Pioneer SC-LX 75 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλημερα & καλη εβδομαδα.
Χθες εκανα την ρυθμιση MCAAC και σας μεταφερω τις εντυπωσεις μου.
Κατ'αρχας να πω οτι εκανα τις απαραιτητες ενεργειες οπως να απενεργοποιησω την ιδιοτητα του Sub να ρυθμιζει εκεινο την συχνοτητα αποκοπης και να το αφησω αυτο στον ενισχυτη.Πηγα στο Set Up του ενισχυτη και εκει που λεει X-OVER το εβαλα απο 80 στα 50 γιατι τα ηχεια μου (603S3) τα δηλωσα ως Large.Αυτα βασει κατασκευαστη κατεβαινουν στα 44 ΗΖ οποτε με το 50 (δεν παει και παρακατω) ειμαι καλυμμενος.
Εβαλα το μικροφωνο λογω που δεν εχω τριποδο σε ενα βιβλιο επανω στο υψος των αυτιων μου επανω στην πλατη του καναπε.Εν ολιγοις τα εκανα By The Book.
Μετα εκανα την Full Auto MCAAC αλλα και την Auto MCCAC διαδικασια , εννοειται σε διαφορετικες θεσεις (μνημες) για να συγκρινω.
Σημειωτεο μια ημερα πριν εκανα την Manual διαδικασια μονος μου σε μια αλλη θεση-μνημη.Δηλαδη μετρησα με μετρο τις αποστασεις των ηχειων καιν απλα αφησα ολα τα ηχεια σε 0 Level.
Eδω να πω πως εχω επιλεξει και χρησιμοποιω μαλιστα την εκδοχη συστηματος ηχειων με διπλοενισχυση στα Front δηλαδη την καλη λυση με καλα καλωδια κ.τ.λ (διαβαστε πιο επανω Post μου να καταλαβετε).

Και τωρα τα αποτελεσματα του MCAAC:
......AΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!!!!!!!!
Βλακεια τελειως.Δεν ξερω τι κανουν αλλα του ειδους (Ypao,Odyssey κ.τ.λ) αυτο με απογοητευσε.Περα απο το οτι μου εβγαζε πως ειχα λαθος πολικοτητα (κατι που δεν ισχυε) , επισης οτι το SUB ηταν δυνατα (ουτε στο 40%της εντασης του δεν το ειχα βαλει).
Πληρη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
Ολα τα καναλια μου τα ειχε βαλει απο -4 εως και -6 ενω το Sub στο -12!
Καταλαβαινετε ειχε ριξει την ενταση του ενισχυτη κατακορυφα!
Ακουγοταν σαν πηγαδι στην ιδια ενταση και στην ιδια πηγη.
Κανοντας εναλλαγη τα MCCAC Presets τεραστια διαφορα .....προς το χειροτερο σε σχεση με την δικια μου μνημη-ρυθμιση.
Τι να πω....
Ποια η αποψη σας?
Εχει καποιος απο εσας με τον ιδιο ενισχυτη η' παραπλησιο της Pioneer παρατηρησει κατι αντιστοιχο?

Last edited:
Χμ! Κατάφερες και έβγαλες άχρηστο το mcacc..... :flipout:

Κατ' αρχάς τα 50Hz στη συχνότητα cross είναι πολύ χαμηλά. Βάλτο στα 80Hz, όχι χαμηλότερα.

Αν το mcacc σου έβγαλε την ένταση του sub ηψηλή, τότε έτσι είναι. Χαμήλωσέ την μέχρι να δείξει ότι είναι Ο.Κ.

Αυτό με την λάθος πολικότητα μπορεί να συμβεί. Εφόσον έχεις κάνει σωστά τις συνδέσεις, μην δίνεις σημασία και αγνόησέ το.

Μην τρέχεις το Full Auto MCACC. Τρέξε το Auto MCACC μέσα απ' την επιλογή advanced MCACC.

Απάντηση: Re: Pioneer SC-LX 75 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Χμ! Κατάφερες και έβγαλες άχρηστο το mcacc..... :flipout:

Κατ' αρχάς τα 50Hz στη συχνότητα cross είναι πολύ χαμηλά. Βάλτο στα 80Hz, όχι χαμηλότερα.

Αν το mcacc σου έβγαλε την ένταση του sub ηψηλή, τότε έτσι είναι. Χαμήλωσέ την μέχρι να δείξει ότι είναι Ο.Κ.

Αυτό με την λάθος πολικότητα μπορεί να συμβεί. Εφόσον έχεις κάνει σωστά τις συνδέσεις, μην δίνεις σημασία και αγνόησέ το.

Μην τρέχεις το Full Auto MCACC. Τρέξε το Auto MCACC μέσα απ' την επιλογή advanced MCACC.

Φιλε καλημερα και παλι.
Δεν εχω κατι με την Pioneer & το MCAAC , ισα ισα μονο Pioneer εσωρουχα δεν εχω παρει.
Αλλα....δεν κανει δουλεια.Το σπιτι μου ειναι ανοιχτο για οποιον μπορει να μου αποδειξει το αντιθετο , που μακαρι να βγει σωστος και να τον ευχαριστηθω.Χαρακτηριστικα θα πω πως μετα απο το Auto ΜCAAC γιατι εκανα ολα τα ειδη του MCCAC η ενταση μετα ειναι πολυ χαμηλη.Για να ακουσω με αξιπρεπεια πρεπει να το βαλω στο -10DB με αρχη τα -80 και τελος τα +12DB.
Παντως το ξαναλεω η δικη μου Manual ρυθμιση ειναι δεν ειναι η ''Σωστη'' ακουγεται μακραν καλυτερα!
Anyway οποια βοηθεια ευπροσδεκτη!

Αρκετά περίεργο το αποτέλεσμα. Στον δικό μου έναν LX53 μοντέλο του ’10, είδα μεγάλη διαφορά μετά την ρύθμιση. Ο ήχος έγινε πιό διαυγής και πιό "ζεστός". Δεν χρησιμοποίησα το auto αλλά το advanced και μάλιστα την επιλογή να κάνει ανεξάρτητη ρύθμιση σε κάθε κανάλι και όχι ανά ζευγάρια.

Επίσης κατά την διάρκεια της ρύθμισης θα πρέπει να είσαι σε τέτοιο σημείο στο δωμάτιο που να μην είσαι εμπόδιο ανάμεσα στο μικρόφωνο και σε κάποιο ηχείο.

Καλημερα.Χθες επιτελους μετα απο αρκετες δικες μου προσπαθειες που δεν μου αρεσαν και τις διεγραψα καλεσα τον φιλο Μανωλη (Καστρουνη) και μου ρυθμισε τον ενισσχυτη.Μου εκανε ολο το Set Up εκει με τα ''εργαλεια'' του και πραγματικα ο ενισχυτης εδειξε τις δυνατοτητες του.Καθαροτερος ηχος , πιο σωστος χωρις περιττες αντιχησεις κ.τ.λ
Εντυπωση μου εκανε πως δηλωσε τα ηχεια ως Small και το X-Over 50ΗΖ ενω ειναι Large στην πραγματικοτητα....Κατι θα ξερει ο ειδικος!
Αυτο που θελω να ρωτησω υπαρχει δυνατοτητα μεσω του AVNavigator της Pioneer που εχω στο PC να μου αντιγραψει τις ρυθμισεις ωστε να τις φυλαξω στο PC σε περιπτωση ενος Reset η' κατι αλλο?
Ειπαμε καναμε δουλιτσα με τον Μανωλη , μην πανε στραφι 2 ωριτσες!!
Thanks!

Last edited:
Ναι μπορείς να τις αποθηκεύσεις στο ΡC

Καλησπερα.Πως το κανω αυτο?
Οσον αφορα την ρυθμιση του Sub στο X-Over στα 50HZ τελικα δεν λεει τιποτα , γιατι συμφωνα με το Manual οταν γινει καλιμπραρισμα με το MCAAC δεν επηρεαζει ποσο το εχουμε βαλει.Αναλαμβανει και το ρυθμιζει αυτοματα το MCAAC ασχετα με το τι νουμερο βλέπουμε εκει.Αρα καλα εκανε ο Μανωλης.
Σωστα?

Καλημερα & καλη εβδομαδα.Σχετικα με την αναπαραγωγη αρχειων απο το PC ειναι τελικα ευκολο και το καταφερα.Εχω windows 7 με Media Player 12 και δεν χρειαζεται να εχω Server κανονικο ωστε να το κανω αυτο.Απλα μπαινω στις ρυθμισεις ροης του Media Player και του επιτρεπω να βλεπει ολα τα αρχεια.Εννοειται απενεργοποιω το Firewall αλλιως δεν τον βλεπει ο ενισχυτης τον υπολογιστη μου.Μοναδικο προβλημα ειναι πως ειναι στα ελληνικα ο Media Player στο PC και δεν καταλαβαινει ο Pioneer τα ελληνικα γραμματα.Πιο ευκολο φαινεται τελικα να Streamαρω αρχεια μουσικης απο το pc μεσω PopCornHour.
Απο την αλλη το AirPlay ειναι τελειο και πανευκολο τοσο απευθειας απο το pc οσο και απο μια Apple συσκευη.

Τωρα κατι ασχετο.Οταν ακουμε μουσικη (CD για παραδειγμα)και ορισω ως εφφε ηχου την Pure Direct απενεργοποιει πληρως το Mcaac (κατα το Manual) και οριζει τα Front ως Large η' τα αφηνει Small που προηγουμενως ετσι μου τα ορισε το Mcaac?

Καλησπέρα να ρωτήσω αν το airplay λειτουργεί μόνο ασύρματα ή και ενσύρματα μέσω του δικτύου?

Απάντηση: Re: Pioneer SC-LX 75 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλησπέρα να ρωτήσω αν το airplay λειτουργεί μόνο ασύρματα ή και ενσύρματα μέσω του δικτύου?

Εγω ενσυρματα το δουλευω.Δηλαδη εχω Ethernet συνδεσει στον ενισχυτη.Νομιζω ομως και Wireless λειτουργει με τον παρεχομενο ανταπτορα.

Σε ευχαριστώ γιατί κάπου διάβασα ότι χρειάζεσαι τον αντάπτορα για να λειτουργεί το airplay...

Μολις παραγγελθει ο εν λογω ενισχυτης απο τον Καλογεροπουλο!Αυριο μεθαυριο θα τον εχω!!Φανταζομαι πως θα καταλαβω διαφορα απο τον προηγουμενο,που εμεινα πολυ ευχαριστημενος,τον Denon AVR 2311.Η απορια μου που ελπιζω να με βοηθησετε ειναι η εξης:Επειδη στον ιδιο χωρο ακοω και τη μουσικη μου και βλεπω τις ταινιες,μεχρι τωρα ειχα ενωσει τον Denon,χρησιμοποιοντας τα pre outs του με τον Yamaha AS2000.Να κανω και τωρα το ιδιο,αφου θελω να ακουω απο τα ιδια ηχεια και δεν ειμαι να μεταφερομαι σε αλλους χωρους και να αγοραζω και αλλο ζευγος,αφου ειναι ολα Elac(μπρος πισω και παρηγγειλα και της ιδιας σειρας το κεντρικο).Μηπως θα χασει κατι ο Pionner με αυτη τη συνδεσμολογια?Να συνεχισω να ακουω stereo με τον Yamaha η εχει τοσο καλη ποιοτητα ο pioneer και στη μουσικη(πραγμα που δε το νομιζω).
Περιμενω τη βοηθεια σας...(καλα οταν ερθει μαλλον θα σας ξαναχρειαστω ειδικα τους κατοχους του συγκεκριμενου ενισχυτη!..:-)

Ευχαριστω πολυ(Κωστας νομιζω)για τη γρηγορη απαντηση!Οποτε συνδεω οπως πριν τα ηχεια με τα preouts και κανω το αυτοματο καλιμπραρισμα σαν να τα ειχα συνδεσει κανονικα στον Pioneer,ετσι δεν ειναι??

Δε χανεις και τπτ να τον δοκιμασεις και ως τελικο (να δεις τι κανει σε σχεση με τον Yamaha)....

Θα το κανω μαλλον και αυτο,βεβαια να λειπει η γυναικα,αλλα επειδη φανταζομαι πως αν εχω για τα δυο μπροστα καναλια τον γιαμι για τελικο θα ξεκουραζω τον Pioneer και ισως εχει καλυτερη αποδοση.Ισως βεβαια να ισχυει αυτο για πιο αδυναμους ενισχυτες,τι να πω..Η δοκιμη μονο θα δειξει...Καλα αν εχει ιδια αποδοση στη μουσικη με τον Yamaha,θα πηδηχτω απ'το παραθυρο!!

Φιλε μου καλοριζικος.Να τον χαρεις.Ειναι ωραιο κομματι απλα θελει επιμονη και ψαξιμο με το Mcacc.Εγω παντως καλεσα ανθρωπο και μου τον εστησε.Ο ηχος που ειχα με το δικο μου SetUp δεν μου αρεσε.Περιμενω τις εντυπωσεις σου. Υ.Γ=ποτε τον παραλαμβανεις και ποσο πηγε αν επιτρεπεται?

Ευχαριστω Blind Guardian(Hail to epic and osfp),το παραλαμβανω μαλλον αυριο,αλλα θα ασχοληθω σαββατοκυριακο,κοστος 1250 ευρω,Καλογεροπουλος.Διαβασα ολο το νημα και ειδα οτι καλεσες ειδικο.Αλλα εδω στην επαρχια ειχα την τυχη απο Σερρες να ειναι ο JL_(συντονιστης εικονας)και να με βοηθησει στα της τηελορασης απιστευτα,αλλα απο ηχο,δε νομιζω να υπαρχει καποιος σαν τον ειδικο που καλεσες.Ελπιζω να μου..κατσει το μηχανημα,γιατι δεν ειναι εποχες για καινουρια και πολλα ξανοιγματα..
P.S.οταν κανω το Mcacc και εχω στειλει τα μπροστα ηχεια με τα pre outs στον Yamaha ως τελικο,θελει καποια ρυθμιση η κανω κανονικα το καλιμπραρισμα??

ΩΧ! τωρα το ειδα οτι με απαντησε ο Κωστας(τον οποιο και ευχαριστω,οσον αφορα το προηγουμενο P.S. μου..