Pioneer Kuro 9th generation

Παιδια εχω καποιες ερωτησεις,αν θελετε απαντηστε,ως μελλοντικος Κuras κι εγω

1)Xωρις τα extra ηχεια,δεν ακουγεται ηχος? Δεν εχει δηλαδη η tv ενα δικο της βασικο κυκλωμα ηχου?

2)Ποια ειναι τα κυριοτερα ελαττωματα της? (οσο αντικειμενικα γινεται...)

3)α)Με τη συνδεση ethernet θα μπορω να συνδεσω απευθειας το pc με την tv και ποια η σχρησιμοτητα του?
β)Ποιος ο λογος να χρησιμοποιησω hdmi σε σχεση με ethernet?
γ)Θα παιζει ολα τα αρχεια σε ethernet π.χ. mkv

4)Τo hd tuner που εχει ειναι linux-based?
Ευχαριστω!

Last edited:
Με ποιο Blue-Ray να την παντρέψω παιδες??

Θέλω

1-Ethermet/DLNI
2-Να παίζει dVix με υποστήριξη Ελληνικών υποτίτλων

Χρηματα εως 600-700

Καλημέρα και καλό μήνα. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τι ανάλυση θα ρυθμίσω το htpc για να βλέπω 1080 γιατί από το manual διάβασα ότι υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι 1360χ768. Ευχαριστώ (σύνδεση με hdmi)

Τα πάνελ 9ης γενιάς υποστηρίζουν μόνο 1920χ1080.
Τα πάνελ 8ης γενιάς (κωδικός 5080d, 508d) υποστηρίζουν 1360χ768, ενώ οι lx5080 & lx508 υποστηρίζουν 1920χ1080.

Μάλλον ο φίλος αναφέρεται στις υποστηριζόμενες αναλύσεις από την VGA. Με HDMI στέλνεις 1920x1080 χωρίς πρόβλημα.

@xorxhs: Τα ηχεία είναι απαραίτητα, εκτός κι αν την συνδέσεις με κάποιο δικό σου ηχοσύστημα.

ευχαριστω Γιωργο,αληθεια τι γνωμη εχεις για τα υπολοιπα ερωτηματα?
και οποιος αλλος μπορει ας απαντησει

Με ποιο Blue-Ray να την παντρέψω παιδες??

Θέλω

1-Ethermet/DLNI
2-Να παίζει dVix με υποστήριξη Ελληνικών υποτίτλων

Χρηματα εως 600-700

με 700 κάνεις ένα πολύ ωραίο HTPC με Blue-Ray Drive που θα παίζει τα πάντα, θα είναι αναβαθμίσημο αν χρειαστεί, και θα κάνει και πιο πολλά πράγματα (μπορείς να παίξεις κανα παιχνιδάκι, να κάτσεις αραχτός στον καναπέ και να σερφάρεις να ακούσεις μουσική κτλ) γενικά είναι το απόλυτο media center... Χώρια που είναι πολύ πιο έυκολο να το σετάρεις με την τηλεόραση να παίζει σωστά.

Καλημέρα και καλό μήνα. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τι ανάλυση θα ρυθμίσω το htpc για να βλέπω 1080 γιατί από το manual διάβασα ότι υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι 1360χ768. Ευχαριστώ (σύνδεση με hdmi)

ρίξε μια ματιά σε αυτό το post ίσως σε βοηθήσει http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=764221#post764221

βασικά η τηλεόραση παίζει σε όλες τις αναλύσεις.

έχω κάνει δοκίμες παίζοντας υλικό 1080p ένω η τηλεόραση ήταν σε 1980x1080 και σε 1360x768 και δεν έχει καμία διαφορά, επίσης η τηλεόραση όταν πατάς το info λέει 1920x1080 είτε παίζει σε 1360x768 είτε σε 1920x1080, εγώ παίζω σε 1360x768 μονό και μόνο για να μπορώ να διαβάζω τα γράμματα πιο εύκολα. Στις ταινίες δεν παίζει ρόλο.

ευχαριστώ φίλε reaver. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης πως ρυθμίζουμε το δορυφορικό δεκτη μιασ και από το manual δεν εβγαλα άκρη. Έχω ενα diseq switch για να πιάνω astra kai hotbird. Τι επιλέγω στα αντιστοιχα menu της TV; thanks

ρε παιδες μια ερωτησουλα ...... οι ανεμιστηρες στη πανω μερια της τηλεορασης ποτε περνουν μπροστα?? αντι να χαζευω το μπροστα εγω εβαλα πλωρη για τη πισω μερια:flipout::flipout: τι χαζευα κ σε ενα καταστημα που επαιζε ολη μερα κ εκει παλι ηταν εκτος..... τι παιζει με τα ανεμιστηρακια δουλευουν καποιες ωρες γνωριζει κατι κανεις μηπως????-bye--bye-

Παιδες, αποφασισα να αλλαξω το παρεχομενο καλωδιο τροφοδοσιας με καποιο πιο αξιοπρεπες(νομιζω δεν εχει σημασια να αναφερω ποιο).
Ε λοιπον............
1)τα χρωματα ξαφνικα ζωηρεψαν και 2)η εικονα εγινε πιο φωτεινη(οχι ομως σε βαρος του μαυρου το οποιο παρεμεινε πισσα εκει που πρεπει).Αυτα ειδα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ με την πρωτη ωρα παιξιματος του νεου καλωδιου.
Συγκεκριμενα κι επειδη το ανεφερε κι αλλος κατοχος ,ξαναειδα το Aliens vs predator σε dvd που ειχα δει με το παρεχομενο καλωδιο με το οποιο στα πολλα σκοτεινα πλανα ηταν αφαντες καποιες λεπτομερειες του περιβάλλοντος(και τα μαλλια της πρωταγωνιστριας ειχαν ενα -αφυσικο κατ'εμε -ιλουστρασιον μαυρο).Με το καινουριο ομως φωτιστηκαν λεπτομερειες που πριν δεν εβλεπα και τα μαλλια της παρουσιασαν ενα πιο φυσικο μαυρο.
Ομοια αποτελεσματα ειδα και στο Blade runner (Hd Dvd) οπου επιπροσθετα, μειωθηκε αισθητα και καποιος θορυβος -λογω ηλικιας του εργου-που υπαρχει σε καποιες σκηνες.
Δεν παραλειπω το Κung Fu Panda(Blu) του οποιου τα χρωματα με αφησαν εκθαμβο(και με το μαμα καλωδιο ωραια ηταν αλλα....καμμια σχεση).Βασικο ακομη γεγονος οτι τα χρωματα στα προσωπα εγιναν παντου πιο φυσικα.
Ειμαι σιγουρος οτι στρωνοντας θα δω ακομη περισσοτερη βελτιωση.
Κλεινοντας, ανεπιφυλακτα σας προτεινω να κανετε μια δοκιμη με καποιο καλωδιο after market ......ισως συμφερει.:a0210:

Last edited:
Παιδες, αποφασισα να αλλαξω το παρεχομενο καλωδιο τροφοδοσιας με καποιο πιο αξιοπρεπες(νομιζω δεν εχει σημασια να αναφερω ποιο).
Ε λοιπον............
1)τα χρωματα ξαφνικα ζωηρεψαν και 2)η εικονα εγινε πιο φωτεινη(οχι ομως σε βαρος του μαυρου το οποιο παρεμεινε πισσα εκει που πρεπει).Αυτα ειδα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ με την πρωτη ωρα παιξιματος του νεου καλωδιου.
Συγκεκριμενα κι επειδη το ανεφερε κι αλλος κατοχος ,ξαναειδα το Aliens vs predator σε dvd που ειχα δει με το παρεχομενο καλωδιο με το οποιο στα πολλα σκοτεινα πλανα ηταν αφαντες καποιες λεπτομερειες του περιβάλλοντος(και τα μαλλια της πρωταγωνιστριας ειχαν ενα -αφυσικο κατ'εμε -ιλουστρασιον μαυρο).Με το καινουριο ομως φωτιστηκαν λεπτομερειες που πριν δεν εβλεπα και τα μαλλια της παρουσιασαν ενα πιο φυσικο μαυρο.
Ομοια αποτελεσματα ειδα και στο Blade runner (Hd Dvd) οπου επιπροσθετα, μειωθηκε αισθητα και καποιος θορυβος -λογω ηλικιας του εργου-που υπαρχει σε καποιες σκηνες.
Δεν παραλειπω το Κung Fu Panda(Blu) του οποιου τα χρωματα με αφησαν εκθαμβο(και με το μαμα καλωδιο ωραια ηταν αλλα....καμμια σχεση).Βασικο ακομη γεγονος οτι τα χρωματα στα προσωπα εγιναν παντου πιο φυσικα.
Ειμαι σιγουρος οτι στρωνοντας θα δω ακομη περισσοτερη βελτιωση.
Κλεινοντας, ανεπιφυλακτα σας προτεινω να κανετε μια δοκιμη με καποιο καλωδιο after market ......ισως συμφερει.:a0210:

τοσο μεγαλες διαφορες...?

για πες μαρκα και τιμη

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Πλάκα μας κάνεις τώρα, ε;

Κατ' αντιστοιχίαν της βελτίωσης που επιφέρει ένα καλό καλώδιο ρεύματος στον ήχο, γιατί να μη συμβαίνει και στην εικόνα κάτι αντίστοιχο;

Πλάκα μας κάνεις τώρα, ε;
Δυστυχως.....ΟΧΙ
Αντιθετως δεν εχω διαπιστωσει καμμια διαφορα εναλασσοντας διαφορα καλωδια HDMI με μηκη εως 3 μετρα(ευτυχως).

Last edited:
Φίλε aragorn, αν σου πω πως ακουμπώντας ένα συγκεκριμένο καλώδιο στο πάτωμα, ακυρώνω την βαρύτητα, θα με πιστέψεις; Γιατί οι αλλαγές που περιγράφονται, έχουν τόση σχέση με την φυσική και τον τρόπο που δουλεύει μία τηλεόραση Plasma, όση το παράδειγμα που σου αναφέρω.

Το να υποστηρίζουμε, ότι ένα καλώδιο ρεύματος προκαλεί διαφορά στην συμπεριφορά ενός αναλογικού μηχανήματος, να το δεχτώ έως ένα σημείο (πράγμα βέβαια που αυτομάτως υποδηλώνει πως το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει σχεδίαση τροφοδοσίας της πλάκας, μάλλον τελικά αυτό πρέπει να συμβαίνει με τα High-End μηχανήματα... :flipout: ). To να υποστηρίζουμε όμως το ίδιο και για ένα μηχάνημα που από το τροφοδοτικό του κιόλας δουλεύει με καθαρά ψηφιακό τρόπο, αγγίζει τα όρια της προσβολής νοημοσύνης προς χάρη της διαφήμισης...

Φίλε aragorn, αν σου πω πως ακουμπώντας ένα συγκεκριμένο καλώδιο στο πάτωμα, ακυρώνω την βαρύτητα, θα με πιστέψεις; Γιατί οι αλλαγές που περιγράφονται, έχουν τόση σχέση με την φυσική και τον τρόπο που δουλεύει μία τηλεόραση Plasma, όση το παράδειγμα που σου αναφέρω.

Το να υποστηρίζουμε, ότι ένα καλώδιο ρεύματος προκαλεί διαφορά στην συμπεριφορά ενός αναλογικού μηχανήματος, να το δεχτώ έως ένα σημείο (πράγμα βέβαια που αυτομάτως υποδηλώνει πως το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει σχεδίαση τροφοδοσίας της πλάκας, μάλλον τελικά αυτό πρέπει να συμβαίνει με τα High-End μηχανήματα... :flipout: ). To να υποστηρίζουμε όμως το ίδιο και για ένα μηχάνημα που από το τροφοδοτικό του κιόλας δουλεύει με καθαρά ψηφιακό τρόπο, αγγίζει τα όρια της προσβολής νοημοσύνης προς χάρη της διαφήμισης...

Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα.:grinning-smiley-043