Pioneer Elite LCD, σύντομα στις ΗΠΑ και Καναδά...

Γιατι τις quattron τις ξερει κανενας νομιζεις?

Το πολυ πολυ να νομισουν καποιοι οτι ειναι το νεο μοντελο της Audi.:p

Φυσικά και δεν τις ξέρει κανείς...

To ερωτημα ειναι αν οντως το "quatron" εχει καποια ουσιαστικη διαφορα ποιοτητας ως "νεος" τροπος απεικονισης χρωματων....

To ερώτημα είναι γιατί να θέλει κάποιος η Sharp Quattron του, να γράφει Pioneer Elite...

HDTV Shoot-Out channel is intended to broadcast the annual HDTV shootout event hosted by Value Electronics. This event pitched every major consumer electronics manufacturer's flagship HDTV offering and compared their picture quality in order to crown the king of HDTV. Key note speakers included highly respected industry experts, Imaging Science Foundation certified calibrators, videophiles and audiophiles.

Στο δωμάτιο είναι η καλύτερες τηλεοράσεις,για φέτος, από LG,Panasonic,Pioneer-Sharp ,Samsung και Sony.
Η Elite απλά WOW...η τιμή της 6.000 για 60" και ~8.000 για 70"...Το έκαναν το θαύμα τους πάλι από την πλευρά των Lcd τώρα...LoL

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sharp Elite wins Value Electronics' HDTV shootout

Black level
Panasonic 65 VT30: 8.61
Elite pro 60 X5FD : 9.72

Contrast Ratio
Panasonic 65 VT30: 7.97
Elite pro 60 X5FD : 9.61

Για το color accurasy είπαν ότι στο επόμενο update θα το έχουν διορθώσει!

All six of the participating TVs were calibrated by well-regarded HDTV experts, namely Ed Johnson, Dewayne Davis (known on AVS Forum and HighDefJunkies as D-Nice), and Kevin Miller, former TV reviewer for CNET and founder of TweakTV.

Κάποιο εμπειρότερο μέλος μπορεί να μας πει αν υπάρχει πρόβλημα με αυτούς.

Συγνώμη δεν το είχα δει.
Είχα κάνει αναζήτηση πριν και δεν μου είχε βγάλει απολύτως τίποτα,μόνο το συγκεκριμένο και είπα να το ποστάρω εδώ.
Ωραία,το διάβασμα και η συζήτηση συνεχίζεται εκεί λοιπόν!
Ευχαριστώ πολύ JL!

Η καλύτερη τηλεόραση του κόσμου (??)

Επαναφέρω στην επικαιρότητα το θέμα. Πριν δυο-τρεις μέρες βρήκα στο γραμματοκιβώτιο μου, με διαφορά μιας μέρας, το τεύχος Δεκεμβρίου του ελληνικού HiTECH και του αμερικάνικου Home Theater Magazine (είμαι συνδρομητής και στα δύο από πολύ παλιά). Με σχεδόν ταυτόσημο τίτλο του κύριου άρθρου στο εξώφυλλό τους:

"Η καλύτερη τηλεόραση του κόσμου(?)"

Ιδού

το HiTECH, που αναφέρεται στην Toshiba 55ZL1:

hitechdec2011.jpg

και to Home Theater Magazine, για την Sharp Elite Pro-60X5FD (αμερικάνικο μοντέλο, φυσικά, για το οποίο μιλάει και αυτό το νήμα):

jan2012.jpg

Αν κάτσει κάποιος και διαβάσει τα δυο reviews με προσοχή θα ανακαλύψει ότι και οι δύο reviewers κάνουν επανειλημμένες αναφορές στην Kuro, την οποία έχουν ως σημείο αναφοράς (πάντα για εικόνα 2D, φυσικά). Και η ερώτηση που προκύπτει αβίαστα είναι: Ποιά είναι τέλος πάντων η καλύτερη τηλεόραση του κόσμου, με δεδομένη - ακόμα και σήμερα - την ύπαρξη (και χρήση) των Kuro, ειδικά της τελευταίας (9ης) γενιάς;

Καλημέρα.
-

Δεν ξέρω για το ξένο περιοδικό, αλλά από το Hitech κούρο δεν πέρασε ποτέ από συγκριτικό του, οπότε δεν ξέρω αν έχουν δίκιο να την επικαλούνται.

Δεν ξέρω για το ξένο περιοδικό, αλλά από το Hitech κούρο δεν πέρασε ποτέ από συγκριτικό του, οπότε δεν ξέρω αν έχουν δίκιο να την επικαλούνται.

Στο τεύχος 3 του 2009, υπήρχαν δύο 9G KURO στο συγκριτικό, ενώ είχαν γίνει και τουλάχιστον άλλα 2 συγκριτικά στο παρελθόν, με συμμετοχή 8G KURO...

Στο τεύχος 3 του 2009, υπήρχαν δύο 9G KURO στο συγκριτικό, ενώ είχαν γίνει και τουλάχιστον άλλα 2 συγκριτικά στο παρελθόν, με συμμετοχή 8G KURO...

και εδώ οι βαθμολογίες του συγκριτικού. (τεύχος απριλίου 2009)

http://www.4pi.gr/hitech/data/xls/T146_TV50_Internet.html

επίσης οι βαθμολογίες του συγκριτικού (τευχος ιουνίου 2008).

http://www.4pi.gr/hitech/data/xls/T146_TV50_Internet.html

Εγώ γιατί δεν τα θυμάμαι; Μια παρουσίαση θυμάμαι μόνο...

Απάντηση: Re: Pioneer Elite LCD, σύντομα στις ΗΠΑ και Καναδά...

Ο vas_papavas έχει δίκιο. Για πολλούς μήνες, τουλάχιστον μέχρι την επίσημη "απόσυρση" της Pioneer από την παραγωγή των Kuro, η LX5090H και κατόπιν η KRP-500Α ήταν οι τηλεοράσεις αναφοράς του περιοδικού και τις είχε στη λίστα του Market Hitech ως τέτοιες.

Ξεχωριστό review για την 5090H έκανε τον Ιανουάριο του 2009. Και το συγκριτικό, στο οποίο περιέλαβε, εκτός την 5090Η και την 500Α, έγινε το Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

Αν τα έχεις κρατημένα τα τεύχη, μπορείς να ανατρέξεις για επιβεβαίωση...

Η πρώτη συμμετοχή KURO σε συγκριτικό του HiTech, ήταν στο τεύχος 10 του 2007 (όταν είχαν δώσει το πρώτο BluRay με το περιοδικό), όπου επρόκειτο για τις 42άρες 8G.

Έπειτα, υπήρξε μία δοκιμή της 508 και τουλάχιστον μία συμμετοχή της σε συγκριτικό.

Προς το τέλος του 2008, έγινε δοκιμή της 5090, στις αρχές του 2009 της 5090Η, όπως ανέφερε και ο Παναγιώτης και με το συγκριτικό του τεύχους 3 του 2009, έκλεισε ο κύκλος των εμφανίσεων των KURO στις δοκιμές/συγκριτικά του περιοδικού...

Τι να σας πω... Αν είχα δει συγκριτικό, θα το θυμόμουν, δεν μιλάμε για τυχαία μοντέλα. Μόνο μια παρουσίαση θυμάμαι (πρώτη επαφή).
Και το συγκριτικό, μάλλον ήταν με το γνωστό ανύπαρκτο κειμενάκι. Δεν θυμάμαι πότε στο περιοδικό κάτι με "ζουμί" για τις κούρο.

Τι να σας πω... Αν είχα δει συγκριτικό, θα το θυμόμουν, δεν μιλάμε για τυχαία μοντέλα. Μόνο μια παρουσίαση θυμάμαι (πρώτη επαφή).
Και το συγκριτικό, μάλλον ήταν με το γνωστό ανύπαρκτο κειμενάκι. Δεν θυμάμαι πότε στο περιοδικό κάτι με "ζουμί" για τις κούρο.

Καλημέρα και πάλι

Δώσε μου ένα email (με PM, καλύτερα) να σου στείλω τα εξώφυλλα των τευχών που ανέφερα (είναι το πρώτο θέμα του περιοδικού και στα 2 τεύχη) και τα 2 reviews που έχουν αυτά τα τεύχη. Τα έχω αποθηκευμένα σε PDF, μετά από σκανάρισμα, και δεν μπορώ να τα ανεβάσω ως εικόνα εδώ, αλλιώς θα τα ανέβαζα.
-

Για άλλη μια φορά, θα εντυπωσιαστείς από τις μετρήσεις τους... :BDGBGDB55:

Φωτεινότητα: ~50 nits

Aντίθεση ANSI: ~100.000:1

Last edited:

:tongue:
Για άλλη μια φορά, θα εντυπωσιαστείς από τις μετρήσεις τους...

Φωτεινότητα: ~50 nits

Aντίθεση ANSI: ~100.000:1
Ε τότε ορθά δεν θυμάται καποιο συγκριτικό ... :BDGBGDB55:

Πήγα να πνιγώ με τον καφέ ρε πρωινιάτικα...... Μάλλον δεν θα είχες αγοράσει εκείνα τα τεύχη. Να τα σκανάρω να στα στείλω αν δεν τα έχεις......