Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Παιδια το PS3 να το συνδεσω με οπτικη στον AV η μονο με hdmi ειναι ok; Θα κερδισω τιποτα με την οπτικη;

hdmi μονο, περναει και ηχο και εικονα,στο ps3 πρεπει να ρυθμισεις τον ηχο bistream και εισαι οκ.

Με HDMI θα το συνδέσεις. Πάντως, αν είναι το παλαιό ps3 (fat) δεν θε πρέπει να επιλέξεις bitstream καθότι δεν μπορεί να περάσει στον ενισχυτή ροή hd δεδομένων παρά μόνο τον core ήχο, δηλ. απλό dts ή ΑC3.

Θα επιλέξεις LPCM ώστε να κάνει την αποκωδικοποίηση το ps3 και να δώσει στον ενισχυτή έτοιμο πολυκάναλο PCM.

Με HDMI θα το συνδέσεις. Πάντως, αν είναι το παλαιό ps3 (fat) δεν θε πρέπει να επιλέξεις bitstream καθότι δεν μπορεί να περάσει στον ενισχυτή ροή hd δεδομένων παρά μόνο τον core ήχο, δηλ. απλό dts ή ΑC3.

Θα επιλέξεις LPCM ώστε να κάνει την αποκωδικοποίηση το ps3 και να δώσει στον ενισχυτή έτοιμο πολυκάναλο PCM.

Αυτο φοβομουν..το fat ειναι..Με το pcm ομως κανοντας την αποκωδικοποιηση το ps3 δε χανω σε ποιοτητα; Δε θα ηταν καλυτερα να την κανει την αποκωδικοποιηση ο av?Το bitstream απ´οτι ειδα δεν το εχει καν σαν επιλογη οποτε το pcm ειναι μαλλον μονοδρομος..Ελεγα μηπως μπορουσε να στειλει στην οπτικη bitstream..Παω για καλο bd player??

Εμ! Βέβαια. Αλλο να κάνει την αποκωδικοποίηση το ps3 και άλλο ο LX73. Αν το συνδέσεις μέσω οπτικής θα πάρεις απλό dts ή AC3. Αρα καλύτερο είναι το PCM μέσω HDMI. Kαι όταν μπορέσεις αγοράζεις ένα νέο BD Player ή το PS3 slim.

Εμ! Βέβαια. Αλλο να κάνει την αποκωδικοποίηση το ps3 και άλλο ο LX73. Αν το συνδέσεις μέσω οπτικής θα πάρεις απλό dts ή AC3. Αρα καλύτερο είναι το PCM μέσω HDMI. Kαι όταν μπορέσεις αγοράζεις ένα νέο BD Player ή το PS3 slim.

Και μου άρεσε το gloss black του χοντρού PS3..!:flipout:
Ζαχαρώνω το LX54. Aν δεν είχα ξεφραγκιαστεί με το 5.1+AV θα το τσίμπαγα.
Χμμ..αμα γράψω στον Άγιο Βασίλη για Γιαπωνέζικο bd player που φτιάχνεται στην Κίνα και βγάζει bitstream λες να το πιάσει το υπονοούμενο?? :flipout:

Last edited:
Μήπως ξέρει κανείς πώς αλλάζεις την ρύθμιση για την αντίσταση των ηχείων όταν αυτα είναι 6Ω??Το manual λέει οτι πρέπει να αλλάξει αυτή η ρύθμιση και δε βρίσκω πως!

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Αν όμως θέλεις, δοκίμασε αυτό που ίσχυε στους παλαιότερους Pioneer. Με τον ενισχυτή στο standby, ανοίγεις το πορτάκι εμπρός και κρατάς πατημένο το πλήκτρο [speakers]. Ενώ κρατάς πατημένο το πλήκτρο, πατάς το stanby on για να ανοίξει ο ενισχυτής. Αν ισχύει η διαδικασία αυτή, ο ενισχυτής θα ανάψει και θα εμφανίσει στην οθόνη το μύνημα -> SP 6 ohm.

Κάνε μία δοκιμή.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Αν όμως θέλεις, δοκίμασε αυτό που ίσχυε στους παλαιότερους Pioneer. Με τον ενισχυτή στο standby, ανοίγεις το πορτάκι εμπρός και κρατάς πατημένο το πλήκτρο [speakers]. Ενώ κρατάς πατημένο το πλήκτρο, πατάς το stanby on για να ανοίξει ο ενισχυτής. Αν ισχύει η διαδικασία αυτή, ο ενισχυτής θα ανάψει και θα εμφανίσει στην οθόνη το μύνημα -> SP 6 ohm.

Κάνε μία δοκιμή.

Ευχαριστώ πολύ Κώστα!! Είμαι στη διαδικασία εγκατάστασης, Σάββατο τοποθέτησα τα ηχεία και Κυριακή που ήθελα να το σετάρω είχα κολλήσει με αυτό σε τέτοιο βαθμό τα παράτησα και έχασα όλη τη μέρα (το manual ενώ σε προτρέπει να το ρυθμίσεις δεν λέει τίποτα για το πως....). Τεσπα, θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες όταν γυρίσω απο τη δουλειά. Ευχαριστώ και πάλι.

Κάνε μία δοκιμή.

Το δοκιμασα και δεν εγινε τιποτα.Μαλλον δε χρειαζεται να κανω κατι.Εχω τα ηχεια πανω μερικες μερες τωρα κ ολα ειναι οκ. Δεν εχω δοκιμασει μεγαλες εντασεις γιατι τα στρωνω (80 ωρες ειναι καλα; Ραδιο κ cd στρωσιματος της Monitor Audio). Αφου τα στρωσω σκεφτομαι να τα διπλοκαλωδιωσω,αξιζει λετε; (Τα SB L-R στις πανω υποδοχες των ηχειων).Απ'οτι ξερω θα δω διαφορα..

μιας και δεν βρηκα καποιο νημα με τον 72,βαζω εδω ενα ερωτημα.
Πως μπαινουμε στις ρυθμισεις βιντεο απο το μενου του ενισχυτη?
Διαλεγω πηγη(ας πουμε DVD),κανω την διαδικασια που αναφερει το εγχειριδιο,αλλα μου βγαζει συνεχεια μηνυμα,μη διαθεσιμο.
Καμια ιδεα?

Απάντηση: Re: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Πατησες το κουμπι "home Menu" και δεν μπηκες ?

Ντινο,απο το χομ μενου δεν εχει ρυθμισεις για την εικονα,το ''video parameter'' ειναι,αλλα για καποιο διαολεμενο λογο δεν εμφανιζει τα μενου του.

Λακη, το διακοπτακι κατω απο την οθονη το εχεις στο "receiver" ?

Δεν μπορω να βοηθησω μαλλον...