Pioneer Kuro 9th generation

ειδα και εγω την 5090Η και επαθα πλακα οπως ολοι και ενω εχω τα λεφτα για την αγορα εχω περιορισμενο χωρο (2.8 μ).Ξερεις κανεις αν προκειτε να βγει πλασμα kuro στις 42 η εστω στις 46 στους επομενους μηνες ?Εχω δει τις lcd kuro και δεν με εντυπωσιασαν και το μοντελο που εχει στις 42 ειναι του 2007 και hd ready
Και τι εγινε που ειναι του 2007 και ειναι και Hd Ready! Ψαξου μεσα στα φορουμ και θα δεις οτι υποστηριζει καλυτερα τα παντα απο αλλες που ειναι Full Hd! Το μονο προβλημα ειναι αν θα βρεις καποιο διαθεσιμο κομματι ακομη! Αν και αυτο λυνεται αν κοιταξεις την διαφημιση του μαγαζιου στην αρχικη σελιδα του Forum Μας!
Εγω παντως αυτην εχω και σου λεω προχωρα!
αν παρ'ολα αυτα θες κατι σε Full Hd προχωρα στην Panasonic 42 PZ85!

Last edited:
Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

2700 σε 5 ατοκες που την πηρα (TV και ηχεια, οχι βαση) πριν τα Χριστουγεννα, ηταν καλα τελικα, ή εχει πεσει και αλλο ??

ποια πήρες την 5090Η ή την απλή 5090 ?
εάν πήρες την Η η τιμή είναι μια χαρά

Εμεις παντως τελικα πηραμε την 500Α απο TLC με 2410 ευρα (αντι 3700 εδω), για να αντικαταστησουμε την 436XDE μιας και μας φαινεται μικρη τωρα, και την αναμενουμε μεσα στην επομενη εβδομαδα.
Φιλος την παρελαβε κι ολας απο TLC σε αψογη κατασταση την περασμενη εβδομαδα. Εχει και 30 μερες να την στειλει πισω αν δεν την γουσταρει του ειπαν με δικα του εξοδα...
Not a bad freaking deal !!!

Εμεις παντως τελικα πηραμε την 500Α απο TLC με 2410 ευρα (αντι 3700 εδω), για να αντικαταστησουμε την 436XDE μιας και μας φαινεται μικρη τωρα, και την αναμενουμε μεσα στην επομενη εβδομαδα.
Φιλος την παρελαβε κι ολας απο TLC σε αψογη κατασταση την περασμενη εβδομαδα. Εχει και 30 μερες να την στειλει πισω αν δεν την γουσταρει του ειπαν με δικα του εξοδα...
tlc τι ειναι αυτο ρε παιδια :slapface:

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Δες εδώ:

http://www.tlcbroadcast.co.uk/index.php

Όντως οι τιμές τους δεν παίζονται.
Είμαι στο τσακ να την παραγγείλλω...
Πάντως αν κάνεις καμιά κίνηση με ενδιαφέρει κα εμένα μιας και τα αγγλικά μου είναι χάλια μπας και την παραγγιλουμε μαζί :a0210:

Σε αυτην την τιμη συμπεριλαμβανονται και ηχεια και βαση; Τα μεταφορικα ποσο κοστιζουν;

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Σε αυτην την τιμη συμπεριλαμβανονται και ηχεια και βαση; Τα μεταφορικα ποσο κοστιζουν;

Οχι. Τα Μεταφορικα ειναι 199 λιρες.

Καλή χρονιά σε όλους σας!

Εγώ πάλι μετά από θετικές κριτικές άλλων μελών πήγα χθες στο Pioneer center να ρίξω μια ματιά στην 5090Η για να φύγω τελικά φορτωμένος με μια 500Α. Με την επιδαπέδια περιστρεφόμενη βάση (πανέμορφη αλλά και πανάκριβη) και τα πλευρικά ηχεία πήγε 4.000. Αν πλήρωνα μετρητοίς θα είχα κάποια καλύτερη τιμή.

Η τιμή του TLC ακούγεται εξαιρετική και για να είμαι ειλικρινής μου πέρασε από το μυαλό αφού έχω αγοράσει στο παρελθόν από αυτούς, αλλά στη δική μου περίπτωση έπαιξαν ρόλο άλλοι παράγοντες που με έκαναν να ξεχάσω το επιπλέον 1000άρικο:

α) Η εξυπηρέτηση και το άμεσο after sales service (οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι και ειλικρινείς, ήρθαν την ίδια μερα το απόγευμα να τη στήσουν και είναι δίπλα όποτε τους χρειαστώ).

β) Οι άτοκες δόσεις, αφού περιμένω από ώρα σε ώρα να μου σκάσουν περαιώσεις και ΕΤΑΚ.

γ) Η 3ετής εγγύηση που βγάζει μια επιπλέον σκοτούρα από το κεφάλι μου.

Αυτά προς το παρόν. Μόλις τελειώσει το στρώσιμο και έρθει κάποιος ειδικός να τη ρυθμίσει στο χώρο θα μπορώ να πω περισσότερα. Η εικόνα πάντως που βλέπω αυτή τη στιγμή μπροστά μου απλούστατα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Καλή χρονιά σε όλους σας!

Εγώ πάλι μετά από θετικές κριτικές άλλων μελών πήγα χθες στο Pioneer center να ρίξω μια ματιά στην 5090Η για να φύγω τελικά φορτωμένος με μια 500Α. Με την επιδαπέδια περιστρεφόμενη βάση (πανέμορφη αλλά και πανάκριβη) και τα πλευρικά ηχεία πήγε 4.000. Αν πλήρωνα μετρητοίς θα είχα κάποια καλύτερη τιμή.

Η τιμή του TLC ακούγεται εξαιρετική και για να είμαι ειλικρινής μου πέρασε από το μυαλό αφού έχω αγοράσει στο παρελθόν από αυτούς, αλλά στη δική μου περίπτωση έπαιξαν ρόλο άλλοι παράγοντες που με έκαναν να ξεχάσω το επιπλέον 1000άρικο:

α) Η εξυπηρέτηση και το άμεσο after sales service (οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι και ειλικρινείς, ήρθαν την ίδια μερα το απόγευμα να τη στήσουν και είναι δίπλα όποτε τους χρειαστώ).

β) Οι άτοκες δόσεις, αφού περιμένω από ώρα σε ώρα να μου σκάσουν περαιώσεις και ΕΤΑΚ.

γ) Η 3ετής εγγύηση που βγάζει μια επιπλέον σκοτούρα από το κεφάλι μου.

Αυτά προς το παρόν. Μόλις τελειώσει το στρώσιμο και έρθει κάποιος ειδικός να τη ρυθμίσει στο χώρο θα μπορώ να πω περισσότερα. Η εικόνα πάντως που βλέπω αυτή τη στιγμή μπροστά μου απλούστατα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Άχ... Μία από τα ίδια έπαθα... Ακριβώς όμως. :grinning-smiley-043
Εννοείται βέβαια οτι δεν το μετάνοιωσα στιγμή... Η τηλεόραση είναι αλλού...

Καλορίζικη... Δώστης HD υλικό κι' απόλαυσέ την. :a0210:

ετσι φοβάμαι οτι θα πάθω και εγω.Τι σε έκανε αδερφέ να προτιμήσεις την 500Α??

Σου εύχομαι να το πάθεις... -bye-
Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι καλύτερη από την 5090Η, υποτίθεται έχουν τα ίδια panels.
Δές όμως κι αυτό το review γιατί κι αυτοί είδαν διαφορές.

Starting off with normal SD material was an eye opener. The 500A looked crisp and natural with very little noise in the image. This was surprising as Pioneer had claimed there shouldn’t be any major differences between the 500A and the 5090. However it was clear to see that the KRP was smoother and more pleasing on the eye than the 5090. I am a little stuck on why there are differences and indeed asking Pioneer didn’t provide any firm answers either. It would appear that because these models are three months on from the first 9G screens, along with having new components and no internal tuners, they have an edge in picture terms. Plus the fact that [colour space 2] is also now accurate to the standard and the all in one models are still under saturated in this mode also adds some further evidence of the differences.

ειδα και εγω την 5090Η και επαθα πλακα οπως ολοι και ενω εχω τα λεφτα για την αγορα εχω περιορισμενο χωρο (2.8 μ).Ξερεις κανεις αν προκειτε να βγει πλασμα kuro στις 42 η εστω στις 46 στους επομενους μηνες ?Εχω δει τις lcd kuro και δεν με εντυπωσιασαν και το μοντελο που εχει στις 42 ειναι του 2007 και hd ready

Eγω στην θεαση σου θα το τολμουσα. Βλεπω σε 46" στα 2.8 μετρα και μια 50αρα στην ιδια αποσταση δεν θα με χαλαγε καθολου.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Σου εύχομαι να το πάθεις... -bye-
Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι καλύτερη από την 5090Η, υποτίθεται έχουν τα ίδια panels.
Δές όμως κι αυτό το review γιατί κι αυτοί είδαν διαφορές.

Starting off with normal SD material was an eye opener. The 500A looked crisp and natural with very little noise in the image. This was surprising as Pioneer had claimed there shouldn’t be any major differences between the 500A and the 5090. However it was clear to see that the KRP was smoother and more pleasing on the eye than the 5090. I am a little stuck on why there are differences and indeed asking Pioneer didn’t provide any firm answers either. It would appear that because these models are three months on from the first 9G screens, along with having new components and no internal tuners, they have an edge in picture terms. Plus the fact that [colour space 2] is also now accurate to the standard and the all in one models are still under saturated in this mode also adds some further evidence of the differences.

Εγώ θέλω απο εσάς να μάθω αν όντως τέτοια διαφορά...αντεμ θα τινάξω τη μπάνκα στον αέρα

Άχ... Μία από τα ίδια έπαθα... Ακριβώς όμως. :grinning-smiley-043
Εννοείται βέβαια οτι δεν το μετάνοιωσα στιγμή... Η τηλεόραση είναι αλλού...

Καλορίζικη... Δώστης HD υλικό κι' απόλαυσέ την. :a0210:

Φιλε Babis K
Καλησπερα και καλη χρονια!
Απ´οτι καταλαβαινω εχεις παθει ΠΛΑΚΑ με την νεα σου 50 αρα!
Επειδη εχεις και την ιδια τηλεοραση που εχω και εγω (KURO PDP 428XD) Ειδες τεραστιες διαφορες?
Σιγουρα θα ειδες, αλλα τελικα για την εποχη της και το πανελ της καλη ηταν και η 428 σου?-bye-

Φιλε Babis K
Καλησπερα και καλη χρονια!
Απ´οτι καταλαβαινω εχεις παθει ΠΛΑΚΑ με την νεα σου 50 αρα!
Επειδη εχεις και την ιδια τηλεοραση που εχω και εγω (KURO PDP 428XD) Ειδες τεραστιες διαφορες?
Σιγουρα θα ειδες, αλλα τελικα για την εποχη της και το πανελ της καλη ηταν και η 428 σου?-bye-

Τεράστιες διαφορές δεν έχει, η 428XD είναι μηχάνημα που σκοτώνει, τι να λέμε τώρα;
Απλά η 500Α σου δείχνει οτι το τέλειο παίρνει βελτίωση, αρκετή βελτίωση.
Κι επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ναί όπως τα λές είναι, έχω πάθει πλάκα με την 50-άρα.
Οι διαφορές είναι κυρίως στο μαύρο, μιλάμε για το απόλυτο. Σε απόλυτο σκοτάδι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεχωρίσεις το μαύρο πλαίσιο της τηλεόρασης από τις μαύρες μπάρες. Ακόμα κι όταν παίζεις υλικό 4:3.
Έχει και καλύτερη κίνηση, μάλλον λόγω καλύτερου επεξεργαστή και σαν full HD φαίνεται να κλειδώνει καλύτερα στα 1080p/24, δεν ξέρω.
Μετά βεβαίως είναι το μέγεθος. Σου δίνει την αίσθηση οτι είναι διπλάσια από την 428XD. Κι αν βέβαια τη δείς δίπλα στην 60-άρα φαίνεται σαν τέντερ της 60-άρας. :p

Τεράστιες διαφορές δεν έχει, η 428XD είναι μηχάνημα που σκοτώνει, τι να λέμε τώρα;
Απλά η 500Α σου δείχνει οτι το τέλειο παίρνει βελτίωση, αρκετή βελτίωση.
Κι επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ναί όπως τα λές είναι, έχω πάθει πλάκα με την 50-άρα.
Οι διαφορές είναι κυρίως στο μαύρο, μιλάμε για το απόλυτο. Σε απόλυτο σκοτάδι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεχωρίσεις το μαύρο πλαίσιο της τηλεόρασης από τις μαύρες μπάρες. Ακόμα κι όταν παίζεις υλικό 4:3.
Έχει και καλύτερη κίνηση, μάλλον λόγω καλύτερου επεξεργαστή και σαν full HD φαίνεται να κλειδώνει καλύτερα στα 1080p/24, δεν ξέρω.
Μετά βεβαίως είναι το μέγεθος. Σου δίνει την αίσθηση οτι είναι διπλάσια από την 428XD. Κι αν βέβαια τη δείς δίπλα στην 60-άρα φαίνεται σαν τέντερ της 60-άρας. :p
Ωραια η εκφραση ''Τεντερ''. Σκαφατη λεξη!Μ'αρεσε.....:BDGBGDB55:
Οσον αφορα τα περι τηλεορασης.....καταλαβα!
Οσο πανε γινονται καλυτερες!
Ευτυχως προλαβες και την τελευταια γενια με Panel Pioneer!
Οχι πως δεν εμπιστευομαι την Panasonic,καθε αλλο μαλιστα!
Αλλα γενικα πιστευω πως κατι θα κοπει απο ποιοτικης πλευρας ωστε να ειναι και πιο προσιτες οι επομενες KURO!
Σου ευχομαι να την χαρεΐς!

Ωραια η εκφραση ''Τεντερ''. Σκαφατη λεξη!Μ'αρεσε.....:BDGBGDB55:

Έμ, άμα ασχολείσαι 30 χρόνια με φουσκωτά τί περιμένεις;
icon12.gif

Σου ευχομαι να την χαρεΐς!

Σ' ευχαριστώ πολύ.

ετσι φοβάμαι οτι θα πάθω και εγω.Τι σε έκανε αδερφέ να προτιμήσεις την 500Α??

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, η άλλη μου τηλεόραση είναι μια Sony KDL-40S2000 3ετίας οπότε δε θα έλεγα πως το γκαβό μου μάτι κατάφερε να διακρίνει την τελειότητα στην 500Α σε σχέση με την 5090Η. Και οι δυο είχαν εκπληκτική εικόνα τόσο σε αναλογικό σήμα όσο σε ψηφιακό και HD.

Προτίμησα την 500Α καθαρά λόγω design. Μου άρεσε η ιδέα του εξωτερικού media box και σκοπεύω να φτιάξω ενα rack με ενισχυτές, players κλπ όπου θα τοποθετήσω κι αυτό. Προσωρινά έχω την τηλεόραση στην επιδαπέδια βάση της αλλά μελλοντικά θα τοποθετηθεί σε τοίχο οπότε αυτός ήταν άλλος ένας λόγος που την προτίμησα.

Η συμβουλή που μου έδωσαν στο Pioneer center ήταν πως αν σκοπεύω απλώς να την ακουμπήσω κάπου και να μην ασχοληθώ ξανά με τη διαρρύθμιση του χώρου, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος -στην περίπτωσή μου- να πάω στην 500Α. Η οποία σημειωτέον μου ερχόταν με βάση και ηχεία στα 3000, ήτοι σημαντικά φθηνότερα. Όπως όμως έχω φανταστεί τον χώρο μου, η 500Α μου δίνει περισσότερες ελευθερίες ως προς την διακόσμηση.

στο αγγλικό site της pioneer είδα πως έχει βγει update για την 5090Η
http://www.pioneer.co.uk/uk/content/support/support/upgrade/G9PDP.html

If the version displayed is 0907-0701 or higher, then your product is equipped with the latest version and there is no need for any upgrade.

η δική μου έχει 0905-0601 version.
Έχει κάνει κάνεις το update ?
ποια version έχει η δική σας ?

Πάντως αν κάνεις καμιά κίνηση με ενδιαφέρει κα εμένα μιας και τα αγγλικά μου είναι χάλια μπας και την παραγγιλουμε μαζί :a0210:
Μέσα και εγώ και πείτε μου σύντομα...