Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Re: Απάντηση: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Τασο κανει eq ειτε ανα ηχειο ειτε ανα ζευγαρια, ειτε με βαση τα LR ολα τα υπολοιπα.
Αποκοπες νομιζω 50, 80, 100, 150 κλπ
Sub δεν κανει eq, μονο volume control.

Αν δεν κάνει equalizing στο sub τότε ποιές συχνότητες στέλνει στο sub και πώς ρυθμίζονται αυτές;;;

Αναλογως πως εχεις δηλωσει τα ηχεια. Αν ως large μονο το LFE , αν small οπου ορισεις αποκοπη.
Εγω για τα χαμηλα εχω το velodyne sms-1 οποτε ειναι ηδη ρυθμισμενα.

Re: Απάντηση: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

χρονια το λενε αυτο εκει στο HI-Techισταν,πως να τους παρεις στα σοβαρα?
Δεν ξερω αν ο συγκεκριμένος (Κωτσής ; ) το εχει ξαναπεί....

Αναλογως πως εχεις δηλωσει τα ηχεια. Αν ως large μονο το LFE , αν small οπου ορισεις αποκοπη.
Εγω για τα χαμηλα εχω το velodyne sms-1 οποτε ειναι ηδη ρυθμισμενα.

Μάλιστα. Και αν τα μπροστινά L-R κατεβαίνουν μέχρι τα 45Hz πχ και τα έχεις σαν LFE+Main, τότε από ποιά Hz πάνω πάνε στα μπροστινά και από ποιά Hz και κάτω πάνε στο sub?

Δλδ ρωτάω αν ο ενισχυτής έχει κάποιο όριο κάτω από το οποίο οι χαμηλές συχνότητες πάνε στο sub ασχέτως τί έχεις δηλώσει τα ηχεία. Το αυτό αντιμετωπίζω με τον Denon που έχω και έχω ξενερώσει....

Για large εχει μια επιλογη plus (νομιζω) οπου στελνει τις χαμηλες και στο sub και στα LR οποτε δεν χανεις κατι.... Εγω παιζω small παντως.

Αν και κάποιοι θα γελάσουν να προσθεσω ότι στο HiTech, δεν θυμάμαι ποιος - αλλα νομίζω ενας σχετικά ''σοβαρός'' συντακτης (οχι οι γνωστος που καθε φορα ανακαλυπτει νεα δεντρα και κλαδια στην σκηνη του Μονομάχουν :p), σχολιαζε, στο τεστ του 73, οτι του εκανε εντυπωση πως το μηχανημα σε στερεο παιζει τοσο καλα και πως, ακόμα και ο ιδιος, αρχιζει να αναθεωρει το πως ενας πολυκαναλος δεν μπορει να υποκαταστησει εναν στερεο....

Ο 83 ήταν αυτός.

Ο ίδιος συντάκτης μου φαίνεται, έδωσε μισό βαθμό διαφορά στον ήχο, σε ενισχυτές που φοράνε ακριβώς τα ίδια προ- και τελικά στάδια... :D

Ο 73 παντως με τον 83 ουσιαστικα ειναι το ιδιο μηχανημα με μερικα εξτρα καλουδια και 10 βατ ανα καναλι υπερ του 83...

Αφού σου ευχηθώ και εγώ τις μεγειές θα ήθελα να σε ρωτήσω - αν θες βέβαια- πόσο τον πήρες και κατά δεύτερο αν μπορεί και άλλος συμφορουμίτης να πει ποια η διαφορά του Pionner και του Denon 4310 και 4311

ΤHanks!!!!!

Οχι βρε μην ανησυχείς, μια χαρά μουσική θα ακούς. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό βέβαια και απ' τα ηχεία που έχεις.....

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με προβληματίζει λίγο που η Pioneer δεν δίνει μετρήσεις RMS ανα κανάλι και Damping factor ώστε να μπορώ να τον συγκρίνω με τους αντίστοιχους Yamaha..Δυστυχώς ακόμα δεν έχω ηχεία! :o.Είμαι στη διαδικασία αναζήτησης A/V και ηχείων...Προσανατολίζομαι σε A/V Pioneer (SC-LX73 ή SC-LX83) με ηχεία 5.1 Klipsch (μάλλον τα RF-52 II με τα αντίστοιχα surround και sub)

Re: Απάντηση: Re: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

ΙΜΟ, παιζει εντυπωσιακα καλα για πολυκαναλος.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με προβληματίζει λίγο που η Pioneer δεν δίνει μετρήσεις RMS ανα κανάλι και Damping factor ώστε να μπορώ να τον συγκρίνω με τους αντίστοιχους Yamaha..Δυστυχώς ακόμα δεν έχω ηχεία! :o.Είμαι στη διαδικασία αναζήτησης A/V και ηχείων...Προσανατολίζομαι σε A/V Pioneer (SC-LX73 ή SC-LX83) με ηχεία 5.1 Klipsch (μάλλον τα RF-52 II με τα αντίστοιχα surround και sub)

Με τα Klipsch που σκέφτεσαι δεν θα χεις κανένα πρόβλημα οδήγησης με όποιο και από τα δύο μοντέλα Pioneer διαλέξεις

Για να πάρεις μία ιδέα, στα παρακάτω links παραθέτονται οι μετρήσεις του εργαστηρίου του Home Theater Magazine
α. για τον Pioneer SC-27 (ο αντίστοιχος SC-LX82 στην Αμερική) και
β. για τον YAMAHA RX-Z7.

http://hometheatermag.com/receivers/pioneer_elite_sc-27_av_receiver/index4.html

http://hometheatermag.com/receivers/yamaha_rx-z7_av_receiver/index5.html

Last edited:
Οχι, εφοσον εχει και 50hz αποκοπη για τα small ηχεια.
Νομιζω οτι εαν τα δηλωσεις large, θα στειλει τα παντα προς το ηχειο σου (φυσικα εκτος του καναλιου LFE που παει στο SW).

Νομιζω οτι εαν τα δηλωσεις large, θα στειλει τα παντα προς το ηχειο σου (φυσικα εκτος του καναλιου LFE που παει στο SW).

Eτσι ακριβώς!

Ερώτηση για να δω αν κατάλαβα καλά : Τα ηχεία μου L-R κατεβαίνουν μεχρι τα 35hz. Αν τα ορίσω large, o Pioneer θα στέλνει (θεωρητικά πάντα) συχνότητες από πχ. 30hz~20Khz στα ηχεία;

Δεν θα χρειάζεται δλδ να ανοίγω το sub για να ακούσω?

ΥΓ : Αν πείτε ότι δεν χρειάζεται, θα φάει πόδι ο Denon εχτές....:rifle:

-bye-

Ερώτηση για να δω αν κατάλαβα καλά : Τα ηχεία μου L-R κατεβαίνουν μεχρι τα 35hz. Αν τα ορίσω large, o Pioneer θα στέλνει (θεωρητικά πάντα) συχνότητες από πχ. 30hz~20Khz στα ηχεία;

Ακριβώς.....

Δεν θα χρειάζεται δλδ να ανοίγω το sub για να ακούσω?

Θα χρειάζεται, διότι υπάρχουν συχνότητες (το γνωστό LFE) οι οποίες στέλνονται αποκλειστικά στο υπογούφερ, και ας έχεις δηλώσει τα ηχεία large.

Last edited: