;:bigcry:

Παιδιά το έχουμε πεί... Πλεον δεν αγοράζουμε μηχανηματα χωρίς δέκτη για επιγεια ψηφιακά αλλιώς θα γεμίζουμε κουτάκια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Τάκη σ´ευχαριστώ. Άρα, μόνο σε VCR μπορώ να γράψω ταινίες απ´τα ψηφιακά της ΕΡΤ;:bigcry:

αν η τηλεοραση σου έχει ψηφιακό δέκτη μπορείς να τα γράψεις από την tv στο pioneer μέσω σκαρτ.Απλά την ώρα που θα γράφεις δεν θα μπορείς να αλλάξεις κανάλι

Αρα η χρήση του LX60D είναι για τα 2-3 επίγεια ψηφιακά της ΕΡΤ. Εγω προσωπικά θεωρώ ότι δεν μου χρειάζεται. Ουτοσιαλως μπορώ να δω απο την tv μου. Απλα δεν θα μπορώ να γράψω.