Pioneer VSX-830-k

enduras1

Moderator
Staff member
Καλημερα στην παρεα!!!

Στο νεο σπιτι που φτιαχνω σκεφτομουν να μετακομισω ενα ΥΑΜΑΗΑ που εχω στο εξοχικο μεχρι που επεσα σε μια προσφορα του e-shop για τον παρακατω.
http://www.e-shop.gr/pioneer-radioenisxytis-vsx-830-k-black-p-PER.771349

Πως τον βλεπετε εσεις οι σπεσιαλιστες???
Θα οδηγει δυο YAMAHA NS-555 για αρχη.

Οι κεραιες του Wifi ειναι μονο για ληψη και αναπαραγωγη η λειτουργει και σαν AP?
(Sorry αβ ==ν ειναι κουλη ερωτηση...)

Κυριάκο πολύ καλή τιμή, αλλά ανέβα λίγο το πιο πάνω για home cinema. Αν θες μόνο στερεοφωνικό βέβαια πήγαινε σε δικαναλο. Το Wi-Fi, δεν παίζει σαν ap.

Το Wi-Fi, απλά αντικαθιστά το καλώδιο δικτύου. Όταν τον συνδέσεις μπορείς να ακούς μουσική που έχεις αποθηκευμένο στο PC σου, να έχεις internet Radio, να κάνει ς αναβάθμιση λογισμικού απευθείας χωρίς στικακια κλπ, να χειρίζεσαι τον ενισχυτη από το κινητό μέσω της app που παρέχεται. Αυτά κ μερικά άλλα, εξίσου σημαντικά, σου παρέχει ο ενισχυτής όταν συνδέεται στο δίκτυο. Επιμένω πάντως, να ανέβεις ένα-δύο μοντέλα. Θα με θυμηθεις.

Εξαρταται βεβαια απο το τι απαιτησεις εχεις Κυρ..
Αν θα χεις αποκλειστικα στερεο, μη παρεις 5καναλο... Αν σκεφτεσαι home cinema κοιτα να παρεις καποιο μοντελο που να εχει εξοδους προενυσχησης σε ολα τα καναλια.. 7.1 pre out... Συνηθως ειναι η λιγο ακριβοτερη κατηγορια..

Αυτός Κυριάκο είναι μεν οκταναλος, δεν έχει προενισχυση όμως. Δεν ξέρω αν το χρειάζεσαι. Δεν ξέρω οικονομικά που θες να φτάσεις, για home cinema πήγαινε εδώ. http://www.electrostudio.gr/product/17862/pioneer-radioenisxytis-vsx-930-7.2ch-black- Αν σε ενδιαφέρει μόνο η μουσική, με τα ίδια λεφτά παίρνεις ενισχυτής που ούτε τον έχει φανταστεί το 95% του κόσμου!

Κυρίως γιατί είναι περιττό κόστος καθώς σε δικάναλο δε θα χρειαστεί να περάσεις dts hd ma κ.ο.κ. οπότε τη δουλειά σου την κάνεις μια χαρά και με οπτική ας πούμε.

Να σου πω την αληθεια περισσοτερο για μουσικη με ενδιαφερει.
Οι δικαναλοι γιατι δεν εχουν HDMI?
Οι δικαναλοι διαχειρίζονται μόνο ήχο όχι και εικόνα ώστε να χρειάζονται Hdmi. Εγώ Κυριάκο θα σου έλεγα, αν δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις dedicated room home theater, να πάρεις δικαναλο. Κ μάλιστα χωρίς πολλά φρουφρου. Η μουσική που θα ακούς θα σε ταξιδεύει.

Όχι Κυριάκο. Πρόταση δεν έχω. Κάνε όμως μια χάρη στον εαυτό σου. Το έκανα κ εγώ. Ένα απόγευμα πήρα το γυναικακι, κ πήγαμε να ακούσουμε ηχεία. Αυτόματως κ οι δυο μείναμε με ανοιχτό στομα. Έστω κ από φθηνά μηχανήματα. Από τότε η μουσική απέκτησε άλλο νόημα για εμας.

Κυρ εχεις ηχεια ηδη; Γενικα ακους δυνατα η σε ποιο ανθρωπινες εντασεις; .. Συνηθως τι μουσικη ακους; Προτημησεις;
αυτο θα βοηθησει αρκετα ως προς το τι να δεις...

Φιλε κοιτα... Με budget γυρω στα 300-350ευρω, νομιζω οτι μια απο τις τοπ λυσεις ειναι ο Yamaha R-S500...ολοκληρωμενος, με μπολικη δυναμη κτλ.. Ενα σκαλι πανω απο οτιδηποτε πολυκαναλο κοιταξεις στα χρηματα αυτα... Αν θες κατι αιςθητα ποιοτικοτερο υπολογιζε τουλαχιστον αλλα τοσα χρηματα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια αλλη προταση.. Εχμ για ποιο σπεσιαλ κατασταση, μιας κ εισαι μερακλης, ειναι ο Tsakiridis Devices Aeolos....

aeolos1zoom.jpg

Εχε υποψιν κατι φιλε..σε αυτην την κατηγορια τιμων σε στερεο ενυσχητες, ειναι λιγο δυσκολο να βρεις κατι που ναπεις ΓΟΥΑΟΥ τι μηχανημα ειναι αυτο.. οι ενυσχητες της κατηγοριας αυτης ειναι ειναι πολυ καλα all round μηχανακια.. Μιλαω για ενυσχητες επωνυμων κατασκευαστων και οχι για κινεζους κτλ .. οι διαφορες στον ηχο τους ειναι απο ανυπαρκτες εως πολυ μικρες. Σου προτεινα τον Γιαμαχα γιατι τον εχω ακουσει σε σπιτι φιλου και μπορω να πω ευθεως οτι ειναι πολυ αξιολογο μηχανημα. θεωρω οτι αξιζει τα χρηματα του και με το παραπανω. + οτι εχω μια συμπαθεια προς τα Γιαμαχα. Τα θεωρω αξιοπιστα και τιμια μηχανηματα.

Υπαρχει και ο rs 700 ο οποιος ειναι λιγο ποιο δυνατος αλλαδε ξερω αν αξιζει τα περιπου 100ε που εχει παραπανω.. απλα θα παιζει λιγο ποιο δυνατα και ποιο ξεκουραστα σε εντασεις...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οσον αφορα τον Τσακιριδη... εγω θα σου λεγα κανε ενα τηλεφωνακι και ρωτα τιμη... το καλο ειναι οτι μπορεις να πεταχτεις στο εργαστηρι των παιδιων και να τα δεις απο κοντα.. θα σ αρεσει!... Παιζει να βρεις και καμια προσφορα Σουπερ Σπεσιαλ, η κανα μεταχειρησμενο...
Και μια προταση μου, πας και μια βολτα στην Geometric Harmony, στον Νικολα τον Μπουλαματση οπου μπορεις να ακουσεις τον ενυσχητη αυτον με τα κουκλια που φτιαχνει εκει ο Νικολας... για σενα που εισαι στον πειραια, κυριολεκτικα ειναι μισο τσιγαρο δρομος,... Ο Νικολας φτιαχνει χειροποιητα ηχεια.. θα σ αρεσει.. -bye- ..πιειτε καφε, ακου μουσικουλα, μαζεψε εμπειρια, και μετα φευγεις!..

Αυτό περίπου λέω κ εγώ. Η διαφορά στη μουσική σύμφωνα με ο,τι ακούμε καθημερινά (ραδιόφωνο, αυτοκίνητο κλπ) θα σου φανεί χαώδης ακόμα κ με φθηνά συστήματα. Επίσης, το δικαναλο μηχάνημα, συγκριτικά με το av, απαξιωνεται πολύ λιγότερο. Πάρε την κοπελιά σου κ πηγαίνετε να ακούσετε μαζί. Ίσως κολλήσετε μικρόβιο...

Αυτό περίπου λέω κ εγώ. Η διαφορά στη μουσική σύμφωνα με ο,τι ακούμε καθημερινά (ραδιόφωνο, αυτοκίνητο κλπ) θα σου φανεί χαώδης ακόμα κ με φθηνά συστήματα. Επίσης, το δικαναλο μηχάνημα, συγκριτικά με το av, απαξιωνεται πολύ λιγότερο. Πάρε την κοπελιά σου κ πηγαίνετε να ακούσετε μαζί. Ίσως κολλήσετε μικρόβιο...
+1000!

Η αληθεια ειναι οτι ενα σωστο συστηματακι, οχι κατ αναγκη ακριβο, μπορει να σε ταξιδεψει παααααρα πολυ... :-)