Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Βάλε σαν small τα front ηχεια σου
Ευχαριστώ!
:award:τα εβαλα small, βρήκε το sub και ... τα γύρισε παλι όλα large !!

Άγνωσται αι βουλαί του pio!!

τώρα έχω ένα θεματάκι με τις στάθμες:
ενώ θεωρητικά είναι ο πιο "δυνατός" ενισχυτής που πέρασε από αυτό το setup, παρόλα αυτά παίζει στο -20 τόσο δυνατά όπως έπαιζαν οι άλλοι αρκετά χαμηλότερα.
Πατάτα στο setup? Πρόβλημα με τα 8ωμα? θελει κάποια ρύθμιση ?

Ευχαριστώ!
τα εβαλα small, βρήκε το sub και ... τα γύρισε παλι όλα large !!

Άγνωσται αι βουλαί του pio!!

τώρα έχω ένα θεματάκι με τις στάθμες:
ενώ θεωρητικά είναι ο πιο "δυνατός" ενισχυτής που πέρασε από αυτό το setup, παρόλα αυτά παίζει στο -20 τόσο δυνατά όπως έπαιζαν οι άλλοι αρκετά χαμηλότερα.
Πατάτα στο setup? Πρόβλημα με τα 8ωμα? θελει κάποια ρύθμιση ?

Ξαναβάλε το μικρόφωνο στην θέση ακρόασης και τρέξε όχι το full auto, αλλά το Auto MCACC (απ' την επιλογή advanced MCACC) ώστε να γίνουν όλες οι διαθέσιμες ρυθμίσεις, και επιπλέον ρυθμίσεις EQ pro και S-wave.
Επέλεξε τις μνήμες 1, 2 και 3 για αποθήκευση των ρυθμίσεων "symmetry" "all chan adj" και "front align". Δες πληροφορίες στις σχετικές σελίδες του manual.

Αφού τελειώσει το MCACC, βάλε μία ταινία και ένα cd μουσικής για να αξιολογήσεις τα αποτελέσματα.

Συμβουλή: Από τα sound settings να επιλέγεις την ΜΕΜ. 1 για πολυκάναλη ακρόαση ταινιών, και την ΜΕΜ.2 για stereo ακρόαση μουσικής.

Eπίσης, αν στα έχει σετάρει ως large, μετά την διαδικασία του MCACC γύρισέ τα απ' το menu σε small.

Να ρωτήσω αν κάνει pass through το σήμα από κάποια πηγή στην τιβι, μέσω κάποιας hdmi out όταν ο ενισχυτής είναι σε stand-by ?

Re: Απάντηση: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Να ρωτήσω αν κάνει pass through το σήμα από κάποια πηγή στην τιβι, μέσω κάποιας hdmi out όταν ο ενισχυτής είναι σε stand-by ?

Όχι δεν κάνει. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τον ρυθμίσεις να κάνει passthrough μόνο όταν είναι αναμένος.

Αυτό εννοείται πως το κάνει όπως όλοι οι ενισχυτές αυτής της κατηγορίας,απλώς θα ήθελα να περνάει και το σήμα χωρίς να χρειάζεται πάντα να είναι ανοιχτός.:bigcry:

Re: Απάντηση: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Αυτό εννοείται πως το κάνει όπως όλοι οι ενισχυτές αυτής της κατηγορίας,απλώς θα ήθελα να περνάει και το σήμα χωρίς να χρειάζεται πάντα να είναι ανοιχτός.:bigcry:

Ναι...το θέμα είναι οτι αυτό που θες (το χρειαζόμουν και εγώ) το κάνουν και ενισχυτές μικρότερης κατηγορίας (σ.σ. Onkyo 608). Αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα έτσι δεν είναι? -bye-

Ενδιαφερομαι και εγω για τον 73 (ή και τον 83) και θελω την συμβουλη σας αν συνδυάζονται καλα με τα FOCAL DOME ή ειναι λιγα τα ηχεια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Review

Όχι δεν κάνει. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τον ρυθμίσεις να κάνει passthrough μόνο όταν είναι αναμένος.

O 72 το έκανε πάντως.

Ναι. Για παράδειγμα ενώ ήταν standby άνοιγα το dreambox ή το popcorn και είχα εικόνα και ήχο από τηλεόραση.

Ναι. Για παράδειγμα ενώ ήταν standby άνοιγα το dreambox ή το popcorn και είχα εικόνα και ήχο από τηλεόραση.
Αυτό ακριβώς ήθελα,σε standby να βλέπω dreambox στην τιβι χωρίς να χρειαστεί να ανάψει ο a/v,αλλά τελικά το κάνει ο 72 αλλά ο 73 όχι.

Αυτό ακριβώς ήθελα,σε standby να βλέπω dreambox στην τιβι χωρίς να χρειαστεί να ανάψει ο a/v,αλλά τελικά το κάνει ο 72 αλλά ο 73 όχι.

Παιδιά καλησπέρα, Από σήμερα είμαι και εγώ μέλλος του forum μιας και με ενδιαφέρει ότι αφορά το home cinema και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πράγματα. Έχω και εγώ τον lx73 και πολλές απορίες πάνω στο θέμα του passthrought. Ο δικός μου κάνει passthrought σε μια εκ των τριών συσκευών που του έχω συνδέσει (ps3, wd tv live, nova box hd) μόνο στο ps3. Το έψαξα το θέμα και μάλλον κατάλαβα ότι είναι θέμα συσκευών αν υποστηρίζουν πρωτόκολλο hdcp. Στις άλλες συσκευές όταν κλείσω τον ενισχυτή κρατάει την εικόνα για 4-5 δευτερόλεπτα και μετά την χάνω καθώς σβήνει και το φωτάκι hdmi στην πρόσοψη του ενισχυτή. Άντε να βγάλεις άκρη τώρα!!!

Παιδιά καλησπέρα, Από σήμερα είμαι και εγώ μέλλος του forum μιας και με ενδιαφέρει ότι αφορά το home cinema και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πράγματα. Έχω και εγώ τον lx73 και πολλές απορίες πάνω στο θέμα του passthrought. Ο δικός μου κάνει passthrought σε μια εκ των τριών συσκευών που του έχω συνδέσει (ps3, wd tv live, nova box hd) μόνο στο ps3. Το έψαξα το θέμα και μάλλον κατάλαβα ότι είναι θέμα συσκευών αν υποστηρίζουν πρωτόκολλο hdcp. Στις άλλες συσκευές όταν κλείσω τον ενισχυτή κρατάει την εικόνα για 4-5 δευτερόλεπτα και μετά την χάνω καθώς σβήνει και το φωτάκι hdmi στην πρόσοψη του ενισχυτή. Άντε να βγάλεις άκρη τώρα!!!

Γεια σου Γιαννη και καλως ηρθες! Επειδη και εμενα με ενδιεφερε αυτη η λειτουργια,το εψαξα και διαπιστωσα οτι δεν κανει passthrough οταν ειναι κλειστος :icon15:
Εσυ πως το εκανες να κανει passthrough με το ps3??

Last edited:

Γεια σου Γιαννη και καλως ηρθες! Επειδη και εμενα με ενδιεφερε αυτη η λειτουργια,το εψαξα και διαπιστωσα οτι δεν κανει passthrough οταν ειναι κλειστος :icon15:
Εσυ πως το εκανες να κανει passthrough με το ps3??

Eλεγξε αν έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή control with HDMI, και εν συνεχεία:

attachment.php

Attachments

• 73.jpg
    73.jpg
    71.8 KB · Views: 209

Eλεγξε αν έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή control with HDMI, και εν συνεχεία:

attachment.php

Επειδή είμαι στην δουλειά δεν θυμάμαι ακριβός τις ρυθμίσεις αλλά είναι όπως τις λέει ο kblachos δηλαδή στο hdmi setup οι πρώτες δυο ενεργοποιημένες on & full αν θυμάμαι καλά και tv audio via hdmi. Kblachos μήπως ξέρεις γιατί δεν γίνεται στις άλλες συσκευές και γίνεται μόνο στο ps3?

Εδω και μια εβδομαδα, ειμαι και εγω ευτυχης κατοχος του LX73 πακετο με τα Focal Dome 5.1 (προς το παρον μονο σαν 3.1).
Μολις ερθει και το επιπλο και μπουνε ολα στη θεση τους, θα μπορεσω να τα εγκαταστησω.
Ειμαι σιγουρος πως θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σας sooner or later.