Pioneer SC-LX56 σετάρισμα με Height ή Wide

Re: SC-LX56 σετάρισμα με height ή wide

Μα αυτό το ξεκαθάρισα, πως δηλώνω στο επόμενο μενού τί ακριβώς ηχεία έχω και τί δεν έχω ούτως ή άλλως....άρα τελικά παραμένω στην επιλογή 9.2 (Α) ;

7.1 ch FW/FH + zone 2.

Δεν βλέπω κάποια άλλη επιλογή στο manual. Το zone2 δεν μας πειράζει αφού απ' όσο θυμάμαι το ενεργοποιείς ή όχι από το remote. Το θέμα είναι το sub. Λογικά, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, θα μπορείς να το απενεργοποήσεις. Κάπου στο μενού θα έχει small/large, sub yes/no. Για ψάξτο.

Αλήθεια γιατί δεν κάνεις αυτόματη ισοστάθμιση. Θα βρει τι ηχεία και ποια έχεις.

Το sub το έχω απενεργοποιημένο και τα μπροστινα + κεντρικό σε large.
Αυτόματη ισοστάθμιση δεν έχω προλάβει να κάνω διότι όποτε είμαι σπίτι είναι είτε αργά και κοιμάται ο μικρός είτε δεν έχει αρκετή ησυχία διότι ο μικρός τρέχει και παίζει γύρω γύρω....;)
Θα το δοκιμάσω την πρότασή σου σήμερα και θα ενημερώσω αύριο ...

Θα βρεις αρκετές εξηγήσεις για τον ορισμό των ηχείων χειροκίνητα στη σελίδα 91 του manual. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην μπορείς να δηλώσεις τι ηχεία έχεις χειροκίνητα.

Pleo, αυτά τα είχα δει και τα έχω ήδη σετάρει...ίσως δεν το ξεκαθάρισα από την αρχή.
Ευχαριστώ για την βοήθεια...τώρα φεύγω από το γραφείο και πάω να δοκιμάσω σπίτι την επιλογή 7.2+zone2....

Καλημέρα,
Έκανα εχθές το βράδυ κάποιες δοκιμές. Τελικά είτε διαλέξεις 9.1 , είτε 7.1 + speakerB, είτε 7.1 +zone2 , από την στιγμή που έχεις συνδεδεμένα μόνο FH και surround είναι ένα και το αυτό.
Δηλώνεις προφανώς πως δεν έχεις SΒ.
Απλά από την επιλογή speakers, ανάλογα με την περίπτωση, μπορείς να ενεργοποιήσεις είτε τα SB είτε τα speakersB είτε την zone2....Όλα τα υπόλοιπα συνεχίζουν να δουλεύουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Τελικά κράτησα την δεύτερη επιλογή, κυρίως διότι δεν είμαι σίγουρος αν με την 9.1 όταν επιλέγεις μόνο FH κλείνει τα κυκλώματα του ενισχυτή που θα ήταν συνδεδεμένα τα FW. Στην περίπτωση του speakerB (αλλά και του zone2) είναι οι ίδιοι ακροδέκτες ηχείων.
Αλλά με την δεύτερη επιλογή, μπορείς να διαλέξεις speakersB off και ακούς και κάποιο ρελέ να κλείνει, οπότε κάποια κομμάτια του κυκλώματος τα κλείνει...άρα περισσότερο ρεύμα στα κανάλια που χρησιμοποιώ...

Τώρα για την επιλογή της Pioneer να δώσει ένα ζευγάρι ακόμα ακροδέκτες στην περίπτωση που κάποιος έχει μόνιμα συνδεδεμένα 11 ηχεία, αλλά μπορεί τελικά να χρησιμοποιεί 9, την βρίσκω λίγο χαζή και τελικά ικανή να μπερδέψει κόσμο (για παράδειγμα εμένα!). Στην πράξη απλά ανάλογα με το τί επιλέγει ο χρήστης συνδέει τα FH ή τα FW....δηλαδή, ερωτώ πόσοι έχουν και FW και FH αλλά επιλέγουν να ακούσουν μόνο τα μεν ή τα δε και δεν παίρνουν ένα μεγαλύτερο μοντέλο AV που να μπορεί να οδηγήσει και τα 4 ταυτόχρονα; Χαζό δεν είναι;

Ευχαριστώ όσους έσπευσαν να βοηθήσουν!:a0210:

Last edited:

Μην το λες αυτό για τους ακροδέκτες. Καλύτερα να υπάρχουν παρά να μην υπάρχουν, έστω κι αν μπορεί να μπερδέψουν κάποιον. Έχει την επιλογή να συνδέσει όπως είπες κάτι ακόμα εκεί και να το επιλέγει, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζει τα βύσματα.

Όπως είδες, έχοντάς το στα χέρια σου το μηχάνημα, μπόρεσες και βρήκες τη λύση πιο γρήγορα από εμάς που δεν το έχουμε.

Περιμένουμε και τις εντυπώσεις σου σε σχέση με την κλασική διάταξη των 7 ηχείων. Πως παίζει;

Μην το λες αυτό για τους ακροδέκτες. Καλύτερα να υπάρχουν παρά να μην υπάρχουν, έστω κι αν μπορεί να μπερδέψουν κάποιον. Έχει την επιλογή να συνδέσει όπως είπες κάτι ακόμα εκεί και να το επιλέγει, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζει τα βύσματα.

Όπως είδες, έχοντάς το στα χέρια σου το μηχάνημα, μπόρεσες και βρήκες τη λύση πιο γρήγορα από εμάς που δεν το έχουμε.

Περιμένουμε και τις εντυπώσεις σου σε σχέση με την κλασική διάταξη των 7 ηχείων. Πως παίζει;

Ήλπιζα πως κάποιος είχε αντίστοιχο μηχάνημα και είχε έτοιμη την λύση ...αλλά με την κουβέντα τελικά έμαθα καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του pioneer.

Σε σχέση με την κλασική διάταξη δεν μπορώ να συγκρίνω, διότι τα τελευταία 2 ηχεία μπήκαν κατευθείαν σαν FH. Αλλά θα συγκρίνω με ακόμα πιο κλασσικό 5.0....