Pioneer FUGΑ Generation 10

Re: Απάντηση: Pioneer FUGΑ Generation 10

Τελικά θα βγει τέτοιο πράγμα;

Υ.Γ. είπα ανέκδοτο ε;

Δεν ξερω αν θα βγει αλλα ανεκδοτο σιγουρα δεν ειναι,υπαρχουν πληροφοριες εκ των εσω (pioneer) απο ανθρωπους σε μερικα forum στο εξωτερικο που το πιστευουν.Επισης μιλανε για ενα panel 10 lumen το οποιο δεν εχω ιδεα τι ειναι:hmmmm2: κατι σχετικο με τη φωτεινοτητα.Λογια του αερα βεβαια αλλα εχει ακουστει οτι πολυ πιθανον οτι εγινε ηταν και θεμα διαφημισης πανω στην απελπισια της νεκρης αγορας.

Δεν ξερω αν θα βγει αλλα ανεκδοτο σιγουρα δεν ειναι,υπαρχουν πληροφοριες εκ των εσω (pioneer) απο ανθρωπους σε μερικα forum στο εξωτερικο που το πιστευουν.Επισης μιλανε για ενα panel 10 lumen το οποιο δεν εχω ιδεα τι ειναι:hmmmm2: κατι σχετικο με τη φωτεινοτητα.Λογια του αερα βεβαια αλλα εχει ακουστει οτι πολυ πιθανον οτι εγινε ηταν και θεμα διαφημισης πανω στην απελπισια της νεκρης αγορας.

Αν είναι αλήθεια αυτό που λες μου έφτιαξες την μέρα μου!

Δώσε παραπάνω λεπτομέρειες!

Και να συμπληρωσω για να μην χαρακτηριστω και γραφικος οτι τα εργοστασια
της εταιρειας εχουν κλεισει σχεδον παντου εκτος Ιαπωνιας για αυτο το λογο αν κυκλοφορησει κατι νεο θα ειναι περιορισμενο και αρχικα για εσωτερικη "καταναλωση"

το πιο πιθανο που ακουγεται,ειναι οτι οντως θα κυκλοφορησει,αλλα μεσω αλλης εταιριας-μαλλον πανασονικ-και θα παρουσιαστει σαν συνεργασια των 2 εταιριων.

Επισης μιλανε για ενα panel 10 lumen το οποιο δεν εχω ιδεα τι ειναι:hmmmm2:

Είναι το "Holy Grail" της τεχνολογίας πλάσμα, αλλά δεν έχει σχέση με επεξεργασία.

Για την ακρίβεια αναφέρονται σε 10 lumens/Watt το οποίο πρακτικά μετράει την απόδοση φωτεινότητας που μπορεί να δώσει το πάνελ για συγκεκριμένη ισχύ. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο πιο αποδοτικό το πάνελ. Συγκριτικά οι φετινές Panasonic και Pioneer παίζουν γύρω στα 5 lumens/watt, ίσως και πιο κάτω.

Ο διπλασιασμός της απόδοσης φωτεινότητας δίνει πάρα πολλές επιλογές σε έναν κατασκευαστή όσον αφορά το τελικό προϊόν. Ένα πάνελ 10 lumen/W θα μπορεί (θεωρητικά) να αποδίδει γύρω στα 800-1000 nits φωτεινότητας αν το ταίζεις με το ρεύμα που παίρνουν οι σημερινές ή το σημαντικότερο θα μπορεί να χρησιμοποιεί το μισό ρεύμα για να δίνει την φωτεινότητα που έχουν οι σημερινές. Η μείωση της τάσης που είναι αναγκαία για την λειτουργία του πάνελ έχει και άλλα οφέλη, εκτός από το αυτονόητο που είναι μικρότερη κατανάλωση. Μειωμένη τάση σημαίνει επίσης δυνατότητα για καλύτερο μαύρο, οικονομία στα απαραίτητα ηλεκτρονικά, προστατευτικά φίλτρα, ανεμιστηράκια κλπ

Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο εδώ:

http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/images/Content/pressroom/Plasma-WP.pdf

...Μειωμένη τάση σημαίνει επίσης δυνατότητα για καλύτερο μαύρο, οικονομία στα απαραίτητα ηλεκτρονικά, προστατευτικά φίλτρα, ανεμιστηράκια κλπ

QUOTE]

ποσο καλυτερο μαυρο πια.....????:BDGBGDB55:

Απο οτι εχω διαβασει κατα καιρους (που αλλου στο avsforum) η pioneer εχει παρουσιασει σαν demo τηλεοραση σε παλιοτερη CES με 10/lumen τεχνολογια, που οπως ειπε και ο Γιωργος πετυχαινει,μικροτερη χρηση ενεργειας,μηδενικα επιπεδα μαυρου,πολυ υψηλη φωτεινοτητα,ακριβη κλιμακα γκρι και γκαμα χρωματων,ζυγιζει πολυ λιγο και ειναι μολις 9χιλ παχος σε αυτη τη νεα tv,αν πιθανον κυκλοφορησει ποτε,θα ενσωματωσουν και την επεξαργασια "FUGA".

Ειναι ενας περιεργος στο παραπανω Forum που η γνωριζει πραγματι πολλα (με τη σιγουρια που μιλαει) η πουλαει τρελα στο λαο της KURO, που επιμενει πως λογο των πολυ καλων πωλησεων που παρουσιαζει τους τελευταιους μηνες η τηλεοραση σε πολες χωρες παγκοσμιως στις λεπτομερειες μπορει να γινει η εκπληξη!

Τελος απο τη Pioneer μεταφερθηκαν 200 ατομα στη panasonic αλλα σε καμια περιπτωση δεν εφυγαν οι βασικοι μηχανικοι της και βεβαια δεν πωληθηκαν τα δικαιωματα των Kuro αλλου.

*Σε Ιαπωνικη ιστιοσελιδα επισης γραφτηκε στις 25/3 οτι κατασκευαστηκαν τα
τελευταια κοματια για την Ιαπωνια αλλα πραγματικα ειναι πολυ περιεργο οτι η παραγωγη για την Ευρωπη σταματαει τελος του 2009!

πάντα υπάρχουν περιθώρια..... :grandpa:

Οπότε λέτε ότι μπορεί να δούμε τα νέα αυτά πάνελς αλλά χωρίς την φίρμα της Pioneer πάνω ε;

Τάσο η συγκεκριμένη τεχνολογία εξελισσόταν από κοινού από τις Pioneer, Panasonic, Hitachi, ενώ και οι Κορεάτες (Samsung, LG) προσπαθούν να φτάσουν στο ίδιο σημείο ο καθένας με τους δικούς του τρόπους. Νομίζω πως σίγουρα κάποια στιγμή θα τα δούμε από την Panasonic και ελπίζω αυτό να γίνει στις σειρές του 2010.

Απο οτι εχω διαβασει κατα καιρους (που αλλου στο avsforum) η pioneer εχει παρουσιασει σαν demo τηλεοραση σε παλιοτερη CES με 10/lumen τεχνολογια, που οπως ειπε και ο Γιωργος πετυχαινει,μικροτερη χρηση ενεργειας,μηδενικα επιπεδα μαυρου,πολυ υψηλη φωτεινοτητα,ακριβη κλιμακα γκρι και γκαμα χρωματων,ζυγιζει πολυ λιγο και ειναι μολις 9χιλ παχος σε αυτη τη νεα tv,αν πιθανον κυκλοφορησει ποτε,θα ενσωματωσουν και την επεξαργασια "FUGA".

pioneer-contrastconcept00.jpg

Στην CES 2008 παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρωτότυπο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Pioneer, θα ήταν η βάση για τις 10G Kuro. Δυστυχώςτους πρόλαβαν οι οικονομικές εξελίξεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer FUGΑ Generation 10

....... Νομίζω πως σίγουρα κάποια στιγμή θα τα δούμε από την Panasonic και ελπίζω αυτό να γίνει στις σειρές του 2010.

Γιωργο εχω την ελπιδα πως ενα μερος απο τη τεχνολογια που αναλυουμαι
θα το δουμε στη τελευταια σειρα plasma της panasonic (Z1).
Δεν ξερω αλλα απο τις πληροφοριες τιμης εναντι χαρακτηριστικων δεν μου
κολαει οτι θα προσφερει απλα τη επιλογη ασυρματης μεταδοσης η οχι.Αλλωστε ενω για ολα τα υπολοιπα μοντελα υπαρχει μια αξιοπρεπης
ενημερωση πριν κυκλοφορησουν,σε αυτην λιγα πραματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer FUGΑ Generation 10

Γιωργο εχω την ελπιδα πως ενα μερος απο τη τεχνολογια που αναλυουμαι
θα το δουμε στη τελευταια σειρα plasma της panasonic (Z1).
Δεν ξερω αλλα απο τις πληροφοριες τιμης εναντι χαρακτηριστικων δεν μου
κολαει οτι θα προσφερει απλα τη επιλογη ασυρματης μεταδοσης η οχι.Αλλωστε ενω για ολα τα υπολοιπα μοντελα υπαρχει μια αξιοπρεπης
ενημερωση πριν κυκλοφορησουν,σε αυτην λιγα πραματα.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι η επεξεργασία για την οποία άνοιξε το νήμα και το άλλο είναι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιείται στο πάνελ και για την οποία αναφερθήκαμε στα 2-3 τελευταία μηνύματα.

Η επεξεργασία είναι της Pioneer και για να χρησιμοποιηθεί από άλλον κατασκευαστή θα πρέπει να την παραχωρήσει. Προσωπικά δεν έχω ιδέα αν κάτι τέτοιο θα γίνει τώρα ή στο μέλλον. Άλλωστε η Panasonic έχει και αυτή με την σειρά της εξελίξει νέα επεξεργασία την οποία χρησιμοποιεί μόνο στις πανάκριβες VX100 προς το παρών. Την ίδια απορία είχα και εγώ σχετικά με το υπερβολικά υψηλό κόστος της Z1, αλλά το μυαλό μου πήγε στην επεξεργασία της VX100 (απλή υπόθεση δεν έχω κάποια στοιχεία).

Η τεχνολογία 10 lumen/W είναι άλλο θέμα και δεν είναι κάτι που "έχει" η Pioneer, ώστε να το παραχωρήσει. Γινόταν από κοινού προσπάθεια για να φτάσουν στο συγκεκριμένο επίπεδο απόδοσης, αλλά το πως θα το χρησιμοποιούσε ο καθένας είναι άλλο θέμα. Μπορεί για παράδειγμα η Pioneer να χρησιμοποιούσε την μεγαλύτερη απόδοση για να πετύχει το τέλειο μαύρο, η Panasonic για να πετύχει την διπλάσια φωτεινότητα και η Hitachi για την μικρότερη κατανάλωση. Η απάντηση/ελπίδα μου για τις σειρές του 2010 αφορούσε αυτό το θέμα μόνο.