Pioneer VSX-2020-K A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μολις παρελαβα τον sc-lx72.

Το καταστημα στο οποιο αναφερθηκα ειναι ο Κοσμας στην στοα Φεξη στο κεντρο της Αθηνας.

Αντε καλοριζικος (γιατι περασε καιρος χωρις ενισχυτη:twoguns:).
Καλες ακροασεις!!
Κ περιμενουμε εντυπωσεις....

Υπαρχει διαθεσιμος μονο ο lx53 (ιδιος με τον 2020 + διαφορετικο σασι/οψη και μεσα στην συσκευασια υπαρχει το BT dongle).
Oταν θα ερθει ο 2020 θα εχει κατω απο 900ε.

O 2020 δλδ με τον LX53 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορά έτσι;;;

κοίταζα τα χαρ/κα τους στο σάητ της Πιονίρ και δεν έβλεπα διαφορά...
ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ;
Για ποιο λογο να δώσει κάποιος 100e κα ιβάλε παραπάνω;
Πόσο να κάνει τώρα άραγε;;;

O 2020 δλδ με τον LX53 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορά έτσι;;;

κοίταζα τα χαρ/κα τους στο σάητ της Πιονίρ και δεν έβλεπα διαφορά...
ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ;
Για ποιο λογο να δώσει κάποιος 100e κα ιβάλε παραπάνω;
Πόσο να κάνει τώρα άραγε;;;

Στον LX-53 το PQLS επεμβαινει σε ολα τα καναλια,ενω στον VSX 2020 μονο στα frond(left-right).αν ακους πολυκαναλη μουσικη καλως σε ενδιαφερει,αν οχι,στο home cinema δεν το χρειαζεσαι καθολου...
επισης στον LX-53 η προσοψη ειναι απο βουρτσισμενο αλουμινιο,στον VSX 2020 ειναι απο πολυ καλης ποιοτητας πλαστικο

Στον LX-53 το PQLS επεμβαινει σε ολα τα καναλια,ενω στον VSX 2020 μονο στα frond(left-right).αν ακους πολυκαναλη μουσικη καλως σε ενδιαφερει,αν οχι,στο home cinema δεν το χρειαζεσαι καθολου...
επισης στον LX-53 η προσοψη ειναι απο βουρτσισμενο αλουμινιο,στον VSX 2020 ειναι απο πολυ καλης ποιοτητας πλαστικο

Αν και λιγο παλιοτερο το θεμα το ανασυρω μια και θελω να ρωτησω και κατι.
Καταρχην για τα δυο που αναφερεις επανω:
- Ο VSX2020 εχει ιδια προσοψη με τον LX-53, αν ειναι διαφορετικο το υλικο δεν το γνωριζω αλλα το look&feel ειναι το ιδιο.
- Ο VSX2020 εχει multichannel PQLS, συμφωνα με την εταιρια όπως και LX-53.
Βασικα η μονες διαφορές που εχω εντοπισει ειναι το Bluetooth adapter που υποστηριζεται και απο τους δυο ενισχυτες αλλα περιλαμβανεται μονο μαζι με τον LX-53 και το μισο κιλο εξτρα βαρος του τελευταιου.

Η απορια μου ειναι γιατι μου εμφανιζει με stereo sources στα surround effects το PrologicII και οχι το Prologic IIx. Το setup μου ειναι μεν μονο 5.1 αλλα συμφωνα με το manual το παραπανω γινεται οταν δεν εχεις SB ηχεια συνδεδεμενα (οπως εγω) ή οταν το VSB (Virtual Suround Back) είναι απενεργοποιημενο. Εγω ενεργοποιω το VSB αλλα Prologic IIx δεν παιρνω.
Δεν ειναι κατι τραγικο φυσικα αλλα αν ξερει καποιος τι φταιει ή τι δεν εχω καταλαβει καλα ας με βοηθησει.

Νομιζω οτι εχουν διαφορα στην οψη.Δεν ειναι ευκολα ορατη.Εγω απο lx72 σε lx83 ψιλοδυσκολευτηκα (παλι καλα γιατι η γυναίκα δεν καταλαβε την αλλαγη! :p )
Αλλες διαφορες ειναι μονο το ΒΤ adapter και η 3ετης εγγυηση απο platinum partners στον lx53.
Oυσιαστικα ειναι ιδιοι ενισχυτες.

παιδια μια συντομη ερωτηση για τον 2020 αν ξερετε...

γινεται στο bluetooth adapter που πωλειται χωριστα, να συνδεθει πανω του bluetooth headset ωστε να ακουω οτι "βγαινει" απο τον ενισχυτη εκει; θελω καμια φορα να δω καμια ταινια και ειναι αργα και δε το ευχαριστιεμαι με χαμηλα την ενταση, ενω στα ακουστικα θα ηταν super....

επισης το θελω να το χρησιμοποιω στα games του ps3 οπου να μην εχω μονο το ingame chat στο blyetooth και τον ηχο απο το ηχοσυστημα αλλα ολα να τα ακουω απο το bluetooth.... Και για να σας προλαβω το bluetooth του ps3 υποστηριζει μονο voice γι'αυτο ψαχνω την παραπανω λυση...

Ευχαριστω!

Βοήθεια για Pioneer VSX 2020

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Εχω το εξής πρόβλημα με τον Pioneer 2020:

Συνδέω τον υπολογιστή με HDMI και οπτική ίνα με τον ενισχυτή. Επιλέγω στο HDMI 1 --> Digital In --> Opt 3 που είναι και η θύρα που έχω συνδέσει την οπτική ίνα και ενώ βλέπω εικόνα δεν έχω καθόλου ήχο.

Η οπτική ίνα λειτουργεί και το δοκίμασα επιλέγοντας Opt 3 στην επιλογή Video του ενισχυτή και άκουγα κανονικά, αλλά βέβαια δεν είχα εικόνα.

Η κάρτα γραφικών μου βγάζει 2 HDMI αλλά όχι και ήχο. Αυτόν τον βγάζει 7κάλαλη κάρτα ήχου.

Τι θα μπορούσα να κάνω για να έχω ήχο και εικόνα?

Re: Βοήθεια για Pioneer VSX 2020

δεν μπορεις απ το control panel να επιλέξεις το HDMI για τον ήχο (και οχι την κάρτα) ;

...δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι τιποτα περισσότερο απο ένα HDMI καλώδιο για ήχο και εικόνα...
τι κάρτα γραφικών έχεις ? και τι λειτουργικό στον υπολογιστή ?