Pioneer vsx-527 + ??

jim_markou

Senior Member
8 October 2009
475
Αγορασα τον pioneer κ ειμαι σε αναζητηση ηχειων 5.1..ο χωρος ειναι γκαρσονιερα 20-25 τετραγωνικα (οποτε οσο μικροτερα τοσο καλυτερα) κ το μπατζετ περιορισμενο...σκεφτηκα κατι πολυ οικονομικο οπως τα pioneer shs-100 κ τα jbl scs 5.200 αξιζουν λετε η πεταμενα λεφτα;η χρηση θα ειναι σχεδον αποκλειστικα ταινιες κ λιγο ps3 ...

Μπορω να ανεβω αρκετα σχεδον στα διπλασια λεφτα!!απλα θελω να δωσω οσο το δυνατον λιγοτερα αλλα να ειμαι ικανοποιημενος γιαυτο κ ρωτησα αν ειναι πεταμενα λεφτα κατι τοσο οικονομικο .ζηταω πολλα ε;;αν αρχισουμε να ανεβαινουμε σε λεφτα ποια πιστευεις αξιζει να ακουσω;υπαρχει αγγελια σε αντιστοιχο site για τα harman kardon hkts 16 αυτα τι λενε;σ ευχαριστω για το χρονο σου

Last edited:
επειδη αν βρω μεταχειρισμενα υπαρχει περπτωση να παω σε βασης κ σιγα σιγα να παρω κ τα υπολοιπα κομματια τα dali zansor 1 που βρηκα θα παιξουν σωστα με τον 527 ?ειδα οτι εχουν χαμηλη ευαισθησια αυτο θα ειναι προβλημα?

Last edited:
Τα πρώτα αξιοπρεπή all in one που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα KEF KHT αλλά και πάλι ανεβαίνεις χρηματικά (διαλέγεις σειρά ανάλογα με το budget), αλλιώς πας σε βάσης και το χτίζεις σιγά σιγά.

Ίσως και αυτά εδώ.

Last edited:
διαβασα κ αυτη τη δοκιμη
http://avmentor.gr/reviews/dali_zensor_1_0.htm
θα παω φυσικα να τα ακουσω μαζι κ με καποια αλλα...ομως αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι το να μη μου αρεσει το θεωρω δυσκολο αφου ειμαι αρχαριος στο αθλημα κ οι απαιτησεις μου χαμηλες κ επειδη δε βρισκεις ευκολα μεταχειρισμενα ηχεια λεω να τα παρω..τι λετε? μηπως βιαζομαι?

Τα zensor 1 που βρηκα μεταχειρισμενα ειναι ok με τον 527;;

Μια χαρά θα παίξουν. Από τις οικονομικές σειρές ηχείων είναι από τις καλύτερες επιλογές. Προορίζονται για οικονομικά συστήματα και μικρούς ενισχυτές αφού (σύμφωνα με το τεστ) η αντίσταση τους δεν πέφτει κάτω από τα 6Ω.

Γεια χαρά και από μένα.

Είμαι και εγώ κάτοχος εδώ και μία εβδομάδα του VSX-527 (~214 με μεταφορικά από amazon) και ενδιαφέρομαι για μπροστινά ηχεία και sub με κόστος μέχρι 350 . Η χρήση θα είναι κύρια για TV, ταινίες αλλά και για μουσική. Ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι ~55τμ στην ουσία όμως λόγω χωροθέτησης θέλω να καλύπτουν κυρίως το ~1/4 του ορθογώνιου χώρου (~15 με 20 τμ). Ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ένταση δεν έχω.

Για το sub σκέπτομαι το Yamaha YST-SW030 και για μπροστινά κοιτάω τα Dali Zensor 1 (που αναφέρετε εδώ), τα PIONEER CS-5070 και τα Magnat Symbol PRO 160 που πρότεινε κάποιος σε διπλανό νήμα. Δυστυχώς είμαι επαρχία (Γιάννενα) και δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί για να μπορέσω να τα δω και να τ' ακούσω.

Ποια από τα παραπάνω ηχεία θεωρείτε καλύτερα; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση και για το sub αλλά και για τα μπροστινά ηχεία στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω (έστω και με μικρή υπέρβαση των 350 ).

Ευχαριστώ

Αν δεις στην σελίδα των dali στα χαρακτηριστικά εκεί που γράφει Recommended Amplifier power, ξεκινάει από 30 watts. Θα παίξουν απλός θα θέλει προσοχή στην ένταση. Για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτά τα ηχεία χρειάζεσαι τελικό.

ξεκινησα για οικονομικους δορυφορους κ τωρα αρχιζω κ σκεφτομαι για δαπεδου τρωγοντας ερχεται η ορεξη...χαχα!!!το κοστος των ηχειων ραφιου μαζι με βασεις κ σαμπ που θα ειναι αμεσα απαραιτητο ανεβαινει κ πλησιαζει αυτο των δαπεδου.καλα κανω λετε?

Σίγουρα τα ηχεία δαπέδου έχουν αρκετά πλεονεκτήματα από τους δορυφόρους, ειδικά σε έναν χώρο 25 τ.μ. !