Pioneer Kuro 9th generation

Μανώλη τώρα πρόσεξα το 6700:1 της αντίθεσης. Μέτρηση ANSI είναι η τιμή ?

Αν δεν κάνω λάθος η 5090H είναι η έκδοση με το δορυφορικό δέκτη και κάποιες διαφορές στα μενου.

Υ.Γ Sorry για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν σε πετυχαίνουμε συχνά και η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ποια είναι η χαμηλότερη φωτεινότητα που μπορείτε να μετρήσετε με τα όργανα μέτρησης του Ήχου ?

Γιώργο τα όργανα που χρησιμοποιώ έχουν
White (x and y): +/- 0.001, Color (x and y): +/- 0.001 με απόκλιση +/- 0.2% σε αυτά τα χαμηλά ποσά φωτεινότητας ενώ η απόκλιση είναι πολύ μικρότερη σε υψηλότερη φωτεινότητα.

Κάτι άλλο σχεικά με τις ρυθμίσεις. Τα όργανα είτε είναι τριχρωματικοί σενσορες ή φασματογράφοι δεν πρέπει να εκτεθούν για πολύ ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες γιατί από ένα σημείο και μετά η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη. Για αυτο και η όποια μέτρηση δεν είναι μια απλή διαδικασία.

Last edited:
Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ναι Γιώργο

Αν δεν κάνω λάθος η 5090H είναι η έκδοση με το δορυφορικό δέκτη και κάποιες διαφορές στα μενου.

Όχι μόνο αυτό αλλά σου δείχνει σε ιστιόγραμμα πως λειτουργεί το panel.

Υ.Γ Sorry για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν σε πετυχαίνουμε συχνά και η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Δεν πειράζει απλα δεν σας προλαβαίνω με τόσα θέματα.

Τα KRP 9G μοντελα, απο αυτα που διαβασα, θα εχουν το DVB-T tuner για HD. Στην Ελλαδα εχουν αποφασιση πιο συστημα θα εχουμε, δηλαδη DVB-T, η DVB-T2 η κατι αλλο? Στην Αγγλια εχουν το DVB-T2 οποτε τα KRP δεν συμφερουν για αυτους.

Ποιος να αποφασίσει ? Πριν λίγο διάβαζα πως έχουμε 1% διείσδυση στα επίγεια SD ψηφιακά -bye-

Όταν θα αλλάξεις την 9G με την 13G ή την 14G το συζητάμε πάλι για επίγειο HD :D

Το μοντέλο KPR στο οποίο αναφέρεσαι είναι αυτό με το εξωτερικό media box (KPR500A) ? Εμένα μου έχει κάνει κλικ το σκέτο πάνελ (KPR500M).

Last edited:
Το μοντέλο KPR στο οποίο αναφέρεσαι είναι αυτό με το εξωτερικό media box (KPR500A) ?

Ναι, αλλα το κανω φοργκετ αμπαουτ διοτι αυτο που ειπες εδω," Πριν λίγο διάβαζα πως έχουμε 1% διείσδυση στα επίγεια SD ψηφιακά" και μετα αυτο, "Όταν θα αλλάξεις την 9G με την 13G ή την 14G το συζητάμε πάλι για επίγειο HD", με εκανε να δω τα πραγματτα πιο λογικα. :flipout:Παω για την απλη 5090 και τελος!

Ποιος να αποφασίσει ? Πριν λίγο διάβαζα πως έχουμε 1% διείσδυση στα επίγεια SD ψηφιακά -bye-

Όταν θα αλλάξεις την 9G με την 13G ή την 14G το συζητάμε πάλι για επίγειο HD :D

Το μοντέλο KPR στο οποίο αναφέρεσαι είναι αυτό με το εξωτερικό media box (KPR500A) ? Εμένα μου έχει κάνει κλικ το σκέτο πάνελ (KPR500M).

Κι εμένα μου κάνει κλικ το σκέτο πάνελ.
Αλλά με ποιο media box?
Μόνο με dm800?

Στις αρχές του χρόνου παρουσίασαν δύο πρωτότυπα, το ένα με εξαιρετικό μαύρο και το άλλο εξαιρετικό λεπτό. Ήταν γνωστό από τότε πως δεν θα έβγαιναν στην αγορά αυτούσια, αλλά πως οι 9G Kuro θα είχαν κάποια στοιχεία τους, όπως και συνέβη. Οι τωρινές Kuro έχουν αισθητά καλύτερο μαύρο και είναι αρκετά πιο λεπτές από τις προηγούμενες. Στο πρόγραμμα της Pioneer ήταν τα πρωτότυπα μοντέλα να αποτελέσουν την σειρά 10G του 2009, αλλά αυτό φυσικά ακυρώθηκε αφού οι 10G θα φοράνε πάνελ της Panasonic.

Μην ξεχνάμε πως οι 9G αντικαθιστούν ένα μοντέλο που ακόμα δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε λογική πλέον τιμή.

δεν καταλαβα τι λες.Πρωτα λες οτι ΔΕΝ (το εχεις τονισει)θα τις εβγαζαν στην αγορα κια μετα λες οτι θα τις εβγαζαν το 2009 αλλα ακυρωθηκε το οποιο ειναι και το σωστο.

δεν καταλαβα τι λες.Πρωτα λες οτι ΔΕΝ (το εχεις τονισει)θα τις εβγαζαν στην αγορα κια μετα λες οτι θα τις εβγαζαν το 2009 αλλα ακυρωθηκε το οποιο ειναι και το σωστο.

Δεν ήταν στο πρόγραμμα να τις βγάλουν το 2008, αλλά το 2009. Το 2008 θα κυκλοφορούσε η 9G (αυτή που αναμένουμε) η οποία θα ήταν το "σκαλοπάτι" προς αυτά τα μοντέλα.

Κι εμένα μου κάνει κλικ το σκέτο πάνελ.
Αλλά με ποιο media box?
Μόνο με dm800?

Ο συγκεκριμένος είναι δορυφορικός αν δεν κάνω λάθος (δεν είμαι και πολύ σχετικός με δέκτες). Αν καλύπτει και τις επίγειες λήψεις κανένα πρόβλημα. Κι αν συνδυαστεί και με κάποιον εξωτερικό scaler ακόμα καλύτερα ;)

Ο συγκεκριμένος είναι δορυφορικός αν δεν κάνω λάθος (δεν είμαι και πολύ σχετικός με δέκτες). Αν καλύπτει και τις επίγειες λήψεις κανένα πρόβλημα. Κι αν συνδυαστεί και με κάποιον εξωτερικό scaler ακόμα καλύτερα ;)

Γιατι εξωτερικο scaler Γιωργο? Οταν λεμε οτι ειναι σκετο πανελ ουτε δεκτες εχει ουτε σκαλερ ουτε τιποτα?

Αν ειναι να αγοραζεις πανελ , σκαλερ , δεκτες συν συνδεσμολογιες και καλωδια πιο φθηνη θα σου παει η LX509...αν και αυτη θα θελει βαση και ηχεια αν δεν κανω λαθος...

....το καλωδιο που συνδεεται η τηλεοραση με την μπριζα ειναι στη συσκευασια η ειναι εξτρα και αυτο?:smash:

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Γιατι εξωτερικο scaler Γιωργο? Οταν λεμε οτι ειναι σκετο πανελ ουτε δεκτες εχει ουτε σκαλερ ουτε τιποτα?

Αν ειναι να αγοραζεις πανελ , σκαλερ , δεκτες συν συνδεσμολογιες και καλωδια πιο φθηνη θα σου παει η LX509...αν και αυτη θα θελει βαση και ηχεια αν δεν κανω λαθος...

....το καλωδιο που συνδεεται η τηλεοραση με την μπριζα ειναι στη συσκευασια η ειναι εξτρα και αυτο?:smash:

Όχι βρε Γιάννη, δεν το είπα για αυτό. Εννοείται πως έχει την ίδια επεξεργασία με τις υπόλοιπες. Ο δέκτης και τα ηχεία λείπουν.

Απλά με καλό εξωτερικό scaler και εξωτερικό δέκτη μπορείς να πάρεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σε εικόνα από τον δέκτη, αφού το σήμα του θα μπορεί να περνάει μέσα από τον scaler. Στην LX5090 δεν μπορείς να το κάνεις αφού χρησιμοποιείται ο εσωτερικός δέκτης της τηλεόρασης.

Last edited:

Η τιμή αυτή πρέπει να είναι ρεκόρ τουλάχιστον όσον αφορά τα μοντέλα που βγήκαν στην αγορά(αποκλείοντας τα πρωτότυπα και ίσως την XEL-1 της SONY). Ούτε οι καλύτερες CRT δεν πρέπει να είχαν πετύχει τέτοιο ANSI contrast. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Η τιμή αυτή πρέπει να είναι ρεκόρ τουλάχιστον όσον αφορά τα μοντέλα που βγήκαν στην αγορά(αποκλείοντας τα πρωτότυπα και ίσως την XEL-1 της SONY). Ούτε οι καλύτερες CRT δεν πρέπει να είχαν πετύχει τέτοιο ANSI contrast. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Στην αμερικάνικη έκδοση έχει μετρηθεί στα 14600:1. Δεν ξέρω νούμερα από καλές CRT, αλλά τα flat panel με καλό μαύρο (PZ800, F96, X3500) παίζουν γύρω στα 2000:1-2500:1.

Παρακάτω ένα .pdf με review της βασικής αμερικάνικης έκδοσης που χρωματικά διαφέρει (προς το χειρότερο) από τις ευρωπαϊκές. Είχα αναφέρει πριν λίγα μηνύματα πως πιθανόν να δούμε για πρώτη φορά σε flat panel ANSI πάνω από 5000:1. Τελικά παραήμουν συγκρατημένος αφού μετρήθηκε ANSI 14600:1 :D

http://www.avforums.com/forums/attachment.php?attachmentid=84060&d=1214288019

Oι CRT νομιζω οτι δεν εχουν υψηλο ANSI contrast λογω μειωμενης φωτεινοτητας. Ειχα δει σε ενα profesional monitor να εχουν μετρησει 185:1.

Πολύ χαμηλό δεν είναι; Τόσο χαμηλό ούτε οι χειρότερες lcd δεν έχουν...
Εάν δεν ήταν χαλασμένη η crt, τότε μάλλον ήταν ο αισθητήρας...

Πολύ χαμηλό δεν είναι; Τόσο χαμηλό ούτε οι χειρότερες lcd δεν έχουν...
Εάν δεν ήταν χαλασμένη η crt, τότε μάλλον ήταν ο αισθητήρας...

Αν διαβαζες προσεκτικα αυτο που εγραψα (μειωμενη φωτεινοτητα CRT) δεν θα ειχες απορια...-bye-

Όλο παραπληροφόρηση είσαι... Άκου 185:1!!!!
Εγώ έκανα μια πρόχειρη μέτρηση στην δικιά μου (μια philips 9618) και ξέρεις πόσο μέτρησα;;;;;
Από 150:1 μέχρι και 120:1 :flipout::flipout:
Το ON/OF είναι ανάμεσα στο 1500-1900:1 και το ANSI 150-120:1.
Εντέλει οι CRT δεν είναι τόσο καλές όσο νομίζουμε. Η φωτεινότητα είναι στο 35, και η αντίθεση στο 75. Αν την ψηλώσεις, το μαύρο δεν είναι καθόλου μάυρο :chinscratch:
Και η φωτεινότητες είναι όντως μειωμένες...
Τελικά, μάλλον δίκιο έχεις... :SFGSFGSF:
Φυσικά, με τίποτα μην πάρετε τις μετρήσεις μου σαν απόλυτες, αλλά σαν ένδειξη. Το να έχεις ένα i1display2 δεν σε κάνει και ειδικό :smash:

Τι να πω? Μπραβο που ειχες το κουραγιο για μετρησεις τα μαυρα μεσανυχτα...:BDGBGDB55:

Το 185:1 ηταν για μια περιπτωση CRT μονιτορ , εννοειται οτι εξαρταται και απο την τηλεοραση για την οποια μιλαμε καθε φορα...

Το καλο μαυρο στις CRT θελει καταλληλες ρυθμισεις για να επιτευχθει.

εγω που βλεπω ακομα σε crt το μαυρο ειναι ετη φωτος απο τις καλυτερες φλατ που εχω δει και οι ρυθμισεις ειναι εντελως τυπικες δηλαδη στο 50% ολα,δεν χρειαζεται μαγικα.