Pioneer Kuro 9th generation

Για χαρά έχω αγοράσει την 5090H μήπως μπορεί να μου κανείς πως μπορώ να πιάσω τα κανάλια plas της ΕΡΤ γιατί δεν έχω ιδέα :slapface:-bye-

Αλλη μια συμβουλη τωρα που μπαινουμε στη τελικη ευθεια... επειδη απο κει που θα παρω τα ηχεια τα πλαινα και τη βαση τη χρεωνει 450 ευρω χωρις τα παζαρια εχετε στα υποψη καποιο σιτε που να τα στελνει και τα δυο ή να τα εχει και τα 2 μαζι σε προσφορα??? θα παω για τα πλαινα ηχεια.
και κατι δυετερο η βαση που κυκλοφορη ειναι standard ή εχει διαφορετικους τυπους ?? :grandpa::grandpa:

Hi all,

I have a quite annoying problem with my 5090, and I would really appreciate it if anyone could offer any help.
My 5090 is connected to a Pioneer 530H DVD Recorder, via component cable. No matter what combination of settings I use (on both the TV and the DVD player), there is some clipping when the camera moves left or right (except when the camera movement is very slow). It's like the movie was shot at 15 frames per second!

I tried the same movies on my projector, and the problem does not appear.
I am wondering if this a compatibility problem between the 5090 and component inputs..

I would appreciate any advice you can give!
Andreas

παιδες συγχωρεστε μα αμα δεν κολλαει σε αυτο το thread το παρακατω αιτημα μου αλλα αμμεσα εχει μια σχεση:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
αφου δεν ερχεται με βαση το σουπερ εργαλειο ειπα προχωρησω σε αγορα επιπλου με ενσωματωμενη βαση. στο κατω μερος θα χω τα dvd player blu ray ή ενισχυτη.

Α) Η ερωτηση ειναι αυτη η βαση ειναι κοινη για ολες τις πλασμα?? το μονο κριτηριο που διαβαζω εχει να κανει μονο με τις inches της τηλεορασης.
Β) καποιο site με τιποτα πρωτοτυπα επιπλα εχετε στα υποψη?? Δε χρειαζεται να ειναι μονο απο ελλαδα με βολευει και εκτος...:grandpa:

ενδεικτικα για να παρετε μια ιδεα
http://www.leconcepts.com/products/furniture/harmony-5.html

Hi all,

I have a quite annoying problem with my 5090, and I would really appreciate it if anyone could offer any help.
My 5090 is connected to a Pioneer 530H DVD Recorder, via component cable. No matter what combination of settings I use (on both the TV and the DVD player), there is some clipping when the camera moves left or right (except when the camera movement is very slow). It's like the movie was shot at 15 frames per second!

I am wondering if this a compatibility problem between the 5090 and component inputs..

Andreas

I have noticed the same problem via HDMI connection (5090 & KRP 500 with many DVD and BD Players). I believe that its internal scaler's "weakness".

Hi all,

Andreas

I have noticed the same problem via HDMI connection (5090 & KRP 500 with many DVD and BD Players). I believe that its internal scaler's "weakness".

Μου φαίνεται απαράδεκτο να έχει ένα τέτοιο πρόβλημα μια τόσο ακριβή και "σπουδαία" τηλεόραση, ενώ τηλεοράσεις των 300 ευρώ να μην έχουν τέτοιου είδους απλά προβλήματα!

Καλησπερα καλησπερα σε ολη τη παρεα!!!-bye--bye--bye-

Επεσαν στα χερια μου τα τελευταια τευχη του Ηχος κ Εικονα και του Hitech οπου εχουν σχολιαζουν τη 5090Η και φυσικα τη συγκρινουν κ με το προηγουμενο 5090 μοντελο. Ο Ηχος απλα αναφερθηκε στα θεματα εξοπλισμου με τα οποια ερχετε το καινουργιο μοντελο και το τι κανει το καθενα απ αυτα πραγματα τα οποια τα χουμε διαβασει και στο thread. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η περιγραφη του Hitech η οποια οταν φτανει στο θεμα εικονα ειναι σαν να περιεγραφε 10 γεννιας μοντελο... Χαρακτηριστηκα αναφερω " Τοτε εκτιμουσαμε οτι η 5090Η υπερεχει (συγκρινομενη παντα με τη 5090) μονο στον εξοπλισμο. Ε λοιπον εκτιμουσαμε λαθος"..... " Σημαινει και καλυτερη εικονα...", " Η ετυμηγορια ολων ηταν σαφης. Η Η ειχε το κατι παραπανω. Σαφως πιο ευκρινης και αερατη η εικονα της σε σχεση με της 5090 δεν αφενε καμια αμφιβολια οτι με την Η το τελειο εγινε τελειοτερο. Απιστευτο??"

Μπορεις να σκαναρεις το συγκεκριμενο , να το δουμε κι εμεις ???

Μη δίνεις και τόση σημασία τι γράφει το hi-tec και γενικά τα Ελληνικά περιοδικά.
Υπάρχουν αναφορές από επαγγελματίες calibrators σε φόρα του εξωτερικού, οι οποίοι δεν έχουν παρατηρήσει καμία διαφορά στην εικόνα μεταξύ 5090/5090Η/500Α/500Μ.
Απλά οι δύο τελευταίες έχουν στο μενού τους το preset pure mode, του οποίου οι ρυθμίσεις είναι πολύ κοντά σε μια καλιμπραρισμένη τηλεόραση. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως για να πάρει κανείς το 100% των pioneer δεν θα πρέπει να τις καλιμπράρει.

Ναι το γράφει, στο τεύχος Ιανουαρίου. Επίσης μέτρησαν και διαφορετικό contrast ratio (λίγο υψηλότερο στην Η).
Το γιατί, ούτε και αυτοί τα ξέρουν...

Καλησπερα καλησπερα σε ολη τη παρεα!!!-bye--bye--bye-
Σαφως πιο ευκρινης και αερατη η εικονα της σε σχεση με της 5090 δεν αφενε καμια αμφιβολια οτι με την Η το τελειο εγινε τελειοτερο. Απιστευτο??"

Μπορεις να σκαναρεις το συγκεκριμενο , να το δουμε κι εμεις ???

Καλησπερα στη παρεα!!! Αυριο στη δουλεια θα ριξω ενα σκαναρισμα κ θα το εχετε το απογευματακι... Παντως για να γελασετε ειχα παει για να τσεκαρω τιμες σε μαγαζια αλυσιδες και να δω αν κανουν τιποτα παζαρια και σε μια μεγαλη αλυσιδα τις ειχαν διπλα διπλα κ επεζαν κατι αυστριακα καναλια της κακιας ωρας... το θεικο ειναι οτι την απλη την ειχαν 2300 ευρω και τη Η στα 3899 ευρω... Δε μου κοψε να το βγαλω μια φωτο να πεσετε κατω απτα γελια...:flipout::flipout: Στις 50" και οι δυο και για τη βαση ηθελαν 220 ευρω... και το αστειο ειναι οτι δεν ηταν λαθος γιατι ρωτησα το πωλητη δηθεν για τα ηχεια ποσο πανε και πως και εχουν τοσο μεγαλη διαφορα... Δε βαριεσαι λεω συμβαινουν και στις καλυτερες των οικογενειων...:BDGBGDB55:

Παιδες μια ερωτηση σχετικα με το μενου της 5090. Υποθετω οτι τα μενου της pioneer ειναι και στα ελληνικα. Αυτο σημαινει οτι αμα αγοραστει απτο εξωτερικο οτι δε θα εχει ελληνικα μενου ή κατι τετοιο δεν ισχυει??

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Μη δίνεις και τόση σημασία τι γράφει το hi-tec και γενικά τα Ελληνικά περιοδικά.
Υπάρχουν αναφορές από επαγγελματίες calibrators σε φόρα του εξωτερικού, οι οποίοι δεν έχουν παρατηρήσει καμία διαφορά στην εικόνα μεταξύ 5090/5090Η/500Α/500Μ.
Απλά οι δύο τελευταίες έχουν στο μενού τους το preset pure mode, του οποίου οι ρυθμίσεις είναι πολύ κοντά σε μια καλιμπραρισμένη τηλεόραση. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως για να πάρει κανείς το 100% των pioneer δεν θα πρέπει να τις καλιμπράρει.

Βαζεις καποια links με τα λεγομενα σου ?

Παιδες μια ερωτηση σχετικα με το μενου της 5090. Υποθετω οτι τα μενου της pioneer ειναι και στα ελληνικα. Αυτο σημαινει οτι αμα αγοραστει απτο εξωτερικο οτι δε θα εχει ελληνικα μενου ή κατι τετοιο δεν ισχυει??

Λογικα δεν ισχυει , διοτι εχει την ελληνικη γλωσσα , ολες οι τηλεορασεις την εχουν , μα εσυ δεν εχεις ελεγες την 6090 ?
Τι την εκανες ? ¨η κανω λαθος ?

Λογικα δεν ισχυει , διοτι εχει την ελληνικη γλωσσα , ολες οι τηλεορασεις την εχουν , μα εσυ δεν εχεις ελεγες την 6090 ?
Τι την εκανες ? ¨η κανω λαθος ?

-bye- οχι ρε φιλε καλα θα ηταν αλλα μαλλον θα παω στη 50αρα... μεχρι και η γυναικα συμφωνει μη της χαλασω χατιρι τη διαφορα θα τη δωσω για εναν ωραιο προβολεα οταν με το καλο μπουμε στο καινουργιο σπιτι....
οποτε λες τα μενου ειναι στανταρτ σε ολες ε??? οχι πως με πολυενδιαφερει απλα μου ηρθε αναλαμπη...

Υπάρχουν όμως κι αντίθετες αναφορές... Τώρα τι ισχύει δεν γνωρίζω.. Δές εδώ.

Starting off with normal SD material was an eye opener. The 500A looked crisp and natural with very little noise in the image. This was surprising as Pioneer had claimed there shouldn’t be any major differences between the 500A and the 5090. However it was clear to see that the KRP was smoother and more pleasing on the eye than the 5090. I am a little stuck on why there are differences and indeed asking Pioneer didn’t provide any firm answers either. It would appear that because these models are three months on from the first 9G screens, along with having new components and no internal tuners, they have an edge in picture terms. Plus the fact that [colour space 2] is also now accurate to the standard and the all in one models are still under saturated in this mode also adds some further evidence of the differences.

Μπάμπη αυτό που λέω είναι πως οι 500 και 600 έρχονται σχεδόν καλιμπραρισμένες.
Στην Αγγλία ο bumtious, o calibrator του tlc έγραψε πως δεν είδε διαφορές μεταξύ των δύο σετ 500 και 5090 όταν ήταν καλιμπραρισμένα.
Ο phil στο link που παραθέτεις βλέπει διαφορές. Ίσως και να υπάρχουν, δεν ξέρω.
Πάντως το pure mode των 500/600 φαίνεται πως δίνει τα καλύτερα out of the box αποτελέσματα.

Last edited:
Μπάμπη αυτό που λέω είναι πως οι 500 και 600 έρχονται σχεδόν καλιμπραρισμένες.
Στην Αγγλία ο bumtious, o calibrator του tlc έγραψε πως δεν είδε διαφορές μεταξύ των δύο σετ 500 και 5090 όταν ήταν καλιμπραρισμένα.
Ο phil στο link που παραθέτεις βλέπει διαφορές. Ίσως και να υπάρχουν, δεν ξέρω.
Πάντως το pure mode των 500/600 φαίνεται πως δίνει τα καλύτερα out of the box αποτελέσματα.

Δεν ξέρω, πραγματικά δεν έχω ιδέα. Η λογική λέει οτι δεν υπάρχουν διαφορές, μιλάμε για το ίδιο panel. Κάποιοι λένε οτι υπάρχουν διαφορές επειδή η 500A έχει τα απολύτως απαραίτητα μέσα στο σασί και τα υπόλοιπα στον εξωτερικό δέκτη κι έτσι δεν υπάρχουν παρεμβολές. Τι να πώ;
Όταν μάλιστα η ίδια η Pioneer σου λέει οτι δεν υπάρχει καμία διαφορά. Γιά πιό λόγο να το κάνει αυτό άν όντως υπήρχε διαφορά; Δεν βγάζω νόημα.
Εγώ πάντως δεν πήρα την 500Α επειδή έχει καλύτερη εικόνα, απλά μου άρεσε πιό πολύ.