Pioneer Kuro 9th generation

Παιδιά δεν χάνουμε και τίποτα εκτός από 5 λεπτά από την ζωή μας. Οποιος έχει aftermarket καλώδιο ρεύματος ας κάνει μια δοκιμή και ας μας πει.

Εντάξει δεν τρέχει τίποτα, μην τον πυροβολούμε τον φίλο μας. Ευτυχώς ματάκια έχουμε όλοι μας και βλέπουμε.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Φίλε aragorn, αν σου πω πως ακουμπώντας ένα συγκεκριμένο καλώδιο στο πάτωμα, ακυρώνω την βαρύτητα, θα με πιστέψεις; Γιατί οι αλλαγές που περιγράφονται, έχουν τόση σχέση με την φυσική και τον τρόπο που δουλεύει μία τηλεόραση Plasma, όση το παράδειγμα που σου αναφέρω.

Το να υποστηρίζουμε, ότι ένα καλώδιο ρεύματος προκαλεί διαφορά στην συμπεριφορά ενός αναλογικού μηχανήματος, να το δεχτώ έως ένα σημείο (πράγμα βέβαια που αυτομάτως υποδηλώνει πως το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει σχεδίαση τροφοδοσίας της πλάκας, μάλλον τελικά αυτό πρέπει να συμβαίνει με τα High-End μηχανήματα... :flipout: ). To να υποστηρίζουμε όμως το ίδιο και για ένα μηχάνημα που από το τροφοδοτικό του κιόλας δουλεύει με καθαρά ψηφιακό τρόπο, αγγίζει τα όρια της προσβολής νοημοσύνης προς χάρη της διαφήμισης...

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες, πιθανώς ναι, αλλά τότε δεν θα υπήρχε λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος καλύτερης ποιότητας καλώδια hdmi γιατί και αυτά ψηφιακό σήμα μεταφέρουν, άρα δεν υπάρχουν απώλειες, άρα είτε ένα ευρώ δόσεις είτε 100 το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει διαφορές μεταξύ καλωδίων hdmi που παρέχονται στις συσκευασίες και άλλων που αγόρασα και ξόδεψα κάνα 50άρικο το μέτρο για την αγορά τους.
Υπάρχουν όμως άτομα στο φόρουμ που υποστηρίζουν ότι έχουν δει διαφορές και επίσης υπάρχουν και συγκριτικές δοκιμές καλωδίων, όπου φαίνονται να μην είναι όλα ίδια.
Κατ' αντιστοιχία λοιπόν γιατί να μην παίζει ρόλο και το καλώδιο ρεύματος;
Με βάση τη συλλογιστική σου δεν παίζει ρόλο, αυτό όμως προϋποθέτει να είναι - συλλογιστική σου - σωστή.
Είσαι ειδικός του χώρου των ηλεκτρονικών και ξέρεις ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα;
Αν ναι, εγώ δεν μπορώ να σε διαψεύσω και δέχομαι αυτό που υποστηρίζεις.
Αν όχι, τότε μόνο ένα συγκριτικό θα μπορούσε να αποδείξει ή να απορρίψει το βάσιμο των ισχυρισμών και των δύο σας.
Όσο για το παράδειγμα-επιχείρημα στην αρχή του σχολίου σου, μόνο ως σοφιστεία μπορώ να το εκλάβω και όχι ως πραγματικό επιχείρημα.

Καλημέρα σε όλους.
Είμαι κι εγώ κάτοχος της 5090H, συμφωνώ ότι είναι άψογη στην εικόνα, χρώματα, μαύρο, όμως δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την κίνηση.
Εσείς στις σκηνές που κινείται η κάμερα βλέπετε ομαλή κίνηση ή όχι?
Σε τι ρύθμιση την έχετε?
Ευχαριστώ
Αντώνης.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Καλημέρα σε όλους.
Είμαι κι εγώ κάτοχος της 5090H, συμφωνώ ότι είναι άψογη στην εικόνα, χρώματα, μαύρο, όμως δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την κίνηση.
Εσείς στις σκηνές που κινείται η κάμερα βλέπετε ομαλή κίνηση ή όχι?
Σε τι ρύθμιση την έχετε?
Ευχαριστώ
Αντώνης.

Αντώνη χρειάζονται κάποιοι πειραματισμοί στις ρυθμίσεις των Drive Mode και Purecinema. Το πρώτο καλό είναι να μείνει μόνιμα στο 2, ενώ το δεύτερο είναι λίγο πιο μπερδεμένη υπόθεση. Πάντως στην τηλεόραση του Νάσου καταλήξαμε ότι η επιλογή Advanced στο Purecinema δίνει την καλύτερη κίνηση όταν παίζει από BR και 1080p/24.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες, πιθανώς ναι, αλλά τότε δεν θα υπήρχε λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος καλύτερης ποιότητας καλώδια hdmi γιατί και αυτά ψηφιακό σήμα μεταφέρουν, άρα δεν υπάρχουν απώλειες, άρα είτε ένα ευρώ δόσεις είτε 100 το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει διαφορές μεταξύ καλωδίων hdmi που παρέχονται στις συσκευασίες και άλλων που αγόρασα και ξόδεψα κάνα 50άρικο το μέτρο για την αγορά τους.
Υπάρχουν όμως άτομα στο φόρουμ που υποστηρίζουν ότι έχουν δει διαφορές και επίσης υπάρχουν και συγκριτικές δοκιμές καλωδίων, όπου φαίνονται να μην είναι όλα ίδια.
Κατ' αντιστοιχία λοιπόν γιατί να μην παίζει ρόλο και το καλώδιο ρεύματος;
Με βάση τη συλλογιστική σου δεν παίζει ρόλο, αυτό όμως προϋποθέτει να είναι - συλλογιστική σου - σωστή.
Είσαι ειδικός του χώρου των ηλεκτρονικών και ξέρεις ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα;
Αν ναι, εγώ δεν μπορώ να σε διαψεύσω και δέχομαι αυτό που υποστηρίζεις.
Αν όχι, τότε μόνο ένα συγκριτικό θα μπορούσε να αποδείξει ή να απορρίψει το βάσιμο των ισχυρισμών και των δύο σας.
Όσο για το παράδειγμα-επιχείρημα στην αρχή του σχολίου σου, μόνο ως σοφιστεία μπορώ να το εκλάβω και όχι ως πραγματικό επιχείρημα.

Και εγώ που έχω 2 γνώσεις φυσικής και 1 ηλεκτρονικής, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο που μια κούρο να παίζει καλύτερα με άλλο καλώδιο τροφοδοσίας. Το καλώδιο HDMI είναι διαφορετική περίπτωση, που υπό προϋποθέσεις ίσως δεις κάτι απειρο-ελάχιστο. Αλλά εκεί μιλάμε για μεταφορά ψηφιακών δεδομένων. Στο καλώδιο τροφοδοσίας μιλάμε απλά για τροφοδοσία ενός παλμοτροφοδοτικού. Εδώ το ρεύμα της ΔΕΗ έχει σημαντικότατες αυξομειώσεις, και σίγουρα θόρυβο από άλλες συσκευές. Τι φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να αλλάξει ένα καλώδιο;

..............Τι φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να αλλάξει ένα καλώδιο;
Φιλε Petasis,ασε στην μπαντα τις φαντασιες(?) των αλλων (και τις δικες σου) και πειραματισου ΑΝ σε ενδιαφερει πραγματικα.Εγω δεν φαντασιωθηκα διαφορες,ειδα διαφορες.Και ειλικρινα δεν με ενδιαφερει το πως και το γιατι(οχι οτι θα με χαλασει μια ερμηνεια για εγκυκλοπαιδικους λογους) αλλα η βελτιωση της Κουρο μου.Αυτος ειναι ο λογος που δοκιμαζω.Τωρα, αν μου "βγηκε" η δοκιμη,ειλικρινα αδιαφορω αν δεν βρισκουν καποιοι ικανοποιητικη ερμηνεια.Ειμαι σιγουρος ομως οτι καποιοι αλλοι θα επωφεληθουν.
Εν τω μεταξυ, εχει περισσοτερο ενδιαφερον να ακουστουν και αλλες αναφορες(οχι εικασιες ή οιονει ερμηνειες) θετικες ή μη.

ΥΓ Τι στο καλο ρε παιδια?Μονο ο Οικονομου ή ο aragorn διαθετουν κοινη λογικη και δεν απορριπτουν πριν δουν τα αποτελεσματα μιας δοκιμης?

@JL_?

Φιλε μου, για κάθε θέση υπάρχει η ΑΝΤΙθεση. Είναι όχι μόνο λογικό -αποδεκτό αλλά και απαραίτητο.
Σημαντικό όμως είναι πριν καταλογίσουμε δόλο σε κάποιον (“…προς χάρη της διαφήμισης…”[FONT=&quot]) να είμαστε πληροφορημένοι γι αυτόν, και το κυριότερο… να μην κρίνουμε εξ’ ιδίοις τα αλλότρια. [/FONT]
Αλλωστε, αν χρησιμοποιήσουμε την νοημοσύνη μας που τόσο εύκολα προσβάλλεται (“…αγγίζει τα όρια της προσβολής νοημοσύνης…”) απλώς αλλάζοντας το μητρικό καλώδιο -πολλοί αντιπρόσωποι δίνουν δωρεάν προς δοκιμή δείγματα- θα έχουμε οι ίδιοι την απάντηση. Αλλά ίσως αυτό να είναι δύσκολο για τον εγωισμό μας.

Φιλε Petasis,ασε στην μπαντα τις φαντασιες(?) των αλλων (και τις δικες σου) και πειραματισου ΑΝ σε ενδιαφερει πραγματικα.Εγω δεν φαντασιωθηκα διαφορες,ειδα διαφορες.Και ειλικρινα δεν με ενδιαφερει το πως και το γιατι(οχι οτι θα με χαλασει μια ερμηνεια για εγκυκλοπαιδικους λογους) αλλα η βελτιωση της Κουρο μου.Αυτος ειναι ο λογος που δοκιμαζω.Τωρα, αν μου "βγηκε" η δοκιμη,ειλικρινα αδιαφορω αν δεν βρισκουν καποιοι ικανοποιητικη ερμηνεια.Ειμαι σιγουρος ομως οτι καποιοι αλλοι θα επωφεληθουν.
Εν τω μεταξυ, εχει περισσοτερο ενδιαφερον να ακουστουν και αλλες αναφορες(οχι εικασιες ή οιονει ερμηνειες) θετικες ή μη.

ΥΓ Τι στο καλο ρε παιδια?Μονο ο Οικονομου ή ο aragorn διαθετουν κοινη λογικη και δεν απορριπτουν πριν δουν τα αποτελεσματα μιας δοκιμης?

Επειδή δεν έχω κούρο να δοκιμάσω, είναι δυνατόν να δούμε και εμείς τις διαφορές που παρατηρείς με τα 2 καλώδια μέσω φωτογραφιών;
Ι φωτογραφία από μια σκηνή (π.χ. bluray) με το αρχικό καλώδιο, και μια με το βελτιωμένο καλώδιο (για την ίδια σκηνή πάντα) νομίζω αρκούν...

Για άλλη μια φορά ανοίγει η κλασσική διαμάχη, αυτή την φορά σε έναν χώρο που παραδοσιακά δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα και αυτό γιατί το μάτι είναι πιο αντικειμενικό αισθητήριο από το αυτί. Ακριβώς και γι' αυτόν τον λόγο, η όλη ιστορία θα τελειώσει και γρήγορα, καθώς όσοι αφιερώσουν 5 λεπτά από τη ζωή τους, θα διαπιστώσουν πως η μόνη ορατή αλλαγή, είναι του ίδιου του καλωδίου. Όποτε κάποιος τολμήσει να εκφράσει αντίθεση, στους ισχυρισμούς των οπαδών των "τεράστιων διαφορών" μεταξύ διαφορετικών καλωδίων ρεύματος, αυτόματα κατατάσσεται στους "θεωρητικούς" που "είναι μόνο λόγια χωρίς να έχουν ίδια εμπειρία".

Τι γίνεται όμως φίλε taurus65, αν πέρα από την όποια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση μπορεί να έχει αυτός ο κάποιος, έχει επιβεβαιώσει και πειραματικά με δοκιμές τα λεγομένα του; Να σε προλάβω, τότε οι οπαδοί των "τεράστιων διαφορών", τον υποβιβάζουν σε κουφό ή τυφλό ή, στην καλύτερη περίπτωση "δεν ξέρει να δει και να ακούσει τις διαφορές" (μα αφού, είναι τεράστιες, δεν θα έπρεπε να φαίνονται από τον καθένα; :flipout: ). Δεν είναι όμως τυφλός και ξέρει να βλέπει τις πολύ λεπτές διαφορές σε μια εικόνα, γιατί αποτελεί και αντικείμενο της δουλειάς του. Αλλάζοντας καλώδιο ρεύματος όμως, δεν είδε διαφορά... Κι εδώ υπάρχει ανταπάντηση: "Μήπως δεν δοκίμασε το σωστό καλώδιο". Δοκίμασε αρκετά, καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα. Πάντως, αν όντως έχετε την δυνατότητα να κάνετε τη δοκιμή δωρεάν, κάντε την για να πειστείτε και οι ίδιοι. Υπάρχει βέβαια και η ψυχολογική ανάγκη για μερικούς, μία ακριβή συσκευή να την έχουν συνδεδεμένη με "κοσμήματα", την οποία την καταλαβαίνω και την δέχομαι, αλλά αυτό αποτελεί άλλη ιστορία...

Και ειλικρινα δεν με ενδιαφερει το πως και το γιατι(οχι οτι θα με χαλασει μια ερμηνεια για εγκυκλοπαιδικους λογους) αλλα η βελτιωση της Κουρο μου.Αυτος ειναι ο λογος που δοκιμαζω.Τωρα, αν μου "βγηκε" η δοκιμη,ειλικρινα αδιαφορω αν δεν βρισκουν καποιοι ικανοποιητικη ερμηνεια.

Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας, αποτελούν προϊόντα που σχεδιάζονται από μηχανικούς και φυσικούς και η λειτουργία τους ακολουθεί συγκεκριμένους νόμους της φύσης που είναι ήδη γνωστοί, δεν μαγειρεύονται στη μαρμίτα από κάποιον μάγο...

Ειμαι σιγουρος ομως οτι καποιοι αλλοι θα επωφεληθουν.

Με τα περιθώρια κέρδους που έχουν τα καλώδια για τους κατασκευαστές και εμπόρους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Ενώ το υποθετικό διαφορετικό ρεύμα που θα μπει σε ένα παλμοτροφοδοτικό, που στη συνέχεια θα περάσει πρώτα από μερικές χιλιάδες τρανζίστορ μέχρι να φτάσει στα ηλεκτρόδια του κελιού, θα δώσει σημαντικά καλύτερα χρώματα, αποτελεί σοβαρό επιχείρημα και όχι σοφιστεία...

@JL_?

Φιλε μου, για κάθε θέση υπάρχει η ΑΝΤΙθεση. Είναι όχι μόνο λογικό -αποδεκτό αλλά και απαραίτητο.
Σημαντικό όμως είναι πριν καταλογίσουμε δόλο σε κάποιον (“…προς χάρη της διαφήμισης…”[FONT=&quot]) να είμαστε πληροφορημένοι γι αυτόν, και το κυριότερο… να μην κρίνουμε εξ’ ιδίοις τα αλλότρια. [/FONT]
Αλλωστε, αν χρησιμοποιήσουμε την νοημοσύνη μας που τόσο εύκολα προσβάλλεται (“…αγγίζει τα όρια της προσβολής νοημοσύνης…”) απλώς αλλάζοντας το μητρικό καλώδιο -πολλοί αντιπρόσωποι δίνουν δωρεάν προς δοκιμή δείγματα- θα έχουμε οι ίδιοι την απάντηση. Αλλά ίσως αυτό να είναι δύσκολο για τον εγωισμό μας.

Από την στιγμή που είσαι ικανοποιημένος με την αλλαγή αυτή όλοι είμαστε χαρούμενοι.

Φυσικά θα υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό το (υπερφυσικό) φαινόμενο και δεν σε ειρωνεύομαι καθόλου, αλλά αν είχες γνώσεις ηλεκτρονικών θα έμενες άναυδος διαβάζοντας αυτά που γράφεις σαν τρίτος.
Χρειάζομαι πάνω από δύο τεχνικές σελίδες για να γράψω ότι αυτές οι αλλαγές που περιγράφεις απλά δεν μπορούν να συμβούν με αλλαγή καλωδίου τροφοδοσίας και τόσα χρόνια στον χώρο γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω.

Κάνε μου μια χάρη βρές μια σκηνή όπου το φαινόμενο είναι τόσο εμφανές βάλε την τηλεόραση στο Optimum με ανοιχτό το Analyzer της εικόνας και τράβηξε μια φωτογραφία με το μαμά καλώδιο και μια με το άλλο και τα ξαναλέμε.

Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας, αποτελούν προϊόντα που σχεδιάζονται από μηχανικούς και φυσικούς και η λειτουργία τους ακολουθεί συγκεκριμένους νόμους της φύσης που είναι ήδη γνωστοί, δεν μαγειρεύονται στη μαρμίτα από κάποιον μάγο...
:a0210:

Τι γίνεται όμως φίλε taurus65, αν πέρα από την όποια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση μπορεί να έχει αυτός ο κάποιος, έχει επιβεβαιώσει και πειραματικά με δοκιμές τα λεγομένα του; ......................
Θα το δεχθω διχως να τον προσβάλλω και θα φροντισω να εχω τη δικια μου εμπειρια.

Γιαυτο ολες παιζουν το ιδιο έ?

Ενώ το υποθετικό διαφορετικό ρεύμα που θα μπει σε ένα παλμοτροφοδοτικό, που στη συνέχεια θα περάσει πρώτα από μερικές χιλιάδες τρανζίστορ μέχρι να φτάσει στα ηλεκτρόδια του κελιού, θα δώσει σημαντικά καλύτερα χρώματα, αποτελεί σοβαρό επιχείρημα και όχι σοφιστεία...
Δεν ειναι επιχειρημα φιλε μου,ειναι γεγονος.

..........
Φυσικά θα υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό το (υπερφυσικό) φαινόμενο και δεν σε ειρωνεύομαι καθόλου, αλλά αν είχες γνώσεις ηλεκτρονικών θα έμενες άναυδος διαβάζοντας αυτά που γράφεις σαν τρίτος..............
Με συγχωρεις αν ακουστει ειρωνικο , αλλα ειναι σιγουρο οτι δεν θα βγαλω τα ματια μου για να βλεπω εφεξης με αυτες τις "γνωσεις".Προς το παρον μενω αναυδος με την Κουρο.

Last edited:
Δεχόμενος το γεγονός ότι έγραψες κάτι καλοπροαίρετα πάνω σε κάτι που είδες και για να μην τρελλαίνουμε και αυτούς που μας διαβάζουν σου λέω ότι, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ που μπορεί να συνέβει για να είδες αυτές τις διαφορές είναι το εξής και ουδεμία σχέση έχει με το καλώδιο τροφοδοσίας.
Η τηλεόραση στο μενού των επιλογών έχει και μια επιλογή που την ονομάζει ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΘΟΝΗΣ, αν την επιλέξεις μια σωρεία επιλογών λαμβάνουν χώρα όπως είναι η ενεργοποίηση του Orbiter, η φωτεινότητα των πλευρικών μερών σε θέαση 4:3 αλλά και η πτώση τροφοδοσίας της οθόνης σε MODE 2 για εξοικονόμηση ενέργειας, η συγκεκριμένη λειτουργεία μπορεί να τεθεί σε ισχύ και ξεχωριστά αλλά και μέσω της άνωθεν εντολής χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης.
Αλλάζοντας καλώδιο τροφοδοσίας η τηλεόραση μπαίνει αυτόματα σε Hard Reset και μηδενίζει την προστασία οθόνης με αποτέλεσμα όταν την ξανα ανάψεις να έχεις πιο «ζωντανή» και φωτεινή εικόνα, όλα τα άλλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Last edited:
.............
Αλλάζοντας καλώδιο τροφοδοσίας η τηλεόραση μπαίνει αυτόματα σε Hard Reset ...............
Το καλωδιο αλλαξε ενω ηταν κλειστη(απο το διακοπτη ).Πως το καταλαβε ?Και γιατι να σχεδιαστει να καταλαβαινει(λεμε τωρα) τετοιες αλλαγες?

Το καλωδιο αλλαξε ενω ηταν κλειστη(απο το διακοπτη ).Πως το καταλαβε ?Και γιατι να σχεδιαστει να καταλαβαινει(λεμε τωρα) τετοιες αλλαγες?
[FONT=&quot]Η τηλεόραση κάνει [/FONT][FONT=&quot]Hard[/FONT][FONT=&quot]Reset[/FONT][FONT=&quot]ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ακόμα και αν την κλείσεις από το διακόπτη[/FONT]
Πολλοί είναι οι λόγοι που γίνεται το Hard Reset ένας από αυτούς είναι το Initialize των επεξεργαστών.

Last edited:
[FONT=&quot]Η τηλεόραση κάνει [/FONT][FONT=&quot]Hard[/FONT][FONT=&quot]Reset[/FONT][FONT=&quot]ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ακόμα και αν την κλείσεις από το διακόπτη[/FONT]
Πολλοί είναι οι λόγοι που γίνεται το Hard Reset ένας από αυτούς είναι το Initialize των επεξεργαστών.
Μαλιστα.Δηλαδη καθε φορα που βαζω -βγαζω το ΙΔΙΟ καλωδιο θα κανει [FONT=&quot]Hard[/FONT][FONT=&quot]Reset[/FONT]?

ΥΓ Γιατι εγραψες με μικρα?Τσεκαρεις την οραση μου?:flipout: