Pioneer SC-LX56 σετάρισμα με Height ή Wide

gazolas

New member
18 April 2013
31
Βριλήσσια
Καλησπέρα, η ερώτηση απευθύνεται σε όποιον έχει αντίστοιχο ενισχυτή της pioneer (lx57, lx77, lx76, 2022, 2023 κλπ) και παραπάνω από 5.1 σύστημα σεταρισμένο....
Συνολικά έχω 7 ηχεία. main+center b&w CDM και για surround 4 mirage OS3, δεν έχω Sub αλλά ούτως ή άλλως αυτό δεν επηρρεάζει την όποια απάντηση....

Έχω συνδέσει τα έξτρα μπροστά surround στα height terminals.
Προς το παρόν το έχω σετάρει σαν 9.2 αλλά έχω δηλώσει πως δεν υπάρχουν Surround back.

Το πρόβλημά μου είναι πως από όσες φορές και να έχω διαβάσει το manual δεν είμαι σίγουρος τελικά πώς πρέπει να δηλώσω τον ενισχυτή για να αποκωδικοποιεί σωστά και στα height ή wide.
Προφανώς με Direct δεν έχω ήχο στα height, παρά μόνο αν επιλέξω κάποιο format που αποκωδικοποιεί και height. Παλιά που είχα μόνο 5.0 το άφηνα (τον προηγούμενο av μου, έναν rotel rsx1057) πάντα στο direct.
Τελικά πώς πρέπει να δηλωθεί στο setup;

Προς το παρόν ψάχνω για ακόμα ένα ζευγάρι OS3 για να τα χρησιμοποιήσω είτε σαν SB είτε σαν wide. Αλλά εδώ τίθεται ένα ζήτημα, από ότι έχω καταλάβει ότι και να κάνεις ή θα δουλεύουν τα height ή τα wide σωστά;
Άρα αν τελικά βρω αυτό το ζευγάρι, τα βάζω σαν wide ή σαν surround back; έχω διαβάσει (αλλά προφανώς δεν το έχω δοκιμάσει) πως πιο έντονη διαφορά ακούς όταν προσθέτεις μπροστινά wide από height, τί εμπειρίες έχετε; Έχει νόημα να βάλω άλλο ένα ζευγάρι, είτε Surround back είτε front wide?
Στον χώρο μου είναι αρκετά πιο δύσκολο να βάλω front wide, και αν τελικά επιλέξω να τα βάλω, θα πρέπει να βάζω και να βγάζω τα ηχεία με τις βάσεις τους όποτε είναι να βάλω κάποια ταινεία. Τα height μπορούν εύκολα να μπουν στον τοίχο μόνιμα.
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα με το τί προσπαθώ να ξεκαθαρίσω, αλλά μάλλον κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου! :grandpa:

Re: SC-LX56 σετάρισμα με height ή wide

Απ' ότι φαίνεται για 9 κανάλια τα sb είναι υποχρεωτικά στον ενισχυτή σου. Με επιλογή κατόπιν εάν θέλεις FW ή FH. Στο DTS Neo:X.

Αφού και μόνος σου είπες ότι δύσκολα μπορείς να βάλεις FW, τότε βάλε FH.

Εννοείται ότι έχεις μόνο κέρδος χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια. Μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Θα βοηθούσε μια φωτό του χώρου.

Τα OS3 τα έχεις δοκιμάσει στη θέση των main;

Τα wide δίνουν πιο εμφανή διαφορά απ' ότι τα height. Αν όμως βάλεις τα mirage ως main και τα ανοίξεις απόσταση μεταξύ τους και τα φέρεις κι ελαφρώς πιο κοντά σου, θα εκπλαγείς με την αίσθηση wide που θα προσφέρουν, χωρίς wide ηχεία.
Και με ένα ζεύγος δορυφόρων Mirage βιδωμένους ανάποδα στο ταβάνι, θα είσαι κομπλέ και με τα height.

Απ' ό,τι διαβάζω στο manual του ενισχυτή σου, με τα front height έχεις και περισσότερες επιλογές στο DPLIIz.

Αν και δεν έχω τον ενισχυτή δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα.
Έχεις 7 ηχεία. Αυτά τα 7 ηχεία πρώτα θα πάνε στα βασικά κανάλια 7.1 έκτος και αν εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να τοποθετήσεις τα surround back οπόταν τα βάζεις είτε σαν height ή wide. Ταυτόχρονα και τα 2 δεν γίνεται.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί τον σεταρες 9.2 αφού δεν έχεις ούτε sub άλλα ούτε τα surround back.

Δεν είναι πλέον απαραίτητο να πάνε στα sb πριν τα fh ή fw σε όσους ενισχυτές υποστηρίζουν fw ή fh. Ισχύει και για τους 7κάναλους και για τους 9κάναλους αυτό.

Έτσι κι αλλιώς ο φίλος είπε ότι θα πάρει ένα ζευγάρι ακόμα. Στον ενισχυτή του, οι περισσότερες επιλογές είναι με sb και fh.

Δεν είναι πλέον απαραίτητο να πάνε στα sb πριν τα fh ή fw σε όσους ενισχυτές υποστηρίζουν fw ή fh. Ισχύει και για τους 7κάναλους και για τους 9κάναλους αυτό.

Έτσι κι αλλιώς ο φίλος είπε ότι θα πάρει ένα ζευγάρι ακόμα. Στον ενισχυτή του, οι περισσότερες επιλογές είναι με sb και fh.

Πιο εύκολο είναι να κάνω ένα σχέδιο του χώρου....η θέση ακρόασης/θέασης είναι σε επαφή με τον πίσω τοίχο. Τα surround είναι δεξιά και αριστερά από αυτή την θέση.
Δεν έχω πρόβλημα με την εικόνα μόνο από τα κεντρικά ηχεία...εξάλλου επειδή το σύστημα το χρησιμοποιώ και για 2κάναλο ήχο, αναγκαστικά στα κυρίως ηχεία κρατάω τα b&w....
Tα mirage τα έχω δοκιμάσει μόνα τους για δικάναλο. Ο ήχος είναι τουλάχιστον ενδιαφέρων...δεν έχουν βέβαια χαμηλά, και η στερεοφωνική εικόνα παρότι μεγάλη είναι λίγο λιγότερο εστιασμένη σε σχέση με τα B&W...αλλά τα επέλεξα ειδικά
για surround λόγω της σχεδίασής τους...

Για το 9.0 προσπαθώ, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρω ένα ζευγάρι ακόμα! Εννοείται ψάχνω για μεταχειρισμένα....οπότε για την ώρα μένω 7.0

Και εγώ νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο να μπουν τα SB πριν τα fh ή fw....εξάλλου τώρα έτσι το έχω με fh, και δουλεύει αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει βέλτιστα...

Το έχω μεν σετάρει σαν 9.2, αλλά έχω δηλώσει (στο δεύτερο μενού νομίζω αν και δεν θυμάμαι τώρα απ'εξω ποιο είναι) πως δεν έχω ούτε sub ούτε SB.....
Εναλλακτικά τί πρέπει να επιλέξω; (για χρήση είτε FH είτε FW χωρίς SB για την ώρα). Όλες οι άλλες επιλογές είναι είτε για zone 2, zone2+3, bi-amp κλπ...

Εγώ θεωρώ απαραίτητα πρώτα τα 7.1 κύρια κανάλια, και μετά τα dsp γιατί περί dsp πρόκειται. Ας τα ονομάσουμε με το όνομα τους . Αν δεν βολεύουν τα surround back είναι άλλο, και εναλλακτικά τα βάζει όπου νομίζει.

Επίσης ο ρυθμός που θα πάρουν τα height ή wide εξαρτάται άμεσα και από το ποια ηχεία αποτελούν και το υπόλοιπο σύστημα οπόταν ο σωστός προσδιορισμός των ηχείων στον ενισχυτή είναι καθοριστικής σημασίας και για το sub που εννοείται το LFE κανάλι δρομολογείτε στο sub και sub δεν υπάρχει.

Last edited:

Πρώτ' απ' όλα κακώς τον έχεις σετάρει για ηχεία και κανάλια που δεν έχεις. Θα τον σετάρεις για 7.0 και από κει και πέρα ό,τι παίρνεις και προσθέτεις, θα το ενεργοποιείς μέσα από το μενού και θα κάνεις ισοστάθμιση από την αρχή.

Η ερώτηση σου είναι αν με τα 7 που έχεις να διαλέξεις sb ή fh/fw?

Εγώ όταν δοκιμάζω 9κάναλους τους δοκιμάζω με sb και FH ή FW με προτίμηση στα FW. Όταν δοκιμάζω 7κάναλους αφαιρώ τα sb γιατί τα fh/fw έχουν περισσότερο impact overall απ' ό,τι τα sb.

Εγώ θεωρώ απαραίτητα πρώτα τα 7.1 κύρια κανάλια, και μετά τα dsp γιατί περί dsp πρόκειται. Ας τα ονομάσουμε με το όνομα τους . Αν δεν βολεύουν τα surround back είναι άλλο, και εναλλακτικά τα βάζει όπου νομίζει.

Επίσης ο ρυθμός που θα πάρουν τα height ή wide εξαρτάται άμεσα και από το ποια ηχεία αποτελούν και το υπόλοιπο σύστημα οπόταν ο σωστός προσδιορισμός των ηχείων στον ενισχυτή είναι καθοριστικής σημασίας και για το sub που εννοείται το LFE κανάλι δρομολογείτε στο sub και sub δεν υπάρχει.

Εσύ μπορείς να θεωρείς ό,τι θέλεις. Εδώ μιλάμε για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ενισχυτή. To remapping έτσι κι αλλιώς γίνεται.

Πρώτ' απ' όλα κακώς τον έχεις σετάρει για ηχεία και κανάλια που δεν έχεις. Θα τον σετάρεις για 7.0 και από κει και πέρα ό,τι παίρνεις και προσθέτεις, θα το ενεργοποιείς μέσα από το μενού και θα κάνεις ισοστάθμιση από την αρχή.

Η ερώτηση σου είναι αν με τα 7 που έχεις να διαλέξεις sb ή fh/fw?

Εγώ όταν δοκιμάζω 9κάναλους τους δοκιμάζω με sb και FH ή FW με προτίμηση στα FW. Όταν δοκιμάζω 7κάναλους αφαιρώ τα sb γιατί τα fh/fw έχουν περισσότερο impact overall απ' ό,τι τα sb.

Και εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις, εδώ μιλάμε για 7.1 διακριτά κανάλια και εσύ προτιμάς να αγνοείς τα πίσω περιφερικά και τους αξιολογείς με τα dsp!! Το remapping όπως το λες γίνεται άλλα με λάθος τοποθέτηση στο χώρο!

Εγώ δεν λέω καθόλου ότι θέλω γιατί όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει σε 7κάναλο pioneer και 9κάναλο pioneer. Κάποιος άλλος έχει μείνει στον καιρό που δεν υπήρχαν FH/FW.

Όταν έχουμε επιλογές μπροστά μας, κρίνουμε ποια είναι η καλύτερη. Εσύ ας πούμε σε τι ακριβώς άκουσες ότι είναι καλύτερα τα sb από τα ύψους ή πλάτους σε ένα 7κάναλο σεταπ; Για να ξέρουμε κι όλας αν μιλάς θεωρητικά ή όχι.

Last edited:

Επίσης τα DVD μου τα βλέπω σε FHD τηλεόραση κάνοντας upscaling. Να τα βάλω χωρίς upscaling; Να τα βάλω να παίζουν χρησιμοποιόντας μόνο το κέντρο της οθόνης; Αφού είναι πιο πιουρίστικο έτσι... .

Κάποια πράγματα, απορώ πως είναι δυνατόν να λέγονται εν έτη 2014... .

Εγώ δεν λέω καθόλου ότι θέλω γιατί όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει σε 7κάναλο pioneer και 9κάναλο pioneer. Κάποιος άλλος έχει μείνει στον καιρό που δεν υπήρχαν FH/FW.

Όταν έχουμε επιλογές μπροστά μας, κρίνουμε ποια είναι η καλύτερη. Εσύ ας πούμε σε τι ακριβώς άκουσες ότι είναι καλύτερα τα sb από τα ύψους ή πλάτους σε ένα 7κάναλο σεταπ; Για να ξέρουμε κι όλας αν μιλάς θεωρητικά ή όχι.

Ναι άλλα ξέρεις ποιο είναι το θέμα? Άλλο τι σου αρέσει εσένα, και άλλο το τι είναι το πραγματικά σωστό. Και αν το πραγματικά σωστό δεν παίζει κανένα dsp δεν το σώζει.

Υπήρχαν φιλέ μου από το 95 τα μπροστινά περιφερικά από την Yamaha!

Καλό σας βράδυ και καλή συνέχεια!

Αντώνη έχεις τα δίκια σου όσον αφορά στα 7.1 αρχικά διακριτά κανάλια, αλλά όπως λέει και ο pleo όταν δεν μπορείς να βάλεις SB, που είναι η τωρινή μου περίπτωση, αναγκαστικά επιλέγεις FW ή FH....
Τα 9 είναι για το μέλλον α) αν μπορέσω να βρω τα 2 ακόμα ηχεία, β) αν μετακομίσω και έχω χώρο να τα βάλω εκεί που πρέπει, αλλιώς θα πάνε ψηλά στον τοίχο πίσω από τον καναπέ....

Ωραία, να αλλάξω το σετάρισμα, αν καταλαβαίνω σωστά πρέπει να χρησιμοποιήσω την επιλογή B του εγχειριδίου...(7.2+speakerB)....ή την επιλογή Ε (7.2 +zone2)
Όμως και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να δηλώσω πως δεν έχω SUB και SB αλλά FH ...άρα γιατί να μην μείνω στο 9.2;

Ναι άλλα ξέρεις ποιο είναι το θέμα? Άλλο τι σου αρέσει εσένα, και άλλο το τι είναι το πραγματικά σωστό. Και αν το πραγματικά σωστό δεν παίζει κανένα dsp δεν το σώζει.

Υπήρχαν φιλέ μου από το 95 τα μπροστινά περιφερικά από την Yamaha!

Καλό σας βράδυ και καλή συνέχεια!

Ό,τι νά 'ναι!

Θέλεις να σου πω πως δουλεύει το HD3 στον CX-A5000; Γνωρίζεις ότι δουλεύει σωστά από 9 ηχεία και πάνω;

Λοιπόν, καλές είναι οι θεωρίες, αλλά στην πράξη, όταν πιάνεις τα μηχανήματα στα χέρια σου βλέπεις ότι μπορούν να πάνε και πιο πέρα. Αυτό εάν τα έχεις πιάσει στα χέρια σου.

Ναι για πες μας πως είναι ο πραγματικά σωστός ήχος ενός εξοσέτ από το πίσω δεξί ηχείο στο εμπρός αριστερό για να ξέρουμε να μην δοκιμάζουμε τσάμπα όλες τις δυνατότητες και όλα όσα προσφέρει ένα μηχάνημα.

Last edited:

Ωραία, να αλλάξω το σετάρισμα, αν καταλαβαίνω σωστά πρέπει να χρησιμοποιήσω την επιλογή B του εγχειριδίου...(7.2+speakerB)....ή την επιλογή Ε (7.2 +zone2)
Όμως και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να δηλώσω πως δεν έχω SUB και SB αλλά FH ...άρα γιατί να μην μείνω στο 9.2;

Έχεις μια πλατφόρμα που αναλόγως τι θα της πεις, στέλνει εκεί που πρέπει τον ήχο. Άσε τις ζώνες και τα speaker b. Εκτός αν τα χρησιμοποιείς.

Εάν δηλώσεις κάτι παραπάνω από αυτά που έχεις, ο ενισχυτής θα στείλει πληροφορία εκεί που δεν μπορεί να αναπαραχθεί.

Μιλάμε για τα 7 ηχεία που έχεις. Μπορείς να τα βάλεις sb ή fh/fw. Ακόμα και με τα 7 έχεις περισσότερες επιλογές αν τα βάλεις fh. Με το μηχάνημα που έχεις εννοείται. Θα χάσεις το πιουρ του 7.1 (όταν υπάρχει στο ορίτζιναλ υλικό και που δεν το έχεις γιατί δεν έχεις το κανάλι .1) αλλά θα κερδίσεις σε μια τεράστια εμπρός εικόνα. Νομίζω πολύ μικρός συμβιβασμός κάνοντας remapping τα sb στα sr και μεγάλο κέρδος στην εμπρός εικόνα.

Last edited:

Ναι, μα εδώ είναι και το πρόβλημά μου. Δεν έχει μία επιλογή μόνο 7.2. Οι επιλογές 7.2 είναι με χρήση zone 2 ή speakerB. Εννοείται πως δεν χρησιμοποιώ zone2 ή στα speakerB.

Δεν μπορεί να μην μπορείς να δηλώσεις τι ηχεία έχεις ακριβώς. Εδώ το κάνουν μικρότερα μοντέλα από το δικό σου.

Μα αυτό το ξεκαθάρισα, πως δηλώνω στο επόμενο μενού τί ακριβώς ηχεία έχω και τί δεν έχω ούτως ή άλλως....άρα τελικά παραμένω στην επιλογή 9.2 (Α) ;