Pioneer Kuro 9th generation

Εγώ πιστευώ ότι πολλές φορές, για να γίνουν και τα διάφορα συγκριτικά και να βγουν κάποια συμπεράσματα, κοιτάνε και λεπτομέρειες που δεν πρόκειται να επηρεάσουν ποτέ τον μέσο θεατή. Είναι αλήθεια ότι αν πας και κάτσεις μπροστά στο πάνελ μιας πλάσμα τηλεόρασης, τότε μπορείς να το διακρίνεις πια ελάχιστα αυτό το φαινόμενο. Ομως εάν απομακρυνθείς στα 30-40εκ σε μια 42", όπως είναι η δικιά μου που έχω στο σπίτι, τότε δεν βλέπεις τίποτα, απλά. Τότε γιατί καν να το συζητάμε αυτό, αφού δεν είναι καν πρόβλημα αλλά κατασκευαστικό θέμα των πλάσμα? Δεν νομίζω κι εγώ να υπάρχει λόγος. Βέβαια εάν εσείς το βλέπετε πιο έντονα στις δικές σας, τι να πω...

Επειδή ξεφύγαμε από το θέμα μας, πιστεύω ότι αν πάει στα 3000 η 5090, τότε θα είναι μια καλή τιμή, σε σχέση και με την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας τα προηγούμενα χρόνια.

Γιωργο απο που ειναι οι φωτογραφιες? Κανα link να δουμε και τις υπολοιπες υπαρχει?-bye-

Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει κανένα κάτοχο των ανωτέρω plasma, να αναφέρει 'κοτετσόσυρμα'...ή κάνω λάθος..???...:nounder:

Μιλαμε για μικρη αποσταση απο την οθονη για να φαινεται , κυριε επιθεωρητα...-bye-

Αυτο που λεω ειναι μια γνωστη αδυναμια των πλασμα που απο οτι φαινεται την εχει εξαλείψει η Pioneer στις Kuro.

Plasma's biggest weakness is the screen door effect (i.e. noticeable space between pixels). Some models may also emit an audible buzz during normal viewing.

http://www.cnet.com.au/tvs/plasma/0,239035288,339285968,00.htm

Καλό είναι να γράφουμε όλη τη παρατήρηση....όχι τη μισή..αλλά γι' αυτό είναι το forum..για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο...αρκεί να ψάξει και όχι να μένει στα γραφόμενα...:grinning-smiley-043

'Although not seen as often in recent models, they can also suffer from burn-in or image retention. This occurs when a sharp defined graphics remains permanently onscreen even after changing channels.'

http://www.cnet.com.au/tvs/plasma/0,239035288,339285968,00.htm

EDIT 1: Το επιθεώρησα...γι´αυτό το επεσήμανα...!!!!...(πήρα και προαγωγή βλέπω, καλό αυτό)

EDIT 2: Άσε που το παράδειγμα της φωτο είναι από τηλεόραση αεροδρομίου...άγνωστης χρονολογίας κατασκευής , με ότι αυτό συνεπάγεται...

Last edited:
Μιλαμε για μικρη αποσταση απο την οθονη για να φαινεται , κυριε επιθεωρητα...-bye-

Αααα..sorry...αυτό εννοούσες????..καλά που το διευκρινίσαμε...

....καλά τότε δεν θα ξαναδώ από απόσταση 20 cm....-bye-

Υ.Γ.:Συμβουλή προς όλους τους κατόχους plasma....μη παρακολουθείτε σε αποστάσεις μικρότερες του μισού μέτρου.. υπάρχει κίνδυνος screen door effect....

...κι όπως απάντησε ο Χάρρυ Κλυν στην ερώτηση 'Τι σας χτύπησε πιο δυνατά???'....είπε 'Η πόρτα' (spaceship door effect)...

Last edited:
Για να μην παρεξηγηθώ, τις φωτογραφίες πιο πολύ τις βάζω για αισθητικούς λόγους και όχι για να κρίνουμε την τηλεόραση που είναι αδύνατο.

Άλλωστε δεν είναι δυνατό να αποδοθεί το 15000:1 ansi contrast σε μία οθόνη υπολογιστή που φτάνει μετά βίας το 500:1. Επίσης αν και δεν έχω ιδέα από φωτογραφικές μηχανές προφανώς θα υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ακριβή αποτύπωση του πλάνου. Υποθέτω οι φωτογραφίες του συγκεκριμένου εντυπωσιάζουν λόγω sharpness και χρωμάτων, που όμως στην πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Γιάννη οι φωτογραφίες είναι από το αντίστοιχο νήμα του αγγλικού φόρουμ:

Pioneer 9G Owners Thread

Ψάξε για μηνύματα του mark800 το τελευταίο 3ήμερο, αλλά δεν νομίζω να έχει πολλές. Είπε πως θα βάλει και άλλες αφού την ρυθμίσει πρώτα.

Όσον αφορά την τιμή δεν νομίζω πως θα δούμε την 50άρα στα 3000 πριν τα Χριστούγεννα, αλλά και τα 3500 που θα κοστίζει τον άλλο μήνα είναι αρκετά καλή τιμή κατά την γνώμη μου.

Σε γενικές γραμμές οι διαφορές με την 8G LX έχουν να κάνουν κυρίως στην μεγαλύτερη αντίθεση λόγω καλύτερου μαύρου. Το μόνο μειονέκτημα που έχει παρατηρηθεί σε σχέση με την 8G LX είναι κάποιες μικρές παραχωρήσεις σε θέματα ποιότητας. Εξακολουθεί να δείχνει στιβαρή και ποιοτική, αλλά όχι στο επίπεδο των περσινών. Αναφέρουν πως παίζει κάπου μεταξύ των 8G XD και 8G LX.

Edit: Τώρα είδα πως έχει βάλει και αυτές:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=7254799#post7254799

Last edited:
μονο 3500 οταν οι υπαρχουσες τισ βρισκεις 3000 σημερα?
λιγα δε λες?
οι παλιες θελω να δω που θα πεσουν...

Οι παλιές LX έχουν σταματήσει να παράγονται έτσι κι αλλιώς. Έχουμε ξαναπεί πως οι τιμές πάνε μόνο προς τα κάτω και οι τηλεοράσεις δεν είναι επένδυση. Πριν δυο χρόνια η Pioneer έβγαλε την πρώτη FullHD τηλεόραση (5000ΕΧ) και έκανε 8000-9000 και δεν είχε καν δέκτη και ηχεία αλλά ήταν μόνο πάνελ. Η επόμενη γενιά (8G LX) κόστιζε γύρω στα 5000-6000 όταν κυκλοφόρησε (τώρα κάνει γύρω στα 4000 ) και η φετινή ξεκινάει στα 3500-4000 .

Την ίδια ακριβώς ερώτηση θα μπορείς να κάνεις και του χρόνου για την επόμενη γενιά που θα κοστίζει κάτω από 3000 με τον ρυθμό που πέφτουν οι τιμές-bye-

Last edited:
Δεν ξέρω σε ποιες αναφέρεσαι (HDready ή LX), αλλά κάτω από δύο δεν πρόκειται να πάνε με τίποτα. Απλά δεν θα είναι διαθέσιμες, αφού δεν νομίζω τα καταστήματα να έχουν μεγάλο στοκ για ένα τόσο ακριβό μοντέλο με μικρή σχετικά ζήτηση.

Η μόνη περίπτωση είναι η αγορά μεταχειρισμένης από κάποιον κάτοχο 8G που σκοπεύει να αναβαθμίσει, αλλά και αυτοί δεν πρέπει να είναι πολλοί.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Eδω εχει μερικες φωτογραφιες ακομα...

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7248769&postcount=1215

Μερικοι αναφερουν ελαφρυ buzzing Γιωργο η εγω δεν κατα λαβα καλα?

Υ.Γ.:Συμβουλή προς όλους τους κατόχους plasma....μη παρακολουθείτε σε αποστάσεις μικρότερες του μισού μέτρου.. υπάρχει κίνδυνος screen door effect....

Ειναι ενα φαινομενο που για να γινει ενοχλητικό πρεπει να μιλαμε για χρηση σαν PC monitor η χρηση με κονσολα (που συνηθως καθομαστε πιο κοντα).

Σε αποσταση πανω απο 1-1.5 μετρο δεν γινεται ορατο.

Last edited:
Γιάννη το buzzing υπάρχει σε όλες τις Pioneer στον ίδιο βαθμό και δεν έχει να κάνει με ανεμιστήρες κλπ αλλά με την οδήγηση του πάνελ. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής ευαισθησίας για το αν γίνεται αντιληπτό. Στο φόρουμ μας μόνο ο τέως (Petran) έχει αναφέρει πως το ακούει.

As far as the buzzing is concerned, it effects a very few people who can easily detect the frequency that the set drive electronics resonate at.

On Saturday 3 people asked about buzzing and in the quiet showroom I told them where to listen for it, all 3 were 1 inch from the set round the back and all three said "is that it", none could hear it any further away than that and the room was in total silence, the Sky box made more noise. I have calibrated many, many 8g's and the buzz is the same on all of them, can only be heard from 1 inch away from the back in total silence, only 1 person I have calibrated has stated they can easily hear it and such was the picture he could easily live, with it, however I understand that if its is something that you can hear and it annoys you to the point that it encroaches on normal viewing, then its like an itch that you cant scratch.

The LX 8G in the TLC showroom was sent back by someone who claimed its buzzed loudly, they were refunded as TLC will not be send another cuz they are all the same.

The 9G, 8GLX, 8GXD and 8G4280 on display all buzz the same, the same level, if anyone comes down and can clearly hear it, they would be advised NOT to buy one!!

But this isues is NOT the problem that its being made out to be for 99% of people.

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7249535&postcount=1229

Στις πλασμα το Buzzing δεν εχει καμια σχεση με το αν εχει ανεμιστηρες. Ειναι θορυβος που ακουγεται απο το κυκλωμα οδηγησης του πανελ οπως γραφει και παραπανω λογω των πολυ υψηλων τασεων που χρησιμοποιουνται.

Αν εχει βεβαια και ανεμιστηρες μια τηλεοραση (που ευτυχως πλεον εχουν πολυ λιγες) τοτε εχουμε και εξτρα θορυβο οπως στην PZ80/85.

εγω παντως "εστησα" αυτι πισω απο 46PZ 80 για να ακουσω τον θορυβο που λετε αλλα τιποτα...και η τηλεοραση υποθετω θα επαιζε ολη μερα καθοτι την ειδα λιγο πριν κλεισει το καταστημα. εκτος και εαν τα ανεμιστηρακια δεν παιζουν σε μονιμη βαση..

Στο καταστημα δεν νομιζω να εχει την ησυχια που εχει ενα σπιτι.

Αλλα και παλι ισως να μην σε ενοχλει ο θορυβος αυτος καθολου οποτε μπορεις να προχωρησεις με την συγκεκριμενη.

Χθές το βράδυ δοκίμασα κι εγώ να ακούσω αυτό το buzzing.
Δεν το άκουγα αλλά όταν έβαλα το αυτί μου κοντα στις γρύλιες εξαερισμού στο πίσω μέρος τότε το άκουσα.
Είναι ελάχιστο όμως.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Eτσι και αλλιως θα παει στην κρεβατοκαμαρα αυτη σε λιγο καιρο ρε Μπαμπη.

Ποτε ειπαμε οτι θα αγορασεις την 509?:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Eτσι και αλλιως θα παει στην κρεβατοκαμαρα αυτη σε λιγο καιρο ρε Μπαμπη.

Ποτε ειπαμε οτι θα αγορασεις την 509?:2thumb22sup:

icon10.gif
μέσα είσαι..... Θα συγκρατηθώ όμως, θα περιμένω τα Χριστούγεννα.

Πάντως οι KURO έχουν ένα πρόβλημα και το σκέφτομαι σοβαρά αν θα ξαναπάρω... Όταν βλέπω από το HTPC και το κλείσω τότε η τηλεόραση δεν παίρνει σήμα και μαυρίζει εντελώς. Αν δεν θυμηθείς να την κλείσεις και δεν κοιτάξεις το λεντάκι αν είναι κόκκινο ή μπλέ την έκατσες. Μπορεί να την αφήσεις ανοιχτή μέρες.
Σ´αυτή τη περίπτωση μήπως θα ήταν καλύτερα το buzzer να ακούγεται περισσότερο;
icon7.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Πάντως οι KURO έχουν ένα πρόβλημα και το σκέφτομαι σοβαρά αν θα ξαναπάρω...

Πω πω τρομερο προβλημα. Ηδη ακυρωσα την LX609 που ειχα παραγγειλει.:jester: