Pioneer Kuro 9th generation

Ρε παιδιά, καλημέρα και απο μένα. Διαβάζοντας το φόρουμ παρασύρθηκα λιγάκι και θέλω να αγοράσω την Κουρο. Άσχετος δεν είμαι (πιστέυω) και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τα 2 μοντέλα που κυκλοφορούν στην Κύπρο αυτή τ στιγμή.
Πρόκειται για την LX5090 & LX5090H. Στο διαφημιστικό που είδα για την 5090Η έγραφε κατι για DLNA. Nα υποθέσω τώρα οτι η Κουρο μπορεί να δεκτεί αναπαραγωγή αρχείων (wma,wmv,mpeg1,mpeg2 & HD) μέσω pc & software διαμέσου Lan; Υπάρχει τετοιο software;(dDLNA) To δοκίμασε κανενας απο τους ευτυχείς κατόχους της Κορούλας. Επίσης γραφει κατι για DVB_T HD και CI για ψηφιακά κανάλια? Μηπως νομίζεται να είναι συμβατή με το επερχόμενο Ηd HELLAS SAT? ή οποιοδήποτε αλλο κανάλι hd στην Ευρώπη? η μήπως δεν ξέρουμε ακόμη?
Το άλλο επίσης που θα ήθελα να ρωτήσω είναι για την LX5090 έχει DVB-T σκέτο & CI . Να υποθέσω ότι μπορεί να αποκοδικοποιήση κανάλια της ακατονόμαστης;:grinning-smiley-043
Το μόνο που με χαλάει για την Κuro είναι οτι είναι μικρή. Δεν την έχω δεί,απλά ψήθηκα απο εσάς που είστε πιο ψαγμένοι απο εμένα. Ειχα δει πέρυσι την PDP-508 XD και μου άρεσε πάρα πολύ. Μου άρεσε και η Sony αλλά ήταν κατα πολύ πιο ακριβή. Λέω για την Sony επειδή εχω HTPC και ψιλοφοβάμε για image retention & burnin. H να μην ανησυχώ? Διότι στα αναλογικά καναλια που είδα η Κuros απλά δεν έχει αντίπαλο. 2 σκαλιά πάνω απο την Χ-3500. Τα αναλογικά κανάλια είναι για μένα το κύριο ζητούμενο για την τηλεόραση και ύστερα το HTPC.
Αυτά είναι που ήθελα να ρωτήσω προς το παρών και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πάρε την 5090 αβλεπεί.
Όσο για το αν ο δορυφορικός δέκτης θα είναι συμβατός με hellas sat 2 δεν είναι γνωστό. Πιθανόν να είναι και ίσως αυτός είναι ο λόγος που θα έρθει λίγο καθυστερημένα στην Ελλάδα.
Το dlna είναι για να βλέπεις φωτογραφίες από τον υπολογιστή στην τηλεόραση και να ακούς μουσική μέσω ethernet. Δεν είναι προς το παρόν για ταινίες. Τι να το κάνεις όμως;
Αν πάρεις ένα πολυκάναλο ενισχυτή, που με αυτή την τηλεόραση θα σου γίνει απαραίτητο ένα home theater κάποια στιγμή, θα έχει δυνατότητες δικτύωσης
Η απλή 5090 δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει τα κανάλια της ακατονόμαστης γιατί ο δέκτης είναι για την επίγεια ψηφιακή και όχι για δορυφορική. Αν ποτέ η ακατονόμαστη εκπέμψει επίγειο ψηφιακό σήμα με μια μοντούλα irdeto λογικά θα μπορεί.
Σε τελική ανάλυση δε νομίζω πως πρέπει να δόσεις τα επιπλέον χρήματα για την 5090Η. Πάρε την απλή.

Πρόκειται για την LX5090 & LX5090H. Στο διαφημιστικό που είδα για την 5090Η έγραφε κατι για DLNA. Nα υποθέσω τώρα οτι η Κουρο μπορεί να δεκτεί αναπαραγωγή αρχείων (wma,wmv,mpeg1,mpeg2 & HD) μέσω pc & software διαμέσου Lan; Υπάρχει τετοιο software;(dDLNA) To δοκίμασε κανενας απο τους ευτυχείς κατόχους της Κορούλας.

Αυτή είναι η λογική του DLNA. Όλες οι συσκευές (τηλεόραση, μέσο αποθήκευσης, ενισχυτής, πηγές, laptop, εκτυπωτής, κινητό κλπ) συνδεδεμένες (ενσύρματα ή ασύρματα) στο ίδιο δίκτυο μεσω router ώστε να βλέπουν η μια την άλλη και μετά οι επιλογές είναι απεριόριστες. Για αυτό τον λόγο στην H υπάρχει το μενού Media Gallery, ώστε να προβάλλει το υλικό των υπόλοιπων συσκευών του δικτύου. Στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει ακόμα οι H για να έχουμε μια ιδέα τι γίνεται στην πράξη. Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.dlna.org/home

http://www.soundandvisionmag.com/features/2836/dlna-decoded.html

Επίσης γραφει κατι για DVB_T HD και CI για ψηφιακά κανάλια? Μηπως νομίζεται να είναι συμβατή με το επερχόμενο Ηd HELLAS SAT? ή οποιοδήποτε αλλο κανάλι hd στην Ευρώπη? η μήπως δεν ξέρουμε ακόμη?

Εννοείς DVB-S/S2 που είναι δορυφορικός δέκτης. Όσον αφορά την λήψη δεν νομίζω πως τίθεται θέμα συμβατότητας.

Το άλλο επίσης που θα ήθελα να ρωτήσω είναι για την LX5090 έχει DVB-T σκέτο & CI . Να υποθέσω ότι μπορεί να αποκοδικοποιήση κανάλια της ακατονόμαστης;:grinning-smiley-043

Όχι δεν μπορεί. Η ακατονόμαστη εκπέμπει δορυφορικά και η απλή 5090 έχει επίγειο ψηφιακό δέκτη.

εχω HTPC και ψιλοφοβάμε για image retention & burnin. H να μην ανησυχώ?

Αν δεν έχεις σκοπό να την χρησιμοποιήσεις σαν PC monitor να μην ανησυχείς.

Ρε παιδια δεν ξερω εαν πρεπει να το ποσταρω εδω αλλα χτες διαπιστωσα οτι οταν ειναι αναμενο το PS3 η τηλεοραση στο αναλογικο κανει παρασιτα στα περισσοτερα καναλια! Οταν το κλεισω το ps3 σταματανε! Αλλαξα καλωδιο hdmi με καινουριο και τα ιδια! Τι μπορει να συμβαινει;;

Βλεπω κοσμο να ''σιγοψηνεται'' με την ιδεα της αποκτησης της νεα Kuro.πα μαλ,πα μαλ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ παίδες για την γρήγορη ανταπόκριση σας. Μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή του φίλου Aragorn για την απλή.:ernaehrung004:

Μερικες φωτο απο την 6090 μου με νοβα σημα αναλογικo

DSC00067.jpg

DSC00064.jpg

DSC00062.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

τηλεοραση κορυφη.καλοθεατη wrexy..

Χ 2

Η εικονα με το μπασκετ δειχνει για ακομη μια φορα οτι παρολα τα moving picture resolution κτλ. που μιλανε οι κατασκευαστες πλασμα η εικονα "θολωνει" και στις πλασμα (αν και ελαχιστα λιγοτερο απο οτι σε μια καλη LCD).

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Η εικονα με το μπασκετ δειχνει για ακομη μια φορα οτι παρολα τα moving picture resolution κτλ. που μιλανε οι κατασκευαστες πλασμα η εικονα "θολωνει" και στις πλασμα (αν και ελαχιστα λιγοτερο απο οτι σε μια καλη LCD).

Γιάννη το μόνο πράγμα που δείχνει η εικόνα με το μπάσκετ είναι ότι δεν πρέπει κανείς να βγάζει συμπεράσματα από εικόνες γιατί δεν ξέρουμε κάτω από τι συνθήκες και με τι ρυθμίσεις τραβήχτηκαν.

Όπως το λες είναι σαν να πιστεύεις πως αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την πραγματικότητα των πλάσμα και πως οι "καλές" LCD είναι ακόμα χειρότερες από αυτό.

Η πραγματικότητα είναι πως οι πλάσμα χειρίζονται αισθητά καλύτερα την κίνηση από τις LCD. Επίσης πραγματικότητα είναι πως οι LCD με 100Hz είναι βελτιωμένες, αλλά ακόμα απέχουν από το επίπεδο των πλάσμα. Τέλος το motion resolution είναι όντως αντιπροσωπευτικό για τον χειρισμό της κίνησης, αρκεί να γίνει με ρεαλιστικές τιμές.

Η συνέχεια εδώ εντός ολίγου για να μην βγούμε off topic:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Η πραγματικότητα είναι πως οι πλάσμα χειρίζονται αισθητά καλύτερα την κίνηση από τις LCD. Επίσης πραγματικότητα είναι πως οι LCD με 100Hz είναι βελτιωμένες, αλλά ακόμα απέχουν από το επίπεδο των πλάσμα.

H "πραγματικοτητα" ειναι κατι πολυ σχετικο. Η εικονες αλλωστε αποτελουν αδιαψευστο στοιχειο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

H "πραγματικοτητα" ειναι κατι πολυ σχετικο. Η εικονες αλλωστε αποτελουν αδιαψευστο στοιχειο.

attachment.php

Δανείζομαι φωτογραφία του κύριου Βλασίδη για να σου αποδείξω με αδιάψευστα στοιχεία την ύπαρξη ΑΤΙΑ σε χαμηλή πτήση πάνω από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6841

της Αθήνας...η Πανεπιστημιου ειναι στο υψος της Ακαδημίας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Δανείζομαι φωτογραφία του κύριου Βλασίδη για να σου αποδείξω με αδιάψευστα στοιχεία την ύπαρξη ΑΤΙΑ σε χαμηλή πτήση πάνω από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Κοιταξε Γιωργο η εικονα μπορει να οφειλεται και στο αρχικο υλικο και οχι στην τηλεοραση αλλα εχω παρατηρησει αντιστοιχο θολωμα σε ποδοσφαιρικο αγωνα κατα την κινηση σε panning της καμερας σε διαφορες πλασμα κατα καιρους. Μπορει να οφειλεται και στο υλικο ξαναλεω βεβαια...

Νομιζω οτι η ειρωνια και ο χλευασμος δειχνει ελλειψη επιχειρηματων και δεν ταιριαζει σε ενα μελος της συντακτικης ομαδας.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Κοιταξε Γιωργο η εικονα μπορει να οφειλεται και στο αρχικο υλικο και οχι στην τηλεοραση αλλα εχω παρατηρησει αντιστοιχο θολωμα σε ποδοσφαιρικο αγωνα κατα την κινηση σε panning της καμερας σε διαφορες πλασμα κατα καιρους. Μπορει να οφειλεται και στο υλικο ξαναλεω βεβαια...

Νομιζω οτι η ειρωνια και ο χλευασμος δειχνει ελλειψη επιχειρηματων και δεν ταιριαζει σε ενα μελος της συντακτικης ομαδας.-bye-

Βλέπεις την φωτογραφία και την σχολιάζεις. Ο άνθρωπος που ανέβασε την εικόνα επισημαίνει πως η εικόνα τραβήχτηκε με κινητό και δεν δείχνει αυτό που βλέπει στην πραγματικότητα, αλλά εσύ συνεχίζεις να επιμένεις πως αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο.

Όταν δεν δέχεσαι την μαρτυρία του ίδιου που την ανέβασε και απαντάς στα δικά μου λεγόμενα με το:

δεν βλέπω ποιος ο λόγος να αντιπαραθέσω παραπάνω επιχειρήματα.

Υ.Γ Η συμπεριφορά που ανέφερες δεν αρμόζει σε κανένα μέλος -bye-