PIONEER DVR-LX60D (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Αρα η χρήση του LX60D είναι για τα 2-3 επίγεια ψηφιακά της ΕΡΤ. Εγω προσωπικά θεωρώ ότι δεν μου χρειάζεται. Ουτοσιαλως μπορώ να δω απο την tv μου. Απλα δεν θα μπορώ να γράψω.

Tα 2-3 ψηφιακά της ΕΡΤ αύριο μπορεί να είναι 5-6 (από ΣΚΑΙ, ΜΕGA κλπ κλπ).
ΔΕδομενου οτι ενα τοσο καλό recorder δεν το αγοράζουμε για 1-2 χρονια μόνο καλό είναι να υπάρχει ο δεκτης

Προφανώς από κει και πέρα ο καθένας κρίνει με βάση τις ανάγκες του

Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Καλησπέρα...

εγώ θα αγόραζα και recorder με DVB-T δέκτη και τηλεόραση με DVB-T δέκτη ,για να κάνω ό,τι θέλω χωρίς κανένα περιορισμό...και χωρίς κουτάκια...

κερδίζεις σε ευχρηστία..σε ευκολίες...

για μένα αξίζει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Η τηλεόραση είναι Philips 42PF9986 (έχει 1080i).
To μηχάνημα δυστυχώς δεν ήρθε. Ο φίλος μας μου είπε ότι έγινε λάθος και υπάρχουν μόνο τα LX60. Από βδομάδα τώρα...:furious3:

υπομονή λοιπόν....

για τα ερωτήματα θα σου απαντήσω αργότερα...γιατί έχω τρέξιμο...

Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

ΔΕδομενου οτι ενα τοσο καλό recorder δεν το αγοράζουμε για 1-2 χρονια μόνο καλό είναι να υπάρχει ο δεκτης

Το θέμα είναι αν τα ΣΚΑΙ, MEGA κ.λ.π. θα συνεχίσουν να δείχνουν τα ίδια σκουπίδια και σε ...ψηφιακή ποιότητα:twoguns:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

αν η τηλεοραση σου έχει ψηφιακό δέκτη μπορείς να τα γράψεις από την tv στο pioneer μέσω σκαρτ.Απλά την ώρα που θα γράφεις δεν θα μπορείς να αλλάξεις κανάλι
Τάκη η TV μου είναι η 428XD και θέλω να σε ρωτήσω τι απώλειες (ορατές και ...αόρατες) έχω αν γράφω απ´το SCART και πώς θα γίνει ο συντονισμός του DVD με την TV για το κάθε φορά παρακολουθούμενο ψηφιακό κανάλι;:confused:

Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Γιώργο αυτό το αύριο λες να ´ναι σ´αυτήν τη ζωή;:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Για βοηθείστε κι εμάς τους λιγότερο γνώστες του αντικειμένου βρε παιδιά. Αν βγάλω την κάρτα από τον αποκωδικοποιητή της NOVA και την βάλω στο Pioneer θα πιάνει όλα τα κανάλια όπως και πριν; Πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις από την αρχή στο tuner του Pioneer;

Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα (το μηχάνημα το παραλαμβάνω αύριο και δεν έχω ιδέα από τις συνδέσεις του).
1. Αν συνδέσω το Pioneer με την TV μόνο μέσω HDMI/DVI θα έχω εικόνα σε HD standard. Θα χρειασθεί να έχω και το scart συνδεδεμένο για τις μη-HD εκπομπές;
2. Από ήχο τι γίνεται με τις συνδέσεις;O ενισχυτής μου είναι ο Yamaha AX2 και δεν έχει HDMI/DVI σύνδεση. Θα κάνει δουλειά ένα coaxial καλώδιο;

Λίγες λεπτομέρειες για να καταλάβω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Aγαπητέ μου φίλε..

βρήκες απαντήσεις στα ερωτήματά σου ή ακόμα ψάχνεσαι???

Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι!

Πριν απο λίγο καιρό μελετώντας τα πολύ κατατοπιστικά posts σας κατέληξα στη αγορα μιας Pioneer 427XA. Έχω δικαιωθεί στο 100% για αυτήν μου την επιλογή!

Τώρα (που μάλλον κόλλησα το μικρόβιο) ψάχνομαι για να στήσω και ένα σύστημα Home Cinema.
Λόγω συνθηκών (χώρος, παιδιά κλπ) προσανατολίζομαι σε All In One σύστημα.

Με μια (πολύ)μικρή έρευνα έχω καταλήξει(μάλλον) στο Pioneer RCS-LX60D.
Αυτό:

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/100/42/RCS-LX60D/index.html

θα ήθελα κατ' αρχήν την γνωμη σας για το συγκεκριμένο σύστημα και

αν γνωρίζει κάποιος αν το player ειναι το ιδιο με το DVR-LX60D.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Keep up the good work!

Μανόλης

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Aγαπητέ μου φίλε..

βρήκες απαντήσεις στα ερωτήματά σου ή ακόμα ψάχνεσαι???

Μου το έφεραν σήμερα. Δεν έχω προλάβει να ξεπακετάρω ακόμα.
Σκέφτομαι να ενώσω DVDR-TV με το HDMI-DVI και να στείλω τον ήχο στον ενισχυτή με RCA (o Yamaha AX2 έχει coaxial μόνο για CD, δεν έχει για DVD). Tώρα τι θα βγεί ηχητικά.....
Υπάρχουν κάποιες καλύτερες ιδέες;

Καλό σου μεσημέρι...

τι έγινε το ξεπακετάρησες???....έκανες τις συνδέσεις???...ο τρόπος που σκέφτηκες είναι ό,τι το καλύτερο δεδομένων των συμβιβασμών που πρέπει να κάνεις...

για πέσμας...

Re: Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Καλό σου μεσημέρι...

τι έγινε το ξεπακετάρησες???....έκανες τις συνδέσεις???...ο τρόπος που σκέφτηκες είναι ό,τι το καλύτερο δεδομένων των συμβιβασμών που πρέπει να κάνεις...

για πέσμας...
Κατάφερα να ξεκινήσω τις συνδέσεις. HDMI/DVI και RCA audio out στον ενισχυτή. Οχι ότι δεν τα βρήκα δύσκολα. Εχουμε και λέμε...
Επειδή έχω NOVA ξεκίνησα σύμφωνα με τις οδηγίες των σελίδων 17&18. Δεν σύνδεσα την κεραία σε θέση Digital, αλλά στις κανονικές RF in/out. Μπαίνοντας στο initial setup έκανα όλες τις ρυθμίσεις, δεν μου βλέπει όμως Digital tuner (τα βγάζει γκρί στα -Add new channels-Channel sort-Channel options-Auto skip- κι όταν βάζω τον κέρσορα εκεί μου βγαίνει μήνυμα "This function cannot be used now". Συνεπώς δεν πιάνει και τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Ξέρουμε μήπως τι παίζει εδώ?
Παρακάτω δεν έχω προχωρήσει ακόμα (λόγω περιορισμένου χρόνου).
Περιμένω απόψεις και συστάσεις για να βρούμε λύση.
ΥΓ. Σκέπτομαι να βάλω ένα διακλαδωτή όπως αναφέρει και το manual, μήπως και δώ ψηφιακά κανάλια.:ADFADF1:

Καλημέρα...

εγώ έβαλα διακλαδωτή-όπως λέει το manual-και βλέπω κανονικότατα τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ

Καλημέρα...

εγώ έβαλα διακλαδωτή-όπως λέει το manual-και βλέπω κανονικότατα τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ
Υποθέτω ότι μιλάμε για την ίδια διαμόρφωση από πλευράς συσκευών. Αρα ο διαχωριστής μπαίνει στην έξοδο της κεραίας στον τοίχο ή στην RF out του αποκωδικοποιητή της NOVA;

Αντιγραφή από την σελίδα 15
"If there is only one antenna outlet on your wall, use a divider." Αρα έξοδος κεραίας τοίχου.
Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, μήπως θυμάσαι τις συχνότητες από τα ψηφιακά της ΕΡΤ; (να γλυτώσω το ψάξιμο)

Last edited:

έτσι...στον τοίχο...

δεν χρειάστηκε τίποτα ιδιαίτερο...σκάναρε τα ψηφιακά σε 1 λεπτό...δεν πρόσεξα συχνότητες...

έτσι...στον τοίχο...

δεν χρειάστηκε τίποτα ιδιαίτερο...σκάναρε τα ψηφιακά σε 1 λεπτό...δεν πρόσεξα συχνότητες...
Λοιπόν, οι κινήσεις έγιναν όπως τα προείπαμε. Και πάλι όμως δεν βλέπει κανένα ψηφιακό κανάλι (είναι πάλι γκρί τα add new channels...). Aρχίζω να πιστεύω ότι είναι θέμα κεραίας. Δεν θα μπώ στην διαδικασία αλλαγής της γιατί σ' ένα μήνα μετακομίζω προς Ανω Γλυφάδα.
Περνάει κάτι άλλο από το μυαλό σου να μου προτείνεις;