Pioneer Kuro 9th generation

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

To συμπερασμα ειναι οτι και φετος οι κορυφαιες τηλεορασεις παγκοσμιως θα φερουν το σημα της Pioneer.

Πιστευω οτι ακομη και οι LCD θα ειναι κορυφη για την τεχνολογια αυτη.

θεωρητικά μιλώντας πάντα, η Pioneer κατάφερε και εξάλειψε σχεδόν όλα τα προβλήματα των plasma ...

φαντάζεστε να κάνει το ίδιο και με τις lcd ??

φαντάζεστε να κάνει το ίδιο και με τις lcd ??

Aν βλεπατε το μαυρο και τα χρωματα κορυφαιων LCD oπως X3500 , W4000 , Α656 κτλ. θα καταλαβαινατε ποσο μακρια εχει προχωρησει η τεχνολογια των LCD τα τελευταια 2 χρονια.

Αν προσθεσουμε στην εξισωση την κορυφαια επεξεργασια εικονας της Pioneer νομιζω οτι θα μιλαμε για τηλεορασεις LCD που θα πλησιαζουν επικινδυνα την 8η γενια Kuro.

αν με αυτήν την λογική, φτάσουμε στο σημείο -θεωρητικά πάντα- να λέμε οτι η εικόνα μιας lcd της Pioneer είναι εφάμιλη με την εικόνα που έχει η καλύτερη ανταγωνίστρια εταιρία στις Plasma π.χ Panasonic , τότε νομίζω οτι η τελική επιλογή για τους υποψήφιους αγοραστές θα είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση .......

PLASMA PIONEER LX6090

Πρέπει να την στρώσω?
Έχει image retention?
Θόρυβο απο ανεμιστήρες?
100,000 ώρες ζωής?
Μπορεί να παίζει όλο το βράδυ χωρίς να με νοιάζει?

Εν ολίγοις, μπορώ να μην ασχολούμαι μαζί της συνέχεια ....

Αν κρίνουμε από την προηγούμενη γενιά:

Πρέπει να την στρώσω?
OXI

Έχει image retention?
OXI

Θόρυβο απο ανεμιστήρες?
OXI
100,000 ώρες ζωής?
Δεν ξέρω

Μπορεί να παίζει όλο το βράδυ χωρίς να με νοιάζει?
NAI

Εν ολίγοις, μπορώ να μην ασχολούμαι μαζί της συνέχεια ....
OXI γιατί με την εικόνα που έχει θα ασχολείσαι συνέχεια μαζί της :D

Πολλοι λενε οτι η PZ80 σε σχεση με την PZ70 εχει χειροτερη ποιοτητα εικονας σε τηλεοπτικο σημα επειδη για λογους μειωσης του κοστους η Panasonic δεν εβαλε τοσο καλο scaler στην σειρα 80 οσο στην 70.

Η Pioneer με την γνωστη κορυφαια επεξεργασια εικονας δεν νομιζω να εχει προβλημα να ξεπερασει την Panasonic ακομη και με την πρωτη της σειρα LCD.

YellowSphere said:
To be fair, I think -Ad- is pretty annoying in his blind recommendation of plasma as an overall technology. I think it can be shown quite easily that Panasonic's current range of full HD plasmas have poor SD compared to last year's range. Last year's Philips LCDs easily beat it for scaling quality, not seen this years 9603 yet, but looking forward to it. Sony W4000 is okay, but it's too sharp, like how the Panny is too soft. Lesser of two evils really. Not a big fan of the 656; can't seem to get colour right on it, and I don't like the Super Clear Panel at all. If Sony sort out the over-sharpness of the W4000 for the new X series later this year than that will be one heck of a set, easily better than the Panasonic plasmas.

The fact is, the main reason Pioneer sets perform better for SD is not because they're plasma but because they actually invested in decent scaling. Hence why Pioneers LCDs should still offer far superior SD to other stuff out there...but they'll only be worth looking at if they sort out Sharp's hideous banding problems.

These days it is only a good idea to compare sets with sets, not LCD with plasma. To that end, I think a technology discussion forum is a poor idea. I think a sticky explaining that in both forums would be a good idea, titled "NO PLASMA VS LCD THREADS PLEASE" or something.

I've been to JL Oxford Street plenty of times, and no set looks good in there.

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=782168

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Η Pioneer με την γνωστη κορυφαια επεξεργασια εικονας δεν νομιζω να εχει προβλημα να ξεπερασει την Panasonic ακομη και με την πρωτη της σειρα LCD.

Πέρα από την πλάκα τώρα, δεν ξέρω αν η Pioneer έχει κορυφαία επεξεργασία εικόνας αλλά εγώ στο τηλεοπτικό σήμα έχω πρόβλημα deinterlacing. Αρκετές φορές σε κάποια σημεία, ειδικά σε γράμματα.

KRL37V_Large.jpg

Να τις δούμε και τις LCD της εταιρίας αλλά δεν νομίζω πως θα πλησιάζουν τα επίπεδα των 8G Kuro.

Πάντως τo design είναι ιδανικό για minimal καταστάσεις και η επιλογή για γκρι πλαίσιο μάλλον δεν είναι τυχαία ;)

Στις προδιαγραφές εκτός από τα 100Hz και τα 4ms response της 46άρας αναφέρεται και "High-Contrast Filter", οπότε καθόλου απίθανο να έχουμε βελτιωμένο μαύρο από το ήδη καλό των Sharp.

http://www.pioneer.eu/eur/content/press/news/kuroLCD.html

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες ακόμα από το Chicken Little σε BR και 5090:

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7073715&postcount=2

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Πέρα από την πλάκα τώρα, δεν ξέρω αν η Pioneer έχει κορυφαία επεξεργασία εικόνας αλλά εγώ στο τηλεοπτικό σήμα έχω πρόβλημα deinterlacing. Αρκετές φορές σε κάποια σημεία, ειδικά σε γράμματα.

Kαι η Sony D3000 το εχει αυτο το "προβλημα". Οφειλεται σε χαμηλο bit rate που εμποδιζει το σωστο deinterlacing με αποτελεσμα να εχουμε την εμφανιση του λεγομενου "mouse teeth".

http://en.wikipedia.org/wiki/Deinterlacing

Νομιζω οτι με χαμηλης ποιοτητας σηματα δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις ουτε απο την Pioneer. Kαι παλι ομως σε σχεση με αλλες μαρκες η επεξεργασια ειναι πολυ καλυτερη του μεσου ορου.

Μπάμπη έχεις δοκιμάσει να παίξεις με τις ρυθμίσεις του Purecinema ? Το είχες αναφέρει και πιο παλιά αυτό αλλά νόμισα πως βρήκες άκρη.

Ειδικά αν το βλέπεις μόνο σε υλικό film ή μόνο σε υλικό video είναι σίγουρα κάποια ρύθμιση του Purecinema και ο συνδυασμός της με την ρύθμιση του ρυθμού ανανέωσης (drive mode).

Last edited:

Kαι η Sony D3000 το εχει αυτο το "προβλημα". Οφειλεται σε χαμηλο bit rate που εμποδιζει το σωστο deinterlacing με αποτελεσμα να εχουμε την εμφανιση του λεγομενου "mouse teeth".

http://en.wikipedia.org/wiki/Deinterlacing

Νομιζω οτι με χαμηλης ποιοτητας σηματα δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις ουτε απο την Pioneer. Kαι παλι ομως σε σχεση με αλλες μαρκες η επεξεργασια ειναι πολυ καλυτερη του μεσου ορου.

Mouse teeth μου βγάζει στο mega channel συνέχεια!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Μπάμπη έχεις δοκιμάσει να παίξεις με τις ρυθμίσεις του Purecinema ? Το είχες αναφέρει και πιο παλιά αυτό αλλά νόμισα πως βρήκες άκρη.

Ειδικά αν το βλέπεις μόνο σε υλικό film ή μόνο σε υλικό video είναι σίγουρα κάποια ρύθμιση του Purecinema και ο συνδυασμός της με την ρύθμιση του ρυθμού ανανέωσης (drive mode).

Γιώργο δεν έχω δοκιμάσει τίποτε. Είμαι απαράδεκτος το ξέρω αλλά με την τηλεόραση δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Δεν είναι σχήμα λόγου, κυριολεκτώ. Ακόμα και το Brightness-Contrast αμφιβάλω αν είναι σωστό.
Έτσι βέβαια δεν γίνεται δουλειά, πρέπει να ασχοληθείς και λίγο αλλά, δεν ξέρω, αυτή η τηλεόραη μου αρέσει τόσο πολύ που μου δίνει την εντύπωση οτι απλά την ανοίγεις και τα κάνει όλα μόνη της.
Λάθος, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς βάλε μόνιμα το Purecinema OFF και επέλεξε Drive Mode 2 (αν δεν είναι ήδη έτσι). Θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Αν πάλι σου έρθει ξαφνική όρεξη για παιχνίδια με τις ρυθμίσεις ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=6637090&postcount=10077

Και η 9G τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει όπότε ότι βρεις θα ισχύει και για την καινούρια :D

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς βάλε μόνιμα το Purecinema OFF και επέλεξε Drive Mode 2 (αν δεν είναι ήδη έτσι). Θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Αν πάλι σου έρθει ξαφνική όρεξη για παιχνίδια με τις ρυθμίσεις ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=6637090&postcount=10077

Και η 9G τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει όπότε ότι βρεις θα ισχύει και για την καινούρια :D

Αυτά που είναι κα δεν τα έχω δεί; Θα πρέπει να μπώ στο secret menu;
icon11.gif

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Αυτά που είναι κα δεν τα έχω δεί; Θα πρέπει να μπώ στο secret menu;
icon11.gif

Όχι στο κανονικό μενού είναι.

Το Purecinema πρέπει να είναι στις ρυθμίσεις εικόνας. Το Drive Mode είναι στην δεύτερη σελίδα του υπομενού "Options".

Είσαι επιεικώς απαράδεκτος που έχεις το διαμάντι απείραχτο, αλλά σε καταλαβαίνω. Τώρα με την πολυμετοχικότητα που να βρεις χρόνο για να ψάχνεις τα μενού :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Τώρα με την πολυμετοχικότητα που να βρεις χρόνο για να ψάχνεις τα μενού :grinning-smiley-043

Σωστός...
icon10.gif

Αυτό το Purecinema πάντως δεν το έχω δεί ποτέ.. κι έχω μπεί κάποιες φορές στο menu...
icon6.gif

Να θυμηθώ το βραδάκι να ξανακοιτάξω...

βρε συ Μπάμπη, αφού τον ξέρεις τον δρόμο.... ο Μανωλιός να είναι καλά !! :Banane0: