Pioneer Kuro 9th generation

Πάντως η KRP-500Α που έχω εγώ ζεσταίνεται σαφώς λιγότερο -προς μεγάλη μου έκπληξη- από την άλλη μου τηλεόραση, μια 40άρα Sony LCD. Τη Sony δε μπορείς να την πλησιάσεις μετά από μια ώρα λειτουργίας, την Pioneer όμως την ακουμπάς άφοβα. Δεν το περίμενα από μια τηλεόραση που μαζί με το mediabox έχει κατανάλωση σχεδόν 500W. Προφανώς κάνει και πολύ καλή απαγωγή θερμότητος.

Last edited:
Πάντως η KRP-500Α που έχω εγώ ζεσταίνεται σαφώς λιγότερο -προς μεγάλη μου έκπληξη- από την άλλη μου τηλεόραση, μια 40άρα Sony LCD. Τη Sony δε μπορείς να την πλησιάσεις μετά από μια ώρα λειτουργίας, την Pioneer όμως την ακουμπάς άφοβα. Δεν το περίμενα από μια τηλεόραση που μαζί με το mediabox έχει κατανάλωση σχεδόν 500W. Προφανώς κάνει και πολύ καλή απαγωγή θερμότητος.
Και εμενα μου εκανε εντυπωση οτι ζεσταινεται λιγοτερο απο την 40αρα που εχω και την τσεκαρα μετα απο 6ωρες συνεχομενης λειτουργιας.

Η θερμότητα που εκπέμπεται απ' την τηλεόραση, είναι αισθητή μόνο το καλοκαίρι σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Τώρα, όσο και να λειτουργεί, η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά επίπεδα....

Last edited:
Η θερμότητα που εκπέμπεται απ' την τηλεόραση, είναι αισθητή μόνο το καλοκαίρι σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Τώρα, όσο και να λειτουργεί, η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά επίπεδα....
Κωστα, εχουμε ακριβως τις ιδιες διαπιστωσεις.

Εγώ πάντως παίδες υπολογίζω την 5090Η σαν άλλο ένα θερμαντικό σώμα μέσα στο σαλόνι.... Κάθε φορά που την πλησιάζω στο μισό μέτρο νιώθεις να εκπέμπεται η ίδια θερμότητα με αυτή του καλοριφέρ!!! και αυτό την εκπεμπόμενη θερμότητα μόνο. Πάνω από το 90% της θερμότητας όμως βγαίνει από τους πάνω ανεμιστήρες/οπές...

Σε μένα δεν εκπέμπει τόσο θερμότητα όπως και οι ανεμιστηρες νομίζω οτι ειχε αναφερθει παλαιότερα δεν μπαινουν άμεσα σε λειτουργία

Κύριοι καλημέρα σας!

Μήπως ξέρει κανείς να μου πεί πώς θα χρησημοποιήσω τον scaler της τηλεόρασης μου για να κάνω upscaling απο DVD σε 1080p? Εχω μια KRP-500 και για πηγή ένα PS3. Εχθές που έβαλα ένα DVD όρισα το PS3 να κάνει upscale από 576p σε 1080p με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αλλά κάπου διάβασα ότι και η τηλεόραση μπορεί να κάνει upscale σε 1080p. έψαξα στο manual αλλά δεν κατάφερα να το βρώ.

Μήπως επειδή το σήμα έμπαινε απο HDMI καλώδιο, η τηλεόραση δεν μπορεί να κάνει upscale?

Thanks!!!!

Αν στο menu του ps3 ορίσεις την έξοδο εικόνας στα 576p, τότε το upscale θα το κάνει η τηλεόραση. Η τηλεόραση προβάλλει εικόνα σε ανάλυση 1920 Χ 1080. Αν την τροφοδοτήσεις με εικόνα τέτοιας ανάλυσης, θα την προβάλλει ως έχει. Αν τροφοδοτηθεί με εικόνα χαμηλότερης ανάλυσης, τότε θα την κάνει upscale στην φυσική της ανάλυση......

Και αν μπορείς να πείσεις το PS3 να βγάλει 576i, θα αναλάβει η τηλεόραση και το deinterlacing. Πάντως το PS3 αναφέρεται ότι κάνει πολύ καλό upscale στα DVD...

To kblachos : Όρισα την έξοδο σε 576p αλλά η τηλεόραση δεν έκανε upscale. έδειχνε το σήμα όπως έμπαινε. Υπάρχει επιλογή στο menu να κάτι upscale σε 1080p όποιο σήμα και να δέχεται στην HDMI είσοδο;;

Εκανα τα πάντα : Dot by dot, wide-zoom, Purecinema on αλλά το σήμα ήταν 576p που έβλεπα....

Όλες οι ταινίες σε DVD είναι σε 576i. Μέχρι εκεί φθάνουν οι προδιαγραφές του DVD.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

To kblachos : Όρισα την έξοδο σε 576p αλλά η τηλεόραση δεν έκανε upscale. έδειχνε το σήμα όπως έμπαινε. Υπάρχει επιλογή στο menu να κάτι upscale σε 1080p όποιο σήμα και να δέχεται στην HDMI είσοδο;;

Εκανα τα πάντα : Dot by dot, wide-zoom, Purecinema on αλλά το σήμα ήταν 576p που έβλεπα....

H τηλ σου δείχνει τι είδους σήμα δέχεται στην είσοδό της.

Από μόνη της το κάνει upscale στα 1920*1080, διαφορετικά δεν θα το έπαιζε σε όλη την οθόνη, αλλά σε ένα σαφώς μικρότερο μέρος της.

Το τελευταιο διαστημα με την ¨εξαφανιση¨των KURO απο τη Ελληνικη αγορα,μου εχει δημιουργηθει μια απορια που ισως καποιος εδω μεσα με ¨επαφες¨ θα μπορουσε να απαντησει.
Στο εξωτερικο υπαρχει ακομα αρκετο stock,αν παιρναμε τη τηλεοραση απο εξω τωρα,με τις συνθηκες που προανεφερα,η αντιπροσωπια θα καλυπτε την πανευρωπαικη εγγυηση της εταιρειας αφου η ιδια δεν μπορει πλεον να προσφερει στον κοσμο το συγκρκριμενο προιον?
Εχω κολητους που ψαχνονται και αν καποιος γνωριζει ή θα μπορουσε να μαθει καλο θα ηταν να μας πει.

Η τηλ. όταν λάμβανε σήμα 576p έπαιζε ένα μέρος της οθόνης, με δυο μικρές μαύρες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης. Όταν το σήμα ήταν 1080p από το PS3,η εικόνα ήταν καλύτερη αλλά οι μπάρες εξακολουθούσαν να είναι εκεί. Αυτό το κατάλαβα όταν έκανα wide-zoom και με τις δυο αναλύσεις. Οι διάλογοι δεν φαίνονταν καλά στο wide-zoom που έπιανε όλη την οθόνη.

Με βάση τα όσα λέμε, μήπως η ταινία ήταν κωδικοποιημένη έτσι για να δίνει ένα κινηματογραφικό feeling (δηλ. να βγαίνουν οι μαύρες μπάρες επίτηδες) και δεν φταίει ούτε η τηλεόραση αλλά ούτε και το PS3?

Το ZEANPAPAS : Από ότι θυμάμαι η ελληνική αντιπροσωπεία δεν εγγυάται για αγορές του εξωτερικού. εχει ειπωθεί και σε αυτό το thread αλλά σε πρότερο χρόνο. Αν θυμάμαι καλά περί το no. 230 ~240....

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Η τηλ. όταν λάμβανε σήμα 576p έπαιζε ένα μέρος της οθόνης, με δυο μικρές μαύρες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης. Όταν το σήμα ήταν 1080p από το PS3,η εικόνα ήταν καλύτερη αλλά οι μπάρες εξακολουθούσαν να είναι εκεί. Αυτό το κατάλαβα όταν έκανα wide-zoom και με τις δυο αναλύσεις. Οι διάλογοι δεν φαίνονταν καλά στο wide-zoom που έπιανε όλη την οθόνη.

Με βάση τα όσα λέμε, μήπως η ταινία ήταν κωδικοποιημένη έτσι για να δίνει ένα κινηματογραφικό feeling (δηλ. να βγαίνουν οι μαύρες μπάρες επίτηδες) και δεν φταίει ούτε η τηλεόραση αλλά ούτε και το PS3?

Ξαναλέω ότι, το σήμερα που στέλνει το ps3 ή οποιοδήποτε μηχάνημα, το διαβάζει η τηλ κ στο δείχνει στις πληροφορίες με το πλήκτρο i+.

Το ότι έπαιζε καλύτερα στα 1080p από το ps3, σημαίνει ότι το ps3 έκανε upscaling το σήμα κ το έδινε έτοιμο στην τηλ.

Οι μαύρες μπάρες πάνω-κάτω σημαίνει ότι το φιλμ ήταν γραμμένο με τέτοιο τρόπο, δλδ 2.39:1 ή 1.78:1 ή 2.4:1.

Το κατάλαβα αυτό Μιχάλη. Αλλά η ερώτησή μου είναι πώς θα κάνει το upscale η τηλεόραση στο σήμα 576p που δέχεται και όχι το PS3. Και διερωτώμαι ότι επειδή το σήμα που δέχεται η τηλεόραση είναι ψηφιακό (HDMI γάρ) μήπως δέν κάνει upscale.

Εάν το σήμα ήταν από αναλογική είσοδο, τότε ίσως να έκανε upscale....

Δεν ξέρω αν σε κατατόπισα. Εν ολίγης η ερώτηση είναι αν η τηλεόραση κάνει upscale σε 1080p κάθε ψηφιακό σήμα που δέχεται μέσω HDMI και αν ναι υπάρχει κάποια εντολή στο menu που δεν μπορώ να βρώ που το κάνει αυτό;;. Μήπως γνωρίζεις να μου πείς;;;;

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου

Την ίδια τηλ έχουμε, 5090Η όπως επίσης κ εγώ ps3 χρησιμοποιώ ως dvd & bluray player.

Όλες οι τηλ θέλοντας κ μη, κάνουν upscale όλα τα σήματα που δέχονται, γιατί άλλος τρόπος για να το "δείξουν" στην οθόνη τους δεν υπάρχει.

Απλά υπάρχουν άλλες που κάνουν καλό upscale κ άλλες κακό.

Αν τώρα μια συσκευή όπως πχ το ps3 κάνει καλό upscale στα 1080p κ το δώσει έτοιμη τροφή στην τηλ τότε αυτή δεν επεμβαίνει καθόλου.

Οποιαδήποτε όμως ανάλυση μια τηλ δεχθεί κατώτερη αυτής του πάνελ της, τότε κάνει upscale, είτε καλό, είτε κακό, είτε ικανοποιητικό, είτε μέτριο....ανάλογα με τις δυνατότητες της η κάθε τηλ.