Pioneer VSX-423 με ηχεία Wharfedale vardus 400

godspeed

New member
8 January 2014
29
Γεια σας και καλη χρονια σε ολους!!! Θα ηθελα τη γνωμη σας για Pioneer vsx-423 μαζι με ηχεια Wharfedale vardus 400 + το κεντρικο διαλογων!!! αργοτερα λεω να παρω και ενα SUB oπως αυτο Yamaha YST-SW030 http://www.apothema.gr/Product/5-1-72-51336/Yamaha/YST-SW030_Black.html μαζι με τα πισω της σειρας Wharfedale vardus!!! Το θελω για ταινιες 60% και μουσικη 40% ο χωρος ειναι 18τμ. Σε αυτα τα χρηματα σε τι αλλο θα μπορουσα να παω? Ευχαριστω πολυ!

Απάντηση: Pioneer vsx-423 με ηχεια Wharfedale vardus 400

Δεν τα βρισκεις υπερβολικα για 18τ.μ. ?
Ισως να εχεις προβλημα με μπουμαρισμα στο χωρο σου.
Υποψιν τα 3 woofer που βλεπεις στο vr-400, ενα ειναι για bass, ενα midrange και ενα Passive Radiator Cone. (αντι για bass reflex, το λεγομενο και ως ABR)
Μπορεις να κοιταξεις στην ιδια μαρκα και σε ηχεια βασης. (π.χ. vardus vr-100)

Σε περιπτωση που επιμενεις για δαπεδου, κοιτα και τα vardus vr-200. Επισης και τα βασης diamond 10.2 βασης οπου θα παιξουν λιγο καλυτερα στη μουσικη απο οσο λενε.

Tελος στην τιμη των vardus-400 και σε αλλη μαρκα σε ηχειο δαπεδου, κοιταξε και τα Polk Audio TSi 300.

Re: Pioneer vsx-423 με ηχεια Wharfedale vardus 400

o xωρος δεν ειναι κλειστος ειναι σαν ενα γαμα φαντασου!!! συνολικα ειναι 45τμ απλα στα 18τμ 8α μπουνε τα ηχεια!!! ο Pioneer 8α τα παει καλα με τα ηχεια? και το αντιστροφο?

Aρα σε 45τ.μ. θα απλωσει ο ηχος.
Καλυτερα κοιταξε για τα polk αν σε βγαζουν τα χρηματα και για τα δαπεδου/κεντρικο/surround.
Αν δεν βγαινεις σε χρηματα για τα polk κοιτα εκτων των vardus και τη σειρα CR της wharfedale οπου ειναι η πιο οικονομικη απο ολες.

Αν μπορεις να κανεις την υπερβαση, κοιτα στα σοβαρα και για τα polk.
Στην Ελλαδα δεν ειναι πολυ γνωστα, αλλα στο εξωτερικο ειναι και εχουν αρκετα καλο ηχο.

Υπ'οψιν, οτι αν τα δαπεδου εχουν bass reflex πισω τους να υπολογισεις και τουλαχιστον 20 εκατοστα μακρια απο τον πισω τοιχο. Επισης καλο θα ειναι και μισο μετρο απο τους πλαινους τοιχους. Αν στο γαμα του χωρου εισαι στενα, ισως τα βασης να τοποθετηθουν καλυτερα.

Eν κατακλειδι:

Eιτε πας στα πιο ακριβα polk audio, ειτε στην πιο ακριβη σειρα βασης wharfedal diamond 10.2 (και surround φθηνοτερα wharfedale σειρας cr) ειτε πας στην πιο οικονομικη σειρα της wharfedale την CR.

Κανε τους υπολογισμους σου για ολο το σετ (5.1) ποσα σου βγαινουν και αποφασιζεις.! (παιρνεις κεντρικο ιδιας σειρας για σωστο ματσαρισμα με τα μπροστινα, και για surround ειτε ιδιας σειρας, ειτε μικροτερης μιας και τα περιφερειακα δεν σε απασχολουν και τοσο)

Για subwoofer απο αποψη οικονομιας διαλεξε οποιο βρεις καλυτερο σε ιντσες/watt στο budget σου. Δεν ειναι αναγκη να πας σε ιδια μαρκα. (απλα σιγουρευεσαι οτι το crossover του sub ανεβαινει τοσο, ωστε να καλυπτει το κατω φασμα των surround ηχειων)

Το πιο θα ταιριαξει καλυτερα σαν ηχειο στον pioneer, δεν τα εχω ακουσει και δεν γνωριζω.!

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου Warewolf! 8α δω για το budget δεν 8ελω να παω και πολυ ψηλα... αλλα οτι και να παρω 8α δω διαφορα απο all in one lg 5ετιας... το 8εμα ειναι να μην εχω μονο βαβουρα και κακο απο τα ηχεια αλλα και λιγο καλη μουσικουλα και λιγα καλα εφεδακια απο ταινιες!!!

Απο προσφατη προσωπικη εμπειρια θα προτεινα να ανεβεις λιγο ΑΝ μπορεις διοτι ΜΙΑ φορα θα τα παρεις αυτα, μην μετανοιωσεις αργοτερα που δεν εδωσες 50-100 ευρω παραπανω για καλυτερο ηχο. Ηταν να παρω πιο φθηνα ηχεια απο αυτα που πηρα καθως και φθηνοτερο ενισχτυτη και ανεβασα το ταπεινο μου budget κατα 100+ ευρω, δε το μετανοιωσα καθολου τωρα που το σκεφτομαι.

ευχαριστω για τη συμβουλη Demis!!! αλλα υπαρχει και προβλημα χωρου... δεν εχω ουτε 10 εκατοστα πισω κενο απο ηχειο ως τον τοιχο... νομιζω οτι δεν μπορω να βαλω τα vardus 400 λογο Bass reflex πισω... και ετσι μαλλον 8α δω τπτ αλλο οπως τα vardus 300 ( αν δεν τα λεω καλα κραξτε με μπας και μα8ω ) η πειτε μου κατι αλλο εσεις...!!! Τα βρισκω μονο με 218 το ζευγαρι!!! Πειτε μου ομως και αλλα ηχεια για να δω...

Από το 200 και κάτω κοίταξε με αυτόν τον ενισχυτή. Και προσπάθησε με αυτά που περισσέψουν μήπως και ανέβεις λίγο στο μοντέλο του ενισχυτή.

ευχαριστω για το ενδιαφερον Pleo!!! Ειναι λιγα τα watt? δεν ειναι καλος σαν ενισχυτης? απλα 8ελω help οπως ειπα γνωριζω λιγα για το sport... ps... δεν 8ελω να διωξω την πολυκατοικια normal πραγματα!!!

Ξεχνάς τα ηχεία με παράλληλο μεγάφωνο με εισαγωγικούς AVR. Είναι το σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. "Μεγάλα" ηχεία με εισαγωγικό ενισχυτή. Απλά δεν... .

Μα γιατί όλοι όταν βλέπουν μεταξύ δύο ηχείων το ένα με περισσότρα μεγάφωνα, το προτιμούν έναντι εκείνου με τα λιγότερα; :HTEHETH63:

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί σου λέει, αφού μου αρέσει αυτή η σειρά, ας πάω στο καλύτερο μοντέλο. Δεν μπορεί, θα παίζει καλύτερα :Banane0:

Στην πράξη, όταν ένας εισαγωγικός AVR έχει να αντιμετωπίσει βουτιές στην αντίσταση, στα δύσκολα χάνει τον έλεγχο. Στις κατηγορίες των ηχείων που συζητάμε το έξτρα μεγάφωνο σημαίνει ότι είναι συνδεμένο παράλληλα. Ο κατασκευαστής βέβαια έχει προβλέψει να περιορίσει τη βουτιά, αλλά ας μη φανταστούμε ότι έχει κάποια μαγική συνταγή. Είναι πιο εντυπωσιακό το επιπλέον μεγάφωνο στις χαμηλές εντάσεις. Σου δίνει την αίσθηση ότι αφού παίζει έτσι στα λίγα.... φαντάσου τι θα κάνει στα πολλά!
Στα πολλά όμως αρχίζει να φαίνεται το εισαγωγικό του πράγματος από πλευράς ενισχυτή. Το μπάσο γίνεται πλαδαρό, και μπορεί σε κάποιο peak που ζητάει ρεύμα το ηχείο για να βγάλει εκείνη τη μποτιά που σου γαργαλάει τα σωθικά, να "στείλει" τον ενισχυτή.

Για να σου απαντήσει κάποιος με ακρίβεια, θα πρέπει να έχει το διάγραμμα της αντίστασης του ηχείου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τον ενισχυτή. Συνεπώς, ακολουθούμε το μπούσουλα που λέει ότι οι εισαγωγικοί AVR δεν είναι για πολλά.
Είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν πολλοί που θα έχουν αντιρρήσεις. Για μένα τουλάχιστον (υποκειμενικά) οι εισαγωγικοί AVR δεν είναι για ηχεία δαπέδου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περισσότερα μεγάφωνα χαμηλών του ενός.

σαν μαγειρας που ειμαι 8ελετε καμια συνταγουλα??? απο αυτα ξερω!!! για αυτο 8α η8ελα τις γνωμες σας... εσεις ξερετε! αρα αν μπορεις πες μου κανα δυο ηχεια η σετακια για να δω γιατι ακριβως μιλας!!! ε μην τον πεταξω κιολας τον αωρ αφου ειναι δωρακι... και αν πρεπει να παω σε κολωνα λογο χωρου τοτε τι??? σε ευχαριστω που ασχολησε με εναν ασχετο...

Αν δεν ανεβασει πολυ τις σταθμες ωστε να απαιτηθει περισσοτερο ρευμα απο τον ενισχυτη και αν τα ηχεια εχουν αρκετη ευαισθησια, θεωρω οτι σχετικα καλα θα τα οδηγησει.

Ισα ισα οπου πολυ φθηνα ηχεια και σχετικα ανωνυμα, η εμπεδηση τους μπορει να πεφτει κι αυτων παρα πολυ χαμηλα ανεξαρτητως οδηγων.

Μιλω τουλαχιστον για τη δικαναλη αναπαραγωγη και οχι 5.1 οπου θα απαιτηθει να παιξουν ολα τα ηχεια.
Σε 5.1 αν διαπιστωθει ανεπαρκεια ισχυος, μπορουν να δηλωθουν και σαν small, ωστε να αναλαβει εξ'ολοκληρου ο ενισχυτης του subwoofer το φορτιο των χαμηλων.

Περαν αυτων λοιπον σιγουρα σε αυτον τον εισαγωγικο av, δεν θα βαλει και...sonus faber, αλλα οχι και οτι μια πολυ καλυτερη σειρα ηχειων δεν θα ακουστει καλυτερα.

Ενας 6.5" οδηγος δεν θα γεμισει το χωρο αρκετα στο δικαναλο στις χαμηλες σε μεγαλο χωρο, εκτος κι αν εχει προθεση να χρησιμοποιησει sub, αλλα εκει παμε σε αλλες κουβεντες, ως προς το ποσο θα λερωθουν οι χαμηλες απο ενα φθηνο sub.

Επισης, για να βρει ενα ηχειο (π.χ. δαπεδου) οπου να δινει και μεγαλη ευαισθησια (π.χ. 90+) θα χρειαστει ισως να ανεβει κατηγορια τιμης.

Θεωρω λοιπον οτι σαν χρυση τομη ταινιες/μουσικη στις τιμες που ψαχνει τα wharfedale/polk audio ειναι μια καλη λυση. Με τα eltax θα υποβιβαστει ο ηχος.

Αν προτιμηθουν ηχεια οχι τονισμενα στις ακρες/γκαζατα κι "επιθετικα" για ταινιες, αλλα δοθει το βαρος περισσοτερο στη δικαναλη μουσικη, θα μπορουσε να παει και σε αλλες μαρκες σε ηχεια βασης (κι ας εχανε λιγο μπασο, προς χαρην της ποιοτητας)

Εγω αν δεν ειχα ηχεια τωρα και εψαχνα βασης στην κατηγορια των 300-350, θα πηγαινα σε κατι του τυπου dali zenzor 3. (κι ας χαραμιζοταν σχετικα απο τον av, αργοτερα θα σκεφτομουν και την προσθηκη ενος μετ/νου δικαναλου)

Ομως επειδη με αυτα και με αυτα το budget εκτοξευεται , για αυτο μιλησα εξ'αρχης για τα wharfedale, ή ισως καποιο qacoustics. Ισως και ενα δαπεδου με ενα drive 6.5" αλλα με τα οφελη μεγαλυτερης καμπινας να κερδιζε λιγο.

Αντι για τα eltax θα μπορουσε να παει και στα qcoustics 1030i-1050i με 219-299 ευρω αντιστοιχως για να κερδισει κατι και στη δικαναλη αναπαραγωγη.

Δεν συμφωνω οτι με εναν entry level av πρεπει να παρουμε ηχεια με κατω των 200 ευρω.
Ενα ακριβοτερο θα "χαθει" λιγακι απο την οδηγηση και απο τον ηχητικο χαρακτηρα του av, αλλα θα κρατησει το δικο του χαρακτηρα και χαρακτηριστικα σχετικα. Θεωρω οτι ηχεια μεχρι 500-600 ευρω (σετ) οπου προοριζονται για ταινιες/μουσικη, κανουν για εναν entry level av. Απο εκει και πανω ναι, τα εξτρα προσοντα ενος ηχειου θα θαφτουν απο τον av και δεν το συζητω.

Με ολα τα παραπανω, δεν εννοω βεβαιως οτι συμφωνω με την αντιληψη καποιων εν δυναμη αγοραστων οπου βλεποντας ενα τεραστιο σε ογκο ηχειο δαπεδου με 3-4 drives, αυτοματως νομιζουν οτι θα εισπραξουν και τα δεοντα.
Εξ'αλλου οταν βλεπεις π.χ. ηχειο με 2-3 6,5αρια" drives και κοστιζει 2-3 κατοσταρικα, τι περιμενεις απο ποιοτητα οδηγων, crossover,καμπινα κλπ ?

Pleo τα ιδια λεμε βασικα, απλα πιστευω οτι ενας av entry level θα ακουστει λιγο καλυτερα με ηχειο των 400 αντι των 200 και κατω ευρω. (αναλογως του ηχειου βεβαιως και ηπιων σχετικα σταθμεων)

Όντως, πάνω κάτω τα ίδια λέμε warewolf73.

Τι ήθελα να πω στο φίλο, μιας και προσφέρθηκε; Μια συνταγή για παστουρμαδόπιτα σε pm όμως για να μη χαλάσουμε το νήμα. :idea:

Θα πήγαινα στον 923 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, μια και συγγενεύει περισσότερο με τα πιο πάνω μοντέλα, ή στον 828 προσπαθώντας να έχω τον καλύτερο εκπρόσωπο των εισαγωγικών pioneer.

Last edited:

Παστουρμαδοπιτα??? πο πο!!! οκ 8α κοιταξω...Νομιζω εχω συνταγη απο τη Τηνο και για πιτα και για ομελετα Pleo . Αρα σε Wharfedale VARDUS VR-300 η qcoustics 1030i μαζι με τα κεντρικα τους και 8α η8ελα και μια γνωμη για sub παρακαλω πολυ!!! κατι που να ταιριαζει με αυτα και με τον av!!! ακουσα σημερα τα elatx και δεν μπορω να πω οτι μου αρεσαν και πολυ... ελπιζω τα VARDUS VR-300 η qcoustics 1030i να ειναι καπως καλυτερα!

Τα 1030i παντως, αν ενδιαφερθεις κοιτα εδω στο στοκατζιδικο αν τα εχουν ακομη στα 219 ευρω.. Aποψη μου ειναι οτι αξιζει και η υπερβαση για τα 1050i με 80 ευρω παραπανω. (ειναι και 92db ευαισθησια)
http://stock.kinotechniki.gr/category/speaker

Για sub, θα ελεγα λογω περιορισμενου budget να πας σε οποιαδηποτε μαρκα βρεις με οσο το δυνατον watt και ιντσες στο woofer. Δεν χρειαζεται στις ταινιες καποιο ιδιαιτερο δεσιμο με τα υπολοιπα ηχεια.
Καλη λυση θα ηταν και για μεταχειρισμενο ψαχνοντας σε αγγελιες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer vsx-423 με ηχεια Wharfedale vardus 400

για sub μου ειπαν οτι αυτο http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=1574 δεν κανει γιατι λεει κανει μονο για μπαρα αλλα δεν νομιζω να ειναι ετσι... μηπως εχεουν δικαιο???

Εχουν δικιο.!
Το sub αυτο ειναι μονο 50w, εχει 8" woofer, δεν εχει ρυθμιζομενο φιλτρο αποκοπης και ειναι προρυθμισμενο να παιζει (flat) απο 50hz εως 150hz.

Oποτε ειναι μικρης ισχυος, απο τα 50hz μεχρι τα 40hz πεφτει 10 db σε ενταση,(τα 20-30Hz φυσικα ξεχνα τα) παιζει συνεχως μεχρι τα 150hz και δεν μπορεις να το κανεις π.χ. να παιζει μεχρι 80-90hz (ή οπου χρειαστει για να ματσαρει με τα υπολοιπα ηχεια)

Με λιγα λογια, εχει κατασκευαστει να συνοδευει δορυφορους (οπως η ηχομπαρα) οπου αδυνατουν να παιξουν κατω απο τα 150hz.
Η δε ισχυς του, υποδηλωνει οτι απλα θα συνοδευει την ηχομπαρα για να της δωσει εναν ογκο και οχι για να παιξει τις χαμηλες ενος 5.1

Δυστυχως στις τιμες που ψαχνεις (εκτος απο κατι μεταχειρισμενο) δεν θα βρεις κατι αξιολογο. Καλυτερα να μην αγορασεις μεχρι να εχεις εκεινο το ποσό που χρειαζεται.

Για χαρακτηριστικα ψαχνεις για τα εξης περιπου:

- woofer 10"-12" ιντσων.
- 150-200 watt.
- Ρυθμιζομενο φιλτρο αποκοπης συχνοτητων.
- Διακοπτη ενναλαγης φασης (0-180 μοιρων)

Φυσικα οσο ανεβαινεις σε ιντσες και watt πας σε καλυτερες λυσεις ικανες να φορτισουν ικανα ενα μεγαλο χωρο σε τ.μ.

Τα παραπανω, ειναι τα minimum που πρεπει να κυνηγησεις. Οτιδηποτε αλλο μικροτερο, ειναι για να συνοδευει μικρα ηχεια δορυφορους, ακαταλληλο για εσενα.

Ψαχνεις δηλαδη για κατι παρομοιο:
http://www.skroutz.gr/s/335630/Yamaha-YST-RSW300.html

Αν λεφτα δεν υπαρχουν, ψαξε σε αγγελιες για μεταχειρισμενο που να πληρει τα παραπανω χαρακτηριστικα.
Μπορεις να βρεις και με κανα 150αρι.

Last edited:

Μια διορθωση.
Το παραπανω sub (Yamaha YST-SW 030) ειναι 75w και οχι 50w.
50w ειναι το ακομη μικροτερο Yamaha YST-SW 010. (Με μπερδεψε το maual τους οπου δειχνει και τα δυο)