Pioneer VSX-423 και Panasonic ET60 πρόβλημα με το CEC

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112
καλησπερα παιδια,εχω συνδεσει τη τηλεοραση με το ηχοσυστημα το 5.1 με hdmi 1.4 .το προβλημα μου ειναι οτι οταν παιζω μια ταινια απο τον player της τηλεορασης δε στελνει παντα σημα στο ηχοσυστημα και τις περισσοτερες φορες ακουω απο τα ηχεια της τηλεορασης.
πως θα το λυσω?
το ηχοσυστημα ειναι το pioneer vsx 423 και η τηλεοραση panasonic et60

Γίνε λίγο πιο σαφής:

- Χρησιμοποιείς το ARC για να στέλνεις ήχο στον ενισχυτή;
- Τι ήχο έχουν οι ταινίες που δεν αναπαράγονται;
- Η σύνδεση έχει γίνει στην HDMI 2 της τηλεόρασης;

το arc δε ξερω τι ειναι,ο 5.1 ενισχυτης ειναι συνδεδεμενος με hdmi με τη τηλεοραση.οταν δεν αναπαραγεται καποια ταινια τοτε ειναι σα να μη αναγνωριζι η τηλεοραση τον ενισχυτη,διοτι οτι και να κανω δε παιζει ο ηχος απο τα ηχεια του ενισχυτη ,αλλα απο τις τηλεορασης,επισης δεν εχει να κανει με το ειδος της ταινιας διοτι οταν συμβαινει αυτο ,ακομα και τηλεοπτικο καναλι να βαλω παλι παιζει απο τα ηχεια της τηλεορασης.Σαν να μην αναγνωριζει η τηλεοραση τον ενισχυτη δηλαδή

Το ARC είναι το Audio Return Channel, ένας τρόπος ας πούμε αντίστροφης επικοινωνίας της τηλεόρασης με τον ενισχυτή.

Δηλαδή ο ενισχυτής στέλνει ήχο και εικόνα στην τηλεόραση μέσω του καλωδίου HDMI, και την ίδια ώρα η τηλεόραση στέλνει ήχο στον ενισχυτή μέσω της λειτουργίας αυτής.

Ενώ όμως η λειτουργία μετάδοσης δεδομένων από τον ενισχυτή στην τηλεόραση γίνεται by default, για να λειτουργήσει το ARC θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις τόσο από το menu του ενισχυτή όσο και από το menu της τηλεόρασης.

Αν δεν το έχεις κάνει δεν πρόκειται ποτέ να ακούσεις ήχο από τα ηχεία του ενισχυτή.

Στις Panasonic η είσοδος HDMI στην οποία είναι ενεργό το ARC είναι η 2. Αν δηλαδή δεν έχεις συνδέσει τον ενισχυτή στην HDMI 2 δεν πρόκειται να δουλέψει τίποτα.....

το εχω συνδεση στην hdmi 2 οπως λενε και οι οδηγιες,μια παιζει οπως πρεπει μια ειναι σα να μην εχω συνδεσει τον ενισχυτη ,μαλλον για το καλώδιο μου κανει

Ο Κώστας πιο πάνω σου είπε αν είναι ενεργοποιημένο το ARC στον ενισχυτή. Στους Pioneer στο home menu έχει συνήθως την επιλογή HDMI Setup και συνήθως υπάρχουν ρυθμίσεις για το Control και το ARC. Το control είναι βασικά το CEC, το ARC ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να είναι ΟΝ.

το προβλημα συνεχίζεται,σημερα ειδα οτι και στον ενισχυτή ειναι ενεργοποιημενο το arc(on) ,standby through (last) αλλα και στη τηλεοραση ειναι ενεργοποιημενα τα ρυθμισεις viera link (ναι), ενεργοποιηση συσκευων (ναι) ,απενεργοποιηση συσκευων(ναι),σε κατασταση standby(ναι),εξυπνο αυτοματο standby(ναι)
βλεπετε καποιο προβλημα στις ρυθμισεις?

παιδια δε ξερω τι αλλο να κανω,αλλαξα καλωδιο hdmi τιποτα,εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων στη τηλεοραση τιποτα,εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων στον ενισχυτη τιποτα.μενει κατι αλλο να κανω?το θυμαμαι πολυ καλα οτι εβλεπα τηλεοραση και ακουγα απο τα ηχεια του ενισχυτη.τωρα τι στο καλο συνεβη ?