Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14986&d=1191079420

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14987&d=1191079420

Σ' αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται η μεγάλη διαφορά για μένα!

όπου σ' αυτές με υψηλές τιμές ευκρίνειας φαίνεται πολύ περισσότερη λεπτομέρεια στους θόλους της εκκλησίας όπως επίσης και στον κόσμο που υπάρχει εκεί μπροστά ενώ στις άλλες δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα!

unless if η πρώτη φωτογραφία είναι κουνημένη γιατί βλέπω αρκετή θολούρα γενικότερα.

---

Attachments

• IMG_26231.jpg
    IMG_26231.jpg
    177 KB · Views: 59
  • IMG_26241.jpg
    IMG_26241.jpg
    148 KB · Views: 62
Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Mανώλη δεν κόβω και το κεφάλι μου οτι δεν πειραξα κατι καταλάθος,ίσως γιατι εκέινη την στιγμη προσπαθούσα να δω πως φαινόταν ακριβώς όπως την είχα δει οταν είμουν μαζί με τους άλλους...
Ούτε που ξέρω καλά καλά τι σημαίνει το DRE....αλλά τελοσπάντων..θα τις βγάλω ξανά και θα τις στείλω....

επιμένω πάντως στο οτι με +ευκρίνεια είναι πολύ πιο λεπτομερείς η εικόνα...
και όπως είπες με τις φώτο δεν φαίνονται ούτε τα μισα....
ζωντανά με το μάτι φαίνονται οι μεγαλύτερες διαφορές που καμία φώτο δεν πίανει....
Αντε θα τα πούμε αυριο γιατι πρέπει να φύγω...

Ξέρω θα με βρίσεις αλλά δεν μου άρεσε καμία απο τις δύο εικόνες...

θεωρώ δεδομένο οτι η πρώτη είναι με ανεβασμένες τιμές ευκρίνειας όμως επειδή είναι τραβηγμένες απο κοντά πιξελιάζουν άσχημα...

σόρρυ βρε Μανώλη για το πρήξιμο και ευχαριστούμε για τα δωρεάν μαθήματα αλλά προσπαθώ να βγάλω κι εγώ μια άκρη για να καταλάβω κάποια πράγματα.

edit: πάντως η δεύτερη δείχνει πιο ρεαλιστική!

Νομίζω πως οι photo που έβαλε ο Μανώλης είναι πολύ διαφωτιστικές για το τι είδους αλλαγή συμβαίνει με την αυξομείωση της ευκρίνειας, ειδικά σε αυτές του bond με την ευκρίνεια στο min και στο max .
Στο max φαίνεται να ξεθολώνει κάπως, αλλά γίνεται κάπως "ψυχρή" για τα γούστα μου. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια στην μία που χάνεται στην άλλη.

Μην σας διαφευγει το πιο βασικο στις φωτο του Μανώλη: Η πρωτη φωτο ειναι με το sharpness ("ευκρινεια") στο -15 δηλαδη 15 μοναδες πιο κατω απο το φυσιολογικο 0 της τηλεορασης, ενω στην δευτερη φωτο ειναι στο +15 (τερμα "ευκρινεια"). Επομενως η Pioneer σε default (0) sharpness ειναι πολυ πιο ευκρινης σε σχεση με την πρωτη φωτο αλλα ταυτοχρονα δεν εχει τα τεχνουργηματα που εμφανιζονται στην δευτερη φωτο με το sharpness στο +15.

Έχετε δει την διαφήμηση του joker....τόσα χρόνια σαν τυφλός...εψανχα για λίγο φώς......

Έτσι λοιπόν....όποιος "τυφλός"......βρει το φώς...εχει καλώς,για τους άλλους...ας μείνουν όπως έχουν......

Σε όλες τις φώτο που ακολουθούν υπάρχουν τεράστιες διαφορές και στην λεπτομέρια,και στα πρόσωπο,και στα σχήματα,και στα ρούχα.....
Παιδιά....πιο εμφανές δεν γίνεται απο αυτό....για όσους και πάλι δεν μπορέσουν να το καταλάβουν...τότε πραγματικά λυπάμαι........

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    114.6 KB · Views: 62
  • 2.jpg
    2.jpg
    102.1 KB · Views: 55
  • 3.jpg
    3.jpg
    90.9 KB · Views: 63
  • 4.jpg
    4.jpg
    74.8 KB · Views: 62

Συνεχίζουμε.......

Attachments

• 5.jpg
    5.jpg
    99 KB · Views: 48
  • 6.jpg
    6.jpg
    67 KB · Views: 44
  • 7.jpg
    7.jpg
    157 KB · Views: 38
  • 8.jpg
    8.jpg
    140.9 KB · Views: 41

Και ένα τελευταίο....οι ίδιες φώτο του Μανώλη στο reply #312 στο ίδιο ακριβώς zoom....αν τις συγκρίνετε ματαξύ τους φαίνεται η τεράστια διαφορά της ανάλυσης και φυσικά η διαφορά της ποιότητας της εικόνας......

Και για ακόμη μία φορά...με σεβασμό σε όλους......Γιώργος...

Attachments

• zoom1.jpg
    zoom1.jpg
    99.1 KB · Views: 57
  • zoom2.jpg
    zoom2.jpg
    104.6 KB · Views: 59
Last edited:

έχω την εντύπωση οτι έχουν απόλυτο δίκιο στα ξένα reviews που τονίζουν οτι η σειρά 8 της Pioneer απαιτεί επαγγελματική ρύθμιση για να αποδώσει τα μέγιστα!

πιστεύω οτι κάτι χάνουμε στην όλη ιστορία.

είναι συνδυασμός ρυθμίσεων?
δεν ξέρω..
αλλά κάποιο λάκκο έχει η φάβα που μόνο ένας επαγγελματίας του είδους θα μπορούσε να εξηγήσει.

πάντως Γιώργο, πιστεύω οτι αν στην ρυθμίσει επαγγελματίας (isf calibrator) τότε η εικόνα θα δείξει ακόμα καλύτερα!

Δημητρη, πριν προχωρησουμε σε επαγγελματικη ρυθμιση, καλο ειναι να αποκτησουμε την "παιδεια" σχετικα με την εικονα (αν μας ενδιαφερει).
Αυτο τον σκοπο εξυπηρετουν fora σαν το δικο μας, οπου ο νεος χρηστης μπορει να μαθει βασικα πραγματα οπως τι ειναι Brightness, Contrast, Saturation, Sharpness Κλπ, προκειμενου κατ' αρχην να ρυθμισει μονος του τις βασικες παραμετρους της εικονας ωστε να μην βλεπει "αλλα'ντ'αλλων"..
Αφου λοιπον εχουμε την διαθεση να μαθουμε 2-3 βασικα πραγματα, μετα θα αναζητησουμε τους επαγγελματιες της εικονας προκειμενου να επεμβουν σε τομεις της εικονας οπως ρυθμιση grayscale και ρυθμιση χρωματος συμφωνα με τα διεθνη προτυπα, που δεν μπορουν να γινουν χωρις την χρηση ειδικων ακριβων επαγγελματικων εργαλειων.
Τι να την κανεις ομως την ISF ρυθμιση, σε καποιον χρηστη που βαζει το κοντραστ ή το Brightness ή το Sharpness ΤΣΙΤΑ? Θα του φανει η εικονα "σκοτεινη" ή "θολη"!
Πρωτα λοιπον διαβαζουμε και μαθαινουμε τα βασικα, μετα βουταμε στα πιο βαθια ΑΝ πραγματικα μας ενδιαφερει η επιστημη της εικονας και δεν εχουμε ερθει εδω για να κανουμε "φιγουρα" για την νεα tv που αγορασαμε...

Τωρα αν και πάλι κάποιοι νομίζουν οτι οι φώτο με την χαμηλομένη ευκρίνεια είναι πιο κοντά στο κανονικό...τότε νομίζω οτι σαν "κανονικό" εννοούν αυτά που έχουν δεί εώς τώρα στα έργα και στις TV...
Παιδιά σας είπα...το HD με το SD ειναι ανάλογο επι 3 φορές πιο πολύ απ'οτι ήταν το SD με το VCR,και οι λεπτομέριες που μας δίνει ειδικά το Full HD είναι απίστευτες....
Αφήστε τι βλέπατε μέχρι τώρα.....

Re: Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

εχουμε ερθει εδω για να κανουμε "φιγουρα" για την νεα tv που αγορασαμε...

Τάκη αυτή είναι η μόνη απάντηση που μπορείς να δώσεις στις φώτο που είδες...??
Tnx ρε....
Βλέπεις....άλλοι κάνουν φιγούρα σε κάτι καλό γενικά...και άλλοι κάνουν "φιγούρα" προσπαθόντας να αποδείξουν το αντίθετο επέιδή ίσως "σπάζονται"...αυτά έχει η ζωή.......

Και παρακαλώ τον χρήστη Τακη Σωτηροπουλο όπως μπορέσει να μην κάνει ξανά σχόλεια σε αυτό το τόπικ,το οποίο τυχαίνει να είναι δημηούργημα μου,και που στο οποίο δεν σηκώνω άλλες προσβολές....

Last edited:

Στις φωτος που ειδα, μιας που το αναφερεις, ειδα ενα καρο προβληματα, τα οποια με το sharpness στο φουλ, μεγενθυνονται...
Αν δεν μπορεις να τα εντοπισεις, απλα χρειαζεσαι περισσοτερο "διαβασμα", that's all..
Μην προσπαθεις ομως να βγαλεις ολους τους υπολοιπους "Τυφλους" επειδη ξαφνικα ανακαλυψες το ρυθμιστικο sharpness της τηλεορασης, χωρις να γνωριζεις τι κανει στην εικονα..
Φιλικα παντα...
ΥΓ Θυμασαι οτι εχω και εγω Pioneer 8G, ετσι?

Στις φωτος που ειδα, μιας που το αναφερεις, ειδα ενα καρο προβληματα, τα οποια με το sharpness στο φουλ, μεγενθυνονται...
Αν δεν μπορεις να τα εντοπισεις, απλα χρειαζεσαι περισσοτερο "διαβασμα", that's all..
Μην προσπαθεις ομως να βγαλεις ολους τους υπολοιπους "Τυφλους" επειδη ξαφνικα ανακαλυψες το ρυθμιστικο sharpness της τηλεορασης, χωρις να γνωριζεις τι κανει στην εικονα..
Φιλικα παντα...
ΥΓ Θυμασαι οτι εχω και εγω Pioneer 8G, ετσι?

Δηλαδή ρε Τάκη θες να πείς οτι εγω(και άσε εμένα που δεν ξέρω),ο φίλος μου ηλεκρονικός(20 χρόνια πείρα),και ένας φανατικός γνώστης εικόνας και προβολέων που την είδαμε οτί δεν βλέπουμε καλά και οτι μας ξεγελάει η εικόνα.....
οκ....δεκτό....

Αφού έχεις και εσύ 8G,τότε βρές το έργο και δείξε μας καλύτερες εικόνες απο αυτές που έδειξα εγώ....αφου εσύ γνωρίζεις τις ρυθμίσεις πιο καλά και εμέις απλά κοροηδεύουμε τα μάτια μας....

Last edited:

Αν ο φιλος σου "ηλεκρονικος" πιστευει οτι πρεπει να βαλεις "Τσιτα" το ρυθμιστικο Sharpness για να δεις σωστα την εικονα, τοτε του συνιστω να αλλαξει ταχεως επαγγελμα...

Αφού έχεις και εσύ 8G,τότε βρές το έργο και δείξε μας καλύτερες εικόνες απο αυτές που έδειξα εγώ....αφου εσύ γνωρίζεις τις ρυθμίσεις πιο καλά και εμέις απλά κοροηδεύουμε τα μάτια μας....

μην το ξεχάσεις αυτό σε παρακαλώ.....

Δημητρη, πριν προχωρησουμε σε επαγγελματικη ρυθμιση, καλο ειναι να αποκτησουμε την "παιδεια" σχετικα με την εικονα (αν μας ενδιαφερει).
Αυτο τον σκοπο εξυπηρετουν fora σαν το δικο μας, οπου ο νεος χρηστης μπορει να μαθει βασικα πραγματα οπως τι ειναι Brightness, Contrast, Saturation, Sharpness Κλπ, προκειμενου κατ' αρχην να ρυθμισει μονος του τις βασικες παραμετρους της εικονας ωστε να μην βλεπει "αλλα'ντ'αλλων"..
Αφου λοιπον εχουμε την διαθεση να μαθουμε 2-3 βασικα πραγματα, μετα θα αναζητησουμε τους επαγγελματιες της εικονας προκειμενου να επεμβουν σε τομεις της εικονας οπως ρυθμιση grayscale και ρυθμιση χρωματος συμφωνα με τα διεθνη προτυπα, που δεν μπορουν να γινουν χωρις την χρηση ειδικων ακριβων επαγγελματικων εργαλειων.
Τι να την κανεις ομως την ISF ρυθμιση, σε καποιον χρηστη που βαζει το κοντραστ ή το Brightness ή το Sharpness ΤΣΙΤΑ? Θα του φανει η εικονα "σκοτεινη" ή "θολη"!
Πρωτα λοιπον διαβαζουμε και μαθαινουμε τα βασικα, μετα βουταμε στα πιο βαθια ΑΝ πραγματικα μας ενδιαφερει η επιστημη της εικονας και δεν εχουμε ερθει εδω για να κανουμε "φιγουρα" για την νεα tv που αγορασαμε...

Στα περισσότερα συμφωνούμε Τάκη.

απλά θεωρώ οτι είστε λίγοι εδώ μέσα που γνωρίζετε πραγματικά τι εστί σωστή εικόνα!
και δεδομένου οτι εγώ δεν,
γιαυτό και είπα οτι μόνο αν ένας επαγγελματίας την πιάσει στα χεράκια του θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά μπορεί να δώσει το συγκεκριμένο μοντέλο όπως επίσης να καταλάβουμε τι δεν "πιάνουμε" στην όλη ιστορία!

πάντως, γνώμη μου, καλό θα είναι αν φυσικά μας παίρνει οικονομικά, να εμπιστευόμαστε τους επαγγελματίες για την σωστή ρύθμιση.
πολλοί απο εμάς μπορεί να μην θέλουμε να κάτσουμε να μάθουμε τι κάνει το κάθε ρυθμιστικό της τηλεόρασης, άλλοι πάλι μπορεί να μην έχουν τον χρόνο ή ακόμα ακόμα να μην τα "παίρνουν" βρε αδερφέ...

όσο για τα υπόλοιπα που έχουν γραφτεί σε αυτό το θέμα, θα πω απλά οτι δεν αφορούν το παρών φόρουμ καθότι ουδέποτε δόθηκε το δικαίωμα για τέτοιου είδους σχόλια!

Σαν "τρίτος" και φιλοξενούμενος σε αυτό το φόρουμ θα πω οτι εδώ μέσα αφ' υψηλού άτομα και τρόποι συμπεριφοράς δεν υπάρχουν.

Όλοι βοηθάνε όλους και κανένας δεν "ευλογεί τα γένια του" έτσι ώστε να προκαλεί ζήλια ή ακόμα και αρνητισμό!

υ.γ peace gentlemen!

Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Γιώργη ήρεμα φίλε. Ο καθένας μπορεί να κάνει σχόλια σε όποιο thread θέλει αρκεί να είναι εντός ορίων και κανονισμών. Δεν έχει καμία σημασία ποιος ανοίγει ένα thread, προσβολές δεν πρέπει να γίνονται σε κανένα thread και για κανέναν.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κάθε ξεχωριστή ρύθμιση που κάνουμε βελτιώνει έναν τομέα και χαλάει κάποιον άλλον. Ο σκοπός είναι να βρούμε ένα ιδανικό set ρυθμίσεων που να είναι όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.

Αν πιστεύεις πως βάζοντας την ευκρίνεια στο max έχεις το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, άστο εκεί. Εσύ θα βλέπεις, όχι εμείς. Έχεις την εντύπωση πως η Pioneer που φτιάχνει αυτά τα διαμάντια δεν ξέρει τις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της ευκρίνειας ? Αν είναι όπως τα λες δεν θα είχαν ρύθμιση, θα τις είχαν όλες προρυθμισμένες στο +15.

Sorry αλλα δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζουμε να συγκρινουμε το +15 με το -10 ή το-15.
Χωρις να εχω καταλαβει αν εχεις ενεργοποιημενα ή οχι τα διαφορα κυκλωματα ενισχυσης της εικονας, κοιτωντας απλα τις φωτο, αν ειχαμε δυο μονο επιλογες (+15, -15) τοτε η επιλογη θα ηταν σαφως +15.

Επειδη ομως υπαρχουν και πολλες αλλες τιμες ενδιαμεσα του -+15, αυτο που παρατηρω εγω ειναι.
1. Φαινεται οτι την καλυτερη εικονα την παιρνεις στην θετικη μπαρα (0 εως +15). Αρα τα -10 ή -15 δεν εχουν νοημα,
2. στο +15 αναδυκνειονται πολλες λεπτομερειες απο την μια, απο την αλλη σε καποια προσωπα/δερματα η αλλοιωση ειναι περαν των δικων μου οριων, ενω και καποια περιγραμματα μου φαινονται υπερτονισμενα.

Με βαση λοιπον τα δικα μου ματια (και γουστα) θα κατεβαινα απο το +15 στην τιμη εκεινη (5,8,10 δεν ξερω) οπου τα δερματα θα δειχναν ρεαλιστικα (και οχι υπερ-ρεαλιστικα).