Pioneer Kuro: Τρελο ANSI CONTRAST??

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,973
Παλλήνη
Διαβαζα ενα review του Ultimate AV για την Pioneer Kuro 5080HD στο οποιο ο reviewer Thomas Norton, λεει μεταξυ αλλων οτι μετρησε πραγματικο On/off contrast 5,014:1 (οσο περιπου εχω διαβασει παντου) και , εδω ειναι το ενδιαφερον, ANSI CONTRAST στα 2.600:1 !!!:eek::eek::eek:

I measured an ANSI contrast ratio, using the standard 16 square checkerboard, of 2,600:1. That's not a misprint with an added zero. Amazingly, the black squares on the ANSI pattern ranged from 0.006 to 0.009fL nearly the same as the full-field black. While you'll never see an ANSI contrast this good in a real room even with the lights off, it's still the most impressive ANSI contrast measurement I've yet measured on a display personally.

Αν οντως αληθευει αυτο το νουμερο και σε συνδυασμό με το πολυ μεγαλο της On/off contrast , πιθανον εξηγεί γιατι αυτη η σειρα τηλεορασεων μας εχει "τρελανει" ολους!

Για να καταλαβετε το ποσο διαστημικο ειναι αυτό το νουμερο (2.600:1) να σας πω οτι ο καλυτερος CRT προβολεας δινει περιπου 80:1, ο JVC HD-1 περιπου 360:1 και ο καλυτερος DLP προβολεας σε αυτον τον τομεα (Sharp 21.000) περιπου 600:1!! Και φυσικα, για να δωσουν τετοια νουμερα οι προβολεις αυτοι, πρεπει να μετρηθουν σε συνθηκες απολυτου σκοτους χωρις καμια ανάκλαση αλλιως το Ansi contrast πεφτει δραματικα (σε αντιθεση με τις τηλεορασεις που ειναι αυτόφωτες και δεν επηρεάζονται στην μετρηση απο τον περιβάλλοντα φωτισμο)!!!

Αραγε αυτο ειναι το κλειδι του μυστηριου? Διοτι πχ ο JVC που εχω στο σαλονι εχει μεν υπερδιπλασιο On/off contrast απο την Pioneer αλλα δεν εχει επουδενι την δυναμικη της εικονας της Plasma..

Τακη, μπορεις να μου εξηγησεις με απλα λογια τη διαφορα του contrast με το ANSI contrast??? Καπου το ειχα διαβασει αλλα το ξεχασα...:damnyou:

Thanks Γιαννη :grinning-smiley-043-bye-

Ωραια, να κανω πιο συγκεκριμενη την ερωτηση μου. Εαν προβαλουμε ενα μαυρο pattern στην οθονη μας, παρουμε μετρηση με ενα προγραμμα και μετα παρουμε μετρηση για ενα ασπρο pattern, το contrast που θα μας δωσει το προγραμμα, ποιο contrast θα ειναι απο τα 2 ???

Μαλιστα :worshippy::worshippy:

Και το ANSI πως το μετρανε? Κανουνε τιποτα πραξεις με τις μετρησεις αυτες ή κανουν αλλες μετρησεις για να το βρουν? :chinscratch:

Πολλα ζηταω κι εγω, εεεε? :blush:

Τελικα, για να επανελθουμε και στο θεμα που ανοιξε ο Τακης, γιατι του το χαλασα με τις ερωτησεις μου (sorry Τακη :grinning-smiley-043), μηπως τελικα ειναι πολυ καλυτερη επιλογη η αγορα της 5080HD σε σχεση με την νεα FULL HD LX5080???

εννοειται Πανο....στις 50 ιντσες και με αποσταση θεασεις > απο 4 30 μετρα η διαφορες ειναι αμελητέες και τα λεφτα σχεδον διπλα!!!!!!

Larry, το ξερω, απλα το θετω σαν ερωτηση προς σκεψη, γιατι βλεπω οτι οι περισσοτεροι νομιζουν οτι μονο μια FULL HD τηλεοραση θα τους καλυψει και δεν βλεπουν κι αλλα πραγματα, οπως για παραδειγμα εαν θα καταλαβουν απο εκει που θα καθονται την διαφορα αναμεσα σε 720p και 1080p. Προσωπικα κι απο τα 3 μ που λεει ο λογος δυσκολα θα δει καποιος διαφορες. Κι αν δει, θα ειναι σε πολυ μικρο βαθμο.

Τελικα, για να επανελθουμε και στο θεμα που ανοιξε ο Τακης, γιατι του το χαλασα με τις ερωτησεις μου (sorry Τακη :grinning-smiley-043), μηπως τελικα ειναι πολυ καλυτερη επιλογη η αγορα της 5080HD σε σχεση με την νεα FULL HD LX5080???

Βασικά οι ερωτήσεις σου για ANSI contrast είναι εντός θέματος, η σύγκριση με τις LX είναι εκτός :D

Απαντώ στην εκτός πρώτα. Σε σύγκριση με την 508XD (και όχι με την 5080) με την οποία έχουν παρόμοιο εξοπλισμό, η LX-508 είναι περίπου 1500 πιο ακριβή. ΟΚ τα 5500 είναι πολλά για τηλεόραση, μήπως όμως τα 4000 είναι λίγα ? Με την ίδια λογική κάποιος θα μπορούσε να πει πως η 508XD δεν αξίζει τα 2000 + από τις υπόλοιπες 50άρες πλάσμα της αγοράς. Γνώμη μου πως και οι δύο είναι καλές επιλογές και αν είχα (που δεν έχω) διαθέσιμα 5500 για τηλεόραση θα τα έδινα για την LX.

Μαλιστα :worshippy::worshippy:

Και το ANSI πως το μετρανε? Κανουνε τιποτα πραξεις με τις μετρησεις αυτες ή κανουν αλλες μετρησεις για να το βρουν? :chinscratch:

Πολλα ζηταω κι εγω, εεεε? :blush:

Όσον αφορά το ANSI contrast η διαφορά με το on/off είναι πως στην περίπτωση του ANSI γίνεται μέτρηση του μαύρου και του άσπρου στην ίδια εικόνα (checkerboard).

1280x720ansi_sm.gif

ANSI Contrastis measured with a pattern of 16 alternating black and white rectangles - also referred to as the 'checkerboard' test pattern. The average light output from the white rectangles is divided by the average light output of the black rectangles to determine the ANSI contrast ratio.

ANSI Contrast represents a more fair way to test contrast ratio as the presence of black and white at the same time is closer to the real world environment rather than the all black or all white image used during the full ON/OFF contrast measurement. This renders the average reading obtained from the ANSI Contrast more realistic.

http://www.practical-home-theater-guide.com/contrast-ratio.html

H Porsche Cayenne αξιζει τα 120 χιλιαρικα ενω υπαρχουν αλλα SUV με τις ιδιες σχεδον δυνατοτητες με τιμη 40% κατω? Η απαντηση ειναι οχι.

Αν ειχα τα λεφτα θα αγοραζα την Cayenne? H απαντηση ειναι ναι.

Βαλε οπου Cayenne Κuro (oποιοδηποτε μοντελο) και οπου SUV τηλεοραση και εχεις την αποψη μου Γιωργο.:ernaehrung004:

H Porsche Cayenne αξιζει τα 120 χιλιαρικα ενω υπαρχουν αλλα SUV με τις ιδιες σχεδον δυνατοτητες με τιμη 40% κατω? Η απαντηση ειναι οχι.

Αν ειχα τα λεφτα θα αγοραζα την Cayenne? H απαντηση ειναι ναι.

Βαλε οπου Cayenne Κuro (oποιοδηποτε μοντελο) και οπου SUV τηλεοραση και εχεις την αποψη μου Γιωργο.:ernaehrung004:

Εγώ θα συμφωνούσα για την Pioneer αλλά Cayenne δεν θα αγόραζα ποτέ όσα χρήματα και να είχα... Ειναι με διαφορά το πλέον κακόγουστο τζίπ της αγοράς. και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό η κατοχή του πέρα από τη φιγούρα..

Εγώ θα συμφωνούσα για την Pioneer αλλά Cayenne δεν θα αγόραζα ποτέ όσα χρήματα και να είχα... Ειναι με διαφορά το πλέον κακόγουστο τζίπ της αγοράς. και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό η κατοχή του πέρα από τη φιγούρα..

Άσε που κάθε φορά που θα πηγαίνεις στο service, θα μπαίνεις και με την ...... όπισθεν. Αν ζητάει αυτός ο σκούρος όσα ζητάει και ο ινδιάνος για μετά την αγορά, κλάφτα χαράλαμπε.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro: Τρελο ANSI CONTRAST??

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι με ΓΟΥΣΤΟ ακομα !!!!!!!:ernaehrung004:

μα τι ΣΑΧΛΑ αμαξι ειναι αυτο ρε παιδια ;;;;;;;

οσο για την ΚΥΡΟ καμια σχεση .... η τηλεοραση ειναι σε δικο της γαλαξια......