Pioneer Kuro LCD...

Re: Pioneer Kuro LCD

Σοβαρα τωρα,υπαρχει καποιος που εχει δει ζωντανα καποια Kuro LCD (π.χ την ΚRL 37)και μπορει να πει με βεβαιοτητα οτι υστερει σε σχεση με αντιστοιχες Sony/Samsung???

Αι καντ μπιλιβ δις...

Εγώ :flipout:

Καλά, σήμερα ήμουν στον κωτσόβολο στο the mall. Τραγική η κατάσταση.
Μέχρι και την Χ4500 είδα, και μου φάνηκε χειρότερη από την Χ3500.
Πώς μπορεί να γίνεται αυτό;;;

Οι κούρο LCD, μου θυμίζουν philips/lg στα επίπεδα μαύρου. Με λίγα λόγια, σκούρο γκρι... Και να μου χάριζαν μια, δεν θα την ήθελα. αν μου χάριζαν πλάσμα βέβαια... ευχαρίστως...

Διαμετρικα αντιθετη αποψη εχω σχηματισει εγω για την 37αρα KRL.Επειδη ειμαι στη τελικη φαση αναζητησης 37αρας (τις εχω ψαξει και δει ΟΛΕΣ) εχω περασει αρκετο quality time σε (τρια) καταστηματα-εκθεσεις μαζι της και μπορω να πω οτι στον τομεα αποδοσης του μαυρου χρωματος(και οτι αυτο συνεπαγεται για την χρωματικη αποδοση γενικοτερα) δεν συγκρινοταν με καμμια LCD στην εκθεση.Ή μαλλον συγκρινοταν με τις 9803 και Α786 γεγονος που μαλλον τιμη της επιδαψιλευει.Βεβαια υπηρχε μια διαφορα με αυτες καθως το ματι καταλαβαινε πως το μαυρο της kuro ηταν αποτελεσμα χρησησς φιλτρων που "καταπιεζαν" το backlight κι οχι λογω σβηστου πανελ.Οπως και να χει ηταν ενα κλικ πανω απο τις αντιστοιχες samsung,sony(π.χ W4500) αλλα κι απο τα ξαδερφακια της απο τη Sharp.Φυσικα μιλαμε για βαθυ,ρεαλιστικο μαυρο.

Δεν εχω λογο να αμφισβητησω την εμπειρια σου αλλα γενικα ο θεος να μας φυλαει απο κακορυθμισμενες συσκευες.Μηπως επεσες θυμα τετοιας περιπτωσης?(οπως και με τι sony που αναφερεις?)Δοκιμασες να παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις της Kuro?Θυμασαι αν ηταν ενεργοποιημενος ο αισθητηρας φωτος της στο αυτοματο,και τι περιβαλλων φωτισμο ειχε ο χωρος?Διοτι και γω την πρωτη φορα που την ειδα στο πρωτο καταστημα που επισκεφτηκα ετσι την πατησα,και νομιζα οτι ηταν πολυ σκοτεινη.

Πέρα από το τι είδα εγώ, υπάρχει και παρουσίαση στον ήχο. Θυμάμαι επίσης παράπονα για την στάθμη του μαύρου...
Πάντως γενικά εμένα ένα contrast ratio κάτω από 800:1 με ενοχλεί. Γενικά, σε reviews τι contrast ratio μετράνε για την kuro lcd? (Δεν το έχω ψάξει δυστυχώς. Τη έχω δει μόνο...)

εχω περασει αρκετο quality time σε (τρια) καταστηματα-εκθεσεις μαζι της και μπορω να πω οτι στον τομεα αποδοσης του μαυρου χρωματος

Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις το επίπεδο του μαύρο σε καμία έκθεση. Ίσως να συγκρίνεις λίγο μεταξύ συσκευών, αλλά μόλις την φέρεις σπίτι και σβήσεις τα φώτα... Άστα να πάνε... :flipout:

Ή μαλλον συγκρινοταν με τις 9803 και Α786

Εκεί που ήμουν χτες (κωτσόβολος/mall) είχε την 9803 δίπλα σε άλλες φιλιπς. Καλό το μαύρο όταν δεν έδειχνε τίποτα, αλλά όταν έδειχνε μαύρο μαζί με λευκά, συγκρίσιμο με τις υπόλοιπες φιλιπς. Ήταν εμφανές όμως ότι τα χρώματα ήταν αλλού, και επίσης νομίζω ότι είναι η φιλιπς με την χειρότερη κίνηση από τα συγκρίσιμα μοντέλα της. Πολύ θολούρα για τόσο ακριβή τηλεόραση...
Η Α786 μου γλίτωσε... Δεν την είδα... :flipout:

Aυτο ειναι το κακο.Πως μεχρι τωρα δεν υπαρχουν εργαστηριακες μετρησεις για αντιθεση,φωτεινοτητα κτλ ουτε default gamma curves ουτε τπτ.Και λογικα θ'αργησουν μιας και δεν υπαρχει και πολυ εμπορικο ενδιαφερον για τη σειρα προς το παρον

παντως οσον αφορα την αντιθεση θα πρεπει να βρισκεται πανω απο το 800:1

γενικα τα περισσοτερα reviews λενε πως εχει αντιληπτα υψηλη πλην ομως οχι κορυφαια αντιθεση(με standards των plasma τελευταιας γενιας).Αλλα και οι ιδιοκτητες στο avforum ειναι ικανοποιημενοι με την αντιθεση(βεβια καποιοι καναν παραπονα για backlight bleeding)

Δεν εχω λογο να αμφισβητησω την εμπειρια σου αλλα γενικα ο θεος να μας φυλαει απο κακορυθμισμενες συσκευες.Μηπως επεσες θυμα τετοιας περιπτωσης?(οπως και με τι sony που αναφερεις?)

Τι να πω. Γενικά δεν θέλω να τις πειράζω εγώ, και μιας που δεν θα αγοράσω, γιατί να ταλαιπωρώ κόσμο (τους πωλητές που θα φρικάρουν σκέφτομαι :flipout: - τί κάνει αυτός εκεί;;; :slapface:). Αλλά τώρα τελευταία νομίζω ότι τα νέα μοντέλα είναι ίδια ή χειρότερα με τα παλαιότερα...
Δυστυχώς, την Ζ4500 που ήθελα να δω, την είχαν να δείχνει στατική εικόνα (!) [η τέλεια χρήση των 200 Hz φαντάζομαι]. Από αυτές που είδα, αυτή που θυμάμαι είναι η Α565, αν και ήταν εμφανές ότι η σαμσουνγκ δεν έχει απαλλαγεί ακόμα από την "ροπή" προς το ροζ και πράσινο... Ελπίζω να φτιάχνει από τις ρυθμίσεις...

Εϊδα την 46άρα και το μαύρο μου φάνηκε πολύ καλό για συμβατική LCD. Δεν ξέρω τι παίζει με τις μικρότερες όμως.

Πάντως έχει απελπιστικά μικρή γωνία θέασης. Στην 46άρα και από τα 2 μέτρα αν κάνεις ένα βήμα δεξιά ή αριστερά το μαύρο γίνεται ανοιχτόχρωμο μωβ.

Εϊδα την 46άρα και το μαύρο μου φάνηκε πολύ καλό για συμβατική LCD.

Πόσο "συμβατική" LCD; Συμβατική όπως LG/Philips, Sony/Samsung, ή Toshiba;
Σε σχέση με τις W/A5*, ήταν στα ίδια επίπεδα; Εμένα πιο πολύ στα επίπεδα των LG/Philips μου έκανε :blush:

Γιώργο εννοούσα με συμβατικό CCFL οπίσθιο φωτισμό. Εμένα πιο πολύ προς το μαύρο των Sony. Samsung μου έμοιαζε, αλλά τα συμπεράσματα από θέαση σε κατάστημα δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Για την γωνία θέασης είμαι απόλυτος πάντως.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD

Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις το επίπεδο του μαύρο σε καμία έκθεση. Ίσως να συγκρίνεις λίγο μεταξύ συσκευών, αλλά μόλις την φέρεις σπίτι και σβήσεις τα φώτα... Άστα να πάνε... :flipout:

Αυτό ξαναπέστο. Πρέπει να γίνει sticky και με bold γράμματα. Εχει κλάψει κόσμος και κοσμάκης από αυτό που έβλεπε στα καταστήματα με αυτό που είδε σπίτι μου με κλειστά τελείως φώτα. :grandpa:

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD

Αυτό ξαναπέστο. Πρέπει να γίνει sticky και με bold γράμματα. Εχει κλάψει κόσμος και κοσμάκης από αυτό που έβλεπε στα καταστήματα με αυτό που είδε σπίτι μου με κλειστά τελείως φώτα. :grandpa:

Τραυματική εμπειρία...
icon9.gif

Ήταν η πρώτη μου προσπάθεια να αλλάξω τη CRT μου και όταν την πήγα σπίτι μόνο που δεν έβαλα τα κλάματα.
Ευτυχώς την επέστρεψα την επόμενη μέρα...