Pioneer VSX-2020 vs Onkyo

δυστυχως δεν εχουμε στοα Φεξη στα Χανια για να ξερω τις τιμες της πατριδας μας :fahne90:

ναι αλλα υπαρχουν τηλεφωνα και μεταφορικες/κουριερ!
Στον Κοσμα στην στοα Φεξη θα βρεις αυτην την τιμη που ανεφερα.

ναι αλλα υπαρχουν τηλεφωνα και μεταφορικες/κουριερ!
Στον Κοσμα στην στοα Φεξη θα βρεις αυτην την τιμη που ανεφερα.

Η οποια τιμη βεβαια ειναι +100 απο του http://www.schlauershoppen.de/produ...d=266819&language=de&referer=idealo&refID=202
οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι την προτεινουμε , περα απο τα κλασικα μην ψωνιζεται απο εξω, και τα λεφτα να μενουν στην Ελλαδα!

+ μεταφορικα και ευκολια σε περιπτωση rma.
Για 50-80ε διαφορα δεν θα αγοραζα προιον των 900ε απο εξω.

μεταφορικα χρεωνουν και στην Ελλαδα αν δεν το παρεις απο το μαγαζι

Άποψη είναι και αυτό...
αλλά
για διαφορές που απλά αγγίζουν τον τριψήφιο αριθμό, δεν πολυαξίζει πιστεύω...
για παραπάνω θα συμφωνούσα κι εγώ..
πλέον ούτε δυο ντεπόζιτα στο αμάξι δεν είναι

:P

2 ερωτησoυλες για τον pioneer 2020
1.οταν ειναι σε standby κανει passthrough το hdmi ωστε να ακουμε απο τα ηχεια tv χωρις να ειναι αναμμενος?
2.υποστηριζει το 1.4 που εχει audio return channel?οχι οτι με ενδιαφερει ιδιαιτερα στην παρουσα φαση αλλα καλο ειναι να υπαρχει απο τωρα...
γιατι τα 2 παραπανω το μικροτερο μοντελο(1020) δεν τα υποστηριζει

thanks in advance

Παιδιά είμαι και γω ανάμεσα σε Pioneer και ονκυο. Μιλάω για τα THX-Select2 μοντέλα.

Από Pioneer γλυκοκοιτάζω το vsx2020 και lx-53.
Μου αρέσει πολύ η pioneer σαν εταιρία και θα με ενδιέφερε κάποιος από τους 2.
Από την άλλη όμως η Pioneer αναφέρει ότι προτείνει για τους ενισχυτές αυτούς, 8Ohm ηχεία και άντε κατ εξαίρεση 6ohm. Για 4 ούτε λόγος.
Επειδή πάω για τα TX-T2 της Crystal Audio με nominal 8Ohm και minimum 3,2 θα έχω πρόβλημα overload? Χώρια το κεντρικό που δίνει nominal 4 και minimum 3,2.

Τα μοντέλα onkyo (1008 και κάτω), δίνουν 4ohm certified performance αλλά έχω δει σε forum ότι η αναπαραγωγή εικόνας και ήχου συχνά εμφανίζει προβλήματα (bugs) ή η απόδοση τους είναι μάλλον απογοητευτική. Για να μην αναφέρω το θέμα του κακού service και της συχνότητας που εμφανίζονται προβλήματα στους καταναλωτές. Μαζί με αυτά και το πρόβλημα υπερθέρμανσης...

Τι μου προτείνετε;

Καλησπέρα greenpeace!

Ίσως να τα έχουμε ξαναπεί και σε PM αλλά νομίζω πως οφείλω και εδώ να αναφέρω πως με τυπικούς ενισχυτές των 8Ω, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην οδήγηση των ΤΧ-Τ2SE. Τα ηχεία είναι εύκολα σε φορτίο και ψηλά σε ευαισθησία και μπορεί να τα ευχαριστηθεί ο καθένας, με οποιονδήποτε ενισχυτή των 8, των 6 και των 4Ω.

Φυσικά, δεν έχω παρά να υπογραμμίσω πως η συμβολή ενός τουλάχιστον ενεργού υπογούφερ σε κάθε περίπτωση, θα «ξεκουράσει» τον ενισχυτή και θα αποδεσμεύσει περισσότερο ρεύμα για τα ηχεία. Τυπικά, από τα 80Hz και κάτω αναλαμβάνει το υπογούφερ και ο ενισχυτής έχει πλέον να φροντίσει για το υπόλοιπο τμήμα του φάσματος. Αρκεί βέβαια να είναι αυτές και οι ρυθμίσεις που θα γίνουν στον ενισχυτή.

Μεταξύ δε των 2020 και LX-53, θα προτιμούσα σίγουρα τον δεύτερο. Το εισαγωγικό μοντέλο της κατηγορίας LX έχει σίγουρα να δώσει περισσότερα από το κορυφαίο μοντέλο της κατηγορίας VSX. Όλο και κάτι καλύτερο θα έχει μαγειρέψει η Pioneer στα σωθικά του...;)

-bye-

δλδ τι θες να αγγιζουν το 4ψηφιο? μιλαμε για 15% ακριβοτερα

Δε νομίζω ότι σου έγραψε αυτό ακριβώς ο Balidor. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι για διαφορές στη τιμή έως 100 ίσως να μην αξίζει το κόπο η παραγγελία από έξω για ακριβές συσκευές - ηχεία κτλ.

Αν για παράδειγμα, χρειαστεί να επιστρέψεις κάτι (βλάβη εντός εγγύησης, χτυπημένο ηχείο κατά τη μεταφορά κτλ) η διαφορά θα εξανεμιστεί πολύ πολύ γρήγορα.

Φυσικά αυτό είναι επιλογή του καθενός και οι περισσότεροι φίλοι που έχουν παραγγείλει από έξωτερικό έχουν παραλάβει χωρίς πρόβλημα (αλλά όχι και όλοι) οπότε και ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με τις προτεραιότητες που θέτει.

Last edited:
Και κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον συζητάτε εδώ... MCACC vs Audyssey!

Σχεδόν αιώνιο το debate... Απλά θα παραθέσω μερικά ακόμη στοιχεία που δεν έτυχε να δω να αναφέρονται εδώ.

Κατ' αρχάς για το Audyssey.
Πρόκειται για ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από τη συνεργασία του «δικού μας» Χρήστου Κυριακάκη και του... Mr. THX, κοινώς Tomlinson Holman! Η λογική του συστήματος είναι απλή, αλλά ο αλγόριθμος που βρίσκεται από πίσω του είναι - το λιγότερο - πολύπλοκος. Δεν λειτουργεί πάντως σε καμία περίπτωση όπως ένα απλός παραμετρικός ή πόσο μάλλον γραφικός ισοσταθμιστής.
Ένα πολύ βασικό του ατού, είναι η δειγματοληψία από πολλά σημεία του χώρου ή από πολλές θέσεις ακρόασης. Το πλέον σημαντικό του χαρακτηριστικό όμως, είναι πως - σε αντίθεση με άλλα συστήματα - επεμβαίνει σε όλο το φάσμα, από τα 20Ηz έως και τα 20KHz. Με απλά λόγια, είναι το μόνο σύστημα βαθμονόμισης που μπορεί να βελτιώσει δραματικά τις προβληματικές χαμηλές συχνότητες σε ένα χώρο, που διατίθεται σε προσιτούς ενισχυτές AV. Γιατί κατά τα άλλα, δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Αντίστοιχο σύστημα διαθέτει και η Anthem (ARC - Anthem Room Correction) καθώς επίσης - αν δεν κάνω λάθος - και η Meridian και ίσως και άλλοι. Αλλά για τις περιπτώσεις αυτές, μιλάμε φυσικά για πολύ ακριβά συστήματα.

Συνοπτικά πάντως, τα πλεονεκτήματά του σε οποιοδήποτε οικιακό χώρο είναι εύλογα.

1. Βελτιώνει δραματικά τις πλέον «δύστροπες» συχνότητες, τις χαμηλές, οι οποίες πάντα θα παρουσιάσουν κάποιο θέμα σε ένα τυπικό σαλόνι.
2. Δημιουργεί ένα ευρύτατο sweet spot, με ήχο εξίσου ευχάριστο για πολλούς ακροατές. Στην ίδια λογική δηλαδή με το THX, ήτοι "every seat is a good seat"
3. Ομογενοποιεί το ηχητικό πεδίο σε σημείο που δύσκολα κανείς εντοπίζει πλέον τα «κενά» μεταξύ των ηχείων και πόσο μάλλον, την ηχητική μετάβαση από κανάλι σε κανάλι και από δορυφόρο σε υπογούφερ.

To Audyssey αξιοποιείται σήμερα σε προσιτούς ενισχυτές των Denon, Onkyo, NAD και Marantz.

- - -

Το MCACC τώρα.
Σύστημα ανεπτυγμένο αποκλειστικά για τους ενισχυτές της Pioneer. Εξαιρετικά αναλυτικό σύστημα βαθμονόμησης που «τρέχει» πολλές μετρήσεις για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Καταπληκτικό μεν, αλλά:

1. Δεν λαμβάνει δείγματα για περισσότερες από τρεις θέσεις (τυπικά μετράται η κύρια θέση μόνο και προαιρετικά ο χρήστης μπορεί να διαλέξει δυο ακόμη για λίγο καλύτερα αποτελέσματα ως προς τα στάσιμα κύματα)
2. Έχει κατώφλι μέτρησης στα 63Hz. Από τα 62Hz και κάτω, το χάος... Αν το υπογούφερ σας τα πάει καλά με το χώρο σας, έχει καλώς... :icon15:
3. Δεν δημιουργεί τόσο ευρύ ηχητικό πεδίο όπως το Audyssey, οπότε δεν «εξυπηρετεί» πολλούς ακροατές. Συνήθως ακούγονται πολύ καλά μέχρι και δυο ακόμα θέσεις πέρα από την κύρια (αριστερά και δεξιά της δηλαδή).

Προσωπικά μπορώ να σας πω πως έχω ρυθμίσει πολλούς ενισχυτές της Pioneer, της Denon και της Onkyo σε πολλούς και διαφορετικούς οικιακούς χώρους. Αντίστοιχα, βίωσα τα... αγαθά των Audyssey και MCACC και στον προσωπικό μου χώρο, με τον Denon AVR-4310 και με έναν της Pioneer. Το συμπέρασμα είναι πως το Audyssey, όταν ρυθμιστεί σωστά και υπομονετικά, κάνει «παππάδες». Το MCACC από την άλλη, μπορεί πολλοί από εσάς να πείτε πως προσφέρει έναν ήχο πιο δυναμικό, πιο άμεσο και πιο πομπώδη στις χαμηλές συχνότητες. Και με αυτό δεν θα διαφωνήσω.

Τα μόνα στα οποία καταλήγω συνολικά, είναι στην ευρεία ηχητική εικόνα του Audyssey και στην ουσιαστική επέμβαση στις χαμηλές συχνότητες, κάτι που το MCACC δεν προσφέρει στον ίδιο βαθμό. Είναι όμως δυο σημεία που για κάποιους, αποτελούν το Α και το Ω ενός καλού συστήματος. Και στο κάτω - κάτω, το να έχεις όσο καλύτερο ήχο γίνεται, σε έναν χώρο που δύσκολα θα χαρακτηριζόταν «audiophile» (δηλαδή ένα σαλόνι με τραπεζάκια, χαλιά, καναπέδες, μπουφέδες κ.λ.π.) είναι αν μη τι άλλο θεμιτό για όλους, σωστά;

Αυτά - που είναι ήδη πολλά - και άλλα πολλά ακόμα! Αλλά όχι σήμερα... ουφ... :o

Είμαι εδώ για ότι άλλο σχετικό και μη... Να είστε καλά! -bye-

Δε νομίζω ότι σου έγραψε αυτό ακριβώς ο Balidor. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι για διαφορές στη τιμή έως 100 ίσως να μην αξίζει το κόπο η παραγγελία από έξω για ακριβές συσκευές - ηχεία κτλ.

Αν για παράδειγμα, χρειαστεί να επιστρέψεις κάτι (βλάβη εντός εγγύησης, χτυπημένο ηχείο κατά τη μεταφορά κτλ) η διαφορά θα εξανεμιστεί πολύ πολύ γρήγορα.

Ακριβώς...

:)

Εάν μιλάμε για τρομερές διαφορές τότε ΝΑΙ... με τα χίλια για 50 και 100 σε κάτι που κοστίζει 800 δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία!

Τελικά...
Audyssey ή MCACC ;;;

Εεεεε...
Όχι, άστο θα ανοιχτεί μεγάλη κουβέντα !

Last edited:

Επειδή περνάνε δυστυχώς τα χρόνια, πλέον δε βλέπω τόσο καλά όσο παλιά φαίνεται.

Άνοιξα το πρώτο link, στα γερμανικά μαγαζιά και είδα ότι ο φθηνότερος είναι 749 ευρώ. Άνοιξα επιπλέον και το schlauer shoppen (το δεύτερο) που είναι και γνωστό και αξιόπιστο κατάστημα και οι άνθρωποι χρεώνουν +34,90 ευρώ για αποστολή, φθάνει σύνολο τα 783,90 ευρώ.

Αντίστοιχα άνοιξα το skroutz και οι φθηνότεροι τον πουλάνε 870. Άρα η διαφορά είναι 870-783,90= 86,1 ευρώ. Τα 170 πως προκύπτουν;

Επίσης, επειδή και εγώ αγόρασα πρόσφατα ενισχυτή, τον lx73, αν πληρώσεις μετρητά σου κάνουν καλύτερη τιμή από την τιμή καταλόγου (τα 90 ευρώ της διαφοράς χαλαρά).

Θέλω να καταλήξω ότι προφανώς όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ίσως να αξίζει αγορά πχ από Γερμανία αλλά ίσως και να αξίζει και έρευνα αγοράς πρώτα στα εδώ καταστήματα σε λίγο μεγαλύτερο βάθος από μια αναζήτηση στο skroutz. Αφενός τα κρυφά κόστη (μεταφορικά, φόροι κτλ) που μπορεί να μη φαίνονται στη τιμή που βάζει φάτσα ο άλλος στην ιστοσελίδα και εμφανίζονται όταν προχωράει κάποιος στην αγορά στα ιντερνετομάγαζα του εξωτερικού και αφετέρου ένα τηλέφωνο ή μία επίσκεψη στα εδώ καταστήματα μάλλον θα ρίξουν ακόμα περισσότερο το κόστος σε σχέση με αυτό που εμφανίζουν οι εδώ έμποροι στις ιστοσελίδες τους, ιδιαίτερα αν η πληρωμή γίνεται μετρητά.

Και για να μη παρεξηγηθώ. Προφανώς και τα 90 ευρώ τα θεωρώ διαφορά αλλά παράλληλα αν έχω να αγοράσω κάτι και η αξία του είναι η ίδια ή περίπου η ίδια, προσωπικά και ιδιαίτερα αυτό το καιρό με όσα συμβαίνουν θα προτιμήσω να αγοράσω από ελληνικό κατάστημα σε σχέση με κατάστημα εξωτερικού και γι' αυτό επιμένω στην πιο επισταμένη έρευνα αγοράς γιατί όντως τα κόστη είναι πιο μεγάλα στην Ελλάδα αλλά ίσως όχι τόσο μεγάλα όσο μια γρήγορη ματιά μπορεί να δείχνει.

Last edited:
+1
(απλά)

με τέτοια έλλειψη μετρητών που υπάρχει στην αγορά, για πήγαινε και πες τους ότι έχεις να σκάσεις κανα δυο χιλιάρικα θα σου πω εγώ πως εξαφανίζεται η διαφορά. Δεν είναι χαζοί, απλά καταστηματάρχες και νιώθουν στο πετσί τους τι θα πει "κρίση".

Άνοιξα το πρώτο link, στα γερμανικά μαγαζιά και είδα ότι ο φθηνότερος είναι 749 ευρώ. Άνοιξα επιπλέον και το schlauer shoppen (το δεύτερο) που είναι και γνωστό και αξιόπιστο κατάστημα και οι άνθρωποι χρεώνουν +34,90 ευρώ για αποστολή, φθάνει σύνολο τα 783,90 ευρώ.

Αντίστοιχα άνοιξα το skroutz και οι φθηνότεροι τον πουλάνε 870. Άρα η διαφορά είναι 870-783,90= 86,1 ευρώ. Τα 170 πως προκύπτουν;

Απο τα ελληνικα μαγαζια δεν εχει μεταφορικα? τζαμπα ερχεται σπιτι?

Επίσης, επειδή και εγώ αγόρασα πρόσφατα ενισχυτή, τον lx73, αν πληρώσεις μετρητά σου κάνουν καλύτερη τιμή από την τιμή καταλόγου (τα 90 ευρώ της διαφοράς χαλαρά).
Ποσοι εχουν δυνατοτητα μετρητης εξοφλησης ή απλά δεν την επιλεγουν?
Θέλω να καταλήξω ότι προφανώς όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ίσως να αξίζει αγορά πχ από Γερμανία αλλά ίσως και να αξίζει και έρευνα αγοράς πρώτα στα εδώ καταστήματα σε λίγο μεγαλύτερο βάθος από μια αναζήτηση στο skroutz.

Η ερευνα αγορας στα καταστηματα απαιτει χρονο (εργατοωρες), κοστος μετακινησεων-παρκιγκ εκτος αν ολοι ειμαστε τυχεροι και εχουν εξειδικευμενα μαγαζια στην γειτονια μας! Και αυτοι που ειναι απο επαρχια τι κανουν?
-bye-

Last edited by a moderator:
Απο τα ελληνικα μαγαζια δεν εχει μεταφορικα? τζαμπα ερχεται σπιτι?

Ποσοι εχουν δυνατοτητα μετρητης εξοφλησης ή απλά δεν την επιλεγουν?

Η ερευνα αγορας στα καταστηματα απαιτει χρονο (εργατοωρες), κοστος μετακινησεων-παρκιγκ εκτος αν ολοι ειμαστε τυχεροι και εχουν εξειδικευμενα μαγαζια στην γειτονια μας! Και αυτοι που ειναι απο επαρχια τι κανουν?
-bye-

1. Προσωπικά η μεταφορά ήταν δωρεάν. Ψώνισα από κατάστημα εντός του νομού. Ναι δεν υπάρχουν απόλυτα και προφανώς κάποιος μπορεί να επιβαρυνθεί και με μεταφορικά εντός Ελλάδας.

2. Αν αγοράσεις από εξωτερικό πληρώνεις ολόκληρο το ποσό. Αν εννοείς ότι επειδή πληρώνεις μέσω κάρτας θα πληρώσεις με δόσεις την κάρτα τότε το πραγματικό κόστος της αγοράς μεγαλώνει πάρα πολύ.
Προσωπικά πάλι μιλώντας η αγορά με μετρητά δεν είναι ακριβώς δυνατότητα αλλά περισσότερο θέμα νοοτροπίας. Πιστωτική κάρτα την έχω καταργήσει εδώ και πολύ καιρό, όχι γιατί είχα ποτέ πρόβλημα αλλά γιατί τη θεωρώ κοροϊδία. Αν δε μπορώ να πληρώσω με μετρητά δεν αγοράζω. Από την άλλη όταν αγοράζω με μετρητά συνήθως έχω και (αρκετά καλή) έκπτωση.

3. Στην επιλογή του ενισχυτή κατέληξα χάρη στη βοήθεια των φίλων εδώ στο φόρουμ. Ούτε εγώ έχω πολύ χρόνο. Έκανα περίπου 10 τηλέφωνα την Παρασκευή το απόγευμα σε διάφορα καταστήματα και σε λιγότερο από ώρα είχα εικόνα διαθεσιμότητας του προηγούμενου μοντέλου, του LX73 που πήρα τελικά, των τιμών τους και ενδιάμεσα βρήκα και τον LX-81 (αν θυμάμαι καλά) σε τιμή πραγματικό κελεπούρι. Σάββατο μεσημέρι τον είχα σπίτι. Φυσικά είναι θέμα του καθένα να κρίνει ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει και την διάθεσή του πόσο μπορεί να τρέξει και να ασχοληθεί αλλά από την άλλη δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και το διαδίκτυο βοηθάει πολύ έτσι και αλλιώς.

Περιπτωσιολογικά μπορούμε να αναφέρουμε πολλά αλλά νομίζω ότι θα εμμείνω στο ότι αν ασχοληθούμε λίγο παραπάνω κατά την έρευνα αγοράς δε θα βρεθούμε απαραίτητα ζημιωμένοι αγοράζοντας από Ελληνικό κατάστημα.

Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι ο καθένας τα χρήματά του τα διαθέτει όπου και όπως νομίζει καλύτερα.

Φιλικά πάντα και από εμένα τέλος για το συγκεκριμένο θέμα γιατί αποπροσανατολίζεται το νήμα και είναι κρίμα γιατί γίνεται κουβέντα για δύο εξαιρετικούς ενισχυτές.