Pioneer Kuro 9th generation

Νομίζω είναι χωρίς βάση αλλα ετσι και αλλιώς Θέλω βάση για τον τοίχο οπότε και να μου την έδιναν μαζί δεν θα την χρησιμοποιούσα.
Μόλις έχω νεώτερα θα σας ειδοποιήσω.

αυτη η 5090, εχει το δεκτη ξεχωριστα ή οχι ?

93 mm πλατος μου ακουγονται πολυ λιγα.

για πειτε

Όχι Ντίνο, οι LX5090/6090 είναι φουλ εξοπλισμένες.

Αυτές που έχουν ξεχωριστό δέκτη είναι οι KPR500/600 που θα ακολουθήσουν αργότερα και με πλάτος γύρω στα 6-7cm. Αν ρίξεις μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες θα βρεις κάποιες πληροφορίες και για αυτές.

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ:
Πως είναι δυνατόν να πωλείται η 8g μόλις βγήκε στα 4k+, τώρα να κάνει λίγο πάνω από τα 3k και η καινούργια, πολύ καλύτερη, να κάνει 3k κάτι. Κάτι δεν κολλάει ή οι LED που θα έλθουν το Σεπ είναι ΠΟΛΥ καλύτερες από τις περισυνές και η Pio το ξέρει. Τελικά αξίζει τώρα 5080 ή 5090 τέλη Σεπ (ή όποτε καταφέρεις να την πάρεις γιατί απ ότι διαβάζω έξω έχει πολλά pre orders).

Οι τιμες καθε χρονο πεφτουν 20-30% σε σχεση με την προηγουμενη γενια τηλεορασεων.

Ειναι θεμα ανταγωνισμου , αποσβεσης επενδυσεων σε τεχνολογιες και εργοστασια , μαζικης παραγωγης που ριχνει το κοστος κτλ.

Ένα σίγουρο δεδομένο είναι αυτό που είπε ο Γιάννης, δηλαδή η έτσι και αλλιώς πτώση των τιμών. Νομίζω όμως πως η πτώση από τα 5000-5500 στα 3500 σε λιγότερο από χρόνο δεν οφείλεται μόνο σε αυτό.

Κάτι άλλο που πιθανόν έπαιξε ρόλο είναι πως στην περσινή γκάμα υπήρχαν και οι XD που είναι εξαιρετικές τηλεοράσεις και κόστιζαν γύρω στα 3500 , άρα το FullHD έπρεπε να πληρωθεί σαν premium. Επίσης έχει αναφερθεί μια μικρή έκπτωση της ποιότητας σε σχέση με τις 8G LX. Η ποιότητα των υλικών της φετινής είναι παρόμοια με τις περσινές XD.

Άμα δυσκολεύεσαι να πουλήσεις, τι να κάνεις ρίχνεις τις τιμές.
Έτσι αναγκάστηκε να κάνει και η pioneer. Ρίχνει τις τιμές στο νέο της premium μοντέλο για να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά. Του χρόνου που θα κατασκευάζει τα πάνελ της στην Panasonic άραγε πόση θα είναι η πτώση;

Έτσι!

Ή είμαστε λαρζ ή δεν είμαστε! Αν και φοβάμαι πως θα γίνει λαικιά άμα πέσει από τα 5-6 χιλιάρικα.... έστω ας τα απαιτούν μετρητά!

Όσοι μας διαβάζουν θα μας περάσουν για σχιζοφρενείς. Την μία λέμε πως κοστίζουν ακριβά, την άλλη αναρωτιόμαστε γιατί είναι φθηνές. :BDGBGDB55:

Όσο για τις 10G μην είστε και τόσο αισιόδοξοι επειδή θα φοράνε πάνελ Panasonic ....

... είδαμε πόσο θα κοστίζουν και οι LCD της που φοράνε τα πάνελ της Sharp.

Χμμμ αυτό μάλλον σημαίνει ότι η Pio το ρίχνει στις LCD ή μου φαίνεται; Όπερ, κι ας μου επιτραπεί η κάπως εντυπωσιακή έκφραση, η τελευταία KURO, όπως την ξέραμε, δηλάδή ποιότητα εικόνα και κατασκευή απολύτως κορυφαία είναι η 8G! Ή έχω χάσει κάτι στον ειρμό μου;

Mπαααα εισαι ακομα στο ...............Νους ορά και νους ακούει, οποτε καλα το πας.
a068.gif

Χεχε αυτό είναι το μότο μου για να μην τρελλαθώ:afro:
Αλλιώς.......:nurse:

Η 9G είναι συνολικά καλύτερη τηλεόραση από την 8G. Όχι σημαντικά καλύτερη, αλλά μια φυσιολογική εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου με καλύτερο μαύρο και λιγότερο PWM noise. Δεν νομίζω πως υπήρχαν πολλά άλλα που μπορούσαν να βελτιώσουν. Η 8G ήταν η πρώτη Kuro και η 9G θα είναι η τελευταία.

Του χρόνου που θα υπάρχουν μόνο Kuro με πάνελ Panasonic και Kuro με υγρούς κρυστάλλους, μάλλον θα πρέπει να αλλάξω avatar. :D

Last edited:
Κάτι μου λέει οτί οι 9g θα γίνουν κλασσικά κομμάτια... :grandpa:

Μακάρι να είχα τα χρήματα να χτύπαγα μια και θα έβαζα την 50 PG6000 στο μπάνιο... :SFGSF8:

Έχουμε και την σελίδα με το calibration από το review του Vincent. Σχεδόν άψογα τα διαγράμματα αρκεί να επιλεχθούν οι κατάλληλες εργοστασιακές ρυθμίσεις (Movie Mode). Το σχόλιο του για τα διαγράμματα είναι χαρακτηριστικό:

The result was beautiful... the equivalent of Monet in TV calibration terms

Θερμοκρασία λευκού πριν και μετά το calibration με την εργοστασιακή ρύθμιση (Low) πολύ κοντά στο ιδανικό.

pre-cct.jpg

cct.jpg

Με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις το κόκκινο υπερίσχυε ελαφρώς. Μετά το calibration, έχουμε την ιδανική γραμμή.

pre-rgb.jpg

rgb.jpg

Gamma καρφωμένο στο 2.2

gamma-movie.jpg

Το Colourspace 2 δίνει ιδανικό χρωματικό διάγραμμα:

pre-cie-cs2.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

Last edited:
Καταπληκτικό στα 10 IRE να έχει τέτοια ομοιομορφία χρωμάτων!!! Για αυτό άλλωστε είναι και κορυφαία θα μου πείτε :firstprize: