Pioneer SC-LX83 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: Pioneer SC-LX83 AV

Ρε παίδες, έχω ένα πρόβλημα..Θέλω να έχω ήχο/εικόνα απο την tv (με πηγή το PS3) και όταν ο AV είναι στο standby..Ουσιαστικά ο AV να κάνει passthrough εικόνα και ήχο όταν είναι "κλειστός". Αυτό δεν γίνεται?? Ο Onkyo 607 που ξέρω το κάνει! Ο LX83?? Διάβασα το manual πρώτα (rtfm :D) και είδα οτι γράφει το εξής (στο HDMI setup αναφέρεται):

piol.jpg

Το έκανα αλλά τζίφος..Μήπως αναφέρεται σε κάτι άλλο? Το έχει κάνει κανείς? Γνωρίζει κανείς αν γίνεται και πως?

κανει passthrough ... οταν ειναι αναμμενος μονο!Ηλιθιο οκ , αλλα ετσι μονο.

:icon15: Ήμαρτον..
Thanks vadergr για την άμεση απάντηση!

Πάντως και τώρα που το δοκιμάζω δεν βλέπω να πετυχαίνει..Πάλι ο ηχος έρχεται απο τα ηχεία του home cinema και όχι απο τα ηχεία της tv..Και να δούλεβε, πάλι δεν είναι πολύ βολικό να μένει αναμένος χωρίς να χρειάζεται μόνο για να κάνει passthrough. Με βλέπω για hdmi switch. Πρέπει να προσέξω κάτι? Αν πάρω ενα switch της πλάκας, φαντάζομαι δεν θα έχω υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας και του ήχου σωστα?

Μήπως γνωρίζει κανείς αν ο LX-83 έχει μία ρύθμιση που λέγεται “preamp mode”; Αυτή απομονώνει τα τελικά στάδια σε έναν ολοκληρωμένο ώστε να αποφεύγονται οι υψηλές θερμοκρασίες.

Μήπως γνωρίζει κανείς αν ο LX-83 έχει μία ρύθμιση που λέγεται “preamp mode”; Αυτή απομονώνει τα τελικά στάδια σε έναν ολοκληρωμένο ώστε να αποφεύγονται οι υψηλές θερμοκρασίες.
Νομίζω δεν έχει.

Και άλλοι που έχουν παντως μην νομίζεις ότι κάνει διαφορα...ψυχολογικό είναι νομίζω...

Ρε παίδες, έχω ένα πρόβλημα..Θέλω να έχω ήχο/εικόνα απο την tv (με πηγή το PS3) και όταν ο AV είναι στο standby..Ουσιαστικά ο AV να κάνει passthrough εικόνα και ήχο όταν είναι "κλειστός". Αυτό δεν γίνεται???.....

Στο HDMI Setup έχεις βάλει το "control" στο "on" και το "control mode" στο "all"?

Eπίσης (σύμφωνα με το manual) για την λειτουργία αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείς καλώδιο HDMI High Speed.

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω, αλλά δεν μου έχει τύχη κάτι παρόμοιο.
Είχα πάντως άλλο πρόβλημα εγώ με τον LX-82, όταν ενεργοποιούσα το pink noise μου έβγαζε θόρυβο το μπροστινό δεξί κανάλι. Ήταν από την έξοδο της προενίσχυσης.
Τρελάθηκα ,καινούργιο σχεδόν μηχάνημα(δεν είχε κλείσει ακόμα χρόνο). Όπως ήταν τον έβαλα στη κούτα και τον πήγα στο μαγαζί που τον αγόρασα, όχι στην αντιπροσωπεία. Εγώ θέλω να ξέρω αυτόν που τον αγόρασα, στην αντιπροσωπεία να τον πάει αυτός.
Ο άνθρωπος χωρίς δεύτερη κουβέντα μου μίλησε για καινούργιο κομμάτι να μου έδινε. Τελικά επειδή δεν είχε στο μαγαζί εκείνη τη στιγμή, καταλήξαμε και του έδωσα μια διαφορά και πήρα τον LX-83 που είχε δύο κομμάτια.
Μέσα σε μία ώρα έφυγα από το μαγαζί του με καινούργιο μηχάνημα και νέο μοντέλο.
Άψογη επαγγελματική συμπεριφορά από πλευράς του. Λίγα μαγαζιά νομίζω δουλεύουν έτσι. Οι περισσότεροι σε ξέρουν μόνο μέχρι να αγοράσεις, μετά κάνουν τη κορόιδα.
Η φιλική στάση αυτού του ανθρώπου απεναντί μου με έκανε να μείνω στη pioneer, είχα νευριάσει τόσο που μόλις τον έφτιαχνα είχα αποφασίσει ότι θα τον πουλούσα και θα πήγαινα σε άλλη μάρκα.
Γι´ αυτό μεγάλη σημασία έχει από πού αγοράζουμε, δεν φτάνει μόνο η εγγύηση.

Ελπίζω να ξεμπερδέψεις εύκολα και όλα να πάνε καλά.
Περιμένω νέα σου.

Τον εδωσα για service τελικα....
Επρεπε να τον ειχα γυρισει και εγω πισω...3μηνων μηχανημα και να παθει τετοια βλαβη...ανεπιτρεπτο.
μονο με καινουργιο θα ειμαι ευχαριστημενος αλλα δεν βλεπω να μου κανουν αντικατασταση.
Αυτος στα ματια μου θα ειναι παντα χαλασμενος....

Ο δικός μου όποτε παίζει (δηλαδή καθημερινά :D) παίζει τσίτα 2ωρα-3ωρα και είναι απλά χλιαρός..δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ θέμα με τη θερμοκρασία οπότε μην σε ανησυχεί..

Επρεπε να τον ειχα γυρισει και εγω πισω...3μηνων μηχανημα και να παθει τετοια βλαβη...ανεπιτρεπτο.
μονο με καινουργιο θα ειμαι ευχαριστημενος αλλα δεν βλεπω να μου κανουν αντικατασταση.

Επιχείρισες να στον αντικαταστήσουν? Αν και τυπικά νομίζω οτι δεν είναι υποχρεωμένοι.. Κρίμα πάντως..ανησυχητικό..:chinscratch:

Στο HDMI Setup έχεις βάλει το "control" στο "on" και το "control mode" στο "all"?

Eπίσης (σύμφωνα με το manual) για την λειτουργία αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείς καλώδιο HDMI High Speed.

Thanks Κωστα! Το είχα διαβάσει το manual αναλυτικότατα και το βρήκα λίγο μετά απο το post μου που είχα πει οτι δεν δουλεύει..! Το θέμα είναι οτι ενώ τα είχα κάνει όλα σωστά εξ'αρχής ("control" στο "on" και το "control mode" στο "all" με hdmi high speed) δεν δούλευε! Ο λόγος..? Η επιλογή του HDMI (ώστε να επιλέξεις THROUGH) δεν εμφανίζεται πάντα στο AUDIO PARAMETER αλλά εμφανίζεται ανάλογα με το ποιά συσκευή ανάψεις πρώτη..Δηλαδή όταν ανάψεις πρώτα την TV και μετά τον ενισχυτή ή το αντίθετο (δεν θυμάμαι) τότε εμφανίζεται η ένδειξη "HDMI" ώστε να μπορείς να επιλέξεις THROUGH και ότι άλλο έχει..Περίεργο..

Last edited:

Ο δικός μου όποτε παίζει (δηλαδή καθημερινά :D) παίζει τσίτα 2ωρα-3ωρα και είναι απλά χλιαρός..δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ θέμα με τη θερμοκρασία οπότε μην σε ανησυχεί..

Υποθέτω σαν προενισχυτής.

Στα μάτια σου ας είναι. Στ´ αυτιά σου να μην είναι.!!

Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά, μπορεί να είναι κάποια ασφάλεια εσωτερική, κανένα ρελεδάκι η τέλος πάντων κάτι πολύ απλό.

Στα μάτια σου ας είναι. Στ´ αυτιά σου να μην είναι.!!

Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά, μπορεί να είναι κάποια ασφάλεια εσωτερική, κανένα ρελεδάκι η τέλος πάντων κάτι πολύ απλό.

Πραγματικα το ευχομαι....

Αρχιζω και χανω την υπομονη μου.Σημερα κλεινω μια βδομαδα χωρις ενισχυτη,αρα και χωρις ταινιες χωρις μουσικη.ο ενισχυτης ειναι στο service απο την Δευτερα και μεχρι και σημερα δεν ειχα σαφη απαντηση,οχι για ποτε θα τον παρω στα χερια μου,αλλα ουτε καν για την φυση του προβληματος.Σε επικοινωνια που ειχα μαζι τους,μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν να μου πουν τι συμβαινει,και πως θα ερθει σε επαφη μαζι ενας κυριος του οποιου το ονομα δεν συγκρατησα(τελειωνε σε -οπουλος).
Δεν ξερω τι να κανω πλεον...
Σκεφτομαι να παω να τον παρω ο ιδιος την Δευτερα και να τον πεταξω στην τζαμαρια του καταστηματος που τον αγορασα.

Ψυχραιμία!!!
Αυτά έχουν οι αντιπροσωπίες. Φτάνουν σ´ αυτούς δεκάδες μηχανήματα και μπορεί να έχουν μόνο ένα τεχνικό, τι να προλάβει ο άμοιρος.
Με το μαγαζί που τον αγόρασες είχες επικοινωνήσει πριν για να του αναφέρεις το πρόβλημα;
Πάντως το κατάστημα δεν νομίζω ότι φταίει που έβγαλε ελάττωμα ο ενισχυτής, αυτό απλώς τα εμπορεύεται δεν τα κατασκευάζει.
Πρέπει όμως να δείξει ενδιαφέρον για να εξυπηρετήσει τον πελάτη όσο μπορεί.

Ψυχραιμία!!!
Αυτά έχουν οι αντιπροσωπίες. Φτάνουν σ´ αυτούς δεκάδες μηχανήματα και μπορεί να έχουν μόνο ένα τεχνικό, τι να προλάβει ο άμοιρος.
Με το μαγαζί που τον αγόρασες είχες επικοινωνήσει πριν για να του αναφέρεις το πρόβλημα;
Πάντως το κατάστημα δεν νομίζω ότι φταίει που έβγαλε ελάττωμα ο ενισχυτής, αυτό απλώς τα εμπορεύεται δεν τα κατασκευάζει.
Πρέπει όμως να δείξει ενδιαφέρον για να εξυπηρετήσει τον πελάτη όσο μπορεί.

Ελπίζω να κατανοείται τον λόγο που είμαι εκνευρισμένος. Θεωρώ ότι είναι ένα σεβαστό ποσό αυτό που δαπάνησα για το εν λόγο μηχάνημα και στο μυαλό μου δεν χωράει αυτό που συνέβη.
Είχα στην κατοχή μου ενισχυτή ο οποίος είχε επιβιώσει τα χείριστα από διακοπή ρεύματος και υπέρταση,και αυτός με κάτι τόσο απλό,τα παίξε....
Εννοείται ότι δεν φέρει ευθύνη το κατάστημα και δεν έχω ενημερώσει γιατί η απάντηση θα ήταν αναμενόμενη.
"Φερτέ το σε εμάς και θα το στείλουμε για επισκευή."
Αυτό σαν διαδικασία μονό χρόνο μου τρώει.
Με το κατάστημα θα έχω να κάνω στην ατυχή γι αυτούς,περίπτωση,που δεν μου επισκευαστεί ο ενισχυτής η ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα.