Pioneer SC-2023 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer SC-2023 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Review

Να 'στε καλά παίδες, ευχαριστώ !!! :ernaehrung004:

400 ευρώ παραπάνω για επιπλέον χαρακτηριστικά που προσωπικά μου είναι άχρηστα... ;)

Ευστοχη απαντηση και αγορα.Καλες κινηματογραφικες βραδιες να εχεις.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Pioneer SC-2023 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μεγειες.

Σχετικα προσφατα πηρα τον SC-1223-K (που στην ουσια ειναι ιδιος με τον 2023, χωρις τις αναλογικες εξοδους και μια μεταλλικη πλακα θωρακισης) κι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.
Προχθες και μετα απο update προσθεσε και το option του spotify :ernaehrung004:
Εχει αναλογικες εξοδους στα μπροστινα ;-)

Καλησπέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι για καινούργιο AV ενισχυτη και επείδη τα Dali μου ειναι 4Ω σκέφτομαι πολύ σοβαρά την λύση του Class D όπως ειναι ο Pioneer. Πήρα τηλέφωνο στο εξειδικευμένο κατάστημα που ψωνίζω για εικόνα και ήχο και ρώτησα αν μπορώ να ακούσω τον SC-1223-K με Dali ηχεία παρεμφερεί με τα δικά μου. Η πρώτη απάντηση του καταστηματάρχη ήταν γιατι να μπλέξω με Pioneer μιας και έχουν συχνά βλάβες? Τον ξέρω χρόνια και εμπιστεύομαι την γνώμη του μιας και οτι μου έχει προτείνει μέχρι στιγμής ειναι απροβλημάτιστο και εξαιρετικής ποιότητας όπως πχ η Plasma της Pioneer που αγόρασα πριν 6 χρόνια και μου είπε οτι παίρνω οτι καλύτερο για τα χρήματα που διαθέτω. Τώρα με προτρέπει σε Yamaha πάλι (εχω πάρει και τον Α5 απο εκεί) συγκεκριμένα τον 1030 και μου λέει οτι τα 4Ω δεν θα του ειναι πρόβλημα. Εγώ όμως ξέροντας οτι ο χώρος για τον ενισχυτη ειναι περιορισμένος και δεδομένου οτι θα ανάβει συχνά ξέρω οτι θα ζεσταίνεται. Ο Pioneer ειναι οικονομικοτερος, φαίνεται δυνατότερος και ταιριάζει με την Plasma μου :0) όμως απ αυτά που διαβάζω οι Pioneer δείχνουν ευπαθείς και η Intersys δείχνει απαθείς σε εγγυήσεις οπότε μάλλον καλά μου τα λέει ο καταστηματάρχης. Στο δια ταύτα είμαι σίγουρος οτι ο 1030 όπως και ο Α5 θα μείνει κληρονομιά στα παιδιά μου (που λέει ο λόγος), οι φίλοι που έχουν Class D3, αξίζει το Class D τόσο ώστε να ριψοκινδύνεψω στην ποιότητα κατασκευής και να πάω σε Pioneer?

Last edited:
To αγορασα και εγω απο Media Markt με επεκταση εγγυησης αλλα 4 χρονια για κλοπη βλαβη απο λαθος δικο μου και 2 χρονια επιλεων εγγυηση του Media
Ειναι πολυ καλο μηχανημα και το εχω βαλει στο Beolab 14 της Β&Ο.
Εχει καποια μικρα ελατωματακι βεβαια.Αν κανεις γρηγορα αλλαγη σταθμων ραδιοφωνου τρωει κολλημα και πρεπει να το επανακινησεις και αγορασα το blutooth adaptor της Pioneer (θεωρω ΜΕΓΑ λαθος το οτι δεν εχει εργοστασιακο bluetooth πανω του) και εχει καποια θεματακια με παρασιτα καποιες φορες και διακοπες μεταδωσης οπου δεν εχω καταλαβει ακομη τι μπορει να φταiει.Η εταιρια μου ειπε πως μαλλον υπαρχει κατι που το "ενοχλει" αλλα δεν πιστευω γιατι ειτε απο κινητο ειτε απο ipad ειναι ή απο τους υπολογιστες μου δεν υπαρχει κατι ενδιαμεσω να κανει παρασιτα.Ακομη ενα πολυ μικρο προβληματακι που εχω ειναι το airplay το οποιο δεν ειναι ανακαλυψιμο παντα απο τις apple συσκευες μου.Σε επικοινωνια με την Apple μου ειπαν ειναι θεμα της Pioneer και η Pionner ειπε ειναι θεμα απο το modem αφου λειτουργει κανονικα το internet radio.Και τελος θα δοξασω την Pioneer για το μηχανημα αυτο αφου τα μικροπροβληματακια ειναι ολα προς διωρθωση και οτι πιο λατρεμενο εχει το μηχανημα αυτο ειναι η αποδοση του γενικα αλλα και το app για Android αλλα και για την Apple το οποιο ειναι κορυφη !!!Απο το ipad μονο καφε δεν μπορεις να κανεις.Ολα τα αλλα ειναι στο χερι σου.Η Bang and Olufssen προτeινει DENON ενισχυτες...μεχρι που ηρθαν σπιτι μου να κανουν την εγκατασταση και ειδαν το μηχανημα μου και το app.Επαθαν κοκομπλοκο οπως και εγω απο την ωρα που το συνδεσα!Και μην ξεχασω...ειναι Ultra HD με τελεια αναλυση μεσω HDMI (το εχω σε τηλεοραση Samsung σειρα 9000) και ειτε απευθειας στην τηλεοραση ειτε στο pioneer δεν εχω καμμια απωλεια οπως ειχα με αλλους ενισχυτες στο παρελθον.

Καλησπέρα,

Πριν από λίγες μέρες το πήρα κι εγώ (από Γερμανία). Έχω μερικές ερωτήσεις και θα ήθελα αν είναι εύκολο μια βοήθεια σχετικά με το θέμα.
Έτρεξα το MCAAC και μου ρύθμισε στάθμες στα ηχεία από -6db (μπροστινά και surround) έως -11.5 db (κεντρικό) !!!
Σαν αποτέλεσμα, πρέπει να πηγαίνω το ρυθμιστικό της έντασης σχεδόν στα 0db και μερικές φορές και παραπάνω για να ακούω δυνατά, πλησιάζοντας τα όρια του ενισχυτή (+12db).
Πόσο λογικό είναι αυτό ? είναι ασφαλές και "ποιοτικό" (πχ από πλευράς παραμόρφωσης) να παίζει κοντά στο όριό του, δεδομένου μάλιστα ότι τα ηχεία μου είναι αρκετά ευαίσθητα (92db) ?
Αν ανεβάσω την στάθμη όλων των ηχείων κατά την αναπαραγωγή (με το ch level) κατά +6db ας πούμε, προκειμένου να παίζει δυνατά με το ρυθμιστικό έντασης περίπου στο -6db για να έχω απόθεμα ισχύος, θα είναι σωστό ή κινδυνεύω να φτάσω στα όρια του ενισχυτή ?
Συγνώμη για τις πολλές απορίες μου αλλά δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από συστήματα ισοστάθμισης κλπ...

Ποιά ηχεία έχεις μπροστά, κέντρο, πίσω κ.ο.κ.?

Επίσης έχεις συνδέσει και κάποιο τελικό ή κάποιο ολοκληρωμένο στα μπροστινα?

Ποιά ηχεία έχεις μπροστά, κέντρο, πίσω κ.ο.κ.?

Επίσης έχεις συνδέσει και κάποιο τελικό ή κάποιο ολοκληρωμένο στα μπροστινα?
Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.:music-smiley-004:
Για να σου απαντήσω τώρα, έχω παντού Crystal Audio (όχι ίδια μοντέλα, δεν έχουν όλα την ίδια αντίσταση), εκτός από το sub που είναι Earthquake.
Επίσης, δεν έχω συνδέσει άλλον ενισχυτή πέρα από τον Pioneer σε κανένα ηχείο.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα να βγάλεις καμία άκρη για να μου πεις τι γίνεται...

Service Ελλαδα μονο yamaha αγοραζεις.
Για ολες τις αλλες τα στελνεις εξω συνηθως με δικα σου εξοδα και τα παραλαμβανεις με δικα τους.

Και οι Denon έχουν σερβις και αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, συγκεκριμένα ειναι στην Γλυφάδα Αθήνα και ειναι πολύ εξυπηρετικοί.

Και οι Denon έχουν σερβις και αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, συγκεκριμένα ειναι στην Γλυφάδα Αθήνα και ειναι πολύ εξυπηρετικοί.
Μιας και συζητήθηκε πιο πάνω, από τη στιγμή που η συσκευή έχει αγοραστεί από χώρα της ΕΕ η εγγύηση δεν ισχύει ούτως ή άλλως σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ ?
Έχω την εντύπωση πως ανεξαρτήτου μάρκας, από τη στιγμή που υπάρχει εδώ αντιπροσωπεία, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την εγγύηση.

Απορίας συνέχεια τώρα για τον SC-2023: Ενώ στο manual λέει ότι παίζει από το δίκτυο αρχεία υψηλής ανάλυσης (μέχρι 24bit-192KHz), δεν μου αναγνωρίζει καν τα flac, ούτε τα AIFF, παρά μόνο τα WAV αρχεία που έχω στον υπολογιστή μου...καμία ιδέα ?