PIONEER DVR-LX60D (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Να ρωτησω μηπως ξερει κανεις τι θα γινει με το Lx60d και το dvb-t mpeg4 ?
Μπορει απο av in (scart) να χειριστει ψηφιακο εξωτερικο δεκτη ;

Οταν καταργηθει η αναλογικη τηλεοραση και το mpeg2 το βλεπω να χρησιμοποιηται σαν DVD Player

Για το EPG αν ενδιαφερει καποιον εχω απάντηση απο την Intersys

Απάντηση: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Σύμφωνα με τα δεδομένα που μας αναφέρετε και βάσει των στοιχείων
που έχουμε στην διάθεσή μαςγια την συσκευή PioneerDVR-LX60D,
κατά την διαδικασία κατασκευής της συσκευής από τον οίκο Pioneer δεν είχε
γίνει επίσημη ανακοίνωση από τον αρμόδιο κρατικό φορέα (ΕΡΤ) για την έναρξη
λειτουργίας EPG,για την πλήρη ένταξη των δεδομένων EPG και για την πλήρη
αποκωδικοποίηση και υποστήριξη των ελληνικών χαρακτήρων.
Συνεπώς, δεν υφίσταται η πλήρης συμβατότητα των ελληνικών γραμματοσειρών
και η πλήρης λειτουργία ένδειξης ελληνικών χαρακτήρων στο EPG.

Για το συγκεκριμμένο θέμα δεν υφίσταται firmware αναβάθμισης,
μπορείτε όμως να ανατρέχετε στην κάτωθι διεύθυνση όπου μπορείτε να
ενημερώνεστε για τυχόν μελλοντικές αναβαθμίσεις.
http://www.pioneer.eu/eur/content/support/support/update/DVR.html

Ευχαριστώ,

Παπαγεωργίου Ευθύμιος
Προϊστάμενος Τεχνικής Εξυπηρέτησης
Pioneer-Toshiba
Tηλ: 210-8836512 , 210-8213542

Ως κατοχος του LX-60 δηλαδη χωρις τον ψηφιακο δεκτη, θα μπορουμε πλεον να γραφουμε απο μια πηγη mpeg4 χρησιμοποιοντας την scart εξοδο ως εξωτερικο δεκτη!
Απλα θα γραφουμε εως 625 γραμμες!
Οποτε μαλλον θα κανει η μελλοντικη μας συσκευη Mpeg 4 καποιο downscaling απο τις 1080 η' 720 γραμμες σε SD ποιοτητα ωστε να μπορουμε να τα γραφουμε!
Ετσι νομιζω θα παει το εργο!
Εκτος αν παρουμε συσκευη mpeg 4 Με ενσωματωμενο σκληρο δισκο δηλαδη pvr που θα αποθηκευει μεσα του τα HD σημματα που θα λαμβανει!
Σε αυτη την περιπτωση θα το εχουμε τελικα οντως ως μια καλη dvd λυση!!

Ως κατοχος του LX-60 δηλαδη χωρις τον ψηφιακο δεκτη, θα μπορουμε πλεον να γραφουμε απο μια πηγη mpeg4 χρησιμοποιοντας την scart εξοδο ως εξωτερικο δεκτη!
Απλα θα γραφουμε εως 625 γραμμες!
Οποτε μαλλον θα κανει η μελλοντικη μας συσκευη Mpeg 4 καποιο downscaling απο τις 1080 η' 720 γραμμες σε SD ποιοτητα ωστε να μπορουμε να τα γραφουμε!
Ετσι νομιζω θα παει το εργο!
Εκτος αν παρουμε συσκευη mpeg 4 Με ενσωματωμενο σκληρο δισκο δηλαδη pvr που θα αποθηκευει μεσα του τα HD σημματα που θα λαμβανει!
Σε αυτη την περιπτωση θα το εχουμε τελικα οντως ως μια καλη dvd λυση!!

Εννοεις την scart εισοδο του LX. Στο manual λεει οτι μπορει να τηλεχειριστει εξωτερικες τετοιες συσκευες αλλα, δεν εχω καταλαβει ακριβως πως και ποιες.
Πολυ πολυ ακριβο για DVD ειδικα για οσους απο εμας πληρωσαν για το D που μαλλον θα αχρηστευθει !!!!

Καλημέρα...

από εξωτερικές συσκευές έχω χρησιμοποιήσει VCR και έχω μεταφέρει σε dvd δισκάκια κάποιες βιντεοκασσέτες μου...

υπάρχει επιλογέας στο remote....λέγεται: input select....

τώρα επειδή εγώ άνοιξα το σχετικό θέμα..έχουν περάσει 25 μήνες από την απόκτησή του και είναι από τις συσκευές που έχω αξιοποιήσει και έχω χαρεί περισσότερο...συνεπώς χαλάλι τα χρήματα...βέβαια η τεχνολογία εξελίσσεται και κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί....αλλά μετά από χρόνια....

Καλημέρα...

από εξωτερικές συσκευές έχω χρησιμοποιήσει VCR και έχω μεταφέρει σε dvd δισκάκια κάποιες βιντεοκασσέτες μου...

υπάρχει επιλογέας στο remote....λέγεται: input select....

τώρα επειδή εγώ άνοιξα το σχετικό θέμα..έχουν περάσει 25 μήνες από την απόκτησή του και είναι από τις συσκευές που έχω αξιοποιήσει και έχω χαρεί περισσότερο...συνεπώς χαλάλι τα χρήματα...βέβαια η τεχνολογία εξελίσσεται και κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί....αλλά μετά από χρόνια....

Νομιζω 1 η 2 μηνες λιγοτερο το εχω και εγω. Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος με οτι κανει αλλα ο κυριος λογος που το πηρα ηταν να γραφω σειρες και ταινιες απο την τηλεοραση και να τις βλεπω οποτε θελω, καθως και την δυνατοτητα να σταματησω το "χρονο" οταν παρακοπλουθω κατι στην τηλεοραση. Αν σταματησει σε 2-3 χρονια (ελπιζω περισοτερα) η αναλογικη εκπομπη και με δεδομενο τοι η ψηφιακη θα ειναι mpeg4 τοτε το LX60D θα ειναι για αποσυρση...
Εκτος αν παιξει καμια αλλαγη πλακετας σε mpeg4 ;;;

Re: PIONEER DVR-LX60D:Είναι καταπληκτικό!!!

Πάντως εμένα τόσο αυτό (lx60d) ,όσο και οι δύο κλώνοι του (sony 1070 και Pioneer LX01) αρνούνται πλέον να γράψουν από τον σκληρό σε high speed.Μόνο σε ζωντανό χρόνο και με το lx01 να έχει και προβλήματα στο finalisation.Γενικά και μετά από περίπου 10 dvd recorders όλα αυτά τα χρόνια έχω να πω πως είναι φτιαγμένα για περίπου 500 δισκάκια .Μετά αρχίζουν τα προβλήματα.Το θέμα πόσοι είναι αυτοί που θα φθάσουν σε αυτό τον αριθμό...

Πάντως εμένα τόσο αυτό (lx60d) ,όσο και οι δύο κλώνοι του (sony 1070 και Pioneer LX01) αρνούνται πλέον να γράψουν από τον σκληρό σε high speed.Μόνο σε ζωντανό χρόνο και με το lx01 να έχει και προβλήματα στο finalisation.Γενικά και μετά από περίπου 10 dvd recorders όλα αυτά τα χρόνια έχω να πω πως είναι φτιαγμένα για περίπου 500 δισκάκια .Μετά αρχίζουν τα προβλήματα.Το θέμα πόσοι είναι αυτοί που θα φθάσουν σε αυτό τον αριθμό...

Ουτε εγω το εχω φτασει αλλα μια φορα δεν εγραφε πανω απο 1χ
Νομιζω οτι ηταν θεμα reboot γιατι την επομενη (μετα απο 1 μηνα) τα καταφερα !!!

Καλησπέρα, διάβασα όλα τα μηνύματα σε αυτό το θέμα γιατί με ενδιαφέρει η αγορά του συγκεκριμένο dvr (με το ψηφιακό δέκτη). Το θέμα μου είναι κατά πόσο αξίζει σήμερα να το αγοράσει κανείς δεδομένου των εξελίξεων στη ψηφιακή τηλεόραση με το mpeg4.

Σαφέστατα και η τιμή του σήμερα είναι περίπου στα 600 ευρώ -πιο κάτω από ότι πριν 2 χρόνια,λογικό- αλλά εσείς αν διαθέτατε σήμερα γύρω στα 600-700 ευρώ, ποιο dvr θα πέρνατε? θα πέρνατε το LX60D που διάβασα πολύ καλές κριτικές ή υπάρχει κάποιο εφάμιλλο(να κάνει upscaling 1080p, κλπ), που να είναι όμως και συμβατό με το mpeg4? Βασικά φοβάμαι ότι αν το πάρω τώρα, μήπως μετά από π.χ. 2-3 χρόνια λειτουργεί μόνο σαν ένα καλό player και πρέπει να αγοράzω άλλο recorder για τα ψηφιακά της tv.

Εν κατακλείδι, έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο dvr σε αυτή τη κατηγορία τιμής ή το LX60D είναι το best ακόμη και σήμερα?

Ευχαριστώ!

Επειδη μενδιαφερει κιεμενα το συγκεκριμενο recorder,αναρωτιεμαι κιεγτω τα ιδια που ανεφερε ο συμφουριτης στο παραπανω ποστ.
Επισης γνωριζει κανεις τις διαφορες απο το lx61D?

Είναι η εντύπωσή μου, ή όλες οι εταιρίες σταμάτησαν να εξελίσσουν τα σχετικά προϊόντα;

Είναι η εντύπωσή μου, ή όλες οι εταιρίες σταμάτησαν να εξελίσσουν τα σχετικά προϊόντα;
Ναι Δυστυχως ειναι πραγματικοτητα!
Ολες οι εταιρειες εχουν μειωσει τον αριθμο των μοντελων!
Φαινεται σιγα , σιγα το πανε σε Blu Ray Recorders
Ακομη και η PIoneer που την παρακολουθω , εχει πλεον μονο 2 η' 3 μοντελα!
Το LX 70 D & To 560!
Τι να κανεις???
Τα καλα η' τα Κακα της εξελιξης ειναι αυτα!!

Παντως εγω που εχω ενα LX 60 ειναι οντως φοβερο μηχανημα για τα σημερινα δεδομενα!!
Φοβερο UpScaling Στα Dvds και ενας σκληρος δισκος Σκετος Σκυλος!!!!(Σε αντοχη και λειτουργικοτητα)

Last edited:

Ναι Δυστυχως ειναι πραγματικοτητα!
Ολες οι εταιρειες εχουν μειωσει τον αριθμο των μοντελων!
Φαινεται σιγα , σιγα το πανε σε Blu Ray Recorders
Ακομη και η PIoneer που την παρακολουθω , εχει πλεον μονο 2 η' 3 μοντελα!
Το LX 70 D & To 560!
Τι να κανεις???
Τα καλα η' τα Κακα της εξελιξης ειναι αυτα!!

Παντως εγω που εχω ενα LX 60 ειναι οντως φοβερο μηχανημα για τα σημερινα δεδομενα!!
Φοβερο UpScaling Στα Dvds και ενας σκληρος δισκος Σκετος Σκυλος!!!!(Σε αντοχη και λειτουργικοτητα)
Δεν θα το έλεγα πλέον το "δυτυχώς"......καιρός να ησυχάσουμε λίγο απο τόσο μεγάλο καταιγισμό
νέω προιόντων av.....άλλωστε τις πλέον τις μεγάλοες διαφορές, ακουστικές και οπτικές σε νέα μηχανάκια γιά να τις διακρίνεις, πρέπει να έχεις αυτιά και μάτια απο άλλον πλανήτη!!!

Ναι αλλά σήμερα αν θέλει κανείς να αγοράσει ένα αξιοπρεπές DVR με αναλογικό και DVB-T mpeg2/4, και καλό upscaling από HDMI, τι μπορεί να αγοράσει;
Όλα με mpeg2 έχουν μείνει...

Ναι αλλά σήμερα αν θέλει κανείς να αγοράσει ένα αξιοπρεπές DVR με αναλογικό και DVB-T mpeg2/4, και καλό upscaling από HDMI, τι μπορεί να αγοράσει;
Όλα με mpeg2 έχουν μείνει...
Εφοσον μενεις στην προθεση να παρεις αναλογικου σηματος (Pal) και δεν βιαζεσαι να παρεις υψηλης αναλυσης Recorder (Blu Ray Recorder) τοτε επελεξε ενα LX 60D που καποιοι ακομη εχουν και στη θυρα CI βαζεις μια Modullator Card που θα σου μετατρεπει το Mpeg 4 σε Mpeg 2
Aκομη καλυτερα αν μπορεις παρε το LX 70D που εχει και καλυτερο Scaler ωστε να βλεπεις τελεια την Dvd Συλλογη σου!
Αν τωρα δεν θες Modullator Card , συνδεεις εναν Mpeg 4 δεκτη απλο η' Combo (Eννοω αυτους που παιζουν και δορυφορικο ρολο) στην AV2/Line 1 μεσω Scart και μαλιστα σε ποιοτητα RGB και καθαρισες!!!
Εγω παντως αυτο θα κανω!!:music-smiley-005:

Δεν θα έλεγα ότι με ενδιαφέρουν οι δισκο-παιχτηκές ιδιότητες. Πιο πολύ σαν εγγραφέα τηλεοπτικών προγραμμάτων το θέλω... Αν σε μερικούς μήνες (Για τέλος του χρόνου λένε και καλά...) αρχίσουν ψηφιακή εκπομπή τα ιδιωτικά κανάλια, γιατί να σταματήσει να λειτουργεί;