Pioneer SC-LX85 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

_tzo_

Banned
18 November 2007
11,985
Θεσσαλονίκη
Στα 10 μέτρα μέχρι να φορτώσω το ογκώδες κουτί του 85 στο αμάξι, με βλέπει ένας ώριμος κύριος και με ρωτάει αν είναι ο νέος AVR της Pioneer, πόσο κάνει, από πού τον πήρα κτλ. Τόσο χτυπάει στο μάτι το όνομα Pioneer 85; Μπράααααβο, δεν το περίμενα. Βέβαια και το νούμερο 85 το γράψαν με τόσο μεγάλα γράμματα που βγάζει μάτι.

p9270513s.jpg

Re: Pioneer SC-LX85

Το τηλεκοντρόλ ογκώδες και βαρύ. Ξεφεύγει σε όγκο από τα συνηθισμένα. Παίρνει τέσσερις μπαταρίες ΑΑ. Διακριτικός ο φωτισμός των πλήκτρων πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο "light", δεν φωτίζονται όλα τα πλήκτρα αλλά μόνο οι ενδείξεις. Καλά να είναι το iPad...

Όλα τα λεφτά είναι στον πομπό RF, που συνοδεύει το 85. Στον 75 τον παραγγέλνεις έξτρα. Με το RF δεν χρειάζεται να κοιτάζει το τηλεχειριστήριο τον receiver. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πιάνει και από άλλο δωμάτιο. Πήγα τουαλέτα και ανέβαζα την ένταση από εκεί. Αν δεν θέλεις να κουβαλάς το iPhone/iPad, στα γρήγορα χρησιμοποιείς το τηλεκοντρόλ. :smile:

73839583.jpg

remotes.jpg

Ηχητικά τώρα.

Η διαφορά με το που συνδέθηκε ο 85 (και αφού έγινε μια πρώτη ισοστάθμιση στο auto), ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό.

Οι φωνές στο κεντρικό κανάλι απέκτησαν περισσότερη καθαρότητα και εστιασμό, τα main άρχισαν να γεμίζουν τον χώρο με κρυστάλλινα πρίμα (όσο κρυστάλλινα μπορούν να είναι από τα Purity...) και σφιχτό, ελεγχόμενο χαμηλό. Τα σαμπ, παρόλο που είχα συνδεδεμένα μόνο τα 2 12ιντσα και τα 2 18ιντσα, δονούσαν με απίστευτο χαμηλό τον χώρο. Βοηθούσε και η ταινία Transformers βέβαια, αλλά τέτοιο χαμηλό δεν έχω ξανακούσει από το συγκεκριμένο σέταπ.

Στο δικάναλο, διατηρείται η ίδια ηχητική φυσιογνωμία, με δροσερό, ζωντανό, ζωηρό και σφιχτό ήχο. Αυτό που ήθελα βασικά για να ζωηρέψω λίγο τα Purity.

Σε άλλο πολυκάναλο/δικάναλο σύστημα οι εντυπώσεις μπορεί να διαφέρουν. Ας πούμε θα δίσταζα να κάνω την αγορά αν ήμουν με το προηγούμενο σέταπ με τα Heresy, όπου ο συνδυασμός με Aaron ή και με τον Ζ7 ήταν πετυχημένος.

O Z7 θα πάει στο υπνοδωμάτιο τώρα, όπου έχει στηθεί 5.1 με τα Klipsch THX Ultra2 με δύο 12'' sub. Σε τεστ που έχω κάνει παλιότερα τα οδηγεί απόλυτα ικανοποιητικά χωρίς να ενοχλήσει ποτέ η κόρνα. Πολύ καλό matching.

Μεγειές μεγειές και καλοάκουστος!!!!!!! :award:
Αναμένουμε εντυπώσεις σε σχέση με τον Yamaha. :drummer:
Θα τον βάλεις να οδηγήσει και τα panels?

Thanks Frag!

Τον 85 θα τον δουλεύω καθαρά ως προενισχυτή, όπως έκανα μέχρι τώρα και με τον Z7.

Μπροστά έχω παντού ενεργά Purity, στο κέντρο δύο κομμάτια stacked για μεγαλύτερο γέμισμα στις φωνές. Τα Purity έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή ICE 200rms.

Η προοπτική είναι να πάνε τα δύο main Purity πίσω, και μπροστά τα νέα ML Montis. Θα τα οδηγήσω με τον Wyred4Sound ST-1000 που ήδη έχω και περιμένει.

Καλοριζικο το θηριο!
Τελικα τα ενισχυτικα του ειναι B&O ακομα?

Thanks vadergr!

"Eίναι εντελώς αναβαθμισμένος σε σχέση με τον περσινό SC-LX83 και κουβαλάει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της Pioneer αλλά και της τεχνολογίας του χώρου.

Πρόκειται για έναν ενισχυτή ισχύος 190W ανά κανάλι (στα 6Ω, 1ΚΗz, THD 1%) που βασίζεται σε ενισχυτικά σε ενισχυτικά της Bang & Olufsen τα γνωστά IcePower. Το ίδιο έκανε πέρυσι και ο SC-LX83.

Μόνο που φέτος ο SC-LX85 φοράει τη νέα έκδοση των IcePower που είναι πιο ολοκληρωμένη, πιο μικρή σε μέγεθος και βάρος. Εξασφαλίσαμε τις πρώτες φωτογραφίες και τις παρουσιάζουμε..."

http://www.fullhd.gr/home-cinema/-av/8852-pioneer-sc-lx83-vs-sc-lx85-.html

Η γνωστη, μακράν κορυφαία, ισοστάθμιση της Pioneer....

Αν ισχυει αυτο που γραφει το fullhd οτι οι διαφορες εντοπιζονται μονο στα ενισχυτικα σταδια,οσοι εχουμε τον 83 και τον χρησιμοποιουμε μονο ως προενισχυτη,δεν υπαρχει κανενας λογος να παμε στον 85.Τα προενισχυτικα του σταδια μαλλον ειναι ιδια με του 83,η μονη διαφορα εντοπιζεται μαλλον στο οτι ο 85 μπορει να λειτουργησει μεσα απο το μενου του σαν προενισχυτης οποτε δεν αναβουν τα τελικα του σταδια .

Φιλε tzo καλοριζικος,καλα ακουσματα!!!!

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που γράφει το fullhd για ICE Power στον LX85....

Κατά τα άλλα, καλορίζικο το θηρίο!!!

Ευχαριστώ για τις ευχές!

Καρφί δεν μου καίγεται για τα ενσωματωμένα τελικά στάδια. Πάντα ως προενισχυτές παίζω τους receivers.

Ο Ζ7 είχε ξεχωριστό συνδυασμό πλήκτρων για να ακυρώνει τα τελικά στάδια και να δουλεύει σε preamp mode.

Ο 85 ακυρώνει αυτόματα τα τελικά στάδια όταν ορίζονται τα ηχεία στο off.

Μεγιες, ευχομαι να το ευχαριστηθεις το θηριο!!!
Ευχαριστώ Βασίλη.
Με γεια σου και καλοδουλευτος.
Δεν θα μεινεις φανταζομαι στο αυτοματο για την ισοσταθμιση οποτε περιμενουμε και απο 'κει εντυπωσεις.

Εσύ άσε τα "περιμένουμε" κι έλα από Δευτέρα για καφέ! :smile: