Pioneer Kuro 9th generation

OK μέχρι τον Δεκέμβριο έχουμε αρκετό καιρό. Δυστυχώς εγώ έμεινα στάσιμος από τον περασμένο Σεμπτέβριο γιαυτό πρέπει να αρχίσω εντατικά την μελέτη γιατί από νέα μοντέλα είμαι πολύ πίσω.

OK μέχρι τον Δεκέμβριο έχουμε αρκετό καιρό. Δυστυχώς εγώ έμεινα στάσιμος από τον περασμένο Σεμπτέβριο γιαυτό πρέπει να αρχίσω εντατικά την μελέτη γιατί από νέα μοντέλα είμαι πολύ πίσω.

Στα μεγέθη που ψάχνεις δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα φέτος. Αναμένονται η σειρά PZ της Panasonic σε 58'', οι σειρές 5 και 6 πλάσμα της Samsung επίσης σε 58'' και η PG7000 της LG στις 60''. Το πρόβλημα με αυτά τα μεγέθη είναι πως δεν πουλάνε πολύ, άρα έχουν μικρή διαθεσιμότητα (αν τα φέρει η αντιπροσωπεία) και αυξημένη τιμή.

Δυστυχώς μετά από μια σύντομη ερευνα διαπίστωσα και εγώ ότι οι επιλογές κοντά στις 60" είναι λίγες και ακριβές.

Και μόλις θυμήθηκα τον φίλο τον geosoy πριν 8-9 μήνες πήρε την LX508 στα 6000 ευρώ και τώρα:
ρε παιδιά ποια η διαφορά στα 60Hz με τα 100Hz..??
Πάντως στο μαύρο απ'οτι βλέπω εχει οντως αρκετα καλή διαφορά παο την 8G..

Την πουλάω την δικιά μου την LX....

Νομίζω οτι για να πεσει η τιμή θα πρεπει να έπεσαν και αλλα....
εκτός απο το contrast βέβαια που δεν ξέρω αν έδωσαν "ολα" τα λεφτά στο συνγκεκριμένο για να δημιουργιθεί αυτο το καινούργιο και καλύτερο...
Το παραπάνω contrast και τα 100Hz πάντως ειναι πολύ αρκετά και προκλιτικά...για κάποιον που εχει ηδη την 8G...
Παιδιά την πουλάω την δικιά μου...??????

Εγω θα παρω την 5090 η την 6090. Για τα μετρα μου, 3.7μ, χρειαζομαι την 6090 αλλα θα ειναι ισος πολυ ακριβη. Θα δουμε με ποια θα καταληξω απο τις δυο.

Για calibration υπαρχει κανεις εδω που κανει καλη δουλεια οπως κανει ο Bumtious στην Αγγλια?

Εγω θα παρω την 5090 η την 6090. Για τα μετρα μου, 3.7μ, χρειαζομαι την 6090 αλλα θα ειναι ισος πολυ ακριβη. Θα δουμε με ποια θα καταληξω απο τις δυο.

Για calibration υπαρχει κανεις εδω που κανει καλη δουλεια οπως κανει ο Bumtious στην Αγγλια?

Νομίζω πως και οι 50 είναι ΟΚ από αυτή την απόσταση, εκτός κι αν έχεις συνηθίσει σε μεγαλύτερη εικόνα.

Για calibration Μανώλης Καστρούνης.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Στα 3.7 μετρα η 60αρα θα ηταν καλη αλλα η τιμη ξεφευγει πολυ οποτε πηγαινε για την 50 που λεει και ο Γιωργος.-bye-

η pioneer εκανε μια εξωφρενικη ανοησια.Παρουσιασε πριν κατι μηνες καποια μοντελα με μαυρο που δεν ειχε σχεση με αυτες που πουλανε,και μαλιστα φροντισαν να το βαλουν παντου στο δικτυο.Μετα τις απεσυραν και ειπαν οτι δεν θα τις βγαλουν τελικα.Δηλαδη τωρα πουλανε αυτες που οι ιδιοι μας ειπαν -και εδειξαν-οτι ειναι πολυ χειροτερες απο αυτες που επρεπε να πουλανε!!!!!!!!!!!:huh2:

Μάλλον είναι καιρός να αγοράσουν καινούρια όργανα για τις μετρήσεις :D

Συμφωνω. Στο προηγουμενο τευχος ειχαν βγαλει την 32W4000 με 0.50 nits , δηλαδη ειχαν πεσει μονο 0.49 nits εξω.:D

η pioneer εκανε μια εξωφρενικη ανοησια.Παρουσιασε πριν κατι μηνες καποια μοντελα με μαυρο που δεν ειχε σχεση με αυτες που πουλανε,και μαλιστα φροντισαν να το βαλουν παντου στο δικτυο.Μετα τις απεσυραν και ειπαν οτι δεν θα τις βγαλουν τελικα.Δηλαδη τωρα πουλανε αυτες που οι ιδιοι μας ειπαν -και εδειξαν-οτι ειναι πολυ χειροτερες απο αυτες που επρεπε να πουλανε!!!!!!!!!!!:huh2:

Ποσο πιο μαυρο ειχαν εκεινες δηλαδη?

Καθιστε γιατι θα τρελαθουμε στο τελος ...

Last edited:
Ποσο πιο μαυρο ειχαν εκεινες δηλαδη?

Καθιστε γιατι θα τρελαθουμε στο τελος ...

μπορει να ψαξεις το βιντεακι,η διαφορα παντως φαινοταν εντυπωσιακη.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Μάλλον είναι καιρός να αγοράσουν καινούρια όργανα για τις μετρήσεις :D

Δεν νομίζω αγαπητέ g10rg0s.

Εαν έχετε παίξει λιγο με τις Pionner θα ξέρετε ότι υπάρχει ένα μικρό χρονικό διαστημα που το panel έχει ακόμη μια μικρή φωτεινότητα πριν την πλήρης αμαύρωση του. Μέχρι να σβήσει το panel η φωτεινότητα του μετρήθηκε στα 0.0167 nits ενώ μετά από λίγα sec πέφτει πολύ κάτω.
Για ότι άλλο στην διάθεσή σας..

Attachments

• pioneer 5090.jpg
    pioneer 5090.jpg
    35.2 KB · Views: 79
Last edited:

Στις αρχές του χρόνου παρουσίασαν δύο πρωτότυπα, το ένα με εξαιρετικό μαύρο και το άλλο εξαιρετικό λεπτό. Ήταν γνωστό από τότε πως δεν θα έβγαιναν στην αγορά αυτούσια, αλλά πως οι 9G Kuro θα είχαν κάποια στοιχεία τους, όπως και συνέβη. Οι τωρινές Kuro έχουν αισθητά καλύτερο μαύρο και είναι αρκετά πιο λεπτές από τις προηγούμενες. Στο πρόγραμμα της Pioneer ήταν τα πρωτότυπα μοντέλα να αποτελέσουν την σειρά 10G του 2009, αλλά αυτό φυσικά ακυρώθηκε αφού οι 10G θα φοράνε πάνελ της Panasonic.

Μην ξεχνάμε πως οι 9G αντικαθιστούν ένα μοντέλο που ακόμα δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε λογική πλέον τιμή.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Δεν νομίζω αγαπητέ g10rg0s.

Εαν έχετε παίξει λιγο με τις Pionner θα ξέρετε ότι υπάρχει ένα μικρό χρονικό διαστημα που το panel έχει ακόμη μια μικρή φωτεινότητα πριν την πλήρης αμαύρωση του. Μέχρι να σβήσει το panel η φωτεινότητα του μετρήθηκε στα 0.0167 nits ενώ μετά από λίγα sec πέφτει πολύ κάτω.
Για ότι άλλο στην διάθεσή σας..

Μανώλη δεν έχω διαβάσει το τεστ και τις μετρήσεις (προς το παρόν), απλά απάντησα στο μήνυμα που λέει πως δεν μετρήθηκε μαύρο.

Γνωρίζω πως η Pioneer έχει τρία στάδια φωτεινότητας. Το πρώτο είναι για τα πρώτα 15-20 δευτερόλεπτα από το power on και είναι σχετικά υψηλό, το δεύτερο είναι το φυσιολογικό επίπεδο λειτουργίας και έχει μετρηθεί αρκετά κάτω από 0.0167 από τουλάχιστον δύο "έγκυρες" κατά την γνώμη μου πηγές. (0.005 nits στην αμερικάνικη έκδοση - 0.003 στην ευρωπαϊκή). Τέλος το τρίτο επίπεδο είναι αν έχεις μαύρη οθόνη για περισσότερο από 30-40 δευτερόλεπτα και μάλλον δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί με συμβατικές μεθόδους.

Ποια είναι η χαμηλότερη φωτεινότητα που μπορείτε να μετρήσετε με τα όργανα μέτρησης του Ήχου ?