Pioneer VSX-828 δεν δουλεύει με Crystal Audio PrimeHD & F&U MPF3460H

EltaxX

New member
14 November 2013
10
Καλησπέρα παίδες,

χρησιμοποιεί κανείς σας ραδιοενισχυτή Pioneer VSX;

Έχω ένα "πρόβλημα" με τον VSX-828-K όταν συνδέω σε αυτόν μέσω HDMI, αποκωδικοποιητές MPEG-4.
Έχω δοκιμάσει σε όλες τις HDMI εισόδους και τα καλώδια(HDMI 1.4b) έχουν όλα ελεγχθεί ένα προς ένα.

Το πρόβλημα είναι πως όταν συνδέω έναν αποκωδικοποιητή (έχω δοκιμάσει CrystalAudio Prime HD, F&U 3460H) δεν λαμβάνει σήμα η τηλεόραση ούτε εικόνας, ούτε ήχου.
Το παράδοξο είναι πως το κοκκινο led στην πρόσοψη του ενισχυτή ανάβει που σημαίνει πως λαμβάνει σήμα από την επιλεγμένη HDMI είσοδο.

Καλώδια = ΟΚ (λειτουργούν με άλλες συσκευές κανονικά)
HDMI I/O = OK (λειτουργούν με άλλες συσκευές κανονικά)
Αποκωδικοποιητές = ΟΚ (λειτουργούν μέχρι και 1080p κανονικά όταν συνδέονται απευθείας στην τηλεόραση)
Ραδιοενισχυτής = ΟΚ (λειτουργεί με άλλες συσκευές κανονικά)

Οι μόνες ρυθμίσεις του VSX-828 που αφορούν τις HDMI θύρες αφορούν τις λειτουργίες
  • Control
  • ARC
  • Standby-through selection
και έχουν δοκιμαστεί όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί.

Στον ενισχυτή δεν έχω κάνει το τελευταίο firmware update διότι αναφέρει πως απλά προσθέτει κάποιες λειτουργίες (πχ Spotify) που δεν με ενδιαφέρουν.

Επίσης στους αποκωδικοποιητές έχω δοκιμάσει όλες τις δυνατές αναλύσεις εξόδου, από 576i ως 1080p(50Hz).

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα.
Επίσης αν κάποιος έχει παρόμοιο ραδιοενισχυτή και του δουλεύει κανονικά παρόμοια σύνδεση, ας ποστάρει ποιον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιεί.

τιποτα... απλα να συμπληρωσω οτι δεν εχω pass through και πρεπει δυστηχως να ειναι ανοιχτος ο ενισχυτης

Απάντηση: Pioneer VSX-828 δεν δουλεύει με Crystal Audio PrimeHD & F&U MPF3460H

Υποθέτω ότι συνδέσατε το HDMI OUT του ενισχυτή στο HDMI IN της τηλεόρασης;

Last edited:
Έχω τον ίδιο ενισχυτή. Κι εμένα το ίδιο μου κάνει. Έχω δοκιμάσει δύο διαφορετικούς δέκτες με όλες τις πιθανές ρυθμίσεις, κι ενώ μου ανάβει το HDMI λαμπάκι στον Pioneer, δεν έχω ούτε εικόνα ούτε ήχο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Είχα επικοινωνήσει με την Xoro (κατασκευαστή του ενός δέκτη) και η απάντησή τους είναι η παρακάτω:

Hi,

the Xoro HRT 7520 is capable of HDCP, it seems there is a Handshake Problem with your AV-Receiver.
Our Test AV-Receiver is Pioneer VSX-819 and it works fine.
You should try other HDMI-Cable´s, maybe this problem could be solved with new cables.

Αλλά τελικά δεν είναι θέμα καλωδίου.

Θα μου φανεί πολύ περίεργο να είναι θέμα καλωδίου. Στην περίπτωσή μου μιλάμε για μήκος του 1 μέτρου.

Θα στείλω κι ένα e-mail στην Pioneer να δω τι θα πούνε κι αυτοί.

Καλύτερα να κάνετε και τις αναβαθμίσεις, γιατί συνήθως διορθώνουν περισσότερα από αυτά που αναφέρουν.

Λοιπόν, παραθέτω και την απάντηση της Intersys μετά το σχετικό ερώτημα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Δεν θα την σχολιάσω, το αφήνω στην κρίση σας....

"Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία μας αναφέρετε θα πρέπει να ελέγξετε εάν συμπίπτουν
τα λεπτομερή δεδομένα ανάλυσης εικόνας των δυο συσκευών ώστε να υπάρχει συμβατότητα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να προσκομίσετε την συσκευή σας σε εξουσιοδοτημένο
service της εταιρείας μας, προς έλεγχο-επισκευή."

Και εξήγηση του ανθρώπου που μου απάντησε καθώς του είπα οτι δεν καταλαβαίνω τι εννοεί.

"Οι ρυθμίσεις στην ανάλυση και στις δύο συσκευές να είναι απολύτως ίδιες."

Vadegr, η αλήθεια είναι οτι όχι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Καμία ελληνική αντιπροσωπεία, ΠΟΤΕ δεν μου έχει απαντήσει με σαφήνεια σε οποιοδήποτε ερώτημα. Δυστηχώς...

Δεν λες πάλι καλά που σου απάντησαν; :p

Αλλες συσκευές έχετε δοκιμάσει; π.χ. BD Player ή media player?

Το πρόβλημα εμφανίζεται και εκεί; ή μόνο στους επίγειους ψηφιακούς δέκτες;

Last edited:
Αυτό είναι και το περίεργο. Τι κοινό χαρακτηριστικό έχουν ΟΛΟΙ οι επίγειοι δέκτες που δεν είναι συμβατό με το συγκεκριμένο ενισχυτή;

Άντε βγάλε άκρη τώρα :huh2:

Να πάρει! Ούτε firmware update δεν μπορώ να κάνω. Έχω κατεβάσει το αρχείο, το unzipαρα, το έβαλα χύμα σε 3 κενά διαφορετικά στικάκια, και σε FAT32 & NTFS, και τζίφος! Δεν βρίσκει το αρχείο λέει.